Sanki hisse öz sermayenin 5/10 katına çıkmış
Yeni değerleme gelmeden mevcut değerlerde yeni 1'in az üzerine çıktı
görmüyormusunuz bistte olan fiyatlamaları.
Sanki hisse öz sermayenin 5/10 katına çıkmış
Yeni değerleme gelmeden mevcut değerlerde yeni 1'in az üzerine çıktı
görmüyormusunuz bistte olan fiyatlamaları.
Sayın koçari bu sayfada bu kadar konuşulunca ben de araştırdım ben de beğendim. Hadi bakalım yine ortak olduk,seversem uzun süre devam sevmezsem kar da olsa zarar da olsa güle güle
İmzama tıklamayı unutmasın tıklamayanlar bu arada
![]()
Moralinizi bozmayın, insanın doğru bildiğinin peşinden gitmesinden daha doğrusu yoktur bence kim ne derse desin, ben genelde bildiğimi uygulamaya dökerim, sizde bildiğinizi uygulayın, kimse moralinizi bozmasın.
PARK ELEKTRİK
Ciner Grubuâ€â•nun halka açık konumdaki ilk şirketi olan Park Elektrik hisse senetleri, 1997 yılından bu yana Borsa İstanbul A.Ş.â€â•de işlem görmektedir.
Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., 18 Mart 1994 tarihinde Park Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanı ile tekstil sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulmuştur. Park Elektrik, 2000 yılında gerçekleştirdiği ana sözleşme değişikliğiyle ticaret ünvanını ve faaliyet alanını madencilik ve enerji sektörlerinde faaliyet göstermek üzere genişletmiş ve o tarihten bu yana bu iki alanda faaliyet göstermiştir.
Şirket, 2006 yılında Siirtâ€â•teki bakır madeninde konsantre bakır üretimine başlamış, Siirt Madenköyâ€â•deki bakır madeninde üretilen tüvenan cevher, konsantrasyon merkezinde konsantre bakır haline getirilmiş ve tamamı yurtdışına ihraç edilmiştir. 2006 ile 2017 tarihleri arasında bakır madenciliği alanındaki faaliyetlerini sürdüren Park Elektrik, Mart 2017 tarihi itibariyle bakır madenciliği ile ilgili varlıklarını satarak bakır alanındaki faaliyetlerine son vermiştir. Şirket, aynı tarihte Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş.â€â•nin %100 hissesini satın alarak faaliyet alanını değiştirmiş ve tekrar enerji alanına kaymıştır.
Şirketin %100 hissesini satın aldığı Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş., 500 MW kurulu güce sahip, toplam 138 milyon ton işletilebilir linyit cevheri sahası ile entegre bir termik santral kurma projesine sahiptir. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafınca ÇED Olumlu Belgesi verilen santralle ilgili olarak şu ana kadar sondaj, zemin etüd çalışmaları, maden sahası susuzlaştırması ve mülkiyet hakkı alımı çalışmaları gerçekleştirilmiş, yatırım sürecine henüz geçilmemiştir.
Tarihçe
Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., 18 Mart 1994 tarihinde Park Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanı ile tekstil sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulmuştur.
2000 yılında gerçekleştirdiği ana sözleşme değişikliği sonrası madencilik ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Şirket, 2006 yılında bakır madenciliğine başlamıştır. Bakır madenciliği alanındaki faaliyetleri 2006 ile 2017 yılları arasında devam eden Park Elektrik, Nisan 2009 tarihinde BİSTâ€â•de işlem görmekte olan grup şirketlerinden, Ceytaş Madencilik Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birleşmiştir. Bu birleşmenin ardından aktifleri arasına katılan asfaltit madeninde 2009-2013 yılları arasında bakır üretiminin yanı sıra asfaltit üretimi alanında da faaliyet göstermiştir. Şirketâ€â•in asfaltit operasyonları 2014 yılında Silopi Elektrik Üretim A.Ş.â€â•ye devredilmiştir.
Şirket, Mart 2017 tarihi itibariyle bakır madenciliği ile ilgili varlıklarını satarak bakır alanındaki faaliyetlerine son vermiş, aynı tarihte Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş.â€â•nin %100 hissesini satın alarak enerji sektörüne girmiştir.
Şirket, 17 Mart 2017 tarihinde konsantre bakır üretim faaliyeti ile ilgili varlıklarını Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.â€â•ye satmış, 18 Mart 2017 tarihinde Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş.â€â•nin %100 oranındaki hissesini satın alarak iştirak etme kararı almıştır.
Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş., uhdesinde ortalama 2069 kcal/kg alt ısıl değere sahip toplam 138 milyon ton işletilebilir linyit cevheri sahası ruhsatı ile 500 MW kurulu güce sahip olacak akışkan yataklı kazan teknolojisi ile kurulacak olan Konya Ilgın termik santrali elektrik üretim/satış lisansını bulundurmaktadır.
Mevcut durumda Park Elektrik; Konya Ilgın Elektrik Üretim A.Ş.â€â•ye %100 ve Park Termik Elektrik San. ve Tic. A.Ş.â€â•ye %10 oranında iştirak etmektedir.
İştirakler
Pay Oranı (%) Pay Tutarı (TL)
Konya Ilgın Elektrik Üretim A.Ş. 100 126.250.000
Park Termik Elektrik San. ve Tic. A.Ş. 10 7.210.000
Artık hissedarı olduğum için , her şeyini didik didik inceliyorum.
KONYA ILGIN
Sahip olduğu madenden linyit kömürü çıkarmak ve elektrik enerjisi üretim/satışını yapmak amacıyla kurulmuştur. Proje gelişme aşamasındadır.
Konya Ilgın linyit sahası, MTA tarafından 1980’lerde yapılan sondajlarla keşfedilmiştir. İlerleyen yıllarda sahanın işletme hakkını elinde bulunduran North American Coal Company tarafından gerçekleştirilen sondaj ve rezerv çalışmaları ile sahadaki linyit rezervinin miktarı ortaya konarak, sahadaki rezervin ülke ekonomisine kazandırılmasına yönelik çalışmalara başlanmıştır.
2011 yılında sahanın Konya Ilgın Elektrik Üretim A.Ş. tarafından devir alınmasının ardından Şirketimiz ilk olarak önceki yıllarda gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin verileri teyit amacıyla sondaj açma çalışmalarına başlamış ve daha sonra sahanın jeolojisini ve rezerv durumunu inceleyerek, sahada sürdürülebilir ve güvenli bir maden planı oluşturmaya yönelik çalışmalarına devam etmiştir. Bu bağlamda araziye ilişkin kamulaştırma işlemleri devam etmektedir.
Ilgın linyit sahasında ortalama 2069 kcal/kg ısıl değere sahip toplam 138 milyon ton işletilebilir linyit rezervi bulunduğu tahmin edilmekte olup, sahadan çıkarılacak cevher, sahada kurulacak olan süper kritik akışkan yatak teknolojisine sahip 500 MW gücündeki termik santralde değerlendirilecektir.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanan Strateji Belgesi doğrultusunda yerli linyit yataklarımızın ülke ekonomisine kazandırılmasını sağlayarak, ülke enerji üretiminde arz güvenliği ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunacak olan Konya Ilgın Projesi, aynı zamanda yörede yerel istihdamı arttırarak bölge ekonomisine katkıda bulunacaktır.
Borsamızdaki maden-elektirik üretim şirketlerinin pd/dd lerine bakın , en borçlusunun bile 4-5 den aşağı değil . bu , niye pd/dd : 1,25 de kalmış , anlamak mümkün değil.
Odaş elektiriği , Ulusoy elektiriği , gözaltı pazarındaki Almad. ı inceleyen , ne demek istediğimi anlayacaktır.
Bunları yazacağım..... Öyle speğe , bedavadan hisse toplattırmayacağım.
Bana , bu gün attığı kazığı , ona ödeteceğim.
Bu gün beni çok üzdü. Ceremesini çekecek.
Sattığı fiyattan , çok daha fazla fiyatlardan yerine koymak zorunda kalacak , inşallah.
https://twitter.com/FARKLIDUSUN07/st...5805313/photo/
madem bu sefer teknik öncü gösterge oldu ben bu çizimi beğendim
39'u kırması için bollingerin daralmasını bekleyeceğiz.
prkme başlığında yazılanlara göre yeniden değerlemeyi bilançodan önce göndermeleri lazıım öyle söylediklerini yazmışlardı
artık x yeniden değerleme firmasıyla anlaştık haberinin düşmesi gerek
vakit daraldı.
ben forumda hisse başlıklarında yazan çizenlerin %95 üzeri oranda samimiyetle yazdıklarına inanıyorum
(bilmemek yanlış bilmek başka şey)
çok çok azdır art niyetliler.
zaten kendilerini belli ederler!
forum cin gibi insanlarla dolu, yalan dolan yazanı doğduklarına pişman ederler.
Son düzenleme : koçari; 09-02-2021 saat: 01:35.
Yer İmleri