Kişi sayısı artıyor, başlarda kişi başına 10.000 TL civarında yatırım vardı Şuan 20.000 e gelmiş.
Ama tkf de bu rakam yaklaşık kişi başı 120.000 TL
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Ben pazarlama ile olacak iş olduğunu sanmıyorum. İnsanlar cebine bakar. nerdeyse -1 endekste aylık 11 yaptılar. Çok ciddi başarı, hakkını yemeyelim. Gayet iyi başladılar. Böyle olacağı belliydi, çünkü iyi ekip. Hatta ben burada, tefaşa açılmadan on beş gün önce bu fona dikkat diye yazmıştım. Ama beni tek üzen şey, o performansın benzerini 5 yıldır sürdüren mac , tkf gibi fonların kıymetinin o kadar bilinmemesi.
Ama yıllardır hisse fonları takip ederim şunu da söyleyim. Endeks %5 eksi yapsın o gün bunlar %2 eksi yapsın küfür kıyamet 1000 yatırımcı azalır bir günde. Hisse fonların endekse başarısına falan bakan yok pek. Portföyleri takip edince de görülüyor.
Boğa piyasasında herkes mutlu, er geç her zaman olduğu gibi ayı piyasası gelecek. O zaman sen az düşmüşün öbürü çok düşmüş bakmadan yine yatırımcılar oluk oluk azalacak.
Çünkü Türk yatırımcısı hisse fonu endeks çıkarken alıyor, düşerken değil. Uzun vade yatırımcı da çok çok az. %10-15 karı alan hisse senedi gibi satıyor. Ya da zarar edince satıyor.
Bu arada opi ve oph hafif bozulmadan sonra toparladılar. ( Benim 4lü hisse fon sepetimin tartışmasız ilk yedekleri bunlar bir aksilikte)
TKF diger fonlara gore bana daha cok guven veriyor ve uzun yillar surdurulebilir bir kazanc saglayacagina inaniyorum.(yönetim degismedigi surece)Bir sekilde halleder diye bakiyorum olaya.
NNF icin kötu bir günde twitterda bakalim neler okuyacagiz simdiden merak ediyorum.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
DXY nerelere düşmüş ve nerelere çıkabilir.
1 yıllık grafik
https://www.tradingview.com/x/DxdUJtJX/
Fed in görevi dengeyi dağlamak.
100 den ne aşagı ne çok yukari uzaklasmasina izin vermez.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben MAC in akibetini cok merak ediyorum,
Bankalari doldurdular icine, bankalar da esek gibi, herkes yillardir gidecek diye bekliyor ama alan zarar ediyor, bir sure once ben de aldim ben de katildim kervana. Ettim zararimi bekliyorum.
FED tam istihdam icin ne gerekiyorsa onu yapar. Enflasyon üretebilmek için güçlü dolar onlarin isini daha da zorlaştırıyor. Ayrıca Sari tutku da guclu dolar istemiyor ticaret savaşı sebebiyle.
Dxy hareketi Avrupalı bankalarin skandaliyla başladı. Devami gelebilir mi merak konusu.
Aynen öyle marttaki pandemi dibinde fondaki yatırımcı sayısı 1000 lere düşmüş ve Haziran ayında ancak 2000 olmuş. Halbuki Mart pandemi dibinde şuanki fiyata göre %50 iskontolu alınabilirdi. Bunu okuyabilen yatırımcı fazla olmamış. Fon portföyümdeki döviz, altın, ppf fonlarını işte o tür günlerde daha cesur kullanabilmek için tutuyorum. Marttan bugüne 6 ayda %90-100 getirisi olan başka bir yatırım aracı yoktur sanırım
Geç keşfettiğim bir topik..
Emeği geçenlere teşekkürler saygılar
Konu hakkında hiç blgim olmadığı sormak istiyorum
Eurobond yerine doğrudan Eurobond fonları almanın dezavantajları veya avantajlarının
neler olduğunu öğrenmek isterdim.
Şimdiden çok teşekkür ederim
Bu arada altın için tahmini düşüş noktam 1780 $. Bugünkü fed politikalarıyla. 1780 e kadar short tarafındayım. O gün bakarız.
İyi akşamlar uzun zamandır takip ediyorum yazılanları çok faydasını görüyorum. NNF fonun içeriği kap’ta olmadığından ne zaman alıp ne zaman satacağımıza nasıl karar verebiliriz fikir verebilir misiniz?
ıpv 0,41
tdg 0,24
tte 0,95
tta -0,61
ıpj -0,44
Tdg den çıkmaya karar verenler, doların zirve yapıp döneceğini düşünüyor olmalılar. Mart ayından beri kaç kere böyle düşündük
Bu arada opi ve oph hafif bozulmadan sonra toparladılar. ( Benim 4lü hisse fon sepetimin tartışmasız ilk yedekleri bunlar bir aksilikte)[/QUOTE]
Dün oph mucizevi şekilde +2.5 yapmasına rağmen halen eksideyim. Hangi hisseleri taşıdıklarını çok merak ediyorum
[QUOTE=Kemtuz;4786330
Dün oph mucizevi şekilde +2.5 yapmasına rağmen halen eksideyim. Hangi hisseleri taşıdıklarını çok merak ediyorum[/QUOTE]
Alım tarihinizle şu an arasında bist100 getirisine de bakmak ve öyle kıyaslamak gerek. Eksi ya da artı olmaktan ziyade kanımca.
Nnf fon bugün yine iyi bir getiri yapmış, bu fona yatırım yapmakla çok doğru bir karar almışım
İlk kez fon almayı düşünüyorum tefastan incelediğim kadarıyla TKF ve TDG arasında kaldım düşünceleleriniz nedir ? teşekkürler.
Doğrudan eurobond almanın püf noktaları
1-Elinizde ucuza aldığınız dolar olacak
2-Faizler yükseldiğinde yavaş yavaş eurobond alacaksınız.
3-Uzun vadeli alırsanız ilerde faiz artabilir ve siz düşük faizli bondla başbaşa kalırsınız.
4-Vade sonundan önce satmak isterseniz ve o dönemde faizler sizin aldığınıza göre yüksekse ciddi ana para kaybı ile satmanız söz konusu olabilir.
5-Faiz geliriniz belli bir miktarın üzerine çıktığında ertesi yıl beyanname vermek zorundasınız.
Tüm bunların takibini fon sizin için yapıyor.
Bu arada 2001 krizinde 30 yıllık eurobond faizi %17 olmuş.
Onu alan kimlerse başka işle uğraşmalarına gerek yok
Yıllık %17 dolar faizi.
Fon işinde yeniyseniz öncelikle risk belirlemesi yapıp fonların içeriklerini inceleyip kendi kategorileri arasında kıyaslamanız önemli. TKF ve TDG ben de tutuyorum, kendi alanlarında güzel fonlardır. https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=35122 Kategori bazında fon getirileri için sn. yujinin tablosundan yararlanabilirsiniz.
Habere bakinca moralim bozuldu
"2018 Ocak-2020 Ocak aralığında meskende elektrik yüzde 58, doğalgaz yüzde 60 zamlandı"
Ustune ustluk daha yansimayan zamlar var cunku dolar 7,71 oldu bile.
Hepimize gecmis olsun
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...mlandi-1734364
ben deneme amaçlı almıştım geçen hafta ama bence NNF borsadaki iyi örneklerden birisi olacak.
Favorilerime ekledim; yola TCA AFS AFT GBC TDG IPV PPZ ve NNF ile devam ediyorum.
Portföy: %50 fiziki altın %25 fiziki usd %10 fiziki platin %10 fiziki gümüş %5 TCA AFS AFT GBC TDG IPV PPZ ve NNF karışık
Dandik korkak bir portföy ama 2015 ten beri böyle hiç bozmadım dengeyi. Altını portföye aldığımda gramı 95 TL idi. Hey gidi günler hey. Zaman ne çabuk geçti!
Nacizane
Oncelikle pff kvba öst flan baslasan
Senin icin daha iy olur
Direkt 7 risklilerden degil
Yavas yavas
YTD.
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TFF'nin içeriğini kurcaladım biraz. İçeriğindeki etf'lerin tümü ortalamanın üstünde uzun vadede iyi olanlar ve dolar bazında düzenli getirileri var. ( bazıları bende de var ) 2-3 yıl öncesinden itibaren baktığımda bunların içerikteki oranlarını da değiştirmiş, gözümden kaçmış bir fon. İyiymiş.
Bir de Eurobond topigine bakin zamanında cok guzel kiyaslamalar yapmis arkadaşlar.
Bence her şeyi vergi belirler. :)
Bu vergi cehenneminde hangi ihtimalde daha az vergi verecekseniz onu tercih edin.
Genel olarak kucuk sermaye icin doğrudan alim buyuk sermaye için %10 stopaj ver kurtul iyidir. Benim fikrim.
Ben burada sıklıkla rica ediyor ve sürekli aynı şeyi söylüyorum, madem yenisiniz sizden de rica edeyim. Lütfen getirisi ile birlikte, neye yatırım yapıyorsa, yatırım yaptıgı ürüne/finansal enstrümana göre başarılı olmuş mu ona da bakın.
Hisse bazlı ise endeksle, ppf ise mevduat ile, altın fonu ise altın getirisi, teknoloji fonu ise teknoloji endeksleri ile mukayese edin.
Sadece getiriye bakmayın. Global çöküş dönemlerindeki performansına, getiri periyotları arasındaki harmoniye de bakın.
Sadece 1 aylık değil diğer periyotlardaki başarısına da bakın.
Çok kaba ve hep verdiğim bir örnekle anlatayım. Simit %100 artmışsa bir yılda, simite yatırım yapıp yıllık %80 getiren bir fon başarılı olmayabilir. Ama simit %20 artmışken %40 getirmiş bir simit fonu başarılıdır. Uzun vadede mutlaka diğerini geçecektir.
Atıyorum, bir ppf için şu anda %15-16 getirmek muazzam bir başarıyken, bir altın fonu için bu yıl %30 getirmek rezalettir.
Nacizane sıkça alıp satıp trade etmemenizi, uzun vadeli perspektifte bakmanızı, tek parça halinde değil, parça parça biriktirme usulü ile girmenizi, portföyünüzdeki fonları döviz, hisse, sabit getirililer arasında mümkün olduğu kadar sepet yapmanızı psikolojik açıdan yönetebilme anlamında da öneririm.
Bol kazançlarınız olsun.
tdg ile kısa süreliğine vedalaşacağım...
1-devlet baba stopaj oranında bir artırım filan yapmadan %10 stopla karı cebe koymak istiyorum..(paranoyak ben)
2-fon yönetimi öyle bir ayarlama yapmış ki mevcut tahvillerin getiri yada götürüleri birbirini nötrlüyor ve tdg sadece usd/try gibi hareket ediyor...(sıkılan ben)
3-yarın ppk toplantısından faiz artırımı çıkmayacak ama GLP den oynayacaklar...(benim düşüncem)...bu olumsuz durumun fiyatlar içine girdiğini düşünüyorum.. saat 15:30 da merkez ortalama kuru açıkladığında artı yada eksi çok marj olmayacak..(senarist ben)
4-zaten sepetim çok doviz ağırlıklı olduğu için çeşitlendirme zamanı geldiğini düşünmeye başladım...(futirist ben)
5-altın ve abd borsalarında bir süre düzeltme olacağını ve nakitte bekleyip uygun zamanda pozisyon çeşitlendirmesi yapmayı düşünüyorum...(hayalperest ben)
6-usd/try de kısa düzeltmeler gelse de maalesef hep yukarı olduğunu düşünüyorum...alternatif getirilere göre bu artışın daha az olacağını düşünüyorum...(pesimist ben)
7-mayıs 2020 den beri AYI olarak düşünen ve pozisyon alan biri olarak '' beni TERS İNDİKATÖR olarak takip etmenizde'' fayda var...yani yarın TDG alın.. :)
ben,ben,ben,,,ego tavan yapmış... :) :)