Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 132/133 ÝlkÝlk ... 3282122130131132133 SonSon
Arama sonucu : 1071 madde; 1,049 - 1,056 arasý.

Konu: TEZOL - Europap Tezol Kaðýt Sanayi A.Þ.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ÝZMÝR CUMAOVASI
    Gönderi
    2,392
    Sevgili oyuncumuz sayýn üstadýmýz bu mübarek günde hafta sonuna bizi yine umutlu soktu kendisine teþekkürlerimi sunuyorum almýþ olduðu 700 bin adetle, ben de ya herro ya merro dedim çocuklarýma ve kendime portföyü 100% tezol yaptým
    Bizim ATATÜRK sevgimiz, Anayasanýn ilk 3 maddesi gibidir.
    Deðiþmez, deðiþtirilemez, deðiþtirilmesi teklif dahi edilemez.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ÝZMÝR CUMAOVASI
    Gönderi
    2,392
    Þubat ayýndan beri buradayým, bugün yüzde yüz yaptým. sevgili oyuncumuz merak etmesin diye yazýyorum PhillipCapitalden alanlar eþim kýzým oðlum ve benim inþallah hep beraber genel kurulda tanýþýrýz.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ÝZMÝR CUMAOVASI
    Gönderi
    2,392
    Allahtan, iyi bir patronumuz iyi bir oyuncumuz var yoksa bu katrina kasýrgasýna dayanmak kolay deðil.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ÝZMÝR CUMAOVASI
    Gönderi
    2,392
    Nakit ve nakit benzerleri 12 aylýkta borcunun 5 katýný geçmiþ sizlere ATEÞ edenlere kulak asmayýn bu veriler þu ana kadar gördüðüm küçük hisseler içinde en güzellleriden ha hisse yürür yürümez onu sadece patron ve oyuncu bilir nokta

5. 1570 : Analiz- Tezol Kaðýt Þirket Ziyaret Notu (Ýnfo Yatýrým)

Europap Tezol Kaðýt <TEZOL>
    Temizlik Kaðýdý
    Eurapap Tezol Kaðýt Ziyaret Notu
    Bu rapor, Europap Tezol Kaðýt'a (TEZOL) gerçekleþtirilen ziyaret kapsamýnda, þirketin
    operasyonel, finansal ve stratejik durumunu deðerlendirmek ve sektördeki
    konumunu incelemek amacý ile hazýrlanmýþtýr.

Þirket Hakkýnda
    1969 - 2005 yýllarý arasýnda tütün ticareti ile uðraþan Tezol Ailesi, 2000 yýlýnda
    temizlik kaðýdý sektörüne girme kararý alýnmasý üzerine Europap Kaðýt ve Temizlik
    Ürünleri unvanlý anonim þirketi kurdu. 2001 yýlýnda konverting* tesisi ile
    faaliyetlerine baþlayarak temizlik kaðýdý sektöründe faaliyete baþlayan þirket,
    2004 yýlý itibarýyla konverting tesisine ek olarak bobin** üretimini de kapsayan
    entegre tesisini devreye aldý. 2009, 2016 ve 2020 yýllarýndaki yatýrýmlarý
    ile kapasitesini artýran þirket, 2021 yýlýnda TEZOL kodu ile halka arz edildi.
    *Konverting: Büyük bobinler halindeki kaðýt veya kartonun dilimleme, kesme, katlama
    veya yapýþtýrma iþlemleriyle nihai tüketici ürünlerine dönüþtürülmesi (peçete,
    havlu, tuvalet kaðýdý … vb) süreci.
    **Bobin kaðýt: Temizlik kaðýdý sektörlerinde kullanýlan, çok yüksek hacimli ve büyük
    çaplý rulo kaðýt hammaddesi.

Faaliyet Alanlarý
    TEZOL, temizlik kaðýdý sektöründe faaliyet gösterirken, ana faaliyet alaný hijyen
    amaçlý kaðýt ürünlerinin üretimi ve satýþý. Þirket, tuvalet kaðýdý, kaðýt havlu,
    peçete ve endüstriyel kullaným amaçlý temizlik kaðýtlarý gibi hýzlý tüketim
    ürünlerini üretiyor. Bu ürünlerin üretimi için gerekli olan yarý mamul niteliðindeki
    bobin kaðýt üretimi de þirketin faaliyetleri arasýnda yer alýyor. Þirket
    üretim faaliyetlerini aðýrlýklý olarak Ýzmir ve Mersin OSB'deki entegre tesislerinde
    yürütmekte olup hem iç pazara hem de uluslararasý pazarlara satýþ gerçekleþtiriyor.
    Þirketin, bobin kaðýdýný da kendi bünyesinde üretmesi, operasyonel açýdan önemli
    bir rekabet avantajý yaratýyor. Bu yapý, üretim sürecinde dikey entegrasyon saðlayarak
    yarý ürün tedarikine yönelik dýþa baðýmlýlýðý ortadan kaldýrmakta olup
    maliyet kontrolünü güçlendiriyor.
    TEZOL, üretimin ilk aþamasýnda selüloz ve geri dönüþümlük kaðýt gibi temel hammaddeleri
    tedarik ederek kaðýt makinelerinde bobin üretimi gerçekleþtirmekte, ardýndan
    bu yarý mamul kaðýtlarýn bir kýsmýný konverting hatlarýnda iþleyerek bitmiþ
    temizlik kaðýdý ürünlerine dönüþtürmekte, bir kýsmýný da yurt dýþý pazarlara
    ihraç etmekte. Üretilen ürünler þirketin kendi markalarý altýnda gerçekleþtirilen
    satýþlar ve özel markalý private label üretim olarak ikiye ayrýlmakta. Þirket
    ayrýca ihracat faaliyetleri aracýlýðýyla Avrupa, Amerika ve diðer bölgelere
    satýþ yaparak gelirlerini çeþitlendirirken, üretim sürecinin tüm aþamalarýný kendi
    bünyesinde gerçekleþtiriyor. Þirketin, iç satýþ ve ihracat gelirleri dengeli
    bir yapýya sahip. Þirket, talep riskini farklý coðrafyalara yayarak gelir oynaklýðýný
    azaltýrken, bu yapý özellikle ekonomilerde dönemsel olarak görülebilen
    talep daralmalarýna karþý þirketin operasyonel performansýný dengeleyici bir unsur
    olarak öne çýkýyor. Ayný zamanda ihracatýn toplam satýþlar içerisindeki nispeten
    yüksek payý, þirketin döviz bazlý gelir üretme kapasitesini artýrarak kur
    hareketlerine karþý doðal bir hedge mekanizmasý oluþturmasýna imkan tanýyor.

Temizlik Kaðýdý Sektörü
    Temizlik kaðýtlarý sektörünün ana ürün gruplarý, tuvalet kaðýdý, kaðýt havlu, peçete
    ve kaðýt mendil. Özellikle coronavirüs pandemisi sonrasýnda artan hijyen bilinci,
    þehirleþme, modern yaþam tarzý ve perakende zincirlerin yaygýnlaþmasý temizlik
    kaðýdý ürünlerine yönelimi artýrýrken, kiþisel hijyen ve temizlik ürünlerinin,
    nüfus ve þehirleþme ile paralel büyüdüðü söylenebilir.
    Kaðýt temelli hijyen ürünleri, ekonomik dalgalanmalara raðmen zorunlu tüketim kategorisinde
    olmasýndan kaynaklý olarak, ekonomik aktivitelerdeki zorlu dönemlerde
    bile büyümesini sürdürdü. Araþtýrmalara göre, geliþmekte olan ülkelerin kiþi
    baþý temizlik kaðýt tüketimi, geliþmiþ ülkelere göre daha düþük seviyelerde. Bu
    da özellikle geliþmekte olan ülkelerde büyüme potansiyeli olarak karþýmýza çýkýyor.
    Genel eðilim olarak eðitim düzeyi arttýkça temizlik kaðýdý kullanýmýna ilgi
    ve tüketim artýyor. Eðitim seviyesi arttýkça þehirleþme ve beyaz yaka çalýþma
    oraný artýyor, bu da modern hijyen ürünlerine yönelimi destekliyor. Bununla
    birlikte, eðitimle birlikte yükselen gelir, hijyen bilinciyle birlikte tüketime
    daha da fazla katký saðlýyor. Türkiye'de temizlik kaðýdý imalatý, hammadde ve
    girdi tedarikinde bazý ülkelerle karþýlaþtýrýldýðýnda sýnýrlý olanaklara sahip
    ve önemli ölçüde dýþa baðýmlýlýk söz konusu. Türkiye'de üretilen temizlik kaðýtlarý
    ürünlerinin ana hammaddesi olan selüloz, %100'ü yurt dýþýndan ithal ediliyor
    Selüloz üretimi, dünya genelinde orman varlýðýnýn yüksek olduðu ülkeler tarafýndan
    yapýlýyor. Selüloz ham maddesinin %100'ü ithalat yoluyla elde edilirken, son
    TÜÝK rakamlarýna göre kýsa selülozun ~%70'i Kuzey ve Güney Amerika'dan, ~%30'u
    Avrupa'dan, uzun selülozun ~%70'i Kuzey ve Güney Amerika'dan, %30'u Avrupa'dan
    ithal ediliyor.
    Kýsa selüloz, yapraklý aðaçlardan elde edilen selülozu, uzun selüloz ise iðne yapraklý
    aðaçlardan elde edilen selülozu ifade eder. Selülozlar üretilecek ürüne
    göre çeþitli alt kategorilere ayrýlmakta olup temel olarak kýsa ve uzun selüloz
    olarak iki ana kategoriye ayrýlýyor. Üretilecek ürün çeþidine göre kullanýlacak
    olan kýsa ve uzun selüloz harmaný deðiþkenlik gösteriyor. Uzun selüloz türleri
    arasýnda yer alan ve fluff pulp olarak bilinen göreceli olarak daha yoðun ve
    pahalý olan selüloz türü, hijyenik ped, bebek bezi ve hasta bezi gibi kiþisel hijyen
    ürünlerinde yaygýn bir þekilde kullanýlmaktadýr. TÜÝK verileri içerisinde
    bu selüloz türlerini ayýrmak mümkün olmadýðý için söz konusu uzun selüloz göstergeleri
    yalnýzca temizlik kaðýdý üretiminde kullanýlan uzun selüloz fiyatýný doðrudan
    temsil etmiyor. Bu ayrým, temizlik kaðýdý sektörüne yönelik maliyet analizlerinde
    dikkate alýnmasý gereken önemli bir detaydýr. Selüloz maliyetleri, arz
    ve talep, hammadde, enerji ve iþçilik maliyetleri, lojistik ve navlun maliyetleri,
    regülasyonlar ve kura baðlý olarak deðiþkenlik gösterebiliyor.
    Sektördeki bir diðer büyük gider kalemi de navlun giderleri. Navlun fiyatlarý, gemiyle
    yük taþýmanýn piyasa fiyatýný ifade ederken, dalgalý seyreder. Hem konteyner
    taþýmacýlýðýnda hem dökme yük taþýmacýlýðýnda bu fiyatlar arz - talep dengesine,
    yakýt maliyetlerine, jeopolitik geliþmelere ve sezonlara göre deðiþmekte
    olup, volatilite yüksektir.
    Navlun giderleri arttýðýnda talebin güçlü olduðunun sinyalleri, düþük olduðunda
    ise küresel ticarette yavaþlama veya gemi arzýnýn fazlalýðýna iliþkin algý oluþur.
    2026 yýlýnýn þubat sonundan bu yana ABD - Ýran arasýndaki savaþýn etkileri
    ile Hürmüz Boðazý üzerinden geçen küresel petrol ve petrokimya ticaretinin yoðunluðu
    dikkate alýndýðýnda, ABD ile Ýran arasýndaki jeopolitik gerilimlerin deniz
    taþýmacýlýðý maliyetleri üzerinde doðrudan yukarý yönlü baský oluþturmasý bekleniyor.
    Bölgedeki askeri riskin artmasý, tanker ve konteyner hatlarýnda sigorta
    primlerinin yükselmesine ve gemi operatörlerinin rotalarýný daha uzun ve güvenli
    güzergahlara kaydýrmasýna yol açabilir. Bu durum efektif arzý azaltarak tanker
    ve kuru yük piyasasýnda navlun fiyatlarýnýn yükselmesine neden olabilir. Sonuç
    olarak, ABD - Ýran gerilimi uzun sürer ise küresel ticaret akýþlarýnda belirsizliði
    artýrarak deniz taþýmacýlýðý piyasasýnda risk primi kaynaklý bir navlun
    enflasyonu yaratma potansiyeline sahip.
    Genel anlamda çoðu sektörde olduðu gibi temizlik kaðýdý sektöründe de Çin'li üreticiler
    pazardan daha yüksek pay almaya baþladý. Maliyet verimliliði ve ürün çeþitliliði
    kapsamýnda yeni yöntemler üzerinde çalýþan Çin'li üreticiler, geleneksel
    kimyasal hamurdan daha çok bambu tüyüne yöneliyor. Bambunun hýzlý büyümesi
    ve sýk hasat edilebiliyor olmasý avantaj olarak gözüküyor. Çin bu konuda antibakteriyel
    ýslak mendil, bambu bazlý tek kullanýmlýk hijyen ürünleri, ile piyasaya
    yeni ürünler sürüyor. Bambudan elde edilen elyafýn, yumuþak ve nefes alabilir
    olmasý, doðal antibakteriyel etki olmasý ve nem çekme özellikleri ile teknik anlamda
    da pazarlama stratejilerinde fýrsat olarak görülüyor. Çin, bambuyu stratejik
    sektör ilan ederken, belli bambu ürünlerine mali destek ve sübvansiyon veriliyor.

TEZOL Üretim Tesisleri ve Kapasite
    Þirket, temizlik kaðýdý üretim kapasitesini yýllar içinde yaptýðý yatýrýmlarla kademeli
    olarak artýrdý. Ýlk kaðýt üretim tesisi 2004 yýlýnda Torbalý'da yýllýk
    24.505 ton kapasite ile devreye alýnmýþ olup hem selüloz hem de geri dönüþümlük
    kaðýttan üretim yapabilme esnekliðine sahip. 2009 yýlýnda ayný lokasyonda yalnýzca
    selüloz bazlý üretim yapan ikinci tesis, 30.181 ton kapasite ile faaliyete
    geçti. 2016 yýlýnda ise Mersin'de kurulan üçüncü tesis, 31.365 ton kapasite ile
    devreye alýnmasý sonrasýnda yapýlan iyileþtirmelerle bu tesisin kapasitesi 38.508
    tona yükseltildi. 2020 yýlýnda Mersin'de baþlanan dördüncü yatýrým 2023 yýlýnda
    devreye alýnarak kapasitesi 48.978 ton/yýl olarak belirlendi. Böylece þirketin
    toplam kaðýt bobin üretim kapasitesi 142.172 ton/yýla yükseldi. Kaðýt üretim
    yatýrýmlarýna paralel olarak konverting yatýrýmlarý da yapan þirketin toplam
    22 adet konverting hattý bulunmakta olup yýllýk raporlanan kapasite 42.288 ton
    seviyesinde.

Þirketin Ürünleri
    Þirket, satýþ kýrýlýmýnda, yurt dýþý pazarlarda aðýrlýklý olarak bobin satýþýna
    odaklanýrken, yurt içi piyasada daha yüksek katma deðerli bitmiþ temizlik kaðýdý
    ürünleri ile yer alýyor. Bu yapý, iç pazarda markalý ve iþlenmiþ ürün satýþý
    sayesinde marjlarýn desteklenmesine katký saðlarken, dýþ pazarlarda hacim ve süreklilik
    saðlýyor. Þirketin, öne çýkan yönlerinden biri de güçlü private label
    ürün yönetimi deneyimi. Þirket, perakende zincirlerinin kendi markalarýyla sattýðý
    temizlik kaðýdý ürünlerini üretme konusunda önemli bir deneyime sahipken, bu
    sayede hem büyük perakende müþterileriyle uzun vadeli iliþkiler kurabilmekte
    hem de yüksek hacimli ve sürdürülebilir satýþ yapýsý oluþturabiliyor.
    Güçlü operasyonel altyapýsý ve esnek üretim kapasitesi ise özel markalý ürün portföyünün
    geniþlemesini destekleyerek þirketin özel markalý segmentindeki konumu
    daha da güçlenmekte. Þirket, yukarýda da belirttiðimiz gibi, temizlik kaðýdý üretiminde
    yalnýzca selüloz bazlý üretime baðlý kalmayýp geri dönüþümlük kaðýtlarý
    da hammadde olarak kullanabilen bir altyapýya ve teknolojiye sahip. Bu yapý,
    selüloz fiyatlarýnýn küresel piyasalarda dalgalandýðý dönemlerde maliyet yönetimini
    kolaylaþtýrýrken, ayný zamanda daha rekabetçi bir maliyet yapýsý oluþturulmasýný
    ve özellikle yurt dýþý pazarlarda çok raðbet gören geri dönüþümlü temizlik
    kaðýdý ihtiyacýna karþýlýk verebilmeyi saðlýyor. Hammadde çeþitliliði sayesinde
    þirket, hem maliyet optimizasyonu saðlayabilmekte hem de farklý ürün segmentlerine
    yönelik üretim esnekliðini koruyabiliyor.
    Ýhracat Stratejisi
    Ýhracat, Türkiye ekonomisi açýsýndan sürdürülebilir büyümenin kritik bileþenlerinden
    biri. Son yýllarda ekonomi yönetimi tarafýndan benimsenen ihracat odaklý
    büyüme modeli, üretim kapasitesinin küresel pazarlara yönlendirilmesini ve döviz
    kazandýrýcý faaliyetlerin artýrýlmasýný hedefler nitelikte. Ýhracatýn artmasý,
    bir yandan sanayi üretimini ve kapasite kullaným oranlarýný desteklerken diðer
    yandan ülkeye döviz giriþini artýrarak cari açýðýn finansmanýna katký saðlýyor.
    Özellikle enerji ve hammadde ithalatýna görece baðýmlý bir ekonomi olan Türkiye
    için ihracat gelirleri, dýþ ticaret dengesinin sürdürülebilirliði açýsýndan
    kritik bir rol oynuyor. Ýhracatýn yüksek olmasý yalnýzca dýþ ticaret dengesini
    iyileþtirmekle kalmazken, ayný zamanda üretim yapýsýnýn dönüþümünü de teþvik ediyor.
    Küresel pazarlarda rekabet edebilmek için þirketlerin verimliliklerini artýrmalarý,
    teknolojiye yatýrým yapmalarý ve katma deðerli ürünlere yönelmeleri
    gerekiyor. Bu süreç, uzun vadede ülkenin sanayi altyapýsýnýn güçlenmesine ve üretimde
    daha yüksek katma deðer yaratýlmasýna katký saðlarken, ihracat pazarlarýnda
    faaliyet gösteren þirketler, genellikle daha yüksek kalite standartlarýna
    ve daha geliþmiþ üretim süreçlerine sahip olmak zorunda olduklarýndan, bu durum
    genel sanayi verimliliðini de yukarý taþýyor.

Enflasyon muhasebesi kaynaklý olarak bilançoda baský meydana geldi. Enflasyon muhasebesi
    uygulamasýnda yüksek stok seviyeleri, finansallar üzerinde olumsuz karlýlýk
    etkisi yarattý. Stoklar parasal olmayan varlýklar arasýnda yer aldýðý için
    enflasyon muhasebesi kapsamýnda endekslenerek yeniden deðerlenirken bu durum
    maliyet baskýsýný artýrarak operasyonel karlýlýðý aþaðý çekti. Ek olarak, Þirket'in
    güçlü özkaynaklara sahip olmasý ve buna paralel çok düþük bir borç seviyesi
    ile faaliyet göstermesi, Þirket'in net parasal varlýklarýnýn her zamanki gibi
    yüksek seyretmesine ve bundan dolayý da enflasyon muhasebesi uygulamasý sonucu
    net parasal pozisyon kaybý yazmasýna neden oldu.

Yatýrým Planlarý ve Büyüme Stratejisi
    Þirketin kýsa vadede yurt içinde yeni bir kapasite artýþý yatýrým planý bulunmuyor.
    Mevcut üretim altyapýsýnýn mevcut talebi karþýlayabilecek seviyede olduðu deðerlendiriliyor.
    Bununla birlikte þirket yönetimi, büyüme stratejisi kapsamýnda
    özellikle yurt dýþý pazarlarda oluþabilecek yatýrým fýrsatlarýný takip ediyor.

ABD ve Güney Amerika pazarlarýnda talep daralmasý dikkat çekerken, bu bölgelerde
    artan Çin rekabeti sektör üzerindeki baskýyý artýrýyor. Özellikle ABD'de geri
    dönüþümlü kaðýt pazarýnýn küçüldüðüne iliþkin bilgiler maliyet avantajý saðlayan
    yerel üretim modelleri, pazarýn yeniden yapýlanmasýna yol açýyor. Bu süreçte
    bazý üreticilerin faaliyetlerini sonlandýrdýðý ve kapasite daralmalarýnýn yaþandýðý
    görülüyor. Ayný zamanda ABD'de üreticilerin giderek iç pazara odaklanarak
    yerel tedarik zincirini güçlendirme eðilimine girmesi, ithalat talebini sýnýrlayan
    bir unsur olarak öne çýkýyor. Buna karþýn, baþka bazý ülkelerde talep tarafýnda
    görece daha olumlu bir görünüm izlenmekte olup, bu bölgelerdeki büyüme sektör
    açýsýndan dengeleyici bir rol oynayabilir.

Ýç tarafa bakýldýðýnda ise Türkiye'de temizlik kaðýdý sektöründe son yýllarda gerçekleþtirilen
    kapasite yatýrýmlarý, arz tarafýnda belirgin bir geniþlemeye yol
    açýyor. Fakat, yapýlan kapasite artýrýmlarýyla birlikte sektörün toplam üretim
    kapasitesi hýzlý bir þekilde yükselirken, rekabette artýyor. Artan rekabet ortamýnda
    þirketler, fiyat indirimleri, kampanyalar ve özel markalý ürün üretimine
    yönelme gibi stratejilere baþvurabiliyorken, bu da sektör genelinde satýþ hacimleri
    korunabilse dahi birim satýþ fiyatlarýnýn ve kar marjlarýnýn sýnýrlanmasýna
    neden olabiliyor.

Bu kapsamda þirket, artan üretim kapasitesini daha etkin deðerlendirebilmek ve iç
    pazardaki rekabet baskýsýný dengeleyebilmek amacýyla ihracat tarafýnda büyümeyi
    stratejik bir öncelik olarak konumlandýrýyor. Bu kapsamda mevcut ihracat pazarlarýný
    derinleþtirmenin yaný sýra yeni coðrafyalara açýlarak satýþ hacmini artýrmayý
    hedefliyor.

Sonuç olarak temizlik kaðýdý sektöründe, yukarýda da belirttiðimiz kiþi baþý tüketimin
    artma potansiyeli, ihracat pazarlarýnýn geniþlemesi, özel markalý ürün pazarýnýn
    büyümeye devam etmesi, þirket özelinde geri dönüþüm ve sürdürülebilir
    üretim ile fýrsatlarýn bulunduðunu düþünmekteyiz. Ayrýca Þirket'in Türkiye'deki
    entegre temizlik kaðýdý üreticileri arasýnda yalnýzca selülozdan deðil geri dönüþümlük
    kaðýttan da üretim yapabilme esnekliðine sahip yalnýzca birkaç üreticiden
    biri olmasý ve geri dönüþümlük kaðýtlarýn çok önemli bir kýsmýnýn yurt içinden
    karþýlanmasý, Þirket'e hammadde maliyetlerini yönetme konusunda önemli bir
    esneklik ve rekabet avantajý saðlýyor.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý
    kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, aracý kurumlar, portföy
    yönetim þirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müþteri arasýnda
    imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn
    kiþisel görüþlerine dayanmaktadýr. Bu görüþler mali durumunuz ile risk ve
    getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
    alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun
    sonuçlar doðurmayabilir.

Önemli Not: Bu haberde iliþkili internet sitesine link bulunmaktadýr.
    Kullanýcýlarýmýzýn habere eriþmek için Manþet'in üst kýsmýnda yer alan linki týklamalarý yeterlidir.

-iDeal Haber Merkezi-
    - twitter.com/iDealDataHaber // www.idealdata.com.tr -
    Yazdýklarým yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda olmayýp doðacak kar veya zarardan sorumlu deðilim...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ÝZMÝR CUMAOVASI
    Gönderi
    2,392
    Devam düþecek kalkacak yürüyecek düzeltmeler elbette olacak.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ÝZMÝR CUMAOVASI
    Gönderi
    2,392
    1,250 Milyon ad aldý sanki son saniyelerde, kesin sonuç salý belli olur. teþekkürler sayýn ÜSTAD.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    ÝZMÝR CUMAOVASI
    Gönderi
    2,392
     Alýntý Originally Posted by ZICO Yazýyý Oku
    1,250 Milyon ad aldý sanki son saniyelerde, kesin sonuç salý belli olur. teþekkürler sayýn ÜSTAD.
    Vay beee, bir takas ve pasta profesörü olarak ben bile yanýlmýþým ayrýntýlar az sonra.

Sayfa 132/133 ÝlkÝlk ... 3282122130131132133 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •