Decoder ı olan cözer. . . . . . :))))
Printable View
Salı genel kurul varmış.
Bişi çıkar mı acaba diye sorsak.
Üstad yine gelir.
Her şeye olduğu gibi.
Yaa bırakın genel kurulu murulu. Onlar boş iş der. Kestirir atar😋
Atttttıımmmmm gitttiiiii. . . . . . . N e olacak yani. . . . . ..ne zaman kağıt cıkartılmak istense bir mana uydurulur. . . . .cilalı haberler. . . . . . .fosforlu laflar. . . . . . kurulda ne dendiğini bosverin kasaya para giriyor. . . . . kurul isterse andersenden masal anlatsın tahta gideceği yere gidecek beni masallar ilgilendirmiyor beni tahta ilgilendiriyor. . . . .bknz. edipgyo . . . . . dehledik gitti. şimdi isterse 100 tl ye gitsin . isterse marsdan arsa alsın. . . . . demem oki tahta kıvama gelmiş piyasa ve yol kosulları bir sure daha uzucu nitelikte olmayacak bana neeee kuruldannnn. . .bana ne bilancodannnnn
saygılarımla
Sn. Beşiktaşk aynen öyle yazar kesin. Genel Kurul gündem maddeleri belli, bir süpriz çıkmayacaktır. Ancak en azından onaylanacak eser miktarda olsa bir temettümüz var. Bugün 2 kuruş veren yarın 2 lira verir. Doların son dönemdeki yükselişiyle 2 TL temettü vermek için gerekli toplam bedel olan 1,3 milyar TL, 50 milyon USD'ye düştü. 2022 tüm yıl 7,1 milyon yolcuyu ağırlamışız. 2023 ilk 6 ay 5,6 milyon yolcuyu ağırlamışız. Bu sene tarihimizde ilk defa 10 milyon yolcu/yıl hedefinin üzerine çıkacağız. 28 limanımız var. %63,55'i bizim. Gaz var, enerji var, maden var. Net borç/FAVÖK oranı gittikçe düşüyor. Koca holding 290 milyon USD'den fiyatlanıyor. En az milyar doları hak ediyor. Ama bizim küçük yatırımcı 1,5 TL'den yapılan bedelliye kızar, hisselerini satar. Sonra gelir 40-50 liradan ortak olur. Henüz keşfedilmedi. Hacimde ilk 20'lere gireceği günleri de göreceğiz.
Görürümüyüz acaba 40 lı günleri
Oralara gelse bile birçoğumuz olmayız mutemelen bu hissede
Genel kurula yakın kağıt hızlandı, bedelsiz vb bi haber gelecek olabilir mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
27.01.2021 tarihli özel durum açıklamamız ile;
"Şirketimizin de dahil olduğu Ortak Girişim Grubunun katıldığı 2008 yılındaki Başkent Doğalgaz özelleştirme ihalesi nedeniyle Şirketimiz tarafından verilen teminat mektubunun nakde çevrilmesinin önlenmesi amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne karşı 2009 yılında açtığımız (teminat mektubunun 2013 yılında nakde çevrilmesinden sonra da ödenen 50.000.000,-ABD Doları tutarının iadesi şeklinde ıslah ettiğimiz) Ankara 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada; ilk derece mahkemesinin, ihtilafın idari yargı görev alanına giren bir dava olduğu gerekçesiyle ve dava şartı yokluğu nedeniyle davanın usulden reddine karar verdiğini ve bu kararın Şirketimiz tarafından Yargıtay nezdinde temyiz edildiğini"
bildirmiştik.
Temyiz mercii Yargıtay 11. Hukuk Dairesi nezdinde 14.02.2023 tarihinde yapılan duruşmanın sonucu olarak "Ankara 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin verdiği davanın reddi kararının" Yargıtay tarafından Şirketimiz lehine bozulduğu davayı takip eden avukatlarımız tarafından Şirketimize bildirilmiştir. Gerekçeli karar UYAP'a yüklenmiş olup henüz tebliğ edilmiş değildir.
Bu bozma kararı sonucu dosya tekrar Ankara 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne dönecek olup Ankara 4. Asliye Ticaret Mahkemesi bozma gerekçelerine uygun olarak davayı görecektir.
Dosyanın geldiği aşamayı hatırlatma babında tekrar ifade etmek isteriz ki; Ankara 4. Asliye Ticaret Mahkemesi önceki yargılama sürecinde, Şirketimiz lehine olan 2014 tarihli Yargıtay bozma kararına uyarak, birbiri ardına iki ayrı bilirkişi heyetinden rapor alınmasına karar vermiş ve her iki bilirkişi raporu da Şirketimiz lehine gelmiştir.
Bu dava hakkındaki önemli gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilmeye devam edilecektir.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
24.07.2023 13:27:47
Dolar bazında olduğumuz noktayı gözönüne alarak tecrübe ile sabit bir gözlemde bulunalım.
Bu tip hareketlerde aşağıdan alırım diye mal vermeyin.
Haaa coşku olur, hacim artar, gep olur. Belki. O da belki.
Zaten üstad da alsatı bırak-izle moduna geçti.
Operasyon tamamlandı. Patronumuz büyük tüccar gerçekten.
14 Temmuz 2023 tarihli Özel Durum Açıklamamız kapsamında, Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc ("GPH")`nin söz konusu sermaye artırımı işlemi tamamlanmıştır. Pay ihraç işlemi ve ara dönemde borsadan yapılan küçük montanlı alış işlemleri sonrasında şirketimizin GPH'in çıkarılmış sermayesindeki sahiplik oranı %66,3'e ulaşmıştır.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Global portsun Yatırım yapılabilir not alması,
Halka arz başvurusu,
Akdeniz çanağından gelecek yolcu rakamları,
Temelde beklenen hikayeler galiba…
He bir de 2022 Q2 çeyreklik karı çok cüzi imiş. Belki bu sene ordan bir sürpriz gelir bilançoya.
Ytd
Selam herkese.. Foruma Ara ara bakıyorum. Değişiklik yok. Şöyle yazılanları bir göz attım. Yıllar önce söylediğim Baskentgaz ile ilgili dava konusunda( davanın sonuçlanmamasi istenmiyor)benimle aynı düşüncede olan arkadaşların olduğunu gördüm Ne diyeyim; mutluyum.
Uzun zamandır benim gözagrim olan Naturelgazi 56-19 fiyat hareketinden sonra takip ediyorum. Özellikle tahta yapicisini çok başarılı bulduğumu belirtmeliyim. Ayrıca Hisselerin sahipli olduğunu düşünüyorum. Yoksa bu baskıyı yapabileceklerini düşünmüyorum
Ben halen sayın KM' nin o meşhur sözünün nicin?, Ne amaçla söylemiş olabileceği konusunda kafa yoruyorum. Bu idin içinden çıkmak zor.Allah herkese gönlüne göre versin. Saygılarımla...
Son olarak aklıma gelmişken , sayın KM'la aynı şartlarda savasabilmek isterdim. Yaklaşık 23 sene hiç bir zaman sayın KM la aynı şartlarda savasamadik. Zaten olamaz ki, o bu oyunun sonunu biliyor, biz köru körüne , şirketin değerli olduğunu düşünerek, inanarak bekliyor, bizim için planlanmış sınavdan alanımızın akıyla çıkmanın hayalini kuruyoruz..
Forumda çok yazmak istemesem de ara ara deşarj olmak istiyorum ki bu anlamda forum sitelerine saygı duyuyorum.
Arkadaşlar ; Beni duygusal yorumlarda bulunduğum için elestirebilirsiniz. Yalnız bu hissede bu hissede olduğum sürece hep olumsuzu satın aldık ,alıyoruz da.. Aslında daha doğrusu tahta yapıcı ve patron oyunu bunun üzerine oynuyor. Olumlu haber ve beklentiler de hisse gerektiği fiyata gelmesine engel olunuyor. Artık bunun böyle olduğuna hemen hemen %100eminim.
Sayın patrona sormak isterim.Şuan şirket 300 milyon dolar.
Şimdi Sayın KM GLYHO 300 milyon dolara satarmisiniz?Buna samimiyetle cevap verebilmenizi isterdim. Büyük patron olmak karşınızdakini sahip olduğunuz her türlü güçle ezmek değildir.Ama siz eziyorsunuz. Bunu yapılan işlemlerde, tahtadaki baskıdan görebiliyorum ve bir cok kez de yaşadım.
Son olarak gelecekte hayatın kime ne neyi göstereceğini bilemeyiz. Bilmiyoruz da..Artık kim öle kim kala.. Elbet bir gün dualar kabul olur...
Sayın özcanı çok sever, kıymet veririm. aynı zamanda güvenirim. Burada da yazardı eskiden ama bazı arkadaşlar huzur vermedi küstü bize sanırım yazmıyor bayağıdır. Gel gelelim kendisi hisseye ve kutmana karşı bir tık fazla iyimser sanki:)
Daha bugün genel kurul vardı katıldınız mı sayın gündem? Sorularınızı iletmek için bir fırsattı o yüzden dedim.
Bir de % 100’ü borsaya kote, imtiyazlı pay bulunan bir hisseyi (özetle kutmanın tarlasını) 20 sene tutmaya sizi iten motivasyon neydi?
Teşekkürler.
Sabancı ve Koç holding kaç fiyat kazanç ile fiyatlaniyor.
Astor,sasa,hektas gibi birçok hisse kaç fiyat kazanç ile fiyatlaniyor.
Borsada fiyatlama ile şirketin değerini kıyaslamak borsayı bilmemektir.
Global özelinde birçok şey yazıldı vede yazılabilir.
Bölünmeden önce 1.75 gördü burdan alan bedelliye katılan ne kadar karlıdır.
Zirvesi 14 ten alanın maliyetine daha gelmesi zaman alacaktır.
Doğalgaz davası fazla sürmez aynı ticaret mahkemesi bakacak,herşey hazır,
Ama hakim yeni bir bilirkişi icat etmez İnşallah.
Yy.tv.degildir.
Sagliklar
FK ya her zaman anlık bakılmaz, gelecekteki bilançolarda dikkate alınarak bakılır, büyüme firmasına örneğin astor fk sı yüksek olabilir ama gelecek bilançolarla fk düşecek bunu da fiyatlıyor olabilir… bence bir de bedelsizi var bunun gibi…
Sayın birnickiste genel kurula gitmedim. Çünkü birşeyleri değiştireceğini dusunmuyorum.
Benim motivasyonun , Bu şirkete sayın KM rağmen hala inanmamdir, Sadece 23 senedir sayın KM şirketi büyütmek adına ekonomik hayatta cereyan eden her türlü olumlulugu ve olumsuzluğu yatırımcı aleyhine kullanabilecegini düşünemedim Tabii bunda sayın KM ' nin basın yayın organlarında verdiği sözlerinde etkisi var. Yani herşeyin sorumlusu benim şirkete inanmam degil.
Bundan sonrası:kendi adıma yaralı bir kuş misali, hep kaybeden bir insan olarak daha neden korkayim ki.Saygilarimla....
Üstad sıcaktan bayıldı mı?
Kuzey yarımkürenin herhangi bir noktasında yoksa?
Buralarda olsa yutubdan atardı bişiler:)
o sabancının ayıbı hangi kağıdı düzgün olsunki holding değerinde olsun... bunları zamanında da gördük SASA sattı ne hale geldi... YÜNSA sattı ne hale geldi... örneğin Carrefour diğer perakendelere bakın onlara kıyasla sürünüyor.. maalesef sabancının geçtiği her yer bu şekilde
Miami diye aktarınca havalı sey diyorlar, ben de sunny isles dayım diyeyim bari. . . . . gecen de burdaydım. . . . . . . calıs calıs nereye kadar. . . . butun memleketi benmi kurtaracağım.. . . . . . bak prenses de ortalıkta yok. . . .param olsa antalya ya gideceğim ama para yok bizde miami ile idare ediyoruz :)))))
NOT. . . .şaka değil. . . miami de tatil daha ucuz. . . . . .
GLYHO ve istiraklerindeki tahta yapıcıyi kutluyorum. Gerçekten işini kusursuz yapıyor. Çok zor bir tahta yapıcı...
Aramızdan genel kurula katılan oldu mu?
Tmettu vermeye istekli olmak. . . . . . cok detaylı konusmak gerekir ama işin özunde su yatar ben ahlaklı bir adamım kazandığımı paylaşmaya gayret ediyorum . . . . .peki işin aslı öylemi? . . . . . . . . cokkkk uzun nokta koymak gerekir. pavyonda masasına oturduğunda sahte gulucuk atanlar gibi. . . . . . yorumlayabilirsin. o gulucuk sadece senin paranı almak icin atılır. . . . . global de aynı o misal yuzde 100 enflasyon ortamında verdiği 3 kurus para. verseeeee neeee olurrrr vermese ne olurrrrrr
Sayın beşiktaş, borsada yatırım yapan hemen hemen eskilerin nerdeyse hepsi kutmanı gayet iyi tanıyor.. bu temettü olayı ile onlara şirin göstermesini kimse yemezki.. kimse temettüsü için glyho almazki sanki bazı puzzle lar eksik kalıyor gibi
Hemşerim, Ne temettüsü. Adam yalancı. Yalanla milleti soyuyor. Yurt dışında cruise şirketleri tavan yaparken bu düşmek için mazeret arıyor. Bedelli öncesi şirket için hisse fiyatı verip hedef gösteriyor, tepede yüzde 40’a çıkacağım diyerek milletin eline veriyor. Genel kurula gidenler yüzüne tükürüceğine gülücükleriyle hipnozite oluyor. Sonra paragraflar düzüyor. Sonuç bu ülkede ****lik bitmez.
Bunlarda hiç bitmez
Yatırım tavsiyesi değildir
QUOTE=Somers;6493811]Sayın beşiktaş, borsada yatırım yapan hemen hemen eskilerin nerdeyse hepsi kutmanı gayet iyi tanıyor.. bu temettü olayı ile onlara şirin göstermesini kimse yemezki.. kimse temettüsü için glyho almazki sanki bazı puzzle lar eksik kalıyor gibi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi[/QUOTE]
[/QUOTE]
Hemşerim sonuna kadae katılıyorum ve imzamı atarım… ama işte diyorum ya piyasada bunu bilmeyen yok onlar zaten almıyor… yeni yatırımcılar için yapıyor desek çoğu coin tutarındaki bi tutarla yeni halkaırzların peşinde… kimi kandırabilecekki zaten kandırmadığı da kalmamıştır ki…
selamlar....mehmet bey 25 temmuz saat 14 de şirket merkezinde ticaret bakanlığı komiserinin katılımıyla ky nin karşısına çıktı ....ve hakaret içermeyen tüm sorulara cevap verdi...ayrıca genel kurulda yapılan tüm oylamalarda red verilen maddelerle ilgili açıklamalar kayda alındı..Bir şeyi merak ediyorum aranızdan kaç kişi son 5 yıldır yapılan kaç genel kurula katılıp mehmet bey e burda yazdıklarınızla ile ilgili soru sordu ......hepinize saygılar....