Hep aynı oyun bugünü tarattirsak çıkacak ortaya.Alici satıcı karşılıklı mi ?
Printable View
Genel kurul bugün değil miydi? Geçen kurulda BE yatırımcıların önerilerini dikkate alacağız minvalinde bir şeyler söylemişti. Kısmen de olsa o günden sonra değişimler görüldü.
Evet ben karşılıklı diye düşünüyorum.SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günlükçülerin işi bu hissede çok zor.Can yakarlar!
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abiler selam... biraz almayı düşünüyordum ama burayı okuyunca korktum valla.
Bu hissede patr.. spe.. açık seçik hiç utanmadan manipülatif hareketlerine devam ediyor.SPK filan umurlarında değil.Ortalık boş istediği gibi at oynatıyorlar.
Seçimlere (+-) %2-3 fiyat aralığında gideceğimizi düşünüyorum. Kullandıkları algoritma tamamen endeksle paralellik arıyor. Secimden sonrası zaten belirsiz.
Hep aynı terane , zamanında dedim çok şikayet eden birine verelim 5 er bin dava edelim diye ibreti alem olsun , hem para gidecek diye hem de biraz mahkeme korkusundan kimse yanaşmadı .
Bu taramada isyatirimda blok bulunan yüzde 80 kimin benim bir tahminim var kalan kismin bir miktarı da kıpırdamıyor örnek burası , kalan yüzde 10 olsa onun da yüzde 5 i alıp satan ky , diğer yüzde 5 i de yüzde 80 lik kisimla aynı yani piyasada en fazla yüzde 15 var , buna bile tahammülleri yok bırak kendi yolunu bulsun o kadarı da , yok olmaz illa bu hareketleri yapacak , tek yol sağlam delillerle mahkeme bence .
Sayin patronumuza bı duyuru yapayım fiyatı aşağıda tutayım diye uğraşırken , asgari ücrete gelen zamlarla , asgari ücretli bir kardeşimiz gelip şirketin tamamını satın alacak :)
Bi enflasyon muhasebesi denen bir şey var bunu da biz mi öğretelim fiyatı artırmış olmanız malın değerinin artması yanısıra bir de enflasyon değeri kadar artışın gerekliliği dolayısı ile olmalı , öyle değil mi kasar- simit seven abilerimiz .
Sanki bilançosu iyi gelecek gibi fiyatlıyor Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gönül ne çay ister ne çayhane
Gönül sohbet ister çay bahane!
Evet aslında hiç bir bahaneye ihtiyacı da yok!
[emoji846]
Topluluk 2022 faaliyet raporu sayfasında yayınlanmış. Detaylı inceleyemedim ama kabaca topluluk cirosu 1,9 milyar Euro'ya yükselmiş. Favok rakamı 350 milyon Euro olmuş. Yeni yatırımlar için 1 milyar Euro ayırmışlar. Özetle; incelemeye değer bir rapor gorunumunde..
Yakalamış bir kaç saftirik limitsiz düşüyor, devre kesti yüzde 5 düşerek .
31.30 üzerinde kaldığı sürece haftalık ve aylık dikkat çekici olmaya devam edecektir.. kısada işlem yaparken bu senedın arkasından beyaz mendil sallamak beni hep hüzünlendirmiştir... fırsat bulursak bir parti düzenleyerek bunlar unutabiliriz..:party:
26 lira alım yerim
Alım için beklediğim fiyat
Bu hissede dün ve bugün işlem sırası durdurma ,bu hisseye ve patronlara gerçekten yakışmıyor.Sık işlem durdurulan hisseler genelde sığ,sıradan,güven duyulmayan hisseler olduğu bir gerçektir.Bu hisseye gerçekten yakışmıyor.
Hissede bugün küçük yatırımcılar çok fazla.Onları bıktırıp uzaklaştırmadan yukarı yön olacağını düşünmüyorum.Daha òncede yazmıştım bu hisseye gelen kısa vadeli düşünen küçük yatırımcılar dikkat.Can yakarlar.Hemde hiiç acımadan!
Bu adamlari sadece manipülasyon suçlaması ile mahkemeye vermek gerekir bunlar başka bir şeyden anlamaz o zaman kimin ne yaptığını görürüz , hala teklifim açık sırf ibreti alem olsun diye .
Bilançoda beklenmedik bir şey görmedim. Ayazağa'da sürecin sonuna yaklaştığımızı anladım.
Bir de daha önce hiç raporlamadıkları Lüleburgaz arsası var. Sanırım lojmanların olduğu arsa.Neden şimdiye kadar raporlarda hiç göstermediklerini anlamak da mümkün değil.
Ayazağa; " Yaklaşık 75 bin m2 büyüklüğündeki söz konusu taşınmazlarımızın da içerisinde yer aldığı bölgede Sarıyer Belediyesi’nce 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. madde İmar Uygulaması çalışması başlatılmıştır. İmar Kanunu’nun
18. maddesi uyarınca yapılacak arsa ve arazi düzenleme çalışmaları neticesinde oluşacak parselasyon planına göre taşınmazlarımızın bulunduğu parsellerin yapılaşmaya uygun hale gelmesi beklenmektedir. Sürecin tamamlanabilmesi
için Sarıyer Belediyesi’nin hazırlayacağı parselasyon planının 1 ay süre ile askıya çıkartılması, olası itirazların karara bağlanması gerekmekte olup; parselasyon planının kesinleşmesi, kadastro müdürlüğünce onaylanması ve tapu
müdürlüğünce tescili sonrasında nihai tapu senetleri alınabilecektir"
Lülebugaz arsası ; Zentiva'ya satılan ilaç fabrıkasının devamı olan 1mil m2 cıvarı bir arsa diye bir yerlerde okumuştum.
https://www.google.com.tr/maps/place...hc32tr_t?hl=tr
Bugüne kadar varlığından bile bahsedilmemiş, raporlarda gösterilmemişti. Fabrika Zentiva'ya satıldığı zaman 1,200 dönüm, 66 dönümü kapalı alan olmak üzere bir tesisten söz edilmiş.
Şimdi anlıyoruz ki orada devirlere konu olmamış bir arazi varmış.
şirketten gelen yanıt;
1) 31.12.2022 tarihli finansal tablolarımızın aşağıya aktardığımız 18 numaralı dipnotundan görülebileceği üzere, “Arsalar, yeraltı ve yerüstü düzenleri†kalemi altında “toplu olarak†gösterdiğimiz arazilerin toplam değeri 1.657.285 bin TL’dir.
2) Yine 31.03.2023 tarihli finansal tablolarımızın aşağıya aktardığımız yatırım amaçlı gayrimenkullere ilişkin 14 numaralı dipnotundan görülebileceği üzere, Şirketimizin sahip olduğu araziler bulundukları mevkiye göre tabloda “ayrı olarak sınıflandırılmışâ€ olup, toplam değerleri yukarıda yer alan tablodaki 1.657.285 bin TL değerine eşittir. Dolayısıyla, 31.03.2023 tarihli finansal tablolarımızın aktifinde yer alan yatırım amaçlı gayrimenkullerimiz, daha önceki finansal tablomuzda yer alanlardan herhangi bir farklılık göstermemektedir. Yatırım amaçlı gayrimenkullerimizin 31.12.2022 tarihi itibarıyla değerleri SPK’ya akredite bir kuruluş olan TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından belirlenmiştir. Lüleburgaz’da 1989-2003 yılları arasında satın alınmış olan tarlaların (yaklaşık 478.439 m2) , 31.12.2022 tarihi itibarıyla pazar değeri 100.010 bin TL olarak belirlenmiş olup, her iki döneme ilişkin tablolarda da aynı değer üzerinden gösterilmiştir.
isteyen ilgili tablolardan kontrol edebilir. tablo görselleri de vardı ama yükleyemedim.
Belki dikkatinizi çekmiştir. Temizlik kağıdı fabrikasının açilisinda Atalay Gümrah topluluğun son 2 yılda yaptığı yatırımların toplamının 700 milyon avroyu bulduğunu söylemiş. Faaliyet raporunda Gensenta yatırımı yanında gectigimiz yılın en büyük yatırımı Polat Holding ten alınan Çine'deki feldspat madeni sahası olarak yazılmış. Demek ki bu yatırım da yüz milyon avro mertebelerindedir. Genel kurulda Seyfettin Saricam'in bedelli sermaye artışı konusunda " ihtiyacımız yok" minvalindeki yanıtını okumuşsunuzdur. Ayrıca ilaç bilancosundaki nakitlerin kkm yapıldığını da okumadım. Demek ki kkm ye dönüş şartlı kredi de kullanmamışlar. Ayrıca ben bugüne kadar Eczacibasi'nin borçlanma tahvili çıkardığını da okumadım. Benim anladigim vitra karo nun borçları hariç topluluk faaliyetleri nakit akislariyla yurutulebiliyor, borçlanma minimum düzeyde tutuluyor. Buna rağmen 3 yılda 900 milyon avro ilave yatırım yapacağız demişler. Sanırım ilaç özelinde Ayazağa projesinin başlamasıyla nakit akışı daha da kolaylaşacak, Gensenta ve Monrol'un yatırım ve Ar Ge çalışmalarında kullanılacak.
Paylaşım için teşekkürler. Topluluğun yaptığı yatırımların büyüklüğü son beş yılda euro bazında ikiye katlanmış durumda. Esan'in itici rolünü daha önce buralarda yazmıştık. Bence BE ve FE'nin varlıklarını şirket üstünde tutma eğilimi ve düşük temettü politikası minimum düzeyde borçlanma imkanı sağlıyor. Yurtdışı operasyonlarını da daha ucuz kaynaklarla yurtdışından fonluyor olabilirler. Bu bir varsayım ama topluluğun her yıl 300 milyon Euro yatırım yapabilmesini belki 2/3 oranında özsermaye katkısına bağlıyorum. Holding diyelim bu yıl 600 milyon lira temettü dağıtacaksa büyük ortaklar 7-8 milyon Euro düzeyinde temettü alacaklar.Ilac ve Yatırım holding de halka açık kısma ödenen temettü ise sadece 5 milyon Euro. Topluluğun 2022 de 1,9 milyar Euro ciro yaptığını ve 200-250 milyon Euro aralığında nakit üretmiş olabileceğini varsayarsak 20 milyon Euro temettü ödemesi ( artı vergiler elbette) geri kalan kısmı yatırımlara yöneltmek makul ve kolay.
Bu şirket durumu belli etti
1- ilaç da yeniden zirveye oynayacağını ortaya koydu bu yıl belki yeni satın alma görebilirsiniz
2- kârı yatırımda ve borç ödemesi olarak görüyorum buda büyüme ve bedelsiz demektir
3- aşırı derecede bilgi saklanıyor bunuda şirket bünyesinde bulunan arsalar ve yapılacak olan projelerin önemi olarak görmekteyim
4- halka açık oranı az ben bunun dahada azalacağı kanaatindeyim ama bu zaman meselesi
5- her ne kadar firmaya kızmış olsam da yıl sonunda bir şekilde dolar olarak fiyatlamasini yapıyor ki bu güzel bir şey Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün patr.. veya spe... sırf borsa genele uyum sağlamak adına kehren yükseltiyor fiyatı.İlk 5 aracı kurum bazında 300 bin lot ekside.Malesef küçük yatırımcılar olduğu sürece bu oyuna devam edeceklerdir malesef.Dikkatli olmak gerekiyor.Cız diye acımadan yakarlar!
Yukarıdan verdiği malı tekrar almak ve korku yaratmak için fiyatı arada bir aşağı çekebilir!SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.