Dolar topiğinde ezoterizm buram buram.
Yahu siz değil misiniz tavuk bokunda altın bulmak isteyen.
Sizi simyacılar sizi...
Selamlar.
Printable View
Dolar topiğinde ezoterizm buram buram.
Yahu siz değil misiniz tavuk bokunda altın bulmak isteyen.
Sizi simyacılar sizi...
Selamlar.
PAHALI DÖVİZ, YERLİ ÜRETİCİNİN REKABET GÜCÜNÜ ARTIRIR
Pahalı dövizden batan, batması gereken firmadır.
https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...yarar-5217866/Alıntı:
Doğada tek ayaklı hayvan yoktur. Tek ayaklı yapılar lâbildir. Stabil olmak için en az iki ayak gerekir. Dört ayaklı karkaslar daha da dengelidir. Aynı kural, sanayi firmaları için de geçerlidir. Her sanayi firması, hitap edeceği piyasayı, biri iç, diğeri dış pazar olmak üzere en az iki ayak üzerine inşa etmişse, ekonomik krizlerde fazlaca sallanmaz. Döviz pahalanınca sanayi firmaları için çift yönlü bir avantaj ortaya çıkar. Maliyeti %100 dövize bağlı ithalatçı rakiplere karşı iç piyasada çok daha rahat "fiyat mücadelesi" verebilir. Ama bundan da önemlisi, fabrikasında yarattığı "yerli katma değerin" maliyeti, döviz kuru kadar artmayacağı için "toplam maliyeti" döviz cinsinden düşer. Bu sayede dış pazarlara da daha rekabetçi fiyat verebilir hale gelir. Söz buraya gelmişken "Yerli üretim de dövize bağlı olduğu için, kur artışı yerli sanayiciye ek külfet yükler" zırvasına değinmeden geçmeyeceğim. Eğer 100 dolara satılan bir ürünün içinde 101 dolarlık ithal girdi varsa, bu tez doğrudur. Eğer 99 dolarlık ithal girdi varsa, yanlıştır. Sanayici görünümlü ithalatçı ile gerçek sanayiciyi karıştırmayın lütfen.
ABD ve kuzeni İngiliz Okyanuslarda haydutluğa tam gaz devam ediyor..
"Sınırlarım içinde demokrasiyim sınırlarımın dışında haydutum" diyorlar bunların .okunda "Demokrasi boncuğu" arayanların dikkatine....
Alıntı:
Mehmet Yuva
İngiliz Kraliçesinin deniz köpekleri
https://www.aydinlik.com.tr/ingiliz-...ri-temmuz-2019
başkan başarısız ve kökten bir değişim olacaksa merkezde 4 yıl bu adamın altında yardımcılık yapmış adamı niye seçiyorsun? yok bir şey değişmeyeceği için yardımcısı atandıysa o zaman başkanı niye kovdun, piyasayı niye geriyorsun.İslamcı aklıyla bu işler böyle ekonomiyi berbat etmeyi bir şekilde başarıyorlar.
Bu haber doğruysa .MB deki durum açıklığa kavuştu demektir. "Erdoğan, Merkez Bankası Başkanını niçin görevden aldığını açıkladı: ‘Faiz düşerse, enflasyon düşer’ dedik. Gerekeni yapmadı"
https://t.co/nTOMLqtNeT https://t.co/qdsVnd4y4u
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ya piyasada gelirler ve şirket karları artmadan faizi 0 yapsa bütün konutlar satılacak mı? faiz 15 olsa enflasyonu yüzde 30 hisseden halk mevduata para yatırmazsa düşük faizli kredi neyle verilecek? Kamu bankaları para basacaksa zaten faizi indirmeye ne gerek var.Bence baştan aşağı saçmalık.
Yalnız bu arkadaş dolar 7.20 ye giderken Azerbaycan'dan para gelecek vesaire dolar 4.70 olacak diyordu.
Bir ara yine baktıydım, dolar çıkacak vesaire diyordu.
Çıktı 6.20'ye sonra düştü.
5.62'ye.
Kağıtlarda iyi belki ama dolarda tahminleri çok kötü bence.
Yine de saygı duyuyorum ama ben takip etmiyorum artık.
Selamlar.
Dolarci başkan bu hafta yandaslara toplattiysa dolarları 5.58 den üstüne kendiside 2.25 milyar dolar borçlandı 6.40 faizden şimdi güzel bir 6.80 hareketini tetiklerse oldu bu is.
Demekki 5.58 kur ağaların işine gelmiyor ki ihracatci ciğerimi soktun hikannn diye bağırıyordu hafta içi.
Benim gördüğüm 6.80 den kafanın anasi ağlamaz oradan temiz 3 ila 4 ay geri alım yapar.
Pazar gecesi güzel gapli açıp milletin alamadığı saattede yukarı yapıp sabaha lan burdan alinirmi geri gelsinde alayım dendimi cillop gibi olur bu is.
Vefa Tarhan
9 saat ·
(Facebook)
Dünkü MB bașkanın değiștirilmesi kararı ekonomik büyümenin devam etmesi ile yüksek faiz oranları arasındaki yanlıș olarak yorumlanan bir takas olarak değerlendirilmeli. Bu yanlıșın 4 temel nedeni var: 1. Ekonomi biliminde yüzyıllardır bilinen gerҫek șu: yüksek enflasyon faizlerin artırılmasıyla tedavi edilir. Bu gerҫeğe rağmen C. Bașkanının gӧrüșü “yüksek faizlerin enflasyonu tedavi etmek yerine yüksek enflasyon sonucunu yarattığı” șeklinde (bir-kaҫ yıl ӧnce Türkiyede bir konferans veren Nobel ӧdüllü Robert Schiller’e bu gӧrüș konusunda düșüncesi sorulduğunda, Schiller’in zamanın Bașbakanı ile ilgili cevabı: “Bașbakanınızın ekonomist olduğunu bilmiyordum. Merak ettim, doktorası hangi üniversiteden? (!)” olmuștu). 2. TCMB faizleri indirse bile günün sonunda bu kararın etkisi faizleri yükseltmek olur: bu kararın tetikleyeceği enflasyon beklentilerindeki artıș, piyasa faizlerini yükseltir. 3. Bu karar TL faizini etkilese bile dolar faizini etkileyemez. Yani, ülkenin $450 milyarın üzerinde olan dӧviz borcu üzerinde etkisi olamaz. 4. Aslında, tam tersine, faiz indirimi kararının tetikleyeceği “TCMB’nin bağımsızlığının ‘masal olduğu’ gerҫeği” kur değerini yükseltir. 4. Dolayısıyla, kurdaki yükselișin efektif etkisi dӧviz borcu faizini TL olarak yükseltmesi olur.
(Vefa Tarhan ABD de ekonomi prof)
Seçimden seçime vatandaşa hesabını verecek olan seçilendir. Atananlarda bağımsızlık aramak abesle iştigaldir.
Türkiye Atatürk ilke ve inkılaplarına donmedikce ,eğitimin seviyesini üst düzeye çıkarmadikca daha çok kriz yaşar.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Erdoğan; "faizi indir dedik indirmedi, görevden aldık" demiş. Anayasa hukuku profesörü Korkut Kanadoğlu; özel kanunla düzenlenen alanlarda Cumhurbaşkanı kararı çıkarılamaz, çıkarılır ise de karar uygulanmaz demiş. Yani prof. diyor ki, Cumhurbaşkanı hukuksuzluk yapmıştır.
(Facebook Alıntı)
İlahi profesör...:)
Hukuksuzluktan mı bahsediyorsunuz?
Unutuyorsunuz burası Türkiye.
Asrın liderimiz ne derse o.
İlahi...:)
Asil neden faiz degil anahtarlari istediler mb vermedi
Tesekkurler mudurum sevgi saygi bizden
Millet (bazi forumdaslar) anla(ya)miyo belki sonra beni sucluyo :-) komedi . yazilar anlasilmazmis kem kum e tabi annamiycan bundan dogal ne var. Egerki Annasa herkez zengin olurdu zate :-)
her neyse anliyanlarda elbet var
Ben diyom ki para pul buyuk para buyuk babalar buna bu yon veriyo ama onlarda hata yapiyo
Gecmiste venezuelayla argentinayi fakirletip brezilyayi zengin edip hatalarini gorup japonyaya g20 ye ucakla gitmekte olan brezilyayi kucuk dusurme icin 39 kilo koko yu da ucaga yakit ikmalinde ispanyada yerlestirende bunnar ulen adam anli sanli namli berezilya baskani bolsanaro bu be mal mi bu herif makam ucagiynan koko tasisin hahaha
Simdi bunnardan iskillenen buyuk para dusunuyo burda napsam netsem diye. Kendide bilmiyo hattizatinda planini
Oyle deyim ben size. Tahminsel boyle mudurum
Tcmb siradan bir devlet kurumuna donusturuldu. Kanadoglu hakli. Bitirdiler ulkeyi ulan
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tarikatlar cemiyetler konusunda son durum şöyle...:)
https://scontent.fbtz1-2.fna.fbcdn.n...b6&oe=5DC3CA40
Bugünlerde moda cemiyet bu...
Girmeyeni öpüyorlar...:)
Cumhuriyet Gazetesine göre de Fetö'den alıp bu cemiyeti veriyorlarmış...
Verir verir sana ne...
Ne nifak sokuyorsun be densiz...
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...0B2vEc1rUKt5nI
Gece 5.8 uzeri acar yarin dth satisi ne kdr etkili olur bakmak lazim
https://im.haberturk.com/2019/07/06/...47_823x465.jpg
:) :)
Hadi bir kulağını piyasaya verdi diyelim...
Diğerinin nerede olacağı hakkında bir şüphesi olan var mı acaba?
Serbest piyasa modeli ve demokrasiyle yönetilen ülkelerde, atanmış seçilmiş diye bir kavga alanı yoktur.
Hepsi yasa ile belirlenmiştir.
Hele hele bu alanlar yabancı yatırımcıların dikkate aldığı mevkiler ise, güven ve yasalara saygı son derece önemlidir.
Bir ülkede yasalara en büyük saygıyı göstermesi gereken kurumlar kendilerinin varoluş nedeni yasalar olan kurumlardır.
Bu kurum ve yöneticilerin yasalara saygı göstermemesi, kendi varoluşunun sorgulanmasına neden olur.
Şöyle bir örnek vereyim:
Bir polis yasalara saygısızlık yapamaz. Yapmamalıdır.
Çünkü kendi temel görevi vatandaşın yasalarla belirlenmiş hak ve özgürlüklerini serbestçe kullanmalarını sağlamaktır.
Polisin yasalara uymaması son derece aptalcadır.
Çünkü onu halk gözünde saygın ve özel hale getiren hemen her şey yasalarla belirlenmiştir.
Giysisinden, silahına, yasal yetkilerinden bunların kullanımına, ünvanına kadar.
Yasaları kaldırırsanız bir polis çırılçıplak kalır.
Eyvalaah abi hos geldin
Yok abi benim tesriki mesai yapicak hedef kitlem filan cayhane batali yil oldu tavuk topik var arada gel yaz bitmeden orayida batiracam ama :-)
Adamin teki demis bos bos yaziyo
Bi acip yazilarini okudum kisinin
Harbiden hakli :-)
Ama tersten
Piyasalar nasil yurur sen benden iyi bilirsin elbet
Bi hareket bi ruzgar olucak
Manyel. Ters-manyal
Her ikiside olur
Ruzgar yokki cikip sorf yapasin
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...gini-acikladi/
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düşük dolar ülkenin zararına. Yüksek faiz de zararına. Faiz arttırımıyla S- 400 birleştirilirse halka verilebilecek kriz gerekçeleri olacak .
Aslında bu konuyu anlasalar zaten herşey çözülecek ama kimse anlamak istemiyor.