Nakit duran kalan birşey yok, hisseler gelince iademi olacak acaba
Printable View
ekran görüntünüzü çekin sonra bu siteye yükleyip oluşan linki buraya atın
https://hizliresim.com/
Vakıfbank kadar saçma banka yok rıza Kayaalp var yönetimde bir boku çözemediler iş bankası 1 numara
Güreşçiler karıştı sanırım :)
Hızlı resim olarak yükledim fakat sayfa boş çıkıyor bende sildim
İş bankası bana takas artı sıfır ile onbinde sıfır komisyon veriyor brüt takas tek fiyat bende yok iş bankasında sürekli nakit
Arzumu Arçelik ile kıyaslamak .... biri birinin 30kat büyüklükte... bu nasıl kıyaslanabilir ki...fiyatı bile kıyaslanamaz yani.
A1 kapital blomberg tvde % 1.5 ila % 2 arasi dagitalacak diyor. 1000 lot isteyene 20 lot gibi
O kadar düşük gelirse bir daha arz a girecek yatırımcı bulamaz yeni şirketler ,ben Arzum u İhlas ev aletleri ile kıyaslaıp biraz aldım ,koskoca Arçelikle kıyaslanırmı ortada fabrika yok ne yalan söyleyim boşta para vardı çekine çekine girdim tüm yatırımcı arkadaşlara ve ülkemize hayırlı olsun inşallah
Bu aşamaya kadar paylaşılsa da herkes arza katılımla ilgili bilgileri merak ediyor. Pazartesi gününe kadar da sağlıklı bilgi alamıycaz herhalde. Aracı kurumlarda veya bankalarda çalışanlar bildiklerini paylaşmaya devam etseler de merakımız bir nebze de olsa giderilse..
Kervanda kurumsal satış var yani büyük paylar büyük sermayeye verilmiş. Burda tersi. Aynı yükseliş trendini bekleyenler yanılabilir. Bir hissenin ky talebi ile primlendiğini sanmak zamanla değişen düşüncelerden. Öğreniyorsun eninde sonunda 🙂
Umarım herkes bir vade de kazanır.
kervan da büyük yatırımcılar 11.50 den satmaya başlamış 13.00 dan tümünü vermişler ona rağmen hisse 17.00 tl yi görmüş küçük yatırımcıların talebi ile
Kervan'a kadar ki tüm halka arzlar küçüktü. Max 40-50 milyon tl büyüklüğünde arzlar idi. Kervan 500 milyon.
Kervan nispeten iyi bile gitti. Arzum 260 milyon Tl lik bir arz.
Kervan da büyükler Kurumsal yatırımcılar 11.50 den satmaya başladı 13.00 de çoğu sattı bu da yüzde 30 ü gören büyükler ve kurumsal yatırımcılar mal veriyor bende onlara uyarak 13.160 dan vermiştim kervan ı
Sn. Master 32,
Tabii, doğrudur fakat şöyle de diyebiliriz. Şirketi trene benzetirsek, önceki ortak trende makinistle birlikte seyahat ederken biz ancak biletli yolcuyuz. Şirketle aynı yöne doğru gidiyoruz fakat makinistin yanında durup onunla birlikte rotaya karar veremiyoruz.
Zaten çoğumuz 6-7 duraklık yolculuk yapıyor :)
Ne zaman dağıtım oranı açıklanır
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gözlemlediğim kadarıyla talep rekoru geliyor yaklaşık 40-50 katı talep gelecek olup talep edilen tutarların yaklaşık yüzde 2- 2,5 aralığında bir lot düşmesi muhtemeldir. y.t.d.
Şirket Adı.......Halka Arz Tarihi..Halka Arz Fiyatı...Halka Arz Miktarı
Arzum Ev Aletleri..17-18 Aralık........17.00..........15.302.446
Kervan Gıda.........26-27 Kasım........9.00............51.750.000
Kontrolmatik........12-13 Ekim..........6.90.............7,250,000
Esenboğa Elektrik.01-02 Ekim..........8.50...........24,000,000
Dinamik Isı..........27-28 Ağustos .....3.52...........30,624,000
Fade Gıda............29-30 Temmuz.....2.40...........18,000,000
Bayrak EBT Taban.28-29 Mayıs.........3.28.............9,250,000
ARD Bilişim..........29-30 Ocak..........5.30.............7,500,000
Kervanda yerli ve yabancı kurumsala 40m civarında mal satıldı, bu grup %30 görünce mal sattı 3. Gün 22m lot civarında satış oldu, çok şeffaf bir arz olmadı...
Arzum farkı yerliye %75 gibi güzel bir pay ayırması buda tavandan mal alabilme olasılığını uzatacaktir. 15 m lotun 10.5 ky ek satisla bu rakamin 12.5 m civarında olacağını düşünüyorum. Kervanda 15 m lot verildi dolasiyla %2 3 arasinda lot gelir.
SM-N915F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kesinlikle kervanı diğer arzlardan ayiran yerli ve yabancı kurumsallara ayrılan pay oldu. Haliyle blok olarak alınan olaylardaki satış belli bir noktadan sonra karşılanmadi. 3.gun ve sonrası satışları devralan gruplar da yüzde 30-40 daha görünce satıp çıktı.Acikcasi ben 2 tavan daha yapar diye bekliyordum ama kısmet.
GM1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kurumsal yatirimcilara belirli bir sure satma yasagi var. Sirketin halka arz izahnamesini hatirlamiyorum ama 1.000.000 lot alan bir kurumsal yatirimci kademede 1.000.000 lot alici gorurse hemen satamaz. Kervanda ki sorun daha cok sirketin diger hissesinde yasanan olumsuzluklar olabilir.