Sayfa 486/1023 İlkİlk ... 386436476484485486487488496536586986 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 3,881 - 3,888 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Sistem şöyle olabilir......Hesabınızdan bankalara olan kredi ödemenizi veya çek ödemenizi sanal ortamda yapabilirsiniz .Fakat iş nakite geldiğinde max 50-100 euro çekmenize müsaade ederler...Böylece bankacılık sistemini çökertmeden yola devam derler..........

2.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Paranın 4 fonksiyonu var
    Para değişim aracıdır,
    Değer ölçüsüdür,
    Borç ödeme aracıdır,
    Tasarruf aracıdır.
    peki borç ödeme aracıdır da alacak tahsil etme aracı değil midir?

sosyal bilimlerin tanımlarına hep sinir olmuşumdur, çünkü mantıksız tanımlardır. bir tanım diğerini içerebilir ama sınavlarda bu dört maddeyi yazmazsanız tam puan alamazsınız...

ne diyorum örnek vereyim: para borç ödeme aracı ve değer ölçüsü ise aynı zamanda değişim aracıdır da. süpermarkette aldığınız bir ürün karşılığında süpermarkete borçlanırsınız ve kasada borcunuzu ödersiniz. dolayısıyla otomatikman değişim aracı da oldu...

para eğer değişim aracı ise aynı zamanda tasarruf aracıdır da. çünkü eğer bir malı almak için elinizde para olması gerekiyorsa bu parayı elinizde bulundurmuş olmanız gerekir. bu süre 10 saniye veya 10 yıl olabilir, süreyi bölümlere ayıramazsınız...
    yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by TRON Yazıyı Oku
    Tamamen katılıyorum. Yüzyıllardan bu yana kullanılan, sanırım ingiliz ağırlık birimi.
    yalnız şuna dikkat: ons altında kullanılan ons, normal gündelik kullanımdaki ons değil troy onsudur.

ons/gram=28.3495
    troy onsu/gram=31.1035
    yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    cuma tüm gün boyunca hem onsta hem gramda tek bir fiyat varsa bilmiyorum demek en mantıklısı..!?
    Peki kapanış fiyatlarını yazın o zaman

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    ALTIN TÜM PARA BİRİMLERİNDEN DAHA ÇOK KAZANDIRIR

Eşime 17.01.2007 tarihinde 20 gramlık 24 ayar Goldaş altın chipgold hediye ettim. (hala duruyor)
    O zaman verdiğim ücret 447 USD (643,27 TL)
    O zaman bir sürü laf etmişti, tepki göstermişti. (sanırım kolye veya bilezik olsa tepki göstermezdi)
    Şu an satışta değil ama sanırım 800 USD eder en az.

YUNANİSTAN

Yunanistan ile ilgili de bu forumda yanlış bir takım intibalar var.
    Yunanistan'da, Avrupa'yı tokatlayan şirketler veya halk değildir, bizzat devlettir.
    9 ay ABD'de, 3 ay Sakız'da yaşayan armatörlerden tek bir tanesi dahi, istese Yunanistan'ın tüm borcunu sıfırlayabilir.
    Ama umursamaz, ilgilenmez.

Yunan halkı gayet rahat yaşar, refah seviyesi yüksektir.
    Maaşı 1500 Euro'dan, 1400 Euro'ya indirilmeye çalışıldığı anda, anında ayaklanır.
    07:30 işbaşı yapar, 14:30 paydos eder.
    Pazar günü hayatta çalışmaz.
    Esnafın, 24 saat açık kalmak gibi bir derdi yoktur.
    İşçi, akşam, aynı tavernada, patronuyla yan yana oturur.
    Her akşam , viskisini, uzosunu içer.
    Her gün marketten etini 3-4 euroya alır.
    Lüks restoran diye bir şey yoktur, hepsi aynıdır. En kral şarabı 10 Euro'ya içer, sürpriz hesapla karşılaşmaz.
    Menüsü olmayan hiç bir restoran yoktur.
    İsterse, arabasını bir süre kullanmayacağım der, plakasını teslim eder, kullanmadığı süre boyunca, vergi sigorta ödemez, istediği zaman sisteme tekrar girer.

Şimdi söyleyin bakalım Türk halkımı yoksa Yunan halkımı krizde !!!

6.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    yalnız şuna dikkat: ons altında kullanılan ons, normal gündelik kullanımdaki ons değil troy onsudur.

ons/gram=28.3495
    troy onsu/gram=31.1035
    Güzel bilgi için teşekkürler
    YAZDIĞIM YORUMLAR KİŞİSEL DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİMİ İFADE EDER.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Neyse ben çok altın aldım sattım.Bu enstrumanda onsun fiyatını verirken sadece dolar olarak söylemek gramı hesaplarken tl ile fiyat verebilmek için dolar çarpanını işin içine sokmak yanlıştır.Aynı fiyatlama olmaz .Çünkü birinde her gün değişen dolar fiyatı parametresini işin içine sokuyorsun diğerinde sokmuyorsun.Ons fiyatlamasında daha önce bahsettiğim şey bu.Amerikalı için bu ayrıntı önemsiz çünkü o ayrıca işin içine dolar/tl parametresini sokmadan düşünüyor,yatırım ve hesap yapıyor.Biz gram altın alırken 2 parametreyi düşünmek zorundayız.Matematiksel olarak ikisi aynı fiyatlama kategorisindedir dememiz için ya ikisini de dolarla hesap etmemiz ya da ikisini de tl ile hesaplamamız lazım.Artık bilemiyorum fiziksel olarak ayda altın tartıp kütle hesabındaki ayrıntıyı düşünebilen arkadaşlar fizikte iki fiyatlamanın aynı olabilmesi için tüm parametrelerin aynı olarak hesaba sokulması gerektiğini de umarım yazarlar.İkisi de mutlaka aynı para birimine döndürerek düşünülmeli.Yoksa misal altın fiyatları dünyada düştü denirken sen gram altın hesabında acaip güzel karlar görebilirsin.Ya da dünyada altın fiyatları yükseldi denirken sen gram altın hesabında hezimete uğrayabilirsin.Neyse bence bunlar ayrıntı herkes neyin ne olduğunu temelde biliyor.Dikkat çekmek istediğim konuyu da umarım anlatabilmişimdir.

8.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    ALTIN TÜM PARA BİRİMLERİNDEN DAHA ÇOK KAZANDIRIR

Eşime 17.01.2007 tarihinde 20 gramlık 24 ayar Goldaş altın chipgold hediye ettim. (hala duruyor)
    O zaman verdiğim ücret 447 USD (643,27 TL)
    O zaman bir sürü laf etmişti, tepki göstermişti. (sanırım kolye veya bilezik olsa tepki göstermezdi)
    Şu an satışta değil ama sanırım 800 USD eder en az.

YUNANİSTAN

Yunanistan ile ilgili de bu forumda yanlış bir takım intibalar var.
    Yunanistan'da, Avrupa'yı tokatlayan şirketler veya halk değildir, bizzat devlettir.
    9 ay ABD'de, 3 ay Sakız'da yaşayan armatörlerden tek bir tanesi dahi, istese Yunanistan'ın tüm borcunu sıfırlayabilir.
    Ama umursamaz, ilgilenmez.

Yunan halkı gayet rahat yaşar, refah seviyesi yüksektir.
    Maaşı 1500 Euro'dan, 1400 Euro'ya indirilmeye çalışıldığı anda, anında ayaklanır.
    07:30 işbaşı yapar, 14:30 paydos eder.
    Pazar günü hayatta çalışmaz.
    Esnafın, 24 saat açık kalmak gibi bir derdi yoktur.
    İşçi, akşam, aynı tavernada, patronuyla yan yana oturur.
    Her akşam , viskisini, uzosunu içer.
    Her gün marketten etini 3-4 euroya alır.
    Lüks restoran diye bir şey yoktur, hepsi aynıdır. En kral şarabı 10 Euro'ya içer, sürpriz hesapla karşılaşmaz.
    Menüsü olmayan hiç bir restoran yoktur.
    İsterse, arabasını bir süre kullanmayacağım der, plakasını teslim eder, kullanmadığı süre boyunca, vergi sigorta ödemez, istediği zaman sisteme tekrar girer.

Şimdi söyleyin bakalım Türk halkımı yoksa Yunan halkımı krizde !!!
    HerGün Öğleden sonrası tatili ben de duydum. O la la
    Bana da uyar.
    YAZDIĞIM YORUMLAR KİŞİSEL DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİMİ İFADE EDER.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Sayfa 486/1023 İlkİlk ... 386436476484485486487488496536586986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •