Ben %2 aliyorum ama o daha yuksek alanlar 1-2 ay kadar o degeri aliyorlarmis, stopaj da %18 kayboluyor zaten uzun vadeli yurt disi dusunmek lazim belkide Suudi de %3.5 (riyal) veriyor ama 1 sene tutmak lazim ..............
Printable View
E-turuncu gecelik 3.5 veriyor. İng'de normal döviz mevduat oranları çok düşük. E-turuncu hesap açsanız da buraya parayı yatırmak için var olan dolar hesabınızı kullanmak zorundasınız, tabi swift yapmayacaksanız(ing gelen dövizden 0,1 masraf alıyor). Bana şubeden söylenen var olan mahkeme kararı nedeniyle şu anda hesap işletim ücreti alamadıkları yönünde; tabi bankalardan bahsediyoruz, yapabileceklerinin sınırı yok. :)
iyi günlar , lira dolar opsiyon fiyatlamasında internette bulduğum şu siteden nasıl fayadanılabilinir ?
http://www.derivativeengines.com/FX%...login_dcd.aspx
Gönderdiğiniz resmi inceledim. Paylaşım için teşekkürler.
Günlük Faiz Getirisi = (Anapara / 100) X (Faiz Oranı / 365) X Gün Sayısı (formülüne göre) bunu kullanıyorum.
100.000 TL nin %12 den 30 günlük getirisi
Günlük Faiz Getirisi = (100000 / 100) X (12 / 365) X 30 = 986.30 brüt getiri olur.
103.000 TL nin %11,6505 den 30 günlük getirisi
Günlük Faiz Getirisi = (10300 / 100) X (11,6505 / 365) X 30 = 986.30 brüt getiri olur.
100.000 TL nin %12 den 60 günlük getirisi
Günlük Faiz Getirisi = (10300 / 100) X (11,6505 / 365) X 60 = 1972,60 brüt getiri olur.
103.000 TL nin %11,6505 den 60 günlük getirisi
Günlük Faiz Getirisi = (10300 / 100) X (11,6505 / 365) X 60 = 1972,61 brüt getiri olur.
Sizin formüle göre ((100*30)/(103*31))*12= 1 gün valör kayıplı brüt faiz oranı
30 günlük ((100*30)/(103*31))*12= %11.274 brüt faize denk geliyor.
60 günlük ((100*60)/(103*61))*12= %11.459 gerçek faiz olur...(bu sizin hesaplamanız)
Gördüğünüz gibi gün arttıkça faiz oranı değişiyor sizin formülde.
Maksadım öğrenmek kendi yanlışımı bulmak yoksa siz veya başkasının hatasını bulmak değil. Yanlışım varsa gösterirseniz sevinirim.
yarın dolardan dönüşüm var, dolar için oran alanlar var mı?
Yurtdışında dolara yüksek faiz veren ülkeler , bankalar nelerdir.
Nasıl işlem yapılabilir..
Bilgisi olan paylaşabilir mi ?
Yurtdışında nasıl hesap açılır açılabilir mi neler istiyorlar..?
Gibisinden..?
Bankaların özsermaye yeterlilik oranlarını nereden takip edebiliriz.
geçenlerde bir arkadaş ziraatın dolara % 3 verdiğini yazmıştı. açıkcası inşallah demiştim. bu gün promosyon için imzaya gittiğimde sordum: nerede abi en fazla 2.25 olur dediler.
Döviz de ICBC zaman zaman rekabetçi olabiliyor.
Yakınlar da varsa FİBA da aynı şekilde.
Bu Yılbaşı akşamı venezulle eurobonduna sarmıştım. Eski forumdada tartışmıştık. 1. Ocakta 10 yıllıklar usd için yıllık %13.5 civarıydı. Şimdi baktım %10.5 a düşmüş. Yani o zaman 100kusd gömsem şimdi dolar bazında 2 ayda %35 getiri oluşacaktı. Ama o zamanda tartışıldığı gibi venezuella moratoryuma gidip paranın tamamıda gidebilirdi. Yani ne kadar risk o kadar faiz. Ararsanız bulursunuz ama bir ülke size türkiyeden 1 milim dahi olsa yüksek faiz teklif ediyorsa, onun riski türkiyeden de yüksek demektir. Riskinin türkiyeden yüksek olmasının ne anlama geldiğini sanırım size anlatmama gerek yok.
evet sn.powerpc , odea bu konularda biraz cinstir. Çalışanları özel ilgi bekliyorlar. oysa onlar müşterilere özel ilgi göstermeli. Bilgili ve hakkını bilen müşterileri pek sevmiyorlar. onların yönlendirebileceği, istediklerini yapan müşteri arıyorlar. Bana da bir kaç kez trip yaptılar. Ben genelde insanların emeğine saygılı olan ve ekmeğiyle oynamayı sevmeyen biriyim. Küçük şeyleri sorun ederek şikayet etmem. Fakat, trip yapan kadın m.t. nin iki gecelik faizimin üstüne yattığını dilekçe ile şikayet ettim. O trip atan kadın, beni telefonla arayarak olmadık espriler yapmaya çalıştı. Vazgeçmedim şikayetten ve 2 ay sonra gittiğimde şubede artık yoktu.
Peki bu venezuella bonosu yada yurtdışı ülkelerde hesap açmak için ne istiyorlar..
Fiziken oradan bulunmanız isteniyor mu..?
Özellikle banka hesabı açmak için ?
Adres göstermeden kimse size banka hesabı açmıyor diye biliyorum ?
Ablam hollandaya gitti zamanında ev bakıyorlar banka hesabı istediler..
Banka hesabı açacaklar adres istedi banka..
epey bi cebelleştiler..
üstelik eşi EU vatandaşı...
Şubat ayı enflasyonu kaç olur acaba meraklı bekleyiş :evil:
Enpara ilk çıktığında hemen hemen 2 yıl bayağı rahat etmiştim. Kuruluş felsefesi çok da mantıklı idi. Şube yok , dolayısı ile yüksek kiralar yok , genel giderler yok , personel gideri çok şubeleşmeye göre çok makul , bu sebeple piyasada ki en yüksek faizden 0,5 - 1 puan arası daha yüksek faiz verirlerdi. Gerçek bir başarı öyküsüdür. Biz mevduatcılar olarak her vade dönüşü mt ile dalaşmaktan , parayı taşımaktan , eft masraflarından kurtulmuştuk. İnternet den hiç insan ile konuşmadan tıkır tıkır paramızı günün ekonomik koşullarına göre vadesini ayarlayıp bağlardık. Her vade dönüşü stres yaşıyoruz şimdi. Enpara da bundan kazanıyordu , faaliyet raporlarını okurdum , mevduat sayısı neredeyse geometrik artıyordu , minimum piyasa ortalamasında kar da ediyorlardı. Piyasayı silip süpürmemesi , bu forumda da sık sık konuşulduğu üzere güvenilirliği ile ilgili belli bir şüphe vardı. Bir sabah internet sitesine erişilemezse ne yaparız falan filan ..
Banka Yunanlılarda iken her iki tarafta mutlu idi. Katarlılara geçince her şey değişti. Bırak piyasa ortalamasının en az 0,5-1 puan üzerini , maliyet yapıları değişmemesine rağmen piyasanın çok altında kalmaya başladılar. Aslında çok doğru bir mantıkla kurulmuşlardı. Şu an çevremde sadece benim tanıdığım 7-8 kişi hesaplarını kapattılar. Sadece benim de dahil olduğum üzere , bir yere para gönderecek isem atm den enpara kartımla yatırıyorum , ücretsiz olarak eft yapıyorum. Resmen çöp niyetine kullanıyorum enparayı artık.
Bazı bankacı tanıdıklarımdan da dinlediğim üzere bu forumu , bu topiği izlediklerini en azından tanıdıklarım vasıtası ile biliyorum. Bu konuda piyasada tekrar bir boşluk var kanımca. Fabrikalarda , askeriyede , hizmet sektöründe vs.. bir çok konuda doğal zeka kullanımı her geçen gün artıyor. Biz belki göremeyiz ancak çocuklarımız sanırım görecekler , istihdam da çok trajik azalmalar olacak , bir çok iş,hizmet, hatta savaşda askerler dahil doğal zeka ile yapılacak. Enpara muadili bir bankacılık sistemine neden girmez büyük bankalar ? Hem mevduatçılar rahatlar , hem bunu yapacak banka maliyet avantajlarından dolayı para kazanır. Foreks kısıtlaması ile 2500 yetişmiş kişinin işsiz kalması biliniyor. Bu kadar hazır yetişmiş eleman da var, call center olarak çalışabilecek hazır yetişmiş eleman arzı. Veyahut doğal zeka ile bunu kurgula. Piyasayı sil , süpür. Hayret ediyorum gerçekten.
Yabancı ülke bonolarını almak için ilgili ülkede hesap açmaya gerek yok, burada da alabilirsiniz. Venezuella bonosu var mıdır bilmem ama bir çok yabancı ülke yada şirketin bonosu burada da bulunabilir olması lazım. Yalnız bu bonoları alabilmek için çok yüklü bir hesabınızın olması lazım.
Ayrıca %10 usd faiz veren Türk şirketlerininde bonoları var.
1lirayada 1000lirayada1000k yada ayni faiz uygulamak yerine 0-50 50-100 100-250 250-500 500-1000k gibi 11den baslayip ceyreklik artis uygulasalar buda bi yenilik olur bence odea fiba burganin olmadigi yerde %12 almak az degil bence .katarlilardan sonra resmen cop oldu bu enpara en son makasi da ucurmuslar .
Yok mu şöyle 14-15 faiz veren bir banka.
Mevduatçılar enseyi karartmışlar.... toplanıp faiz duası yapın bari tam olsun.... Anladık mevduatçı risk sevmez, sabit getiri ister ama.....aması şu ; bu tip durumlarda kısa dönemler halinde bir çok fırsat var. Örneğin , şu anda dolar alan zarar eder mi bu ülkede ? cevabı hayır ise , neden almıyoruz... Veya bu haftaya kadar bıst banka hisseleri çok tatlı para kazandırdı.
Oturup, faizler yükselsin diye dua etmektense altın , dolar, bıst gibi alternatiflere yönelin, o zaman zaten bankalar parayı tutmak için faizi yükseltecektir. Bunlar şahsi düşüncelerim olup, yatırım tavsiyesi değildir.
Aktifbank ın yurtiçine 20 milyon dolarlık tahvil ihrac isteği spk tarafından reddedildi şeklinde bir haber geçti bloombeght den.
Usulden mi yoksa esastan mı reddedildiğine dair bir bilgi var mı?
İlgilenenler için ;
Fiba gecelik kiraz hesap faizini 12.50 ye yükseltmiş.