Evliya gibi adamsın hocam .
Printable View
Yazdim vallahi bunu. Tarihi de 15 Kasim 2019. Tamam hepsini kapattiramadik ama, %80 de basarili sayilir.
15-11-2019, 11:49 #1638
666
Bu grubun hisselerini borsadan cikarmalari lazim.
Hatta kokten kapatmalari lazim. 30 endeksinin yarisini bu bir ise yaramayan sirketler isgal etmis. Cam uretiyormus. Borsada ne isi var camcinin. Adamlar 10 tane camciyi borsaya acmis. Anacam, Denizli, Sisecam, Sodacam, Kalburator Cam... endeks degil mubarek col. Her tarafindan kum damliyor.
Alp bey yanılıyor uzunda ve birleşme konusunda,
Orelet yanılıyor mahkeme, AB üyeliği müktesebat konusunda,
Dimitri yanılıyor hükümet spk müdahale konusunda,
666 yanildi millet aya fezaya gitti şişe olduğu yerde hantal deve dedi yarim seansta %15 gitti,
Nasuh yanılıyor ayrılma fiyatinin sabit olmasında
Barba yanılıyor şimdi soda alma zamanı konusunda
Bir kişi yanılmadı koydu gitti 3 - 4 ay önce.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burda mahkeme diye ahkam kesenler
Acaba hiç bu konuda mahkeme acmislarmi aşamaları ve masrafı nerede açılacağını biliyorlarmi zannetmem
Ayrıca diyelimki açtınız bunun sonucu en az 3 senedir vede maliyeti örnek vereyim
Mahkeme değerleme kararı verdi bunun maliyetini karşılayacak kaç yatırımcı var.
Bu konuda kurumsallarda birşey yapmaz
Ben bu güne kadar 20 yıllık borsa serüveninde hiç karşılaşmadım.
Bazıları elbet yazacaktır sen hiç bu işe kalkistinmi evet 1 davaya müdahil olarak SPK.yaninda yer aldım ve 5 sene sonra kaybettik.
Bir davayı da kendim açtım avukatsiz olarak kendim davayı takip ediyorum bulunduğum yer dışında devam ediyor dava.
Bu isler kolay değil SPK.karari sonrası isteyen idare mahkemesine Ankara idare mahkemesine yürütmeyi durdurma iptal davası açabilir tabiki.
Meclisten egerki son tasarı geçerse
Bununla ilgili yönetmelik değişikliği de yapılması lazım durum ona göre değişebilir
Hayırlısı olsun diyelim
Yanlız meclisten tasarı geçse dahi atladığınız bir konu var, hukukçular daha iyi bilir, hukuk geriye işlemez yani yonetim kurulu bu kararı (birlesme) meclis tasarısından önce aldı yakın zamanda değerleme fiyatı gelir ve ayrılma işlemlerine baslarlarsa bunlara hicbir etkisi olmaz
Ozsermaye basli basina gercek deger hesabi icin elbette yetersiz kalir. Ama trakyayi bir suru yatirim firmasi cok ucuz degerliyor. Fk si yuksek olsa anlayacagim. Karliligida bilancosu da harika bir sirket. Dd sinin oldukca altinda olmasina ragmen neden bukadar dusuk degerleniyor. Ozsermayesi Soda dan buyuk.
Ayrica bu sirketlerin maddi duran varliklarinin hepsi 2018 yil sonu itibariyle yeniden degerlemeye tutulmus. Suanki degerli gercek degerlerine cok yakin. Nasil olurda bukadar karli bir sirket dd sinin altinda degerlmeye tabi tutulabilir. Bilmedigimiz goremedigimiz ne var. Ayrica 1 bucuk yildir da bekleyen bir degerlemesi mevcut. 17 yillik muhasebe ve finans 10 yillilta vergi uzmani biri olarak benim gormedigim ne tur bir olumsuzluk var bilancoda. Tek tek okudum bilancosunu. Tum borclarininin yarisini direk nakit olarak odeyebilecek kadar kasasi para dolu. Birlesmeye gore en ucuz olan trakya. Ama en degersis trakya gosteriliyor. Hic bir anlam veremiyorum bu ise.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Degerlemeyi forumdakilerin düşük bulmalarını pek önemi yok şirketlerin blancolari meydanda buna göre en avantajlı
Trakya cam gozukuyort
Ama tabiki şirketlerin bünyesinde maliyet değeriyle gözüken gayrimenkuller var ise bu biraz fark ettirir.
Sodanin galiba gayrimenkulü varmış bu nedenle değerleme yapılmamışsa bu husus degerlemeye yansıtılır.
Değerleme muhtemelen ay sonuna kadar yayınlanır ve oranlar açıklanır ve SPK.ya başvuru yapılır başka kurumların izni sozkonusu değildir.
Temettü verilse dahi bu miktar değişim oranından düşüyor bu konunun fazla bir önemi yoktur.
Sağlıkla kalin
Dava açarım diyenler boşa uğraş diyenlere ; boşa uğraş diyenler de dava açarım diyenlere laf söyleyemese artık.
Doğmamış çocuğa don biçtiğimiz yetmiyor gibi bir de hangi renk olsun diye kavgaya tutuşuyoruz .
Hayır hisseyi , parayı pulu geçtim. Eğer küçüksen hakkını aramaya bile hakkın yok imajı çizildi. İşin bu kısmından fevkalade rahatsız oldum . Pratikte böyle olsa bile , kabul edilmesi gereken bir doğruymuş gibi savunulması gerekmiyor. İsteyen istediğini yapar .
Ben kendi adıma filmin sonunu bekliyorum. Her durumda şikayet edeceğim.
Değerleme raporu ayrı bir konu ama son 10 aylık sürede yasal açıklamalar olmasına rağmen art niyetli olarak yanlış yönlendirildim. Kandırıldım.
Burada birbirimizle sürtüşmenin anlamı da yok faydası da .süreci izleyelim.
Mahkemeye gitmek anlamsızdır, büyük sermaye zaten parasını korumaya çalışacak, mahkeme öngörülemez yerlere ulaşırsa maliyetinin altından küçük yatırımcı kalkamaz vs. hiç birine bir şey demiyorum, kendi içlerinde tutarlı yorumlar olabilir.
Olay şu ki bu hisse veya hisse.net deki herhangi bir hisse başlığı altında yazanların %95'i yatırımcı falan değil, günlük fiyat hareketlerinden kazanmaya çalışan oyuncular. Bunu yadırgamıyorum, isteyen istediği şekilde hareket eder, beni ilgilendirmez.
Ben 2016'dan beridir sürekli Soda'dayım, arada iki üç kez satıp daha sonra tekrar aldım. Şu an orjinal maliyetimin hesabını bilemem ama 3.xx tl civarlarıdır, belki bir ihtimal 3.00'ın çok az altı da olabilir. Son pozisyonumu iki parça halinde geçen sene Nisan (ya da Mayıs) ve Haziran aylarında aldım. Son pozisyonumun maliyeti 6.65 TL
Ve son pozisyonum 14 yıllık meslek hayatım boyunca yaptığım tüm birikimlerdi yani 14 yılda ne kazanmışsam herşey Soda hissesi idi. Burada görgüsüzlük olmasın diye pozisyonumu rakamsal olarak yazacak değilim ama muhtemelen Soda'daki en büyük küçük yatırımcılardan biriydim. Şu an %100 soda'da değilim, pozisyonum %48'e düştü ama halen elimde ciddi bir miktarda Soda hissesi var ve eğer birleşme olayı olmasaydı hayat boyu da (trend zirvelerinde satar sonra belli desteklere gelince geri alırım mantığıyla) Soda'da olacaktım.
Kısacası ben gerçekten Soda yatırımcısıyım. Kendi şirketimmiş gibi gören, şirketin başarılarından gurur duyan, yıllık faaliyet raporlarını okurken kendi geleceğimi okuyormuş gibi hisseden biriyim.
Şimdi kalkıp da birisi şirketini kapatıp başka bir şirketle birleştirmeye çalışırsa, bu sırada elindeki hisselere yeni şirketin adil olmayan bir oranını vermeye kalkarsa (şu an bilmiyoruz ama öyle olabilir) veya ölmüş eşek fiyatı olan bir rakamdan istersen ayrılabilirsin derse, elbette sesim gür çıkacak. Hoop arkadaş derim, yanıma kendim gibi düşünenleri toplamak isterim. Olabildiğince sosyal medyada bunu dillendirmeye, gerçek yatırımcılar olarak hakkımızın yenmemesi hususunda elimden geleni yapmayı çalışırım.
Sana göre bu anlamsız olabilir ama beni yadırgayamazsın ya da suçlayamazsın. Ha Şişe hissedarı olursun ya da Denizli Cam vs bu anlaşma sana faydalıdır. Bunu da anlarım ve seni suçlamam, sonuçta adam kendi menfaatini düşünüyor, benimkini düşünecek hali yok derim.
Ama Soda 'YATIRIMCISI' görünümü altında beni suçluyorsan, muhtemelen olmadığı insanmış gibi görünen, başkasının zararından zevk alan, hain ruhlu, varlığı yeryüzünde anlamsız bomboş bir adamsın gözümde. * Doğrudan birini kastederek yazmıyorum, genel anlamda.
Adamlar 6. Ayın sonunda Amerika 'da maden alıyoruz diyor; şu kadar para vereceğiz, şu yılda üretime geçecegiz, şu kadar nakit şu kadar borç olacak , şöyle ödeyeceğiz diye plan açıklıyor.
12. Ayın sonunda da Soda diye bir hisse kalmayacak aha birleşiyoruz diyor.
Ulan iyi aile çocukları gece rüyanızda mı gördünüz 6 ayda mi aklınıza geldi . Bana yalan söylüyorsunuz; gelecek hakkında plan yapıp geleceğe yatırım yaptırıp vazgeçiyorsunuz.
1 yıl sonra Soda diye bir hisse kalmayacağını önceden söylemiş olsanız bana ne lan sizin madeninizden.
Yasal demeyin allah aşkına, milletin şeyine koyacağız diyen adam da her şeyi yasal yapıyor. Vergiden KAÇINAN adam da her şeyi yasal yapıyor.
Insanlarin tecrubesi var, bazen tecrubesi olanlari da dinlemek gerekiyor. Bir sonuc cikmiyor iste. Isteyen gider istedigini yapar dedigin gibi. Ama isteyen de fikrini belirtmekte serbest.
Mantiksal olarak bunun niye luzumsuz birsey oldugu aciklandi. O aciklananlara itirazi olan karsi tezini sunar:
1. Senelerce vakit alan bir surec
2. Kene gibi 36 milyon lot almis yatirimcisi varken; bir ton fonlar varken, gereksiz bir islem. Cunku atilacak hukuki bir adimi onlar herkesden daha hazirlikli atar.
3. Daha onceki bazi vakalarda insanlar avukat diye paralarini kaptirdilar.
4. Sise bu sirketi bir hicten yaratirken itiraz etmeyip (Daha yeni 40 senelik Cam Elyafini soktu buraya, 300 milyon lira devletten tesvik aldi), simdi birlestiriyor diye itiraz etmek uygun degil.
5. Sirketler buyuk ortagin vizyonuna gore bu surecten gecebilirler. Burasi borsa, bu riskler hep var.
Ayrica "hak" konusu ucu acik bir konu. Neye gore hak mesela? Fiyatinin yuksek cikmasini istiyorsun ama piyasa da salak degil ki, ederi yuksekse goturur ederine eninde sonunda. Kaldi ki Cimentolardaki gibi %50 PD + %50 INA olarak hesaplanacaktir bunda da. Gercek degerini ogrenecegiz.
Evet, antin kuntin seylerde insanlar 2 ayda 3 kati 5 kati kazanirken, kazanan sirketlerin yaptirimcina kazandirmamasi moral bozucu.
Ben yine sinirlendim . Şu telefonu elimden bırakayım. Siz devam edin .
Sinirlenme bence. Zaten uzun suredir varsin, daha uzun sure de kalabilirsin. Ilerisi guzel olacak.
@supheci_kimse
Detayli analizin icin tesekkurler.
Burada SODA`nin yillik kar payi oranlari var.( son sutun )
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...spx?hisse=SODA
Bu sirket, yeterince kucuk yatirimciyi istismar etmis bir sirkettir, bence.
Surekli olarak kazandigini yedeklere atan, az bi nakit,cokca hisse veren bir sirkettir.
Yillardir bedelsiz vere vere toplam sermayeyi 1 MILYAR lota, dolasimdaki hisseyi 379 Milyon lota cikarmis durumda.
Her ne degerleme yapilirsa yapilsin, sonucta ben ky yi gulduren bir sonuc cikacagini sanmiyorum.
Gecen yilki kar`dan temettu verimi %4.71, kar payi dagitma orani % 22.
Yil icinde yazanlar, iyi sirket, kar ediyor vs.gibi olumlu isleri anlattilar buralarda, ancak verim dediginiz zaman, Isbank kasasini dolduran nakiti degil, ortagina dagittigi kar payini dusunmelisiniz. Ben oyle dusunurum.
Insallah bu birlesmede yuzler guler.
Yoksa bu BIST tarihinin en rezil istismarlarindan biri olacaktir.
değerlemenin sonucunu görmeden yorum yapmak falcılık olur.
oyak çimentoda çok daha iyi şirketler olmasına rağmen mardin çimento baz alındı.
niçin öyle olduğunu hala bilmiyoruz. ki oyak çimento birleşme sürecinde şişecamdan çok daha önde. oranları belirleyip spk'ya bildirdiler. sonuç bekleniyor, devamında çağrı olacak.
borsada yatırımcılar çok farklı yollar dener. ama bazen sadece beklemek veya izlemek en doğrusu olur.
çok uzun bir yolda seyahat ederken sis basması gibi.
yol çok uzun ve de çok sisli.
birleşme öncesi veya sonrasında güzel fiyatlardan alım fırsatı verebilir.
iyi akşamlar.
Kardes kanunlar geriye yurumez. Ozel kisilerin arasindaki islemler devleti baglamaz. Birlesme onayindan 1 gun once dahi kanun veya yonetmelik ciksa sirketi baglar. SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://resmim.net/f/az1VLW.png
ICBT alıntıdır.
Onceki 6 aydan itibaren degerleme yapilmasi da haksizlik. Simdi 6 ay boyunca duzenli olarak hisseye birlesme haberinden once tepeden giren birisi ne yapacak. Adamin elinde patlamasi demek hisseler. Ayrica borsaya kote edilen lotlar toplam lotlarin 3 te 1 civarinda firmalarda. Kote edilmeyen kisimlarida baglayacak bu geriye donuk degerleme full sacmalik ve haksizlik.. kanun ve yonetmelikte bu emir varsa birsey diyemem ama haksizlik kesinlikle.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5- 6 seçenek var hangisi yüksekse SPK onu öne alır.
Şirket bunları yaptırmak zorunda.
Bilirkişiye şirketin güncel değerleri dahil tüm seçenekler bizlere sunulur tahminim.
Geçmişte ortaklıktan çıkarmada tek bir seçenek vardı.İtiraz edildi.
Seçeneklerimiz çogaldı.Geçmişte alım yaptıyse buda etkili olur.YTD.
Aynen.
Spk , en yüksek olan değerlendirme raporunu baz alır.
Rekabet kurulu, camların birleşmesine onay vermeyebilir. Monopol piyasa kurallarına karşı karar alır kurul. Bu da bi optimal .
Eğer bu holdingleşme olacaksa, öncelikle tahtada ki fonlar ikna edilmeli.. adamlar gazoz kapağı ile hisse almamış. Milyonlarca liralık yatırım yapmışlar hisseye... herbirinin ayrı bir analist ekibi var. Onlarda bi değerleme yaparlar. Hatta aralarında toplanıp, bilirkişi bile olabilirler.
Ben olumsuz bir durum beklemiyorum.
Bu işten zararlı çıkan chp ve munzam sandık olur sadece.
Bu birleşme hikayesinin , sağ gösterip sol vurmak için tezgahladığı kanısındayim.
14 yıl önce aselsan tai tusaş roketsan havelsan birleşip, Ata holding olacaklardı. Olan , polis vakfının elinde ki hisseye oldu. Beğenmediler kararı ve hisseyi devtettiler. Sonra aselsan 10 kat arttı.. birleşmede yalan oldu.
Düşünün, devlet bile birleştiremedi.
Anadolugıda / ülker birleşmesinde de ortaya çok şey atıldı. Birleşmenin yatırımcıya 6 aylık getirisi %300 olmuştu.. birleşmeden önce anadolugıda hissesini satanlar, fena pişman oldu.
Birleşme olmaz bence.
Lâkin olursada, çok taviz verdirirler yatırımcı lehine.
Dimitri kardeş sinirlenme, yoruma fikirlere hiç sinirlenme doğru yada yanlış diye gör geç.
Bak mesala şişenin sahibi sensin ve dimitris diye bıçkın ukraynalı seven delikanlı ile tartıştığını düşün o sana diyorki;
yahu ben sodaya inandım geleceğine/geleceğiMe yatırım yaptım, çok iyi yönetiliyordu temettü alıyorduk, dolar artıkça bizde artıyorduk, yatırım yapıyordu elyaf, whayoming de ortaklıklar kuruyorduk yucin gazliyordu vs.....
Sen de diyorsun ki; e tamam iste devam et yatırıma şimdi daha güçlüyüz, kapanmadı ki soda faaliyetleri devam edecek. Yine aynı şeyler şişe adında gerçekleşecek.
Dimitri acik acik soyluyor icindekini;
Ulan ben sana ve diğerlerine güvenmiyorum ki siz nerden çıktınız amk. Ben sodayı bilir onu içerim. Sizin eksiğinizi gediğinizi sodaya kapatmayacaginizi nerden bileyim.
O da cevap veriyor;
Ulan denyo zaten benim di, şayet ben sana güvenmiyorum diyorsan o zamanlarda güvenmemeliydin çünkü yine ben yonetiyordum. Allengiriyi yapmama mani hal neydi ki evirir çevirir yine geçirirdim, yonetim muhasebe bende degilmi.
Sonra dimitri yerinden fırlayarak zumzuğu senin ağzının ortasına patlatır olmaz. Yok, gerek yok.
Kardeş benim yazdigimi alıntılayıp ayni şeyi yazmışsın itiraz mi ettin teyit mi ettin.
Teyit etmedim. Itiraz olarakta gorme. Sise gruplarinin kanundan once aldiklari birlesme karari sayet kanun ciktindan sonra tamamlanirsa son cikan mevzuata gore islem tesis etmeleri gerekir. Biz kanun cikmadan once birlesmeye basladik ondan dolayi daha onceki mevzuat buydu diyemez kimse. Yani isin ozu birlesmeden once kanun yani mevzuat cikarsa sirket birlesmelerindeki degerlemeye iliskin şişe grubuda buna uygun degerleme yapmak zorundadir.SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sekilde olmasin yanliz mahkemeniz. TEB'in kottan cikarilacagi tarih 1 senedir biliniyordu.
Adam cayini icerken bir hisse alayim demis. Ne alalim, 2 senedir 2 lira fiyatta olan TEB son 2 gunde 5.40 oldu, onu tavandan alalim.
Ertesi gun bir de tavan gormus ustelik, hisse 6.
Ama borsa kotundan cikti, tavani kursaginda kaldi. Cagri fiyati 2 lira. Muahahahaha.
Yok saka yapiyorum, Kulcunun yatirimcisi UV yatirimci, kumarbaz degil.
Alıntı:
8-04-2015, 23:23 #684
komando1971
T.E.B Mağdurları. Buyrun geç kalmadan.harekete geçelim..dava açıp.hakkımızı arayalım.özelden gerekirse cep tlf..vereceğim.saygılar bu konuda ciddiyim..benim avukatım var ev kredisi dosya masrafinı.6 ayda geri aldı.pazartesi bi danışacağım.bizden para talep etmez kazanırsak karşitaraftan..tahsil ediyor..
Alıntı:
18-04-2015, 23:36 #685
komando1971
Şayet bu işte hukuken haksızlık yapıldıysa ulusal basına verririz.veya böyle bi olaydan dolayı ky.mağdur olduğunu bu nedenden dolayı mahkemeye verdiğini duyurup. borsa istanbulun da TEB.sınin da başı ağrır.aleme reklam olur..duyarlı küçük yatırmcılarının mesajlarinı bekliyorum..özel mesaj atabilirsiniz..
Alıntı:
20-04-2015, 09:17 #710
komando1971
16..Nisanda tahtası kapanacak diye herhangi bir açıklam yok..bu yüzden Mahkemeyi kazanırız.diye düşünüyorum..tekrar yazayım.bi dilekçe..avukata vekalet..300 tl mahkeme masrafı..zaten burda TEB..bi avukatı var.çok savunuyor..mahkeme diyince..döktürüyor..hiç bişey yapmasanız da savcılığa suç duyrusunda buluna bilirsiniz.
TEB..ve bist..bizi dolandırdığını düşünüyorum diye..sebebi 16 nisan da tahtasının kapanacağını belirtilmemesi..
Alıntı:
21-04-2015, 20:02 #738
komando1971
Bir gün sabah kalkıyorsun biste işlem gören hisselerden birini alyorsun 16 nisanda tahtası kapanyor.sonra adın kumarbaza çıkıyor..adaletmi bu .şikayetimi bis..tekrar tekre imel atarak belirtiyorum..15 nisanda hisse al 16 nisan da bigün sonra tahta kapansın yüzde 200 zarar..hangi kitapta yazar..
E şimdi benim yukarida yazdigimi bir oku. Bu kadar cevaba alıntıya gerek de kalmayacakti.
Ne diyorum, yönetim kararı meclis tasarısından önce alındı şayet DEĞERLEME VE AYRILMA ISLEMLERI DE tasaridan once başlarsa hukuk geriye işlemez diyorum bunun neyine itiraz ediyorsun.
Ben de geriye dogru islemez olarak biliyorum da... Ilk karar yeterli olmaz mi? Yani baz olarak ne alinacak, GK karari mi?
Orda ekstra birsey yok zaten. Once 30 gun AORT aliniyordu, SPK bunu AORT ve Degerleme Raporunun yuksek olani olarak degistirmisti.
Ama bu degerleme raporlarinda da neyin baz alinacaginin da muallakta kalmamasi lazim. %50 PD + %50 INA mantikli gibi.
Arkadasimiz da Sise yatirimcisi, o yuzden mahkemeye karsi cikiyor demis.
Tam tersine arkadasim, ben de birlesmelerinin taraftari degilim. Halka arzda bile borsanin en fazla ortakli sirketi olan Soda'nin 300 bin ortagi bugun 1 milyon olmustur. Onlarin hepsi gelecek Sise'ye, orta-uzun'da surundurecek yine bu yuku azalana kadar, ancak uzunun uzununda kazandiracak. Ben de oyle uzunun uzunu yatirimci degilim ki. Birlesmelerini istemiyorum, Sise zaten tirtikliyor bunlari, karistirmalarina gerek yok. Ama mahkemelerle ugrasmak yerine, bana verilen ayrilma hakkini kullanacagim gerekirse.
Tasarı ne zaman kanunlasir bilmiyorum, değerleme ne zaman gelir onu da bilmiyorum. Hangisi erken gelirse bağlayıcı olan o olacaktır. Hoş adil fiyat nedir o da belli değil. Ben açıkçası son 30 günlük fiyatı hiç düşünmüyorum bile desem yeridir. Bekledigim değerleme. Önemli olan o benim için..
Kanun geriye dönük işlemezde burası türkiye emeklilikte yaşa takılanlar ordusu nedwn oldu kanun geriye dönük işledi ondan.ayrıca yönetmelikçıkacak orda bu kanun 1.1.2020 tatih itibariyle uygulanır diyebilir.
Sözün bittiği yer. Arkadaşım hukuk geriye islemez denen şey işte 1.1.2020 diyemez denmesidir.
Neyse ben bu tartışmadan çekilme kararı alıyorum ayrılma bedeli olarak da herturlu rakamı kabul ederim. Bu nedir allah aşkına.
Birlesme karari aldilar birlesme tamamlanmadi veya bir deger ortaya konularak gerceklesmedi. Birlesme tamamlanmadan kanun cikarsa yeni kanuna gore degerleme yapacaklar. Cunku ozel kisilerin kendi aralarinda aldiklari kararlar devleti baglamaz. Devlet birlesmeyi kanundan once mi sonra mi tamamladin ona bakar. SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.