Sayfa 47/132 İlkİlk ... 3745464748495797 ... SonSon
Arama sonucu : 1052 madde; 369 - 376 arası.

Konu: TEZOL - Europap Tezol Kağıt Sanayi A.Ş.

1. paylarını satmış ortakların satış gerekçelerini belirtmelerinde hakları var ancak sahtekar gibi ithamların haksız olduğunu düşünüyorum. yatırım yapan bir firmanın ülkemizin şartları da göz önünde bulundurulduğunda, finansal yapısını daha güçlü tutmak için temettü vermek yerine şirketin sermayesini güçlendirmek maksadıyla bedelsiz açıklaması beklenen bir durumdur. Firmanın bilançosunda gördüğüm olumsuz durum maliyetini satışlarına yansıtmadığı için marjlarda görülen baskılanmadır, diğer çeyreklerde bu durumun düzelmesi beklenir. Bir defalık yüksek temettü veriminden ise, temettünün kalıcı olması daha önemlidir.
    syg.

2.  Alıntı Originally Posted by blood Yazıyı Oku
    paylarını satmış ortakların satış gerekçelerini belirtmelerinde hakları var ancak sahtekar gibi ithamların haksız olduğunu düşünüyorum. yatırım yapan bir firmanın ülkemizin şartları da göz önünde bulundurulduğunda, finansal yapısını daha güçlü tutmak için temettü vermek yerine şirketin sermayesini güçlendirmek maksadıyla bedelsiz açıklaması beklenen bir durumdur. Firmanın bilançosunda gördüğüm olumsuz durum maliyetini satışlarına yansıtmadığı için marjlarda görülen baskılanmadır, diğer çeyreklerde bu durumun düzelmesi beklenir. Bir defalık yüksek temettü veriminden ise, temettünün kalıcı olması daha önemlidir.
    syg.
    paylarını satan arkadaslar derkı benım beklentımı karsılamadı, aranızdan ayrılıyorum,kalanlara bol kazanc,bıttııı,,dedığınız gıbı sıfatları yuklemek yazan arkadas belkı farkında değıl ama,ceza ve tazmınat davası sebebı,ne gerek var,,karlı ya da zararlı cıktın,ısın bıttı o topıkle bence,,neyse herkesın kendı kararı,,,elbette sayın Blood esas olan devamlılık yenı arz olduğu ıcın, bunu da ömrumuz varsa önumuzdekı yıllarda göreceğız,,,umarım dedığınız gıbı olur rasyolar da gıderek daha ıyı olur,,yıl sonuna doğru 4,fabrıka da uretıme gececeğı ıcın sahsen olumlu ıyılesmeler göruruz dıye dusunuyorum,,,ancak yatırımcısıyla,ortaklarıyla karını paylasmak,yatırımcı acısından gunumuzde ana unsurlardan bırı olmalı bence,,,,bır alay hısse varkı yıllardır borsada, hıc temettusu olmadığı gıbı, kac kere bedellı artırım yapmıs durumda,,,fınansal yapıyı hesaplamak patronun ana görevı zaten,bunu bahane edıp de kar vermeyen de cok,,hasılı her sey herkesın gönlunce olsun,,,,ytd
    Son düzenleme : hoca59; 11-03-2022 saat: 11:39.

Hoş geldiniz Sn. blood, Sn. hoca59, yapıcı eleştirilere ve yorumlara her daim kapımız açık

4. Milletin kızdığı nokta geçmiş yıldaki kárında dağıtılacak sözü verilmesine rağmen (daha doğrusu hisse pazarlaması yapılırken) bir anda geri vites yapmaları... Buda algıları bozuyor...

Robert Bosch: Insanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim.. Böyle vizyona sahip adamların firmaları Global marka olur bizim zenginler de boğazda havyar, Parista kahve iskembe doldururlar.
     Alıntı Originally Posted by hoca59 Yazıyı Oku
    bızım yatırımcımızı anlamak mumkun değıl,acın bakın temettu lıstesıne,kım ne kadar temettu acıklamıs,,,!!!haa beklentınız daha mı fazlaydı satar gıder baska yerde pozısyon acarsınız,bu kadar basıt,,,dönup dönup hısseyı ya da patronu kötuleyene sankı madalya verıyorlar,,,adam daha ne yapsın %40 nakıt %120 bedelsız verıyor, kac hıssede bu verımlılık var, 470 kusur hıssede????,,,ytd
    SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Fikirlerim beni baglar asla yatirim tavsiyesi degildir.

5. Bikac kişi firmanin elestirilmesinin yanlış olduğunu yazmış.kimse kusura bakmasın ortada bı yanlış varsa verilen sözleri yerine getirmeyenlerin yanlışı.ben temettü haberi çıktığı zaman 15.90 dan çıktım zaten ancak sitemimin sebebi aylarca boşa bekledim.bu süre zarfında endeks %50yapti nerdeyse....
    Tezol ailesi floridadaki evlerinde rahat rahat tatil yapsın diye bundan sonra ne alırım ne de başkasına al derim bu şirketi.
    Seneye de bedelli yapar ne de olsa savaş var yatırımlari var....

6.  Alıntı Originally Posted by bagbozumu Yazıyı Oku
    Hoş geldiniz Sn. blood, Sn. hoca59, yapıcı eleştirilere ve yorumlara her daim kapımız açık
    tskler,,hb,,efenım yapıcı elestırıyı öpup basıma koyarım,,ancak,hangı topığe gıtsem bırılerı karla ya da zararla, onu ılgılendırır ,cıkmıs hısseden,patrona,tahtacıya veryansın edıyor,elestırmıyor,,,bazen doz kacıyor kufre varan sözler edılıyor,,bu kıme ne kazandırıyor Allah askına,,,hepımız bır yerlerde bazı beklentılerle pozısyon acıyor,beklentımıze uygun olarak hedef belırleyıp kısa,orta,uzun beklıyoruz,,,gerceklesırse ne ala,alan hayrını görsun deyıp pozısyon değıstırıyoruz,,, burada patronun 2020 karı dahıl ne kadar temettu vereceğını dusunuyordunuz kı,,yatırımı olan bır fırmanın yedek ayırmasından daha doğal ne var kı,,haa bunu önceden hesaplayıp 2020 karından verecem demesı yanlıs,orada sonuna kadar haklısnız ama,acıklanan benı yeterı kadar tatmın ettığı ıcın uzun vadelı pozısyon actım,,herkesın her ne nerede pozısyonu varsa Rabbım bırını bın yapsın,samımı dıleğım budur,,,ytd

7. son finansallara göre; firmanın özsermaye karlılığı yüzde 40 üzerinde, net nakit ve net döviz pozisyonu mevcut, yatırımlarını özkaynaklarından finanse ediyor, olumsuz görülebilecek nokta favök marjının daralmış olması( bu durumda navlun ve enerji maliyetleri etkili). eğer sadece temettü beklentisi ile gelmiş arkadaşlar varsa bu durumun olumsuz olduğunu belirtmekte haklılar ancak uzun yıllar düzenli temettü dağıtan bazı firmaların bu yıl temettü dağıtmadıklarında hatırlamakta fayda var( aksigorta, tüpraş gibi). Şirketin hakim ortaklarının nerede tatil yaptıkları konusunun bu forumun alanı olduğunu düşünmüyorum.
    syg.

8.  Alıntı Originally Posted by blood Yazıyı Oku
    son finansallara göre; firmanın özsermaye karlılığı yüzde 40 üzerinde, net nakit ve net döviz pozisyonu mevcut, yatırımlarını özkaynaklarından finanse ediyor, olumsuz görülebilecek nokta favök marjının daralmış olması( bu durumda navlun ve enerji maliyetleri etkili). eğer sadece temettü beklentisi ile gelmiş arkadaşlar varsa bu durumun olumsuz olduğunu belirtmekte haklılar ancak uzun yıllar düzenli temettü dağıtan bazı firmaların bu yıl temettü dağıtmadıklarında hatırlamakta fayda var( aksigorta, tüpraş gibi). Şirketin hakim ortaklarının nerede tatil yaptıkları konusunun bu forumun alanı olduğunu düşünmüyorum.
    syg.
    Enflasyon altında kalmış ozsermaye karlılığı olumlu değildir...

Sayfa 47/132 İlkİlk ... 3745464748495797 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •