USDTRY sık sık sabahları yükseklere atabiliyor.
Bunun sebebinin sabah piyasa açılıp vatandaş işlem yapamadan, yüksekten birilerine satış yapıp tekrar indirmeleri olduğunu düşünüyorum
Fiba altın dönüşümlü kkm yıllık net %8 prim , tl kısmı %30.
Konuyu tam bilmiyorum ama şuna bakabilirsiniz:
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=402
Ama TL girişli olabilir.
vakıf sitesinde yazana göre;
Hesap açılış tarihinde TCMB’nin en son açıkladığı USD/EUR/GBP/ALT kuru/fiyatı dikkate alınır.
Hesap vade bitiş tarihinde TCMB’nin saat 11.00’de yayınladığı kur/fiyat bilgisi dikkate alınır.
şu an garanti'deki ALT (bankanın alış) kuru 1579 tl, merkez bankası (saat 15:00) 1623 tl. arada %2,7 fark var. vade sonu kaydiden tl'ye/fizikiye dönmek düşünülüyorsa primli altın dkkm fena seçenek değilmiş.
aynı saat içerisinde ddkkm aç/kapat yaparak da bu kurdan yararlanılabilir görünüyor bankaya satış yerine, bununla alakalı bir engel yok sanıyorum. bir ara bu kurları kullanarak tl'ye dönüş imkanı için sanki bir düzenleme getirilmişti diye hatırlıyorum ama aktif olarak nasıl kullanılıyor bilmiyorum.
Merhaba,
Vakıf, 3 aylık usd ddkkm için açıldığı günkü tl kurundan vade sonunda ödenmek üzere %9 net prim veriyor.
Bugün kendi kendime KKM den çıkınca şu %60 ı ben de alsam mı diye bir hesap işine giriştim.. Kasımda vadem geliyor.. 6 aylık yapsam Mayıs başı %3 stopaj ile parayı yatırsam %28.86 neti oluyor.. KKM yi devam ettirsem doların 38.5₺ civarı olması lazım(Vadem geldiğinde sadece faizimi aldığımı farz ederek)..
Yani arkadaşlar öyle ince hesap yapmışlar ki, KKM ye dev am etsem mayısta dolar 38,5 ₺ olur mu olur.. Düz mevduata %60 dan bağlasam yine aynı kapıya çıkıyor.. Yani diyor ki sana 1 kuruş kazandırmam, faiz de koklatmam enflasyona da ezdiririm..
Kendimi kötü hissettim.. Çaresiz.. Bir şekilde + ya geçirecek bir formül bulmal istiyorum.. Yeter artık kaç yıldır mevduatçıyı soydunuz.. Yerli ve milli paramızla.. Düşün yakamızdan.. Bu bizim alın terimiz.. Helal para..
QNB KKM çıkışına %60, düz mevduata %55 vermiyor muydu? Tabi o banka da olmak lazım KKM çıkışı için heralde.. Ben başka bankadan KKM yi yenilemeyip sana getircem desem bana da % 60 verir mi? QNB değil başka için de geçerli, yapar mı? Ayrıca Kasım başında ya vadem, Ekim sonu toplantıdaki faiz artışı ile alırım %60 diye düşündüm..
%60 ı biri yazmıştı forumda.. Hatırlamıyorum kim.. Paylaşılanları not alıyorum ama kim paylaşıyor not almıyorum..
Hocam ben yıllardır, düzenli soyulan bir mevduatçı olarak, şunu öğrendim. Huzurlu sessiz sakin bir şekilde, atraksiyon yapmadan, borsaydı, ev-araba almaktı, altın almaktı, dolar almaktı, bunları takip edip doğru zamanda alıp satmaktı vs. olmadan paramı enflasyona karşı korumak istiyorum diyemiyorsun mevcut sistemde. Sisteme göre illa şahin, atmaca olacaksın. Zıpır zıpır bir sürü enstrümanı takip edeceksin, paranı tutmayıp mal alacaksın, döviz alacaksın, borsaya gireceksin, borsa düşse bile gece uykunu bölmeyeceksin bekleyeceksin. Sistem seni tarzan olmaya zorluyor yani. Oturup bunlarla uğraşmayacam, yıllardır yaptığım birikimi sakin sakin faize koyucam dersen de al sana %40, %50 eksi faiz sen bilirsin diyor.
Dikkat edersen sağda solda akıl verenlerin, yok faize mi koyulur yok TL'de mi beklenir vs. diyenlerin hepsi de birer atmaca. Kültürlerinde ticaret, atraksiyon var. Mülayim adamlara yer yok bu sistemde, ya da fakirleşerek yer var.
Tüm dünya halklarına savaş açmış resmen.. Diyorlar ki paranızla siz asla para kazandırmam.. Ya harcayacaksınız(ki bu da bir yok oluş) ya da yok olacaksınız..
Şu söylenenler doğru heralde gidiş hat onu gösteriyor.. Tüm dünyada para itibarsızlaşacak insanlar yeter artık sıçarım böyle işte diye bas bas bağırırken alın size yeni tüm dünyada geçerli tek birim para.. Herkes mutlu özellikle de tek paranın sahibi..
Yarın vadem doluyor mevduatta. En yüksek 40 akbank veriyor. Teb 42 diyor nette ama daha görüşmedim. En son oran alan birileri varsa yazabilirlerse sevinirim. 1 milyon üstü meblağlar için.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
On plus %40, bir miktar boşta kalacak.
Nkolay %39
TEB marifetli %42, ama bunun şartı falan var.
https://twitter.com/patronlar/status..._dDpAceJA&s=19
1 milyon iyice ayağa düşmüş
Odeabank 46 güne 43 veriyor. Ayrıca Türkiye nüfusu 86 milyonu geçmiş. 1 milyon ve üstünde mevduatı olan sayısı 1milyon 100 bini geçmiş bence normal çoğu döviz ve altından kazandı fakat bu hızlı yükseliş 2024 de hız keser.
10 milyonda ayağa düşecek.!!!!
https://bluedollar.net/informal-rate/
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Umarım!....
Sosyal medyada algı yarattı bazı ekonomistler 50 55 ler havada uçuyor diye hepsi palavra