O kadar kızdırdı ki dalga geçiyorum. Bu kağıtlarda spek olur mu?
Printable View
Ben çıkmıştım Tcellden ama merak ettiğim şu soruları , demokratik ve hukuk devletinde yaşayan biri olarak sormak istiyorum. Bu Ünlü yatırım, son 1ayda yaklaşık 2mil lotu niye aldı ve satmak için niye bugünü bekledi?Bu alış-satış İnsideTrade tanımına girer mi?
Bu hissenin nasıl bir yatırımcı topluluğu var anlamak çok zor...
Yatırımcı olarak hiç mi kar etmeyi düşünmezler?
Şu an fiyat 30 TL olsa kimse niye oldu demez.
Yürütsene hisseyi... Yıllardır erimiş tuvalet kağıdından ucuz kalmış hisseni canlandırsana...
Hala satıp baskılama derdinler...
Pes diyorum... Sözün bittiği yerdeyiz...
Bu kadar değerli,yatırım yapan,kar eden,kurumsal bir şirketin PD buralarda olması,tabi ki çok gülünç geliyor yatırımcılara,sonuçta halka açık kısmının 900 milyon lotu yabancının elinde,onların bildiği bir şey varsa bizim debildiklerimiz var,yapılması gereken panik yapmadan beklemek yatırımcı için,maalesef bizim borsa yatırımcımız elindeki hisseyi ortalama 30 gün tutuyormuş,bu mecrada para kazanmak isteyen kesinlikle sabırlı olacak,profosyonel değilseniz trade yapamazsınız,elinizdeki azalır,borsa sabırlıların sabaırsızların parasını aldığı yerdir,ilk şart sabır.
Dünyada borç stoku 257 trilyon dolara ulaşmış,ABD 200 yıllık tarihinde 200 milyar dolar para basmış,2008 krizinde bankaları ve şirketleri kurtarmak için 3.2 trilyon dolar para bastı,bunu bütün dünya ülkeleri izledi,şaşkınlıkla izlediğim İsviçre dahil,pandemi ile birlikte ABD 3 trilyon dolar daha bastı,sınırsız ve hiç karşılığı olmayan,kağıt ve mürekkepten teşekkül maliyeti 8 cent olan 100 dolarlıkları,üstelik kağıt ve mürekkep maliyetinide bastıkları paralarla karşıladılar,ilginç değil mi..Deutsche Bank,FED bilançosunun 2025 te 15 trilyon dolara çıkacağını söylüyor,şu an 7 trilyon dolar,15 trilyon dolar demek yaklaşık türev enstrümanlarla piyasaya 120 trilyon enjekte etmek demek,yani suyun suyu,
Bunları niye anlatıyorum,bu kadar bol para nereye gidecek,Varlılara,yani borsaya,alına,gümüşe,benim bir türlü anlayamadığım sınırlı varlık,sadece 21 milyon adet üretilen bitcoine..
Demem o ki,borsalar yükselmeye devam edecek..
Kalın Sağlıcakla..
Bugün genel kurula katıldım ve hazurun cetvelinde belirlenen asaleten vekaleten, kişi veya tüzelkişileri inceledim.
irili ufaklı 716 hissedar katıldı.
Üç beş değil 716 adet katılımcı.
Peki bunlar kim? Türkiye'den bilinen holding, banka, sigortalar ve ben dahil on kişi toplam 50 katılımcı.
Dünyanın her köşesinden, her şehrinden, her köyünden, yenizellandasından amarikasından Kore'sinden İngiltere'sine kadar yüzlerce, banka, yatırım fonu, holding, sigorta şirketler ve finansman firmaları.
Bir iki değil Tam 666 adet kurumsal yabancı yatırımcı.
Girin hazurun cetveline bakın, inceleyin,
dünyadaki 666 yabancı kurumsal yatırımcı burda ne arıyor.
Üç kuruş düştü diye kızıp bağırdığımız şirkete dünyadan kimler ortak olmuş görün.
Ben şaşırdım kaldım.
tam 666 yabancı kurumsal yatırımcı Turkcell e güvenmiş ve pay almış. Yorum yok. Nokta.
birileri temettüyü hemen ebe attı bize de seyretmek düştü
TCell bilançolarına göre varacağı yere kısa sürede vardı. Artık vedalaştım. Kısada kazandırdığı için sevinçliyim. Artık abisinin dönemi başlıyor.
tkfen ce tcell borsayı mahvettiler
Yaziklar olsun bu mudur. Yok efendim butun dunya bu kagittaymiş. Muhtesemmiş. Bu seviyeler daha neymiş. Vs. Vs. TVF nin el att8gi ciftlige cevirdigi. İhtiyac duydugunda kullanacagi bir para kaynagi oldu. O kadar. Yatirimci icin bir pozitif getirisi olacagini hic sanmiyordum. Ki oyle oldu. Yolunacak super bir sirket olustu. Zaten her gun ederine dogru son hiz gidiyoruz. Yazik. Yillardir bekleyen turk yatirimciya. Yabanciya acimiyorum. Buyuk fonlarin maliyeti zaten sifira yakindir.
TECNO KC3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
açıkçası bir sermaye artırımı bekleniyord sanrım kasada para var ama bun yapmadılar
Yıllarca turkceli bu fiyatlarda süründürüp yabancının hisse toplamasina maruz bıraktınız. Adamlar enayimi şimdi satsın altın madenine oturttunuz adamları. Şimdi ellerinden alalım diye uğraşın. Türk yatirimciyi düşünen yok.yabancinin skm.hoslarina gidiyor herhalde.vakiflar fonunun aldığı şirketler ne hikmetse düşüyor. Yatirimciya güven vermezse ben şüphe duyarım bu yapılanlar hanedanlik olacaksa cook yazık olur.
Sn. arpaci55’e niye yüklendiğinizi anlamadım? Zahmet etmiş genel kurulda gördüklerini aktarmış.
Başkasına inanmıyorsanız keşke sizde katılsaydınız.
Forum iyice ilginç bir hal almaya başladı :)
Sayın Darktemlar çok teşekkür ederim.
Benim günletce hazırlanıp türkiyeden on kişiden biri olarak gittiğim genel kurulun hazurun cetvelini bile okuma zahmetine katlanmadan genel kurul tutanağını bile okumadan bana; sallamasyon vs. Diyerek saldıranları artık dikkate almıyorum.
Salaklık bende ki bukadar ciddi bir çabaya girdim ve bir kısmını buradan aktardım.
Neyse burada boş boş dedikoduları dinlemeye devam edelim.
Falanca bilmem kaç milyon lot bastı falanca topladı vs. Halbu ki Bu işlemler her borsada spekilasyon için yapılır ve çok doğaldır. Büyük miktarda Alıcıysan ya da satıcıysan bu işlemleri yapmak zorundasın. Yersen arada kalırsın.
Herkese bol kazançlar diliyorum hoşçakalın.
Ne dedik,önce sabır,
25 milyar dolar PD gören bir şirket,4.7 milyar dolar da olur mu..soruyorum size.
Her şeyin bir zamanı var,vaktinden önce çiçek açmaz,koyun kuzu vermez..
İçinde milyar dolarlık şirketler yok mu..var..
Şirket kurumsal ve geleceğin teknolojilerini barındırıyor mu..evet..
Kurulduğu günden bugüne 50 milyar tl yatırım yapılmış,bunun yarısı son 5 yıl içinde ve kar eden bir şirket mi..evet..
Şu anda vei merkezi kurmak için,İstanbulda çok geniş bir arazi bakılıyor ve büyük yatırımlar yapılacak..
Yatırım demek,istihdam,hasılat,kar,vergi,sgk demek mi..evet..
Dünyada şu anda elektronik ödeme sistemleri revaçta ve hızla büyüyor mu..evet..
Tcell de karşılığı paycell mi..
Avrupa ekonomik konseyinde,bgün konuşulan konular arasında,geleceğe yön verecek işlerden,bir kaçından bazıları,5g,veri toplama merezleri,fintech,vs..
Böylesine teknolojiye yakı,geleceği olan bir şirkette akşamdan sabaha hisse değer artışı beklenebilir mi..
İhtiyacınız olmayan bir para ile borsa da yatırımcı olmak şart..
Ben rahatım,akşam kafamı yastığa koyunca çok rahat uyuyabileceğim bir şirkette yatırımcı olduğum için..
Ben başkasını bilmem..
Burada sadece öngörümü ve düşüncelerimi aktardım..
Selametle kalın..
Arpaci55 ile özelden yazıştık. Özet olarak, turkcell ile söylediklerimin hepsinin arkasındayım. Ki zaten tablo beni haksız çıkarmadı. Faiz beklentisiyle mi yükseldin ki faiz sabit kalınca, ganimet bulmuş gibi geri geldi. Eee tepeden çakılan 4mil lotun yerine konması gerekiyor. Böyle bi ortama hangi aklı başında yabancı gelir yatırım yapar? Ama sadece, genel kurula katıldığına dair izlenimlerine "sallamasyon" dediğim için de kendisinden ayrıca özür diliyorum. Ama burası bilgi paylaşım yeri. Her ne kadar turkcellin yabancı ilgisini anlatmaya çalışmışsa da, ben de tahtada olup biteni ve bu tahtanın zihniyetini ortaya dökmek istedim. Buyrunuz sonuç ortada. Takdir sevgili forumdaşlarındır.
Sabah 16.70/16.80 den alıp iki saat sonra 17.80 bekleyenler hayal kırıklığında kıvranıyor.
(burayı kumarhaneye çeviren bu kişiler daha beter olsunlar diyeceğim de gavura yarıyacak)
16.80 ucuz bulup aldıysan daha ne istiyorsun ağlamaya gerek Yok al sana 16.20 bedavaya mal al at. Üç gün beş gün tut.
Tcell de çok hızlı hareketler olur mu bilmem ama ederinin altında olduğu kesin ve daha çok gidecek yeri var. Bir günlük düşüşle değerlendirmek çok yanlış olur. 14.85 ten Ekim vade long girmiştim ve çok sağlam kazandırdı. Biraz erken çıktım tekrar girmek için bekliyorum. ABD seçimleri sonrası banko long girerim. Sağlam bı düşüş olsa keşke ama tcell artık farklı bir noktada olacak yatırımcısına eziyet eden tcell kalmadı bence artık...
Hisse başı 1dolardan tvf'nuna devrinde; bu hissenin gerçek değeri 1dolar değil aralarındaki alım satım işlemini yapanlar hariç bu rakamın gerçek değerini kimse bilemez demiştim. Şimdi de tvf una 241 mil lot hisse için 10,065$ dan satışı gerçekleştirildi diyor. Karanlık odada 2 3 milyon lot satış yiyor ve 16.34den 16.20ye 14kademe satış yiyor. Yalan rüzgarı gibi :)
Burda da 2dolar diyor , alavere dalavere
https://i.hizliresim.com/7ZPTsZ.jpg
Bu hissenin sorunu temel veya teknik değil.
Başka sorunları var...
Eğer devlet bu hissenin gerçekten 25 milyar dolar olmasını istiyorsa yapılan tüm işlemleri mercek altına almalıdır.
Düpedüz manipülasyon yapılıyor..
10,065 dolar şirketin bugün ki gerçek değeri. İşte bu yüzden Turkcell ile bağlandık hayata. Bu fiyat varlık fonunca kontrol paylarını teşkil ettiği için değerleme raporlarında çıkan şirketin güncel gerçek değerini yansıtıyor. Finlilerin hisseleri ise gerçek değerinin 4 de 1 fiyatına alınmış. Azınlık hisseleri olduğu için kol kesip çıktılar.
Burada boş beleş yazılar çok fazla, ky nin kafasını karıştırmaktan başka işe yaramayan hissesi de olmayan cahil cühela dolu. Muhatap olmaya dahi değmez.
Hayırlı uğurlu olsun
540mil lot hisseye 2dolardan fiyat biçilmiş. Birileri yine haberi önce alıp karanlıkta bastı. 1 lotu 10,65 dolar edecek hisseyi karanlık odada 16.20ye milyonlarca lot sattı. Bakalım filmin sonu ne olcak. Bu hissenin fiyatına 10,65 dolar fiyat biçmek de, 2dolar fiyat biçmek de, 1dolara varlık fonuna satıldı demek de, gerçekci fiyatlar değil.
Geçmiş Zaman'da ,Önce Türk Telekomu,Sonra Telsimi yeyenler,Bu zamanda da Türksele göz dikmişlerdi ,ve Nihayet amaçlarına ulaştılar..
Bakalım bu işin devamında kimin cebi şenlenecek..
Bir kaç ay sonra belli olur...
Şimdilik kenardan izleyelim..
Şu an yapılacak her yorum havanda su dövmek gibi. Tvf halkbankı da 5.70den aldı halkbank şu an 5.02. 42milyar özkaynağı olan halkbankı 5.02ye isteyen alıyo şimdi. Doğru düzgün internet bile yokken Türk Telekoma 25milyar dolar fiyat biçilirken, ülke nüfusu 85milyon olmuş telekomun ederi 3milyar dolar şimdi. Turkcelli 25milyar dolara çıkaracaz derken, sanırım alış fiyatına bir çizik 10.65$ yazınca bir anda 4.5milyardan 23milyar$a çıkıverdi. Yalan söylemeyen tek rakam cebine girendir. Fiyatı 10,65 dolar artık diyenler o kadar para vermeyin, ciddi alıcıysanız ben size 3dolara veriym :)
2 dolar da olsa, 10 dolar da olsa ,şu an şirketin işlem gördüğü fiyat devredilen fiyatların altında neticede. Artı onların 2 dolardan devrettiği birininde aldığı milyon lotlar varken ben niye bu fiyatlardan almayayım . Tabiiki bu şirketin ederi bence 2 doların çok üstünde. Sonuçta Tcell gibi Türkiye'nin en önde gelen bir dev şirketine ortak olmuşuz. Tartışmaya gerek yok, yaslanalim arkamıza orta vade seyredelim. İnşallah hep beraber kazanırız .
Yatırım al, sat, tut tavsiyesi değildir.
Sadece kendi goruslerim olup sohbet amaçlı yazılmıştır .
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çalıştığım aracı kurumun analisti KAP a yollanan tüm açıklamaları inceledikten sonra Turkcell için 18,4 milyar dolar değerleme üzerinden alım satımlar gerçekleştirilmiş notunu iletti.
Borsa da işlem gören piyasa değeri bugün için 4,5 milyar dolar!
Bunu bilginin zekatı niyetiyle konulardan uzak ky lar için paylaştım, ola ki ard niyetli cahillerin yazılarından etkilenmesinler. Para kolay kazanılmıyor sonuçta. Milletin ahını almak için sıraya giren bir sürü tuhaf yaratık dolanıyor ortalıklarda.
Hayırlı yatırımlar.
Kapanışa az bir süre kala olumlu haber yayınlayıp,karanlık oda da aşağı basmak manipülasyona girmezmi?
Yukarıda bir kaç yazımda,düşüncelerimi ve öngörülerimi paylaşmıştım,
2020 yılında 17 milyar dolar üzerinden halka arzedilen,2003 yılında 25.2 milyar PD bulan,bu geçen süre zarfında bünyesine onlarca teknoloji şirketi katan,abone sayısını 5 kat 6 kat artıran bir şirket ,4.7 milyar dolar olur mu ..demiştim..
Bütün yatırımcılarda aynı fikirde idi..
Kim kaçtan almış,kaçtan satmış,
Bizim için bunlar önem teşkil etmemeli,
Ederinden mal sahibi olunmuşsa,sorun yok..
piyasa ilerde nasıl fiyatlayacak,elbette elde edilen kar,hasılat,iştiraklerinin ederinin üzerinde blok satılıp satılamayacağı,satış fiyatı hisse fiyatına nasıl yansıyacak,bunlara bakmak lazım..
Ben inanıyorum ki,ederine eninde sonunda gelecektir,tabi dünya da ekonomik bir buhran,finansal bir kriz çıkmazsa..
bence en az bir yıl sabretmek lazım,duruma bağlı 2 yılda olabilir,
Bu şu anda bilinmesi mümkün değil,
Ama şunu belirteyim 3.5 yıllık borsa hayatımda,Bist 30,50,100 hisselerinin dışına hiç çıkmadım,değer yatırımcılığı yaptım,hisse bilançolarını ve gelecek performanslarını iyi etüt ettim,hedefimi koydum,hedef fiyat gelmeden satmadım,orta büyüklükte başladığım porföyümü 10 kat artırdım,
Keşke 20 yıl önce yatırımcı olsaymışım,babadan kalma fikirlerle gayrimenkul ve tapu birikirmemiş olsaydım,
Keşke diyorum,
Ederinin altında işlem gören bir hissedeyiz,rahat olun diyorum..
Selamlar..
TVF Ceo su Zafer Sönmez..Teknoloji talepleriyle daha da büyüyecek olan Turkcell in,bünyesinden yeni dünya markaları doğuracağına inanıyoruz..
Açıklama böyle..
Son derece açık ve net,cümlenin içinde her şey saklı..
Çok önemli..Bence..
Bekleyip görelim bakalım..
Dün haberden sonra 16.20 ye 500 bin lot yığmışlar.