Hayırdır tehdit mi ediyorsun
Printable View
O hisseyi , %70 kar ettiğim ve kısa bir zamanda ( 1 ayda ) , çok pirimlendiği için satmıştım. Ayrıca , Prkme yi kimseden etkilenmeyip , temel verileri çok güzel olduğu için almıştım....... Zaman , kimin haklı çıkacağını gösterecektir. Hisse 10 TL. yi geçtiğinde , burada bizleri tebrik edip , siz haklıymışsınız , ben yanılmışım demezseniz , çok ayıp edersiniz.
Doğruları yazmak birilerine batmış, batarsa batsın hiç umrumda olmaz, kimse kimseyi yönlerdirmesin suç işlemesin karşılığını mutlaka görür.
Bu mesajı göremiyorsunuz çünkü maf79 adlı üye sizin ret listenizde yer alıyor.
.................................................. ................................
lütfen yazdıklarını alıntı yapmayın arkadaşlar, görmek istemiyorum
muhatap olmaya değmez.
Hafta sonu yazılanlar tamamen hisse pazarlamak içindi burayı okuyan binlerce kişi vardır 1 kişi bile etkilenip hisse almış ve bugün zararına satmışsa bunun vebali burada hisse pazarlayanlardır.
Hissede hiç bir sıkıntı yok(O KÖMÜR SAHASI ORADA DURDUKÇA, BUHARLAŞIP UÇMAYACAK) beni bilen biliyor
hiç bir hisseye yönlendirme yapmıyorum, potansiyel olduğunu düşündüğüm her hisseyi yazıyorum
elimde olsun olmasın farketmez.
ki jantsa için bu sabah söyleyeceğimi de söyledim.
hadi aklımdan geçen en kötü ihtimali yazayım herkes rahat etsin
ciner bir şeylerle suçlanabilir, en kötü ihtimalle mallarına tmsf el koyar!
bizim malımıza kimse dokunamaz.
o zaman o saha çok daha çabuk değerlendirilir.
hissede bir sıkıntı görsem satar geçerim
bir dünya hisse alıp satmışım, bistte hissemi yok.
Başka hisselerde de başıma gelmişti. Ucuz hisseyi alıp da hissenin güzelliklerini forumda paylaştığımda , bazıları hemen musallat olup , olumsuz şeyler yazarak moral bozarlardı.
Ben de , bu tür kişilerin spek tarafından forumlara gönderilip olumsuz şeyler yazması için görevlendirildiğini düşünüyorum.
Sonuç olarak , Prkme yatırımcıları çok doğru bir seçim yapmışlardır.
Yakın bir zamanda , meyve veren ağaç taşlanır sözünün , ne kadar doğru bir söz olduğunu yaşayarak göreceğiz.
Nasıl bir değerleme yapılacak?
sahada var olduğu söylenen rezervi değerlemeye katacaklar mı?
katarlarsa kaçtan hesaplayacaklar bilmiyorum.
eğer katacaklarsa
3 kuruş yazıyla yazayım ÜÇ kuruştan saysalar
sadece o sahadan
3.9 milyar değerleme çıkar
firma kaç lira değerden işlem görüyor?
başka bir şey yazmayacağım.
KARAR SİZİN.
Arkadaşlar prkme uzun zamandır takip ettiğim bir kağıt Bu kağıt diğer kağıtlara göre ucuz gözüksede dibine göre üç kat arttı 10a gidebilir 3e de gidebilir. Herkes kendi risk durumu na göre değerlendirsin. Sahibi CİNer adı üstünde yüksek lotla girmeyin gündelik oynamayın. Patron ky ile uğraşmaz Bol şanslar
Venus Z20 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnvesting : Prkme teknik analiz
Günlük
Haftalık
Aylık
Özet:
GÜÇLÜ AL
Hareketli Ortalama:AL(12) ....Sat (0)
Teknik İndikatörleri:GÜÇLÜ AL (8) ...Sat (0)
Kağıdın , dibine göre kaç kat arttığından ziyade , pd/dd sine bakılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.
Bu anlamda , düşünmek lazım.
Aksi takdirde , borsadan bankalar ve spek tarafından kaldırılması zor olan büyük şirketler dışında hiç bir hisseyi alamazsınız.
Çünkü , en kötü şirketler bile , bu süreçte , en az 4 e , 5 e katladılar.
Sanki hisse öz sermayenin 5/10 katına çıkmış
Yeni değerleme gelmeden mevcut değerlerde yeni 1'in az üzerine çıktı
görmüyormusunuz bistte olan fiyatlamaları.
Sayın koçari bu sayfada bu kadar konuşulunca ben de araştırdım ben de beğendim. Hadi bakalım yine ortak olduk, :) seversem uzun süre devam sevmezsem kar da olsa zarar da olsa güle güle :) İmzama tıklamayı unutmasın tıklamayanlar bu arada :)
Moralinizi bozmayın, insanın doğru bildiğinin peşinden gitmesinden daha doğrusu yoktur bence kim ne derse desin, ben genelde bildiğimi uygulamaya dökerim, sizde bildiğinizi uygulayın, kimse moralinizi bozmasın.
PARK ELEKTRİK
Ciner Grubuâ€â•nun halka açık konumdaki ilk şirketi olan Park Elektrik hisse senetleri, 1997 yılından bu yana Borsa İstanbul A.Ş.â€â•de işlem görmektedir.
Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., 18 Mart 1994 tarihinde Park Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanı ile tekstil sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulmuştur. Park Elektrik, 2000 yılında gerçekleştirdiği ana sözleşme değişikliğiyle ticaret ünvanını ve faaliyet alanını madencilik ve enerji sektörlerinde faaliyet göstermek üzere genişletmiş ve o tarihten bu yana bu iki alanda faaliyet göstermiştir.
Şirket, 2006 yılında Siirtâ€â•teki bakır madeninde konsantre bakır üretimine başlamış, Siirt Madenköyâ€â•deki bakır madeninde üretilen tüvenan cevher, konsantrasyon merkezinde konsantre bakır haline getirilmiş ve tamamı yurtdışına ihraç edilmiştir. 2006 ile 2017 tarihleri arasında bakır madenciliği alanındaki faaliyetlerini sürdüren Park Elektrik, Mart 2017 tarihi itibariyle bakır madenciliği ile ilgili varlıklarını satarak bakır alanındaki faaliyetlerine son vermiştir. Şirket, aynı tarihte Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş.â€â•nin %100 hissesini satın alarak faaliyet alanını değiştirmiş ve tekrar enerji alanına kaymıştır.
Şirketin %100 hissesini satın aldığı Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş., 500 MW kurulu güce sahip, toplam 138 milyon ton işletilebilir linyit cevheri sahası ile entegre bir termik santral kurma projesine sahiptir. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafınca ÇED Olumlu Belgesi verilen santralle ilgili olarak şu ana kadar sondaj, zemin etüd çalışmaları, maden sahası susuzlaştırması ve mülkiyet hakkı alımı çalışmaları gerçekleştirilmiş, yatırım sürecine henüz geçilmemiştir.
Tarihçe
Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., 18 Mart 1994 tarihinde Park Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanı ile tekstil sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulmuştur.
2000 yılında gerçekleştirdiği ana sözleşme değişikliği sonrası madencilik ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Şirket, 2006 yılında bakır madenciliğine başlamıştır. Bakır madenciliği alanındaki faaliyetleri 2006 ile 2017 yılları arasında devam eden Park Elektrik, Nisan 2009 tarihinde BİSTâ€â•de işlem görmekte olan grup şirketlerinden, Ceytaş Madencilik Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birleşmiştir. Bu birleşmenin ardından aktifleri arasına katılan asfaltit madeninde 2009-2013 yılları arasında bakır üretiminin yanı sıra asfaltit üretimi alanında da faaliyet göstermiştir. Şirketâ€â•in asfaltit operasyonları 2014 yılında Silopi Elektrik Üretim A.Ş.â€â•ye devredilmiştir.
Şirket, Mart 2017 tarihi itibariyle bakır madenciliği ile ilgili varlıklarını satarak bakır alanındaki faaliyetlerine son vermiş, aynı tarihte Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş.â€â•nin %100 hissesini satın alarak enerji sektörüne girmiştir.
Şirket, 17 Mart 2017 tarihinde konsantre bakır üretim faaliyeti ile ilgili varlıklarını Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.â€â•ye satmış, 18 Mart 2017 tarihinde Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş.â€â•nin %100 oranındaki hissesini satın alarak iştirak etme kararı almıştır.
Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş., uhdesinde ortalama 2069 kcal/kg alt ısıl değere sahip toplam 138 milyon ton işletilebilir linyit cevheri sahası ruhsatı ile 500 MW kurulu güce sahip olacak akışkan yataklı kazan teknolojisi ile kurulacak olan Konya Ilgın termik santrali elektrik üretim/satış lisansını bulundurmaktadır.
Mevcut durumda Park Elektrik; Konya Ilgın Elektrik Üretim A.Ş.â€â•ye %100 ve Park Termik Elektrik San. ve Tic. A.Ş.â€â•ye %10 oranında iştirak etmektedir.
İştirakler
Pay Oranı (%) Pay Tutarı (TL)
Konya Ilgın Elektrik Üretim A.Ş. 100 126.250.000
Park Termik Elektrik San. ve Tic. A.Ş. 10 7.210.000
Artık hissedarı olduğum için , her şeyini didik didik inceliyorum.
KONYA ILGIN
Sahip olduğu madenden linyit kömürü çıkarmak ve elektrik enerjisi üretim/satışını yapmak amacıyla kurulmuştur. Proje gelişme aşamasındadır.
Konya Ilgın linyit sahası, MTA tarafından 1980’lerde yapılan sondajlarla keşfedilmiştir. İlerleyen yıllarda sahanın işletme hakkını elinde bulunduran North American Coal Company tarafından gerçekleştirilen sondaj ve rezerv çalışmaları ile sahadaki linyit rezervinin miktarı ortaya konarak, sahadaki rezervin ülke ekonomisine kazandırılmasına yönelik çalışmalara başlanmıştır.
2011 yılında sahanın Konya Ilgın Elektrik Üretim A.Ş. tarafından devir alınmasının ardından Şirketimiz ilk olarak önceki yıllarda gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin verileri teyit amacıyla sondaj açma çalışmalarına başlamış ve daha sonra sahanın jeolojisini ve rezerv durumunu inceleyerek, sahada sürdürülebilir ve güvenli bir maden planı oluşturmaya yönelik çalışmalarına devam etmiştir. Bu bağlamda araziye ilişkin kamulaştırma işlemleri devam etmektedir.
Ilgın linyit sahasında ortalama 2069 kcal/kg ısıl değere sahip toplam 138 milyon ton işletilebilir linyit rezervi bulunduğu tahmin edilmekte olup, sahadan çıkarılacak cevher, sahada kurulacak olan süper kritik akışkan yatak teknolojisine sahip 500 MW gücündeki termik santralde değerlendirilecektir.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanan Strateji Belgesi doğrultusunda yerli linyit yataklarımızın ülke ekonomisine kazandırılmasını sağlayarak, ülke enerji üretiminde arz güvenliği ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunacak olan Konya Ilgın Projesi, aynı zamanda yörede yerel istihdamı arttırarak bölge ekonomisine katkıda bulunacaktır.
Borsamızdaki maden-elektirik üretim şirketlerinin pd/dd lerine bakın , en borçlusunun bile 4-5 den aşağı değil . bu , niye pd/dd : 1,25 de kalmış , anlamak mümkün değil.
Odaş elektiriği , Ulusoy elektiriği , gözaltı pazarındaki Almad. ı inceleyen , ne demek istediğimi anlayacaktır.
Bunları yazacağım..... Öyle speğe , bedavadan hisse toplattırmayacağım.
Bana , bu gün attığı kazığı , ona ödeteceğim.
Bu gün beni çok üzdü. Ceremesini çekecek.
Sattığı fiyattan , çok daha fazla fiyatlardan yerine koymak zorunda kalacak , inşallah.
https://twitter.com/FARKLIDUSUN07/st...5805313/photo/
madem bu sefer teknik öncü gösterge oldu ben bu çizimi beğendim
39'u kırması için bollingerin daralmasını bekleyeceğiz.
prkme başlığında yazılanlara göre yeniden değerlemeyi bilançodan önce göndermeleri lazıım öyle söylediklerini yazmışlardı
artık x yeniden değerleme firmasıyla anlaştık haberinin düşmesi gerek
vakit daraldı.
ben forumda hisse başlıklarında yazan çizenlerin %95 üzeri oranda samimiyetle yazdıklarına inanıyorum
(bilmemek yanlış bilmek başka şey)
çok çok azdır art niyetliler.
zaten kendilerini belli ederler!
forum cin gibi insanlarla dolu, yalan dolan yazanı doğduklarına pişman ederler.
Yeni İş İlişkisi
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi : 17.11.2020, 05.01.2021
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Yeni İş İlişkisine Başlanan/Başlanacak Kişinin Niteliği : Müşteri (Customer)
Müşterinin/Tedarikçinin Adı Soyadı/Ticaret Unvanı : Elmak Kontrol Sistemleri San. ve Tic. A.Ş.
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Net Satışlar/Satıla
n Mal Maliyeti İçindeki Payı : -
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Bilançosundaki Ticari Alacaklar/Borçlar İçindeki Payı : -
İş İlişkisinin Başlamasının Öngörüldüğü Tarih : 2021-02-08
Varsa Sözleşmenin Önemli Koşulları : -
Yeni İş İlişkisinin Ortaklık Faaliyetlerine Etkisi : -
Açıklamalar
Açıklama
Şirketimizin devam eden işleri arasında yer alan, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı Uzatması Projesi, Kirazlı-Bakırköy
İDOMetro Hattı Uzatması Projesi ve Ataköy-İkitelli Metro Hattı Projelerinin, Scada kapsamındaki elektrik işlerine
ilişkin340.000 Euro+KDV tutarındaki teklifimizin kabul edildiği İşveren Elmak Kontrol Sistemleri San. ve Tic. A.Ş.
tarafındanŞirketimize bildirilmiştir. İşveren ile sözleşme görüşmelerine başlanmıştır.İşin 720 günde bitirilmesi
planlanmaktadır.Sözleşmegörüşmelerinin olumlu ya da olumsuz şekilde tamamlanması sonrasında gerekli açıklamalar
yatırımcılarımızve kamuoyu ile paylaşılacaktır.Kamuoyuna ve Sayın Ortaklarımıza saygı ile duyurulur.
son sattığım iki hisse orge, kafein
şimdilik durum berbat.
çabuk gönder şu değerlemeyi
sattığım hisseye karşı eksiye geçince hiç iyi hissetmiyorm.
Bende dün parkmeden aldım ama ortalama 6.14 gibi oldu pek hoş olmadı kapanışa göre bu kağıdı 5.98 , 6 15 arasında bu kaçıncı gidiş gelişi anlamadım ilginç.Turgay Ciner artvinlidir , Taksim'de oto yedekparca işinden başlamış almayadan Mercedes getirerek gelişmiş tır Her devirde karanlıklar prensi gibi dolaşan Hüsamettin Özkan'ın kızıyla evlidir , yaşı da kayinpederine yakın Habertürk show TV nin sahibi , aslında arkada Ömer Lütfü Topal I öldürttügiu veya dahli olduğu iddiası var, Havaş I almasına engel olunan Topal yerine havaşı Turgay Ciner aldi ve uyuşturucu işinden şayiasi söz konusu , doğru mu bilmem ama 5 parasizken bu hale geldi bence kesin doğru olan hiçbir işinde basarisiz veya az karla masadan kalkacak biri değil bir iş yapiyorsa kari mutlaka yüksektir , yukaridakiler internet iddiası doğru olur olmaz bilmem söylenti bana ait değil ama uzun zamandir duyduğum şeyler .
Bu arada kuluçka nerede epeydir yok .
Çıkamıyorum işin içinden
tavan kapadığı hafta sonu hisseyi tavandan alabilrsem ne ala diyerek pazartesiyi beklemiştim
hissede malvarlığına dayalı olarak yeni bir şey yok
o saha hep vardı
benim hisseyi alma kararım cinerin artık o sahayı aktif hale getirecek adımları atacağına dair beklentimdir
yeniden değerelme baş vurusunu ona yorduğumu yazmıştım, (santralin kurulumuna başlamak için)
(bilgi değil düşünce)
o sahanın buharlaşıp uçacak hali yok
beklerken çok fırsatlar kaçabilir.
1 hafta sadece 1 hafta bana pahalıya patladı.
https://twitter.com/Alican_DOVLETOV/...082304/photo/1
4 şubatta paylaşılmış.
Kömür fiyatları verdikleri yanıtları inceledim bu kaloride tonu 120 TL kilosu 12 kuruş bu kalorisi düşük olmasından Rus linyitine baktım bunun yaklaşık 4 katı veya 5 toptan fiyatı 400 TL veya 500 TL kilosu 4 lira yanlış bize ülke içinde pazarladiklari fiyat o torbalayip yaklaşık 10 katını alıyorlar sistem böyle çalışıyor güney Afrika kömürü az daha ucuz Rus komurunden tabii kalorisi de aynı oranda düşük buna göre bakmak lazım
Bizim için önemli olan değerlemenin nasıl yapılacağı ve rezervin hesaba katılıp katılmayacağıdır. tabi değerlemeyi santral için harekete geçmek için mi yaptırdığıdır.
sadece değerleme çok da bişey değil
yıllara yayılan bir geliri olur, o zaten ağır aksak devam ediyor
defter değerine göre fiyat ucuz kalır ayrı şey.
Yukarı yönlü bir gidiş başladı gibi.
İnşallah.
aslında hissede bi şey olduğu yok
bir hafta taban yemiş gibi demoralize oldum.
PRKME için standart grafiğim...
Bu defa sn. koçari 'ye uyup bende almıştım...
https://i.hizliresim.com/jbNjIm.png
alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun
rabbim utandırmasın.
mery'nin cuma aldığı 852k mal cıty'e gitti.
mery dün 291k vermişti, bu günde eksiden artıya geçti.
her dip bir öncekinden yukarda oluşuyor
maximum 1 hafta daha yükselen diplerle marjı düşürerek hareket edebilir
sonrası aydınlık inşaallah.