BİSTi cuma günü yukarı aldılar böyük hisselere iyi pirimler yaptırdılar.
Gel gel mi yapiler yoksa göççük bir ralli mi olacak göreceğiz.
Kurda bir kaç gün yatay hareket olabilir.
Trump delisi yeni bir şey diyene kadar.
Printable View
BİSTi cuma günü yukarı aldılar böyük hisselere iyi pirimler yaptırdılar.
Gel gel mi yapiler yoksa göççük bir ralli mi olacak göreceğiz.
Kurda bir kaç gün yatay hareket olabilir.
Trump delisi yeni bir şey diyene kadar.
Geçmiş günü beyhude yere yâd etme,
Bir gelmemiş an için de feryat etme
Geçmiş gelecek masal bunlar hep
Eğlenmene bak ömrünü berbat etme.
Niceleri geldi, neler istediler,
Sonunda dünyayı bırakıp gittiler.
Sen hiç gitmeyecek gibisin değil mi?
O gidenler de hep senin gibiydiler.
Dünyada ne var, kendine dert eyleyecek,
Bir gün gelecek ki can bedenden gidecek,
Zümrüt çayır üstünde, sefa sür iki gün...
Zira senin üstünde de otlar bitecek
Ömer Hayyam
Su soylediklerine kendin inaniyormusun acaba?
Amerikada yunan mahallesinde yasadim yillarca. Ben hayatimda bu kadar sefil ve fakirlige dusmus ezilmis baska millet tanimsdim. Amerikanin ne kadar pislik isi varsa bunlar yapar. Ulkelerine donmemek icin oyle uckaatlar yaparlarki afrikalilar meksikalilar yapmaz.
Eger yunanistan bu kadar zenginse neden ingiltere ve amerikada porto riko ve zenci mahallelerinde yasar milyonlarca yunanli?
Hiçliktir huzur sessizliktir lisan
Ne hikmetse bunu unutuyor insan
Ne zaman dalıp meyil etsem dünyaya
Hapishanem olur mekan gardiyanım olur zaman.
Buda bizden olsun bosporos.
Ey kör bu yer bu gök bu yıldızlar boştur boş
Bırak onu bunu da gönlünü hoş tut hoş
Şu durmadan kurulup dağılan evrende
Alacağın bir nefestir,O da boştur boş,
Şairi yazmama gerek yok di mi:))))))))))
Sayın Hakem, altın bir kriz enstrumandır o yuzden fiziki sahip olmak gerekir, bankaya fiziki olarak vermediğin birşeyi fiziki olarak alman pek mümkün değildir lakin fiziki olarak verdiğin altınıda fiziki alman pek mümkün değildir :) bir kaç bankanın bir kaç çeyrek altını vermesi genel banka altın ilişkisini çözmez.
Altın vuruş istiyorlarmış kim kime vuracaksa.:oleyo:
http://www.borsagundem.com/haber/ins...istedi/1332372
Borsa düşmüş , dolar çıkmış , ekonomi kötü , siyasi sıkıntı var
hmmmmmmm her sey mevcut yani , peki TR şuan dipi yaşıyorsa ne yapacaksınız ,sadece bir senaryo mesela dolartl son zirvesini yapıp ondan sonra çok enteresan bir haberden sonra hızlı bir aşağı düşmeye başlarsa ne yapacaksınız, acaba önümüzdeki 6 ayda usa ile tr hızlı bir anlaşma durumuna gelirse üstüne birde imf'den çok düşük fa0zili usd kredisi alınırsa acaba dolar/tl ne olur !
şuan grafik olarak 5,30 dolartl fiyatı gözüküyor peki sonrası fizanamı gidecek yoksa .......
Herkes biliyor
geminin su aldığını,
herkes biliyor
kaptanın yalan söylediğini,
herkes biliyor
zarların hileli olduğunu.
Leonard Cohen
CRASH gelmiş
thejackalav'ın ruhu dolaşıyormuş gibi hissetim bir an..ürperdim..:)
Bazilari diyiorki dolar 7 olacak 10 olacak 20 olacak, hadi ama tl 80 milyon insanın kullandigi bir devletin parasi , monopoli parası degil , irana soyle olmus venezuellaya boyle olmus, Turkiyeyi bunlarin durumi ile kiyas etmek cok komik geliyor bana.
TA-1024 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Umarım size hep komik kalmaya devam eder
O şirketlerecyaptırım gelir ve batarlarsa dolar düser doların bu kadar yükselmesinin müsebbibi bu şirketler çünkü
Alın elinize çekirdeği-çerezi açın güzel bir film seyredin....İhtiyacınız olduğunda dolar satıp işinizi halledin....Bu doların yolu uzun...Nedeni dalgalı kur rejimi....Eskiden bu işler birkaç günde olur biterdi ..Şimdi zamana yayılmış bir şekilde aheste aheste gerçekleşiyor... Benim hedef 10.69 :kahkah: IMF lafları duyarsanız fiyata bakmadan kaçmayı da unutmayın............
İran da yillardir resmi ambargo var zaten , venezualle ise petroldan baska hicbirseyi olmayan bir ulke idi ( tarım yok, truzim yok, sanayi yok,otomotiv yok, tekstil yok yokoglu yok, yani hicbir zaman da yoktu) kıyas kabul etmem.
He ambargo gelirse bizede , an itibari ile gelmedi o yuzden zaten %50 risk dedigimde budur. Zar henuz atılmdı.
Benim bildiğim reis imf den borç istemez isteyemez.
Böyle bir anlaşma olursa hiç ihtimal yok ama olursa..
Hem karizmayı çizdirir hemde hizaya gelmek demektir.
Olmaz bence o iş, bütün aynalı projeler yatar.
Hem imf dediğiniz kim ABD olmaz.
Yukarida bir arkadas yazmis imf gelirse dolardan kaçın diye, dolartl 4'den 5'e cikana kadar nasil alacak vakit bulamadiysaniz imf lafi gelince ayni sekilde satacak vakitde bulamazsiniz.
TA-1024 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://m.investing.com/currencies/usd-ars
Arjantin Tr nin yumurta ikizi IMF Arjantinde
Bak IMF gelince dolar düşecek diye bir kaide yok.!!
https://m.investing.com/currencies/u...istorical-data
Bugün topikte çok mesai yaptım, ağır metal yorgunluğu oluştu ben kaçar iyi geceler.
Dolardan üç beş kuruş kazanacağız diye ülkeyi batırmaya kalkmayın ama.
Gemi batarken titanik kemancısı gibide olmayın tabi tedbirinizi alın.
Trend is my friend :)
Teknik grafik derki hiçbirsey sonsuza kadar yükselmez ve sonsuza kadar düşmez, sadece inmesi ve çıkması için haber bahanesi arar, belki şuana kadar çıkması için bütün haberleri kullandı eğer düşmek içinde haber kullanacak ise muhakkak onuda kullanır.
Daha bu günler iyi günlerimiz.!
Faiz kur sarmalına girdik
Faizin etkileri 6-8 ay sonra tam yansır
Enflasyonu hoplatır
Döviz kuru geçişkenligede enflasyonu azdırır.!
Yükselen enflasyon trendiyle bütçede anormal açıklar oluşacak.
Cari açık ve 1 yılda çevrilmesi gereken dış borçlar 230 milyar dolar
Merkez bankasının kasasında sadece net 27 milyar gülünç rezerv var.!
Bankaların verdikleri kredilerin çoğu dönmez.!
Bunlar maçı yerel seçimlere kadar günü kurtarma peşindeler.!
Tüm istatistikler hormonlu.!
Bence büyük olasılıkla büyük resimde 2019 da büyük kaos olacak.!!
Bence trend başlayalı (bernankeden bu yana 4 yıl kadar oldu di mi)çok uzun zaman geçmedi,fed buldozer gibi geliyor,ekimde her ay 50 milyar dolar çekecek ve faizleri artıracak,nadir olan şey değerlidir.Biz de her ay dolar borcu ödemek zorundayız,cari açığımız var ve gavurlar da bunu çok iyi biliyorlar ,elimiz açık oynuyoruz bu oyunu.
Sayın Hakem elbette dolar belli bir süre dunyada talep görebilir, benim eleştirim ve dikkat çekmek istediğim nokta internette Türkiyeyi iran ve venezuella ülkeleri ile çok kıyaslıyolar ben öyle olmadığımızı söylüyorum ve paramızın monopoli parası olmadığını hatırlatmak istiyorum.
Valla o ülkeleri çok küçümsediniz,onların petrolü vardı bizde sadece turizm var,bence kendimizi biraz abartıyoruz,bugün bir yerde yazıyordu çinde işgücü dolar bazında asgari ücret olarak değerlendirdiğinizde bizle hemen hemen başabaş.Eskiden çinde millet sürünüyor şu bu denirdi.Al işte bakın kaç milyar kişinin işgücüne katıldığı ülkede asgari ücret bizle başabaş oldu,bizim gidişat hiç iyi değil.Sizin geliriniz son on yılda dolar bazında ne durumda iyiye gidiyormusunuz.Ben kendime bakıyorum Total gelirime dolar bazında baktığım zaman,son yıllarda durum facia valla .:))))))))