Ürünler derken migros ve file adına onların markaları adı altında üretim yapıyor. Private Label diyorlar. Mare, ecco, softy olarak değil. Bunlar ayrica satılıyor.
Printable View
Ürünler derken migros ve file adına onların markaları adı altında üretim yapıyor. Private Label diyorlar. Mare, ecco, softy olarak değil. Bunlar ayrica satılıyor.
Yeni halka arz olan bir hissede geri alım beklemiyorum ben, şirket bedelsiz ve temettü programı ile bence güveni verdi, bilançosunda bir falso hareketi de yok,işini yapıyor kârını paylaşıyor eski taahhüdü saklaması da doğal bu konjukturde, temettü yaygarasi yapan zaten aldıktan sonra satacakti kısa vadeli bakıp tepki veren yatırımcı fazla imiş tezol da
Hissenet'e yeni üye olduğum için kullanmayı çok bilmiyorum. Yazdığım mesajların altına ytd eklemeyi unutmuşum, ekleme yapmayı bilmediğim için bu mesajı yazıyorum. Yazdıklarım olumlu/olumsuz benim gördüklerimdir. Herkesin kendi yatırım kararını kendisi vermesi gerektiğini düşünüyorum.
Kısacası bu ve önceki mesajlarım ytd.
Tezol yatırımcısının güvenini kaybetmistir.temettu uzerine verdiği sözler sadece lafda kalmıştır.2 yılda toplam 400 mio kar var ancak sadece 40 mio tlsini temettü olarak verecek.
Tamamen yalan dolan üzerine yapılmış bir halka arz.....
bızım yatırımcımızı anlamak mumkun değıl,acın bakın temettu lıstesıne,kım ne kadar temettu acıklamıs,,,!!!haa beklentınız daha mı fazlaydı satar gıder baska yerde pozısyon acarsınız,bu kadar basıt,,,dönup dönup hısseyı ya da patronu kötuleyene sankı madalya verıyorlar,,,adam daha ne yapsın %40 nakıt %120 bedelsız verıyor, kac hıssede bu verımlılık var, 470 kusur hıssede????,,,ytd
paylarını satmış ortakların satış gerekçelerini belirtmelerinde hakları var ancak sahtekar gibi ithamların haksız olduğunu düşünüyorum. yatırım yapan bir firmanın ülkemizin şartları da göz önünde bulundurulduğunda, finansal yapısını daha güçlü tutmak için temettü vermek yerine şirketin sermayesini güçlendirmek maksadıyla bedelsiz açıklaması beklenen bir durumdur. Firmanın bilançosunda gördüğüm olumsuz durum maliyetini satışlarına yansıtmadığı için marjlarda görülen baskılanmadır, diğer çeyreklerde bu durumun düzelmesi beklenir. Bir defalık yüksek temettü veriminden ise, temettünün kalıcı olması daha önemlidir.
syg.
paylarını satan arkadaslar derkı benım beklentımı karsılamadı, aranızdan ayrılıyorum,kalanlara bol kazanc,bıttııı,,dedığınız gıbı sıfatları yuklemek yazan arkadas belkı farkında değıl ama,ceza ve tazmınat davası sebebı,ne gerek var,,karlı ya da zararlı cıktın,ısın bıttı o topıkle bence,,neyse herkesın kendı kararı,,,elbette sayın Blood esas olan devamlılık yenı arz olduğu ıcın, bunu da ömrumuz varsa önumuzdekı yıllarda göreceğız,,,umarım dedığınız gıbı olur rasyolar da gıderek daha ıyı olur,,yıl sonuna doğru 4,fabrıka da uretıme gececeğı ıcın sahsen olumlu ıyılesmeler göruruz dıye dusunuyorum,,,ancak yatırımcısıyla,ortaklarıyla karını paylasmak,yatırımcı acısından gunumuzde ana unsurlardan bırı olmalı bence,,,,bır alay hısse varkı yıllardır borsada, hıc temettusu olmadığı gıbı, kac kere bedellı artırım yapmıs durumda,,,fınansal yapıyı hesaplamak patronun ana görevı zaten,bunu bahane edıp de kar vermeyen de cok,,hasılı her sey herkesın gönlunce olsun,,,,ytd
Hoş geldiniz Sn. blood, Sn. hoca59, yapıcı eleştirilere ve yorumlara her daim kapımız açık:ok:
Milletin kızdığı nokta geçmiş yıldaki kárında dağıtılacak sözü verilmesine rağmen (daha doğrusu hisse pazarlaması yapılırken) bir anda geri vites yapmaları... Buda algıları bozuyor...
Robert Bosch: Insanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim.. Böyle vizyona sahip adamların firmaları Global marka olur bizim zenginler de boğazda havyar, Parista kahve iskembe doldururlar.SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bikac kişi firmanin elestirilmesinin yanlış olduğunu yazmış.kimse kusura bakmasın ortada bı yanlış varsa verilen sözleri yerine getirmeyenlerin yanlışı.ben temettü haberi çıktığı zaman 15.90 dan çıktım zaten ancak sitemimin sebebi aylarca boşa bekledim.bu süre zarfında endeks %50yapti nerdeyse....
Tezol ailesi floridadaki evlerinde rahat rahat tatil yapsın diye bundan sonra ne alırım ne de başkasına al derim bu şirketi.
Seneye de bedelli yapar ne de olsa savaş var yatırımlari var....
tskler,,hb,,efenım yapıcı elestırıyı öpup basıma koyarım,,ancak,hangı topığe gıtsem bırılerı karla ya da zararla, onu ılgılendırır ,cıkmıs hısseden,patrona,tahtacıya veryansın edıyor,elestırmıyor,,,bazen doz kacıyor kufre varan sözler edılıyor,,bu kıme ne kazandırıyor Allah askına,,,hepımız bır yerlerde bazı beklentılerle pozısyon acıyor,beklentımıze uygun olarak hedef belırleyıp kısa,orta,uzun beklıyoruz,,,gerceklesırse ne ala,alan hayrını görsun deyıp pozısyon değıstırıyoruz,,, burada patronun 2020 karı dahıl ne kadar temettu vereceğını dusunuyordunuz kı,,yatırımı olan bır fırmanın yedek ayırmasından daha doğal ne var kı,,haa bunu önceden hesaplayıp 2020 karından verecem demesı yanlıs,orada sonuna kadar haklısnız ama,acıklanan benı yeterı kadar tatmın ettığı ıcın uzun vadelı pozısyon actım,,herkesın her ne nerede pozısyonu varsa Rabbım bırını bın yapsın,samımı dıleğım budur,,,ytd
son finansallara göre; firmanın özsermaye karlılığı yüzde 40 üzerinde, net nakit ve net döviz pozisyonu mevcut, yatırımlarını özkaynaklarından finanse ediyor, olumsuz görülebilecek nokta favök marjının daralmış olması( bu durumda navlun ve enerji maliyetleri etkili). eğer sadece temettü beklentisi ile gelmiş arkadaşlar varsa bu durumun olumsuz olduğunu belirtmekte haklılar ancak uzun yıllar düzenli temettü dağıtan bazı firmaların bu yıl temettü dağıtmadıklarında hatırlamakta fayda var( aksigorta, tüpraş gibi). Şirketin hakim ortaklarının nerede tatil yaptıkları konusunun bu forumun alanı olduğunu düşünmüyorum.
syg.
sanayi hisselerinde özsermaye karlılığı ile şirketin pd/dd oranı arasında ilişki kurulur, enflasyon oranı ile değil.
sn. bensattımgitti, siz özsermaye karlılığı enflasyondan yüksek olan şirketleri alın bu durumda , diğer arkadaşlar pd/dd ile özsermaye karlılığı arasındaki ve risksiz getiri oranı arasındaki ilişkiyi araştırdıklarında gerçeği göreceklerdir.
Uzun vadeli yatırım yaptığım için bir yıl sonrasının kârını hesaplamak istedim. Hata gören yada katkı yapmak isteyen olursa da memnun olurum.
Son çeyrek 135 milyon kâr ettiğimizi düşünür ve enflasyonu hesaba katmaz isek(maliyetleri de artıracağı için);
135 x 4=540
(%40 kapasite artışını sadece son çeyrek olarak hesaplıyorum. Bu sebeple %50 olarak alacağım) 135÷2= 67.5
540+67.5= 607.5 milyon
Tahminde bulundum sadece yatırım tavsiyesi değildir.
Sn. Bambu teşekkürler.
Evet kaba bir hesap oldu. Sermaye artışı sonrası 440 milyon kabulümdür.
Syg,
Şirketin gelir tablosunu son 4 yıl için ortalama USD kurlar ile çevirerek bir inceleme yaptım. Görülen o ki hasılat 100 milyon USD civarında seyrediyor. Kapasite artışı etkisini bu yıl için %10 olarak alırsak yılı 110 mn USD hasılat ile bitirebilir Tezol. 2021 yılı net kar marjına bakınca %29 rakamını kullanırsak 31.9 mn USD kadar net kar çıkabilir. Kurun ne olacağını tespit etmek zor ancak ortalama kurun 15 altında olmayacağını sanıyorum. Bu hesapla 31.9 x 15 = 478 mn TL net kara ulaştım.
Umarım gaz fiyat artışı brüt marjı kötü yönde etkilemez. Şirket borçluluk yapısını bozmaz, yabancı para pozisyonunu iyi yönetirse iyi karlar gelmeye devam edecektir.
Syg.
Katkılarınız için teşekkürler değerli paydaşlar. Ben ihtiyatlı bir rakamla, 350-400 civarı bir kar gelmesi olasılığında bile, şu andaki sermaye'ye göre piyasa değerinin bayağı bir iskontolu olduğunu düşünüyorum. Y.T.D.
Herkes her hisseyi tercih edebilir bunda sorun yok ancak yanlış bilgi vererek bu konuda bilgisi olmayan kişileri etkileyebilirsiniz.
Pd/dd oranlarına bakarsanız eğer tezoldan çok çok daha ucuz aynı sektörde şirket var.
Bulunmaz Hint kumaşı değil.ilk yılında yatırımcısına yalan vaad veren şirket.
2 yıllık 400 mio kar dan 40 mio temettü dağıtımı🙂🙂🙂
Neymiş bist de büyük temettü oyuncusu olacakmış🙂🙂🙂
Şirketin piyasa değeri bugünlerde 100 M USD civarında.
Senede 20-25 M USD kar etse benim uzun vadeli beklentilerimi fazlasıyla karşılar.
YTD
sız de yanlıs bılgı mı verıyorsunuz aceba,bedelsız olarak %120'yı de eklersenız 165mılyon, dağıtılabılır dönem karının %65,45'ını temettü verıyor 40 değıl!!! sektörde daha ucuz hısse varsa, sanırım orda pozısyon acıp, o topıktekı arkadasları engın bılgınızle bılgılendırsenız daha mı ıyı olur sankı,,,ytd
ınsallah fırma önumuzdekı yıllarda da temettu konusunda verımlılığe devam eder,karı kac cıkarsa cıksın,,,4,fabrıka da var olan 3'ünden ıkısı gıbı, atık kağıttan uretım yapacak, uretıme baslamasından ıtıbaren gırdı malıyetlerıne katkısı olumlu olur, brut kar marjını daha ıyı noktalara tasır ve kârını umarım bızımle ıyı oranlarda paylasmaya devam eder,,,ytd
23/03/2022 - 23/03/2022 tarihinde EUROPAP TEZOL KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 15,62 - 15,70 TL fiyat
aralığından 15.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 0 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca
gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte EUROPAP TEZOL KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 23/03/2022
tarihi itibariyle %29,2902 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer
almaktadır.
Ad Soyad / Ticaret Unvanı : ŞÜKRÜ ERHAN TEZOL
Alımı Ersin Bey'den bekliyordum, Şükrü Başgan yaptı. Hem hisseyi hem de gönlümüzü aldı. Miktar küçük ama önemli. Long Life Şükrü Başgan 😀
Güveni yitirenlerin ,kızanların, küsenlerin hisselerini şimdi itinayla topluyorlar SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/efjk53l.png
Tezol artık...
https://i.hizliresim.com/ex10h1n.png
Nihayet bir miktar alım yapılmış...
Halka arz yapıldığında dolar 8,5 civarındaydı..
28 Martta GK var..
Hem 2020 karından hem de 2021 dağıtılabilir karın en az %30 unu dağıtacağız sözünün tutulmasını beklemekteyiz..
GK gündeminin ilgi,
7 - Yönetim Kurulu'nun 2021 yılı hesap dönemine ilişkin kar dağıtımı ile ilgili önerisinin görüşülmesi, kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddi
maddesi gereği GK ya katılacak ortakların bu konuda isteklerini bildirmesi temettü konusunu daha iyi bir orana taşıyacaktır...
Geçen sene hatırlanacağı üzere Jantsa GK sın da gündem maddeleri arasında olmamasına rağmen,
katılımcı ortakların talebi üzerine %600 küsur civarı bedelsiz çıkmıştı..
Şayet son anda bir aksilik çıkmaz ise, Ailece Genel Kurula katılmayı planlıyoruz. Başarı dileklerimizle birlikte, yönetim kurulunun kar payı teklifine ilaveten, 2020 karından da en az %10 da olsa nakit kar payı dağıtımı yapılmasını önermeyi düşünüyorum.
28/03/2022 - 28/03/2022 tarihinde EUROPAP TEZOL KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 15,94 - 16,07 TL fiyat
aralığından 10.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 0 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca
gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte EUROPAP TEZOL KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 28/03/2022
tarihi itibariyle %29,30 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer
almaktadır.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1013528
Genel kurul sonuçları
45 milyon temettü 29 Nisanda
10 milyon temettü 30 Eylül’de
Bedelsiz için SPK’ya başvuru gerekiyor.
Syg.