Yerli oto projesi ile ilgili hiç bir şey konuşılmuyor.ya aradıkları babayigidi bulamadılar,buldularsada helal olsun en ufak bir bilgi kırıntısı sızdırmıyorlar.
Printable View
Yerli oto projesi ile ilgili hiç bir şey konuşılmuyor.ya aradıkları babayigidi bulamadılar,buldularsada helal olsun en ufak bir bilgi kırıntısı sızdırmıyorlar.
Aslında aklımda bi komplo teorisi var.yerli oto işini aydın dogan a veriyorlarmış.tabiki medya ayagını tamamen bırakmak şartıyla.malum sermaye lazım olacak.
Hayırlı olsun inşaAllah gönlünüzce olur
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ek 3248
:kahkah:
bu kadar toplu tahta bu kadar düşük işleme rağmen nasıl bir hafta içinde bu kadar aşağı yukarı hareket edebiliyor borsa bu kadar yukarılardayken niye topuklamadı hayret.
http://aa.com.tr/tr/turkiye/aydin-do...a-yapti/813893
6 gün önce verdiği ifadede Vareste tutulmuş Syn. Aydın DOĞAN , duruşmalardan... Bu çok iyi.Yani artık,bundan sonraki duruşmalara gelmesine gerek yok demek bu. Vatandaş olarak ciddi bir şey yok diye algılıyorum.
Birde çok önemli bir şey daha var:Verdiği açıklamada ,basın mensubu olarak görmüş kendini... Yok öyle basın grubunu satmak falan.Ben bunu çıkarımladım.
https://i.hizliresim.com/9Q0X38.png
Bir daha Doğan grubuna hükümet operasyon düzenleyecek falan diyen olursa, hem son referandum sonrası çıkışı hem de bu haberi hatırlatır bozarım.
Bu saatten sonra önemli olan şu,kara listeden çıktılarda...A.DOĞAN hükümetin çemberi içine girebilecek mi?Önemli olan bu.
Bir kısa vadeli grafikle,yorumlarıma son vereyim.Bazı algıları karışmış arkadaşlar,imzama dikkat ediveersin gari. :kahkah::kahkah::kahkah:
https://i.hizliresim.com/X0mWXR.png
Ek 3311
kemerler :yahoo:
5,20'yi orta vadeli destek yaptık görüntüsü hakim.Eğer 5,8X'leri de bu şekilde destek yapabilirsek, ikinci çeyrekteki şöyle güzel bir sonuç bizi eski zirveye yaklaştırır.Bu sene içinde 8 liraları test ederiz.Eğer arsa değerlemesi de gelirse bu arada , hayır demeyiz.
Ağam işini biliyon sen...ufaktan ufaktan giderim yoluma diyosun...
Hadi ağam bir tavan yakışır sana :)
Endekse ve dolara rağmen 5,8X'leri destek yapma yolunda hızla ilerliyoruz.Geçen sene 5 lira iken 2,5 lira hedef veren forum soytarılarına kapak olsun.
Artık bu yükselişin sefasını sürmek bizim hakkımız.
Bu haftayı 5.50 bile kapatabilirsek bence güzel olur...zaten endeksin dönüşünde hareket bekliyordum bende...diğer hisselerden kârlı satış yapanlar yavaş yavaş gelir buralara...
Haftasonu olmuş,bir şeyler karalayalım...Forum hissedeki hareketlere göre çok sessiz.Biraz uzun vadeli analiz yazalım.
Şirketi baştan sona,üretim yapan makinelere yaptıkları yatırım ile yenilediler.Ve bu yatırım,2016 yılında tamamlandı.2016 bir bakıma test üretimi yılıydı.2016 içerisinde dönen siparişler falan muhtemelen bunun ifadesi idi.Bu süreç kapandı.Yaptıkları yatırımın meyvesini 2017 ilk çeyrekte gördük.Satış maliyetlerini yaptıkları bu yatırım aşağı çekmiş olmalı.Sadece yapılanlar bunla sınırlı değil.Arge'ye de önem veriyorlar.Daha önce bu iki konu ile ilgili bir bilgi paylaşmıştık:
http://www.hisse.net/topluluk/showth...074#post268074
Yani bir bakıma kabuk değiştirdiler diyebiliriz...Kendilerini baştan kurdular.Yenilenmeye de devam edecekler.
Peki siz ,bu yenilemenin eski ciroyu aratacağını mı düşünüyorsunuz?Artıracağını mı?
Muhtemelen ikincisi.Ve bu artık öngürülebilir hale geldi bizim için.Yani çok öyle kafa yormaya gerek yok.Eur/Usd paritesinin arttığını da bir yana yazarsak,en azından ciroyu kafamıza takmamıza gerek yok.
Bazen şirketlerin büyümesi çok önemsenir.Bu şirketin önceliği artık yeni iş anlaşmaları kurmak olmalı...
Fuarlara katılmasının,başka küçük iştirakler yoluyla yurtdışı yatırımlarının amacı bu gibi dursada...Ortada sanki net bir sonuç yok.
Her şey hazır.Şirket yeterince ucuz.
10 sene öncesinde de tl bazlı aynı değerleri görüyordu...Ondan ucuz...
Şu anda kurmak isteseniz,bırakın kurmayı arsasını almak isteseniz...En az,ederinin 5 katını ödemelisiniz...Ondan ucuz...
Eksik olan büyüme potansiyelini ispatlaması.Ben bunu 2017 senesi içinde becerebileceğini düşünüyorum.İlk 15 ay önce bu hisseyi almaya başladığımda da buna inanıyordum.İnanmaya da devam ediyorum.
Hadddini aşan zıttına döner diye bir deyim var borsada.Bu yıl içinde ne kadar baskılanırsa,o kadar artacağı anlamına geliyor bizim hissemiz için.
Oluşturulan yapay fiyat hareketlerini bir tarafa bırakırsak...Aşağı hareketlerin çok sınırlı ama yukarı yönlü yükselişlerin güçlü olduğu bir dönem , endeks 90.000'in aşağısına sarkmadığı müddetçe sürecek gibi duruyor.Ki kaldı ki ben 2017 - 2021 arasında borsada yükseliş bekliyorum.
Mutlu pazarlar.
Şu eski zirvesi olan 8 civarını bu sene içerisinde göreceğiz sanırım...Üç sene içinde 15 lira satış fiyatı hedefimi koruyorum.Aynı şekilde;tek lot satmadan - trade yapmadan - pozisyonumu asla bozmadan.Geçti 1 sene ,kaldı 2 sene...Maliyet 4,45.
Eur/Usd paritesi de 1,1240 ... Artık her şey bize güzel.Dolarda şöyle 3,50 altına sarkarsa, yabancı bizimle ilgilenmeye başlar diye düşünüyorum.
Mermi bitti galiba.dün bi kısmını vermiştim.bi kısımda bu güne yazdım.hadi hayırlısı.
Aylık Ditaş Grafik
https://i.hizliresim.com/gq7Zd0.png
İlginç...sen kalk +10 yap ama hiç kimse birşeyler yazmasın.kimseler mi kalmadı yoksa bu kağıttaki arkadaşlar paraya hiç mi değer vermiyor anlayamadım.aslında bende parayı hiç sevmem ama sinirlerimi yatıştırıyor.
Napacagı hic belli olmuyor, sinir bozdugu icindir..
PLK-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kağıt yaklaşık iki aydır elimde,bilanço sonu tavanı saymassak ilk defa dün,gün içi gördüğü en yüksekten kapadı yanılmıyorsam.bu bana iyiye işaret gibi geldi.
Ben birazda okuyacağım sadece forumda yazılanları.
İki aylık süreçte yüzde elli yükselişin ardından bi altın vuruş gelirmi sizce.nitekim grup şirketlerinden dobur da bir önceki yüzde yüz prim ve hemen akabinde geri dönüşten 4-5 ay önce iki gün tavan üçüncü gün +10'lardan geri dönüş gelmişti ve yüzde 35 kadar nasiplenmiştik..açıkcası ben burdada bekliyorum
hissede pek satıcı yok zaten kademede yok.
Yapılan yorumlarda TL bazlı tarihi zirveyi kıran endeksin,USD ve EURO bazlı da düşeni kırmış durumda olduğu...Dolayısıyla içerde ve dışarda şu aşamada öngöremediğimiz çok büyük ve sarsıcı gelişmeler olmadığı sürece, yukarı yönlü hareketin muhtemelen devam edeceği konuşuluyor...
Zaten 2017 - 2021 arasında ,ralli beklentimizi de bir yana koyacak olursak...Hele doların o kırılamaz denilen 3,53 desteğini kırmasını ve 3,50'nin de altına sarkma arefesinde olduğunu düşünürsek...
ENDEKS fiyata,önümüzdeki süreçte genel itibariyle pozitif katkı sağlayacaktır.
Bu durumda ,hissemizde zaten yeterince zayıf kalan aşağı yönlü hareketler iyice kısıtlanacak...Yukarı yönlü hareketler iyice abartılacaktır...Hele ikinci çeyrekleri avlamak isteyen yatırımcılar için,mümkün mertebe mıknatıs etkisi yaratacağını düşünürsek -Çünkü olumlu üç aylık bilançosunun devamı umulacak yeni kara geçtiği için -Belli fiyatların altında almak imkansızlaşacak.
Hatta seans içinde 3 - 5 kademe aşağı sarkması bile yerine göre çoğu kararsız yatırımcı için fırsat haline gelecek.Bunun bir nedeni de yokmuş gibi gösterilmeye çalışılan ,mevcut tesislerinin kurulu olduğu arsasıdır.Ve onun mevcut piyasa şartlarındaki ederidir.Adeta şirketin şu anki fiyatıyla dahi çok ucuz kaldığını belgelemektedir.
Bunu farklı şekilerde de belgeleyebiliriz...
Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.
Bu sözün kuşku evresindeyiz.Bir ara zugo adlı şahsiyetin 'tuvalet kağıdı' çıkışını ya da başka yatırımcıların , 'bir kara geçsin hele' benzeri yorumlarını hatırlarsanız...Kötüümserlik evresi o aralıktı geçti.Artık geriye karın devamlı olup - olamayacağına ait kuşkular kaldı.
Yani daha yolun çoook başındayız...Küçük yatırımcı iyimser olmaya başladığında,dua etsinde tek haneli rakamlardan işlem görmeye devam etsin DİTAS.
Benim ie kuşkum yok karın devamlı olacağı ile alakalı da...Boşuna onca yatırımı yapmamıştır herhalde...ARGE'dir ya da yeni alınan makinelerdir...Ciro artışının sınırlı kalması muhtemel ikinci çeyrekte.Eur/USD paritesi destekler gibi dursada,RUSYA'da depodan yapılan satışların çok yüz güldürmeyeceği muhtemel.