ASELSAN yabancı oranı 22 Ağustos 2023 % 25,18. 23 Ağustos 2023 % 25,44.
Fark % 0,26. (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
Printable View
ASELSAN yabancı oranı 22 Ağustos 2023 % 25,18. 23 Ağustos 2023 % 25,44.
Fark % 0,26. (Kaynak İş Yatırım).
ASELSAN yabancı oranı 24 Ağustos 2023 % 25,59. 23 Ağustos 2023 % 25,44.
Fark % 0,15. (Kaynak İş Yatırım).
Yüzde 100 Bedelsiz Pay Veriyor.
https://parafesor.net/aselsan-asels-...uzeltme-olacak
KAP: ASELS [ ] ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Yeni İş İlişkisi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1189546
Dosyalar:
Yeni İş İlişkisi 2023-08-25
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Yeni İş İlişkisine Başlanan/Başlanacak Kişinin Niteliği Müşteri (Customer)
Müşterinin/Tedarikçinin Adı Soyadı/Ticaret Unvanı TUSAŞ
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Net Satışlar/Satılan Mal Maliyeti İçindeki Payı %5,21
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Bilançosundaki Ticari Alacaklar/Borçlar İçindeki Payı %8,68
İş İlişkisinin Başlamasının Öngörüldüğü Tarih 2023-08-25
Varsa Sözleşmenin Önemli Koşulları -
Yeni İş İlişkisinin Ortaklık Faaliyetlerine Etkisi Şirketin cirosunu olumlu etkileyecektir.
Açıklamalar
Açıklama ASELSAN ,TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile
uluslararası bir müşterisinin son kullanımına yönelik toplam bedeli 87.275.523
ABD Doları olan bir ihracat sözleşmesi imzalamıştır. Söz konusu
sözleşme aviyonik sistemleri kapsamakta olup, teslimatları 2027'ye kadar
gerçekleştirilecektir.
Bak tahtacı şirket sana diyor ki yapma gittiğin yol yol değil. Anlamamakta ısrar ediyorsun.Bu kafayla devam edersen kabullenmekte zorlandığın o fatura her gün artacak.
Tahtacının iyiliğini düşünen koca yürekli ky.
Ömrüzü yedin aselsan yemeyede devam edeceksin öyle görünüyor
RNE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eski uyuz haline geri döndü. 2 küsur milyarlık ihaleyi sanki ben aldım.😠
borusan aldım 18,9 dan şimdi bakın kaç lira 588 lira. aselsan o dönem 20,** li rakamlardaydı .şimdi kaç lira .70* li rakamlar bölünme öncesine göre.nereye el attılarsa orası çöküşte .ekonomide öyle her aldıkları karar altı boş ve kaosa dönüyor.piyasa yapıcılar gerçek iş yatırımcıları görüyor gelmiyor .tuik rakamlarını baz alan bir ekonomi yönetimi .yargı reformu bekleyen yabancı gerçek piyasa yapıcılar , ve sonuç ortada çöküş devam ne yapsalar olmuyor .daha ekonomi planı yok aylardır .günlük bakıyorlar yandaş muhalefet basına hepsini mutlu etmeye çalışan bir ekonomi yönetimi .kendi fikirleri yok kendi planları yok bu sebeple çöküşteler. yatırımcı gelmiyor ülkenin pırıl dehaları yurt dışına adeta kaçıyo yabancı hepsini görüyo .niye gelsin bir sürü düzen içinde yönetilen ülke var oralara gidiyorlar. bugün akşam sabah veya on dk.sonra ne olacağı belli olmayan bir ekonomi yönetimi alt yapı yok .bize güvenin diyen alt yapısı olmayan bie ekonomi yönetimi .ükeyi son çöküşe götürdüler. yazık .yazık oldu .
Finansal anlamda da, matematik olarak da bir anlamı olmasa da; her ne hikmetse bu coğrafyanın hem insanı, hem spekülatörü bedelsiz bölünmeyi çok seviyor:)
Esen kalın
ASELSAN yabancı oranı 24 Ağustos 2023 % 25,59. 25 Ağustos 2023 % 25,78.
Fark % 0,19. (Kaynak İş Yatırım).
Boş konuşuyorsun masal anlatıyorsun bu topiclerde insanlara gerisi bu saatten sonra ne desen boş. Boşa kendini yorma.
Sende ilgi çekmek için arada saçmalıklarının içine serpiştirdiğin şeyleri yapabilecek kapasite yok. Zaten o kapasite olsa bu kafada olmazdın.
Yarın birgün bu hisse kopar gider sen o zamanda gelir ben bildim yazarsın hiçte utanmazsın.
Bak bu sıralar İş bankası topiğinde rating daha yüksek nefesini buralarda tüketme.
Buna cevap vermeye bile değmez. Asels odaklanmak lazım.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu yazıda yalan yada yanlış bişey yok nesi sizi rahatsız etti?iyi konuşuldumu güzel,kötü konuşursa provakatör?ben 4 yıla yakındır taşıyorum aselsan ı bende geçmişte çok saydırdım aselsan a?her yönünü beğenmek zorundamıyız?hükümetin gölgesinde olan bir şirket,o yüzden önünün çok kesildiği,olması gereken yerlerde olmadığını sağır sultan biliyor.ekonomi politikaları konusu allahaşkına girmeye bile değmez sinirlerim geriliyor,ben iletde hükümet değişir aydın insanlar başa geçerse önü açılır umuduyla tutuyorum.evet ben beğenmiyorum ülkenin başındakileri beğenmek zorundada değiliz siz beğeniyorsanız saygı duyarız.sizde duyun.
Sen SASA da yazsana nerede 4 yıldır taşıyorsun.En son ASELSAN verdim 33 mü ne 130 SASA aldım diye dua ediyordun?
Beğenmiyorsan almazsın.Siyaset mi yapıcan burası yeri değil özel yaşantında ne istersen yaparsın. Evet konuştukları saçmalık çoğu da elinde ASELS olan yatırımcıları zerre ilgilendirmez.Sizi ASELS almaya zorlayan mı var. Beğenmiyorsanız beğenip aldığınız hisselere yazın.
Adam atmasyon yapıyor masal anlatıyor benim karnım tok. Bak ben yazılan hiçbirşeyi unutmam sonra koyuveririm önünüze günü vakti zamanı geldiğinde.Ona göre konuşun.
Beğenmiyormusunuz pozisyonda kalmak zorunda değilsiniz hatta kendinize güveniyorsanız Short olun. Madem bu şirket bu kadar kötü.Ama sonra batarsanız falan bana ağlanmayın buralarda.
Aselsan gibi thy de hükümetin gölgesin de olan bir şirket. Thy şirketi 20 katına çıktığına göre , şirket fiyatıyla hükümetin birebir ilgisi yok. Bofa gibi büyük oyuncular ne zaman isterse o zaman gider. Kendi şahsi düşüncemdir.
Benim ne alıp ne sattığım kimseyi ilgilendirmiyor?ben kârıyla girdim sasa ya halada ordayım ordada yazıyorum burdada.hissede olmadığım topic ede yazarım kimseyi ilgilendirmez sonuçta.ve evet hala dua ediyorum sasa yı aldığım için?elime nakit geçtikçede 3.bir hisse adayım daha var ona geçicem kime ne?bizim mevzu bumu?önceki msjdada vurguladım üslubunuz hoşuma gitmiyor bu hisse dışındaki hisselerin çoğunu siyasetin dışına alabilirsiniz ama biri siyasetle harmanlayarak yorum yaptığında sırf sizi memnun etmedi diye provakatör muamelesi yapamazsınız.ben buna katılmıyorum der kendi argümanlarınla karşıt fikrinizi yazarsınız.siz hakaretvari yorum yazıyorsunuz.üsluba dikkat lütfen.
Türkçe çok net yazayım o zaman. Hoşuma gitmedi meselesi değil. Siyasetin bu işle uzaktan yakından alakası yok. Benim karşı olduğum durum bu. Çizgimde hep aynı. Yoksa karşı olduğum şey sizin siyasi düşünceleriniz değil.
Bu şirketten bu sene aralarda gelen açıklamalar daha önce hiç gelmedi bilgilerinize.
Hisse ile ilgili düşüncelerinizde yanlışsınız. Hele bunu siyaset ile bağdaştırıp yaptığınız eleştirilerde külliyen yanlışsınız.
Bunu 2-3 sene önce ISCTR de yaptılar. Olan malını kaptıran yatırımcılara oldu. Yapmayın.
Sizin bildiğiniz borsa kalmadı.Artık gerçekten bakmanız gereken açılardan bu olayı değerlendirin.Yoksa üzülürsünüz.
boş boş konuşan tipler gelmiş yine ...
Bütün dertleri, Aselsan ile ilgili doğru yönelendirici yorumların laf kalabalığı içinde arka sayfalara düşmesini sağlamak ...
Demek ki Lunar kardeş birilerini rahatsız etmiş :oleyo:
Ayıp etmiş !
Çakallara hakaret etme Lunar ! Terbiyeli ol, kenara çekil, evinde bekle, yazı falan yazma :plc:
Sayın Derviş Yunus meseleyi büyütmeyelim. Benim amacım kişisel böyle diyaloglar değil. Teşekkürler.
Siper Ürün-2 sisteminin ilk atışlı testi başarıyla gerçekleştirildi
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Haluk Görgün, SSB tarafından Türkiye'nin uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan proje kapsamında SİPER Ürün-2 Sisteminin ilk atışlı testinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu.
SSB'den yapılan açıklamaya göre, Başkanlık tarafından Türkiye'nin uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan ve Aselsan AŞ, Roketsan AŞ ve TÜBİTAK SAGE İş Ortaklığı tarafından yürütülen SİPER Projesi kapsamında, SİPER Ürün- 2 Sisteminin ilk atışlı test faaliyeti başarılı şekilde gerçekleştirildi.
Test ile uçuş koşulları altında veri toplanarak, bu verilerin projenin ilerleyen aşamalarında yapılacak faaliyetler kapsamında kullanılması hedefleniyor.
SİPER Projesi kapsamında Ürün-1 sisteminin kabul faaliyetlerine ilişkin çalışmalar yürütülürken, Ürün-2'nin sistem/alt sistem geliştirme ve test aşaması da paralelde devam ediyor.
Ürün-1 ile radarlar, komuta kontrol, füze fırlatma sistemi, haberleşme sistemleri gibi aynı yer sistemlerine sahip olan SİPER Ürün-2 sistemi, daha uzun menzilde ve irtifada etkili olma özelliği taşıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Görgün, "Siper Ürün-2'nin ilk atışlı test faaliyeti Sinop Test Merkezi'nden başarıyla gerçekleştirildi. Proje kapsamında emeği geçen ASELSAN'ımızı, ROKETSAN'ımızı, TÜBİTAK SAGE ve tüm alt yüklenici firmalarımızı kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu
Tahtacı gerçekten boşa kürek çekiyorsun. Zamanı vakti gelince bugünleri sana hatırlatacağım.
KAP: ASELS [ ] ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Yeni İş İlişkisi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1189877
Dosyalar:
Yeni İş İlişkisi 2023-08-25
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Yeni İş İlişkisine Başlanan/Başlanacak Kişinin Niteliği Müşteri (Customer)
Müşterinin/Tedarikçinin Adı Soyadı/Ticaret Unvanı BAYKAR
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Net Satışlar/Satılan Mal Maliyeti İçindeki Payı %2,15
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Bilançosundaki Ticari Alacaklar/Borçlar İçindeki Payı %1,19
İş İlişkisinin Başlamasının Öngörüldüğü Tarih 2023-08-25
Varsa Sözleşmenin Önemli Koşulları -
Yeni İş İlişkisinin Ortaklık Faaliyetlerine Etkisi Şirketin cirosunu olumlu etkileyecektir.
Açıklamalar
Açıklama ASELSAN, uluslararası bir müşterisinin son kullanımına
yönelik BAYKAR ile Akıncı
platformlarında kullanılmak üzere, toplam bedeli 35.580.000 ABD Doları tutarında TOLUN güdümlü mühimmat ihracat sözleşmesi
imzalamıştır. TOLUN
güdümlü mühimmatının ilk ihracat sözleşmesi gerçekleştirilmiştir.
Bak tahtacı uyarıyorlar anlamıyorsun ısrarla. Bu kafayla devam edersen anahtarını alacaklar sonrasında bir ruhun kalacak onu da teslim edersin ben sana söyleyeyim.
Sayın Lunar;
Seçimlerden önceki eleştirilerden bir tanesi de bu haberle direk alakalıydı. O yazan arkadaşlar kimdi tam hatırlamıyorum ama Aselsanı Baykarın fasoncusu yaptılar diye eleştiriler yapıyorduk. Bu haberde Aselsan 35milyon dolarlık ihracat yapacak, o da ihracat olarak mı hesaplanacak emin değilim. Kimbilir Baykar ne kadar ihracat yapacak.
Amacım Baykarı kötülemek ya da eleştirmek değil yanlış anlaşılmasın, Baykar gibi Aselsanda hak ettiği ihracat rakamlarını elde etmesidir. Umarım ilerleyen yıllarda %10 gibi komik olan ihracat rakamları en az %50lere çıkar. Sadece savunma ürünleriyle değil, sağlık ulaşım gibi direk halka hitap eden ürünlerle de bu ihracat rakamlarına ulaşılabilir.
Samimi olarak burada bulunanlar için...
Ben dilim döndüğünce katkıda bulunmaya çalışayım
İHRACAT OLARAK KAYITLARA GEÇMESİ için satışın tarafı olmak şöyle önemlidir:
1) Kendi firmanız direkt olarak yabancı bir kurum veya kuruluş ile ihracat sözleşmesi yaparsınız, yani direkt siz yurtdışı satış olarak ihraç edersiniz. Bu mali kayıtlara ihracat olarak geçer.
2) Yurtiçi bir firma ile (Bu yukarıdaki durumda Baykar ile) beraberce müşterek sözleşme ile yurt dışına satış yaparsınız. Baykar'ın ürünü de sizin ürününüz de fiyatları ve miktarları ile sözleşmede bellidir. Bu da bilançoda ihracat olarak kayıtlara geçer.
3) Yurt içi firma ile yurt dışına satılmak üzere yurt içi teslimat yaparak satış yaparsınız. Mesela Baykar firmasına siz satış yaparsınız, o da yurt dışı müşterisine sizden aldığının üzerine kar miktarını ilave eder ve satışı direkt olarak o firma yapar. Bu durumda sizin yaptığınız satış, yurt içi bir firmaya olduğu için mali kayıtlarda ihracat olarak kayıt edilemez ve yurt içi satışlar kısmına kaydedilir. Yurt dışı devlet veya ilgili kurum sadece BİR muhatap ile görüşmek ister ve tüm ürünleri paket olarak tek firmadan temin edip, parasını ona göndermek ister ise ("sen kendi İHA SİHA cihazlara ilave olarak yedek parçaları, füzeleri, nakliyesini, teslim tarihine uygun şekilde
organize edip bana tek paket olarak teslim etme sorumluluğunu al" diye sözleşme yapmak isterse) o zaman firmamızın muhatabı yurt dışı firma değil, Baykar gibi bir ihracatçı olur....
Ancak atbii ki Aselsan için en iyi örnek kendi markası ve kurumsallığı içinde tüm ihracat işlemlerini kendisi yapacak şekilde sözleşmeleri KENDİSİ yapmasıdır.
Tüm katma değer o zaman kendi firmamızın bünyesinde kalır. Taşeron olmak yerine kendi markanız ile tüm dünyaya satış yaparsınız.
Yukarıdaki 35 Milyon Dolarlık sözleşmede ihracat ifadesi olsa da kendisi mi ihrac ediyor, yoksa Baykar vasıtası ile mi, tam açık değil.
Ama sorun yok ...
Bu eninde sonunda olacak ...
Hatta Baykar da Aselsan olmadan bu ürünleri ihrac edemez noktaya gelecektir.
Zira Aselsan'daki ARGE kimsede yok. Elindeki projelerin nakde dönmesi biraz zamanımızı alsa da, tüm Türk Savunma Sanayi ihracatı bir süre sonra Aselsan işin içinde olmadan olmayacaktır...
Aselsan birkaç yıl sonra Türkiye'nin en büyük holdinglerinden daha değerli ve daha büyük bir şirketi olacaktır.
Dünya önümüzdeki yıllarda en çok parayı Savunma Sanayi'ne harcayacaktır.
Türkiye'nin pozisyonu bu konuda bütün dünyada merkezi bir konuma geliyor. Gerisini siz düşünün. :bravo:
Zamanında şu kadar paraya almış, fiyatı dolar bazında 10 katına, TL bazında şu kadar (yazmayayım, spekülasyon olmasın) katına çıkmış .... diye söylenen ve evlatlarına güzel bir miras bırakmak isteyenler için ...
Laga luga yapanlara kulak tıkayın, arkanıza yaslanın ... Yola çıktı... Geliyor gelmekte olan :halay:
Bu KAP'lara alıştırın kendinizi...
Önümüzdeki yıllarda, firma KAP'a yazı göndermekten, siz de HER GÜN okumaktan bıkacaksınız
Belli bir miktarın altını borsaya bildirmeyin artık diyeceksiniz :cool:
Tahtacı da bunun için çakalları salmış ortalığa, 3-5 kuruş kazanın, alın kar payınızı gidin bu tahtadan diye silkeleme yapıyor.
Efendim çok bekletmiş ,adam olmazmış, başka kağıtlarda büyük paralar kazanılıyormuş, siyasetin oyuncağı olmuş, cart curt...
hadi len ordan ... maydanı boş bulmuşlar afkuruyorlar ...
it ürür, kervan yürür
Aselsan mühendislerinden büyük başarı:
Helikopterler için füzeye karşı tedbir sistemi geliştirdiler. Füzeyi havada parçalıyor
Aselsan tarafından helikopterler için yeni 'Yönlendirilmiş Kızılötesine Karşı Tedbir Sistemi' Türkiye'ye kazandırıldı. Bu sistemle birlikte artık helikopterler başta olmak üzere hava araçlarının güvenliğinin artırılacağı aktarıldı.
Omuzdan atılan füzelerin arayıcı başlıklarına lazerle müdahale edecek sistem ve devamında geliştirilecek çözümler helikopterler başta olmak üzere hava araçlarının güvenliğini artıracak.
Elektro-optik, lazer ve aviyonik sistemlerin geliştirilmesi ve üretilmesi alanında uzun yıllardır çalışan ASELSAN, MANPAD ve diğer ısı güdümlü füzelere karşı her yönden tam koruma sağlayan, dünyada çok az ülkenin sahip olduğu Yönlendirilmiş Kızılötesi Karşı Tedbir Sistemi'ni Türkiye'ye kazandırdığını duyurdu. Anadolu Ajansı
Aselsan 2Ç2023 Sonuçları (Ziraat Yatırım)
Aselsan'ın 2023 yılı ikinci çeyrek ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %47 oranında artarak 3.146mn TL'ye yükselmiş ve hem bizim beklentimiz olan 5.802mn TL'nin hem de ortalama piyasa beklentisi olan 4.426mn TL'nin altında gerçekleşmiştir. Tahminimizdeki sapmada net finansman giderinin beklentimizin üzerinde gerçekleşmesi etkili olmuştur.
İkinci çeyrek karı sonrasında Şirket'in 6A2023'teki ana ortaklık net dönem karı geçen yılın aynı dönemine göre %41,1 oranında artarak 5.413mn TL'ye yükselmiştir.
Aselsan'ın satış gelirleri ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %50,9 oranında büyüme kaydederek 9.770mn TL'ye yükselmiştir. Satış maliyetleri aynı dönemde %49,3 oranında artarken, brüt kar da %54 oranında artarak 3.244mn TL olarak gerçekleşmiştir. Operasyonel giderler aynı dönemde %67,1 oranında artarken, diğer faaliyetlerden kur farkı geliri kaynaklı 4.711mn TL net gelir kaydedilmiştir. Bunlara bağlı olarak da net faaliyet karı %140 oranında artarak 2Ç2023'te 6.994mn TL'ye yükselmiştir. Şirket'in FAVÖK'ü ise ikinci çeyrekte %49 oranında artarak 2.487mn TL'ye ulaşırken (ortalama piyasa beklentisi 2.489mn TL), FAVÖK marjı 2Ç2023'de %25,5 olarak (2Ç2022: %25,8) gerçekleşmiştir. Finansman tarafında Şirket 2Ç2023'de 3.023mn TL net finansman gideri (2Ç2022'de 556mn TL finansman gideri) kaydetmiştir. 835,7mn TL'lik vergi gideri sonrası şirketin ikinci çeyrek ana ortaklık net dönem karı 3.146mn TL olarak gerçekleşmiştir.
Şirket'in net borcu çeyreksel bazda %117 oranında artarak ilk yarı sonunda 13.857mn TL'ye yükselirken, ne borç /FAVÖK (yıllıklandırılmış) 0,6 puan yükselerek 1,2x olmuştur.
Aselsan'ın hedef hisse fiyatını, tahminlerimizdeki yukarı yönlü güncellemeler ve piyasa çarpanlarındaki değişikliklere bağlı olarak 32,55TL'den (%100 bedelsiz sermaye artırımı sonrasında düzeltilmiş fiyat) 49,30TL'ye yükseltiyoruz. Aselsan için daha önceki "EKLE" önerimizi ise "AL" olarak değiştiriyoruz.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Güzel kardeşim bak avukatlığını yaptığın arkadaşınada satırlarca laf anlattım üslubunuz hoşuma gitmiyor,saygı kuralları içinde fikrinizi belirtin.sırf senin düşüncene uymuyor diye insanlara hakaret edemezsiniz.yok birileri rahatsız oldu,yok çakallar,yok terbiyeli ol,kimsin necisin bu ne rahatlık?siz bu cüreti nerden alıyorsunuz??bizde biliriz lafı sokmayı,üslubunuzu takının.
isteyen alır isteyen almaz anlamadığım elinde aselsan olmayan niye kötüler ya arkadaş açın bakın tarihsel verilere thy tüpraş fort eregli bilmem ne saymakla bitmez 1 günde gelmediler bu noktaya bende konya çimento vardı 180 maliyetle herkes gitmez dedi şu an 6000 tl ocakta aselsanla 14 . yıla girecem begenmeyen almasın olsun bitsin kötülemeye ne gerek var
Araya kimseyi sokmaya gerek yok. Üsluptan bahsetmişsiniz. Benim mesleğim bu iş. Ben fikir tartışması yapmıyorum yapmamda. Size kesinlikle laf sokmak gibi bir amaçla hiç yazı yazmadım. O kadar basit mi bu işler bunlar başa geldi ASELS hiç gitmedi diyorsun.Lehman olayının peşine ben ASELS de idim ne kadar gittiğini çok iyi biliyorum kimdi iktidar?4 yıldır gitmemiş.Ama ondan önce ne yapmış?SASA da sen aldığından bu yana 1 yıldır gitmiyor orada niye yapmıyorsun bu eleştirilerini?
Ben sana mesleken karşımdaki birine ne yazacaksam bunun dışında yazı yazmadım yazmamda. Ayrıca sana cevaben yazdığım yazılarda senin iyiliğin içindir.Günü gelir anlarsın.
Bir kez daha tekrar edeyim borsa denilen olgunun siyasetle zerre alakası yoktur. Bana bununla gelme bunun dışında bana ne eleştiri yaparsan başımla beraber.
Ha olur ya yine de bana yazı yazma dersin.Bundan sonra sana en ufak karşılık yazısı yazmam.
Benim burada yazdığım yazıları bu piyasada değme insanda yazamaz.Yazılar orada arşivde ne zaman ne yazmışım ne olmuş var. İsteğin en güvendiğin adama sana yazdığım yazılar dahil bir okut bakalım sana ne diyecek.
Sayın Derviş Yunus lütfen sende bu ikili diyaloğa müdahil olma.Teşekkürler.
Başkalarına üslup dersi vermeye aday olan kişi, ilkönce kendi yazdıklarının kimi nasıl etkilediğini düşünecek.
Çocuk bahçesi değil burası, insanlar para kazanıyor veya kaybediyor.
Bu hisse için iyi düşünmeyebilirsin, sorun yok. Ama maksatlı kötüleme yaparsan, ucu elinde hişsseyi tutan birilerine dokunur. Sonra laf döner dolaşır sana gelir.
Art niyetli olmayacaksın.
Biz buralarda yıllardır ne filmler gördük, ne iyi niyet abidelerini tanıdık, saymakla bitmez. Görünüşte küçük yatırımcı dostu kuş beyinli kurnazlar çok vardır buralarda.
Benim elimde bu hisse var ama kimseyi etkilemek için özel çaba sarf etmiyorum. Uzun vadeli ortak olmuşum, al-sat yapmam.
Bilanço kötü gelir, borçlar artar, birisi bunu yazar, haklıdır, eleştirmem...
Ama elle tutulur somut bir şey söylemeden, çamur atan da hem üslubundan hem yazdığı şeyin içeriğinden hemen anlaşılır.
Bu kağıdı beğenmeyebilirsin, sorun yok. Kimse size zorla bunu alın demiyor. Başka kağıda git kardeş, ya da kumda oyna.
Ağlama duvarı değil burası, kötüleme yeri hiç değil. Maksatlı ifadelerin cevabı olur.
Burada hisse de pazarlanmıyor. Başka hisse pazarlama peşindeysen, onun da cevabı gelir. Bunlara alışık olman lazım.
hakkın dışında kimsenin de avukatlığını yapmam. Yancı da değilim, herkes cevabını alır benden.
Belki silinir bu satırlar, iyi okuyun derim. Başkasına saygı göstermeyenin, saygı görmesi mümkün olmaz.
Vesselam ...
Bana tahtada yaşattıklarını burada yaşadıklarımı tek fatura edeceğim kişi var o da tahtacı abi. Bu da böyle biline.....
Faturanın sonuna bu kısımları da ekstra ekleyivereceğim bu yazıları iyi oku tahtatacı abi ya da ekibi artık herneyse.
Sayın Zdx Lunar Soul.
Yazılarınızı her başlıkta beğeni ile takip ediyoruz.
Allah gönlünüze göre versin.
Saygılarımla
ASELSAN yabancı oranı 28 Ağustos 2023 % 26,50. 25 Ağustos 2023 % 25,78.
Fark % 0,72. (Kaynak İş Yatırım).
Ben 2019 da çocuğuma uzun vade yatırım diye girdim.anaparasıyla hala hissedeyim.ben çok saydırdım zamanında aselsan a yeri geldiğinde gene saydırırım.kaldıki o zamanlar saydırmakta haklıydım birtek bende değildim.şirketin mühendislerini elinde tutamadığı,taşeron gibi kendilerine şirket kurdurup fason iş aldıkları,siyasi etkiler,genel kurula misafir gelen hisse sahiplerinin sorularından nasıl kaçar gibi toplantıyı terketmeleri iyice ayyuka çıkmıştı.o insanlar yıllardır çok büyük miktarlarda yıllardır saklıyorlardı bu hisseyi ve onlar bile kaçmıştı artık.hepimiz güvenip girmiştik bu hisseye pis kokular gelince tepki vermemiz saydırmamızdan doğal ne vardı?kimse bana üslup öğretmesin.ben şirkete saydırdım başkaları sanki şahsına,kendisine saydırmışım gibi niye hakaret ediliyor?ne provakatörlüğümüz kaldı ne şirketten soğutmamız,etkilemeye çalışmamız?benim lafımla hisseye girip çıkacak kadar saftorikse yanlış sularda yüzüyor o arkadaşlar.ınlar ben olmasamda batmaya mahkum.
ASELSAN yabancı oranı 28 Ağustos 2023 % 26,50. 29 Ağustos 2023 % 25,81.
Fark % -0,69. (Kaynak İş Yatırım).