Borsada işlem gören piyasa değeri 2,5 milyar dolar. Bu rakama bankalar kendini kurtarıyor mu? Sanmıyorum
Printable View
Ben de sanmıyorum, alıcı öyle der ama asıl satıcı ne istiyor o önemli.
Bir önemli konu daha vardır ki %35'e yakın kamunun (Tvf, Hazine ve kamu bankaların payı) malı olduğu için bu şirketi ikinci plana atmak, düşük göstermek kimseye yaramaz, yoklama çekiyorlar sadece.
https://www.google.com.tr/amp/s/www....eruven-3520805
Süreci anlatan bir yazı. Benimde aklıma ilk özelleştirmede başka hangi firmalar ön yeterlilik almıştı sorusu geldi.. Koç- Etisalat- Oger- Türktell.
ETİSALAT , BAE firmasıymış. Burda Çalık holding ile beraber teklif vermiş. Reis nereye gidiyordu ?
%55 i 6,5 milyar dolara özelleştirilmiş. Bir kısmıda taksitli olduğu için toplam hazineye giren para 7,25 milyar dolarmış. Bakıyorsunuz 16 sene sonra piyasa değeri 2,5 milyar dolar
Bilanço tarihi belli mi arkadaşlar?
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İki gündür iş yatırım bizler için kendini siper etti !!
Ttkom 400milyon 585bin lira ARAŞTIRMA ve geliştirme için harcama yapmış.bu para bir yerlere transfer edilmiş olmasın?
Yönetim kurulunda bankaların olması nedeniyle, ttkom da paranın bir yerlere peşkeş çekilmesi olasılığı bana düşük geliyor.
Kanaatimce TTKOM un bankalarda kalması biz yatırımcılar için daha iyi.
Eğer TVF alacak ise de gerçek değerini bankalara vermesi ve bizler için de çağrı fiyatı belirlemesi lazım.
Şu an ttkom hakkettiği borsa değerinde değildir. TVF 4 yılda dolar bazında 3 te 1 fiyatına gelmiş olan ttkom hakkettiği değeri vermesi gerekiyor. Ayrıca bu işi lütfen sürümcemede bırakmasınlar. Eğer bankalardan devir alınacaksa fiyatının bir an önce belirlenmesi ve ilan edilmesi gerekiyor.
Ben şahsen bu yıl temettü veriminin %10 u zorlayacağını umut ediyorum. Hedef 1 TL temettü.
evet satın alır işletir karsız bir şekilde veya zararda ettirir. böylece enflasyon sepetinde eksi enflasyonla cumhurbaşkanının istediği rakamları tutturmasına yarar.amaç ttkomun büyümesi değil siyaseten fayda sağlayıp sağlamadığı önemli. bu benim şahsi görüşüm.yatırım tavsiyesi değildir. .inşallah TVF NUNA SATILMAZDA TTKOM DAKİ KÜÇÜK YATIRIMCI TEMETTÜSÜNÜ ALIR .3. tarafa satılır düşüncesi tamamen hayaldir.
Bu arada az önce Bloomberg de TTKOM un yarın bilançosunu açıklamasını beklediklerini söylediler.
bu bloomberg ttkomla ilgisi ne acep :)
B.A.E. Şeyhi İngiltere'de TVF'na ait paraya sıkışmış, zorda olan şirketleri alıcaz diye açıklama yapmış. An itibariyle Haber Global'de Buket Gület'in haber programında Şaban Sevinç yorumluyor. [emoji848][emoji848][emoji848]
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kesin mi beklenti mi?M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düşmeye doyamadı hala, bilanço dedikleri gibi iyi değil diyeceğim ama Tcell yeşilde.
Bunda sıkıntılar fazla, çok sahiplilik bitmeden yükselmesi zor.
Bu akşam kapanış sonrası bilanço gelir belki. Adam 3 sene önceki 8'li rakamlara niyetleniyor sanki. Onun bunun ço.......
Adamlar kapa bir haber yolladılar. Yok, bankalar ile hise devri konusunda görüşüyoruz diye, bir aydır bir daha bir haber çıkmadı.
Basıl bir iş?
Bu ciddiyetsizlik bize pahalıya mal oldu, şirkette muhatap yok, çok başlı şirket olunca kim kiminle ne pazarlığı yapabilir ki.
Enflasyon bir taraftan, tahtacı bir taraftan yatırımcıyı batırırlar yakında.
Bilanço ve temettü iyi olsa bari, hamaliye parası çıkar en azından.:)
Balık baştan kokar. En büyük yanlış zaten ülkenin yerli sermayesini koruyamamaktı. Elin oğlu gelmiş, tokatlamış gitmiş. Şimdi TVF bana bir daha kredi açta diyor, bu hisseleri alayım… 3-5 üzerine dışarıya tekrar okutayım. !! Elin taşı ile elin kuşunu vurmak bu olsa gerek
Valla kimsenin eski hataları tekrarlama lüksleri yok artık.
Bankalar var işin içinde, hem de yabancı ortaklı BBV, zarara razı olmazlar hiç bir şekilde,
Bu belirsizlik biz yatırımcıları vuruyor sadece, öyle veya böyle belirsizlik bitmeli artık.
Bu gün bilançomuz gelsin hele, temettü önemli.
Hisse sanki bu akşam haber düşecekmiş de Pazartesi günü gerilen yaydan ok gibi fırlayacakmış mış mış da miş miş gibi duruyor. [emoji23][emoji2960][emoji23][emoji2960][emoji23]
Çok şükür 8'leri de gösterdiler.:)
Yılan hikayesine döndü bu hisse satışı, iyi bilanço gelse bari.
Şirketimizin 01.01.2021 -“ 31.12.2021 hesap dönemine ilişkin finansal raporlarının 15.02.2022 tarihinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/999981
Endeks düşüşlerinde en önde, çıkışlarda en geriden gelince hisseden bir hayır yok, bilançoya da 1 hafta var daha.
Kumarhane kağıdı oldu resmen, kumarbaz olmadığımız için de sıkıcı geliyor.
10-11-12 lerden çaktılar 9'lardan tekrar yerine koydularsa, iyi para.
malesef öyle oldu.biz alsatta yapamıyoruz.çünkü ne zaman ne haber geleceğini onlar gibi bilmiyoruz.beklediğimiz gibi 9-12 arası bekleme maduna aldılar .diplerden topladıklarını topluyorlar.....görüşüyoruz.....piyasa fiyatı ...... diye ortaya iki laf atılar hisseyi eşşek gibi çaktılar buraya....peki bu yapılanlar manipilasyon değilmi....
bilançoyuda sallayıp duruyorlar.15 i dediler sonunda....demekki 8 gün daha dibine ekmek banacak beyefendiler...
anlaştık...kredi bakıyoruz dediler...heralde krediyide bulurlar artık...
şunu iyi bilin ki..kaça anlaşıldı , ne zaman ilan edilecek , şirket alınıp fiberi ayırıp ayrı şirket mi kuracaklar...kime neyi kaça satacaklar...bunların hepsi tahta yapıcılar tarafından biliniyor...şu fiyattan toplarız...şu haberden sonra şu fiyatttan çakarız...bunların hepsi masa başında çok önceden planlanıyor...biz sadece tiyatroyu izliyoruz o kadar...
bide şu yabancı olayı var....borsada stopajın %10 düşürülmesi temettü hisselerini etkiliyor...yabancı kılıklı bıyıklılar diyorlarki.neden citiden işlem yapıpta temettünün %30 unu stopaj olarak vereyim.ordan satarım , işyatırımdan alırım stopaj ödemem....
bu stopaj olayından dolayı çoğu bıyıklı temettü hisselerinde yerli kurumlara geçebilir..bu yüzden yabancı oranı düşüyor gibi görünebilir...
ayrıca geçen yıl 80 bin üzeri temettü alanlar vergi beyanı vererek ödedikleri stopajın yarısını vergi iadesi olarak alabiliyorlarmış.
çünkü temettü gelirlerinin yarısı stopajdan muafmış.konuyla ilgili bilgisi olan var mı.ne kadar net stopaj ödedik nasıl öğreniriz.nereye nasıl başvururuz.daha önce yapan var mı ??