Merhaba
Ben geçen test için 600 TL emir girdim kabul edildiMi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Merhaba
Ben geçen test için 600 TL emir girdim kabul edildiMi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba, nitelikli yatırımcı olduktan sonra her fonun kendi belirlediği limitlerinden alabilirsiniz, örneğin bir fondan minimum 1 pay başka bir fondan 100 pay alabilirsiniz, fonun kendi belirlediği limitler önemlidir. Bende bunu test etmek için deneme amaçlı emir gönderdim Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostlar, malesef depremin oldugu gun ulkece fena sarsildik, ayni gun de annemi kaybettim, durumu iyi idi ama malesef akciger tansiyonu denen bir durum ile karsilasti ilac tedavisi, oksijen makinesi derken, biraz da dr unun onun moralini bozmasi ust uste gelince..... onun defin islemleri ile ve resmi islemleri tamamladim eve geri geldim simdi de mesajlari okuyorum...
Allah hepimize sagliklar versin, hayat oldukca kisa....
Bugun ilk RTH lari elde ettim yarin icin de bir miktar emir vermistim gelecekler....
Hayırlı olsun. Ocak portföy dağılımında %40 astor taşıması sizi rahatsız etmiyor mu portföyün yarısını tek hisseye bağlamışlar. Belki sonradan oranı azaltmışlardır onu bilemiyorum.
Bu arada astor bilançosu açıklandı 1.82 milyar tl kar açıklamış. 2021 kari 517 milyon.
dostlar nitelikli yatırımcı olma noktasında beyanname verirken bir milyon liramızın olduğunu kanıtlıyor muyuz veya kontrol ediliyor mu? yoksa bu kadar paramız olmasa da sadece beyanname yeterli oluyor mu?
Geçmiş olsun Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
peki 1 milyona ulaşıp hesap açtıktan sonra ilgili tutarın altına düşüldüğünde tekrar niteliksiz yatırımcı mı oluyoruz? yoksa o gün açtıktan sonra ne olursa olsun nitelikli olmaya devam mı ediyoruz? bunu sormamın sebebi, yakında bir milyon limitinin yükseltilebileceğine dair bazı söylentiler duymamdandır. ilgili meblağa yakın bir birikimim var. şayet o gün için geçerliyse bir şekilde bir milyona tamamlayıp ömür boyu nitelikli yatırımcı olsam diye düşünüyorum, teşekkürler
Serbest hisse fonları dağılım üzerinden takip etmek ve değerlendirme yapmak zor ve anlamsız. Sadece Sonuç tek anlamlı kriter.
Maalesef bence en büyük handikap yine büyüklük. Kazandırdıkça büyüyorlar büyüdükçe de oyun alanları yok oluyor...
Piyasaya yeni çıkmış/çıkacak fonların,özellikle serbest fonların takibini nereden yapabiliriz.
Yaklaşık 12000$ ve ağustos ayı vadeli olacak şekilde hangi fonu tercih edersiniz.
Benim EUZ garanti nin euro fonu iki gundur dusuyo ve getiriler nerede ise sifirlanacak ama bekliyorum tabi.. Diger tarafta NBZ ise getiri ye devam ediyor ona simsiki sarildim...
NBZ de gune bagli olarak 3.59% ile 8.65% civarinda mevduat karsiligi getiri var
Neyi sececegine senin karar vermen gerekir dostum..
TEFAS ekran yada cep telefonu yada web te bak incele kararini sen ver hangi fonu sececek isen
EUR ve USD li fonlarin son bir aylik getirilerini inceledim biraz
su sekilde cikti
EUR icin
OLA 20%
TJT 23%
YVG 22%
USD icin
DZM 15%
KRS 79%
OUD 16%
RPS 15%
ODS 18%
Yazdıklarımız TL bazında getiri doğrumu ?
Dolar için
DDKM yapıp opsiyon almak
Aktifbank %3,5 repo faizi(stopajıda %15 yani mevduat gibi %20 de değil)
Dolar eurobondu(vergi işi uğraştıcı)
Serbest dolar fonu.
Euro için
DDKM yapıp opsiyon almak
Aktifbank %2 repo faizi
Euro bazlı eurobond(vergi kısmı uğraştırıcı)
Serbest euro fonu
Bunlar arasında en az getiren bu fonlar galiba.
EUR ve USD fonlar ile ilgili calisma
32 gunluk mevduat karsiligi degerlerini yanina yazdim (ilk siradakiler EUR sonrakiler ise USD serbest fonlardir)
https://i.hizliresim.com/obf0xvp.png
https://i.hizliresim.com/7l3rsut.png
YNK neden bu kadar negatif ayrismis acaba? Kar payı ödeyen bir fon ama gidişatı çok da iyi görünmüyor
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
fon lardan belki cikis var .. YNK da extra min 5000 adet alis varmis yani asil hedef disi zaten, negatifleri ayiklayip iyi fonlari takip daha kolay olacaktir....
garanti nin euz fonu da bugun fena eksi getirdi benim ana para da kayip bile oldu oysa gecen hafta guzel gidiyo idi...
prensip olarak gerek tefas'a açık gerek tefas'a kapalı olsun , serbest fön'a yatırım yaparken fonda nihai karar alıcı kişi / kişiler hakkında mümkün olan azami bilgiye sahip olmak, akılcılıkdır.
Merhaba Servetbey, değerli paylaşımlarınız için teşekkürler. Bu fonlarla ilgili bir sorum olacaktı.
Misal ZP6 fonundan 1000$lık aldım. 1005$ oluncada sattım. %10 stopaja tabii sanırım. Bu %10 5$'ın o günkü kurdan TL çevrilmesi üzerinden mi kesiliyor yoksa, 1000$dan alındığında TL karşılığı, 1005$ dolardan satıldığı gündeki TL karşılıkları arasındaki fark üzerinden mi kesiliyor?