En tırt Şampiyonlar Ligi finali olabilir.
Uyuttular resmen.
Printable View
fitböl mangırın aşırı ön planda olduğu endüstriye dönüştüğü için, artık seyir zevki sıfır olan, matematik istatistik üzerine kurulu bir spor branşına dönüştü. latin amerika'da bile artık eskisi gibi estetik cambaz hareketler azaldı...
Böyle mallar gibi mi...
https://twitter.com/kordelyaz/status...389738497?s=24
Peki Çakır Hocam devlet Kkm deki dolarları bozduruyor sıfır döviz var bankalarda diyelim peki ola ki insanlar parasını bankalardan çekmeye tekrar döviz almaya çalıştı bankada da döviz satışı yasaklandı ya da çok fazla makas aralığı koydular parasını çeken döviz bürolarına koşar orayı da kontrol altına alırlarsa tamamdır. Orda da çok büyük makas oluşturdular millet yine alır mı ki?
Resmi CV yayınlanmış.
Ultra yetenekli olduğu belli ama yaş filan yanıltması ile olağanüstü yapmaya gerek yok.
>>>>>>
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...ize+gaye+erkan
Dr. Hafize Gaye Erkan
Başkan
1979 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun olmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü 2001'de tamamladı. Princeton Üniversitesi'nde yöneylem araştırması ve finans mühendisliği alanında doktora derecesi aldı. Erkan, Harvard Business School'da yönetim bilimleri ve Stanford Üniversitesi'nde liderlik üzerine iki eğitim programını da tamamladı.
Kariyerine 2005 yılında Goldman Sachs'ta başlayan Erkan, burada görev yaptığı 9 yıl boyunca ABD'deki büyük bankalar ile sigorta şirketlerinin yönetim kurulları ve üst düzey yönetim ekiplerine bilanço yönetimi, stres testi ve sermaye planlaması, risk yönetimi, birleşme ve satın alma konularında danışmanlık hizmeti verdi.
First Republic Bank'ta 2014 yılında çalışmaya başlayan Erkan, burada çalıştığı yaklaşık 8 yıl süresince eş icra kurulu başkanı (Co-CEO), başkan, yönetim kurulu üyesi, yatırım direktörü, mevduat direktörü ve risk eş direktörü olarak görev yaptı.
Merkezi ABD'de bulunan mücevher şirketi Tiffany & Co'da 2 yıl yönetim kurulu üyesi olan Erkan, 2022'de, Fortune 500'de yer alan küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'ın yönetim kuruluna katıldı. Bankacılık, yatırım, risk yönetimi, teknoloji ve dijital inovasyon konularında uzmanlığa sahip olan Erkan, Princeton Üniversitesi Yöneylem Araştırması ve Finansal Mühendislik Bölümü Danışma Konseyi'nde de görev yaptı.
Erkan, 9 Haziran 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na atanmıştır.
Hz. Muhammed gelse, parti Kursa, Erdoğanın karşısında kaybeder diyen Hulki cevizoğlu nu
AKP milletvekili yaptı..
Böyle bir haddini aşmışlık, ender görülür..
Bunu CHP yapsa, salman rüşdiden beter eder
Müebbedlik, hatta katli vaciptir..
Yazıları her gün görülürdü
PUTİN TÜM GDO'LU GIDALARI YASAKLADI
GDO'LU YETİŞTİREN ÇİFTÇİLER TUTUKLANACAK
(Rusya, et ve yem ürünlerinde bulunan genetiği değiştirilmiş GDO'lu yem ithalatını yasakladı)
rusyanın basına gelmis en güzel sey putin ..
Sözcü:
"BioNTech’e şok: Covid-19 aşısının yan etkileri yüzünden yarın hakim karşısına çıkıyorlar."
Kadın babam esnaftı diyor.
Bence piyasadan anlayan biri.
Hatta orda 94 el bir kıyaslama yapmaya çalışıyor.
Soruyu soran bence pek bişi anlamıyor.
Çünkü son dönemde uygulanan ekonomi politikasının sabit maaşlı için kötü esnaf tüccar vs için iyi olduğunu bir türlü idrak edemiyor. İdrak sorunu var. Sürekli olarak esnaf sorunu şeklinde soruyor.
Kadın bir şey bilmek zorunda değil.
Gelişmiş ülkelerde adam Cumbabanın adını bilmek zorunda değil bilmiyor, belediye başkanını bilmiyor, milletvekilini bilmiyor.
Cahillik bunu bilmek zorunda bırakılmak. Ben de bilmek zorunda değilim.
Seviyenize inemeyeceğim.
Kutuya oy vermeye devam edin. Kutu kazanır KK kazanamaz.
kalkmışsın bir kara cahile tercümanlık yapmaya çalışıyorsun, sen onun klavye kullanan türüsün. bu kadına bırak cumhurbaşkanını türkiyenin 2. büyük şehrini sor bilirse bir daha yazmam. geçen gün böyle ulu orta konuşan teyzemim türk bakıcısına cumhuriyetin kuruluşu ne zaman biliyor musun dedim, hatırlamıyorum dedi ki ilkokul mezunu, hadi tarih bilgisi zayıf diyelim, türkiyenin 2. büyük şehri neresi diye sordum antalya, orası çok kalabalık dedi, esnaf kızı olsa ne olur çiftçi kızı olsa ne yazar, mal bu.
Prof. Dr. Ali Ihsan Goker @aihsan_goker
Şu anda iktidarın yapması gereken 2 şey var
1. temmuz maaş zamlarını tamamen iptal etmek
2. KKM'yi hemen lağvetmek. Burada şu anda yaklaşık 100 milyar $ para var.
Bununla 4 tane nükleer santral yapılır.
Yapılan santrallere mevduat sahiplerini hissedar yap.
Geliri onların olsun Bu kadar basit.
Bir nükleer santralin ömrü en az 50 yıl. 50 yıl boyunca mevduat sahiplerine gelir kapısı olur.
Para üretime gider. Dövize gidip orada boş boş yatıp durmaz.
İşte size sihirli çözüm TR enerji ithalatına para vermekten kurtulur. Döviz yükselmez.
Mevduat sahiplerine de gelir kapısı olur. 1 taşla 3 kuş vuruyorsun Şimdi çoğu kişiye garip gelecek ama bu anlattığım model islami ekonomik model. Yani parayla para kazanma değil, üretimden para kazanma modeli.
Enflasyonun olmadığı model. KKM'de bütün paran bloke halde bankada yatıp duruyor.
Parayla para kazanıyorsun. Üretim yok, işsizlik dizboyu Kendi çocuğun işsiz. Suç oranı gökyüzüne çıkmış.
Cezaevleri dolup taşıyor. Emek yok, alınteri yok, üretim yok. Onun yerine üretimden para kazanılan enflasyonun olmadığı model öneriyorum. İşine gelirse Burada devlet halkın parasına çöküyor şeklinde yorumlar yazılmış. Böyle bir şey yok. Anonim şirkete ortak olur gibi ortak oluyorsunuz. Isterseniz hissenizi başkasına satıp çıkabilirsiniz.
Paranız kadar hisseniz her zaman baki. Aynı devremülk gibi.
Devlet sadece yapımdan sorumlu Inşaat bitip santral devreye girdikten sonra devlet 30 yıl boyunca raiç bedelden elektrik alım garantisi verecek.
O gelir de hissedarlar arasında hisseleri oranında paylaşılacak. Sistem bu Işçi maaşı 34 değil 21 bin TL ama tabi onun da iptal edilmesi şart
Hasan bey TCMB nin dış yükümlülükleri ciddi seviyelere geldi.
Peki ne kadar faiz ödüyoruz
Bilen var mı?
Hani IMF falan deniyor ya
Fark pek kalmadı.
Neden Mehmet Şimşek ve Gaye hanım geliyor daha öncede yazdım
Kemal Derviş in gelişinden farkı yok.
Deniz bitti duvara dayandık.
https://i.hizliresim.com/tguchat.png
Amerika spk sı diyebileceğimiz Sec bazı alt coinleri dijital varlık olarak kabul edeceğim demiş tabi denetim falan olacak demek bu basmışlar sopayı alt coinlere haftalık yüzde 30 civarı kayıplar var.
Fakat işin garibi aynı kurum bitcoini dijital varlık kabul etmiyor. Blokzincir teknolojisi bu diyor.
Birine dijital varlık deyip ötekine blokzincir demek de ne bileyim tuhaf.
Çünkü dijital varlık deme sebebi insanlar bunun teknolojisiyle değil alıp satıp kar etmesiyle ilgileniyor diyor.
Ee ötekinde de aynı. Onu niye saymıyorsun?
Merkez bu hafta olağanüstü toplanacak şeklinde söylentiler var. Dolar kontratlara neden vurdukları anlaşıldı
Savaşın seyrini değiştirecek hamle! Zelenskiy dünyaya ilan etti: "Saldırıya geçtik"
Dolarda henüz köpük yok. Merkez faizi 40+ yapamayacağına göre doların düşmesi olası değil. Dolar yukarı borsa yukarı şeklinde devam diyorum. Pazartesi haziran vade dolara iyi bakmak lazım en son %1.6 fark vardı spot ile. 11 gün için aradaki fark çok düşük. 23.50 psikolojik direnç bölgesi oluşturmaya çalışıyorlar
belki bankalara bir rahatlama gelir.. baya baski altindalar.. grafikleride sıkışti uzun vadede.. bakalim onumuzdeki hafta neler olacak..tsk ederim yanitlar icin..
Nijerya döviz krizine girmiş.
Merkez bankası başkanını görevden alıp ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklamışlar.:)
https://twitter.com/r_x_p_u/status/1667962820636426243
Gelinen nokta! Artık pazar yerlerinde de dilim karpuz satılıyor!
https://i.hizliresim.com/4qqlj7c.jpg
haydi fener bari sen sevindir bizi
1 USD = 464,000 NGN
1 TRY = 19,8128 NGN
:whistling:
2022 ye ait infografik var.
Nigeria toplam olarak Afrika'nın en büyük ekonomisi denmiş ama nüfus fazla olunca sorunlu bir ülke. Nijer diye başka bir ülke var malesef orada ekonomi vs var mı belli değil, Nijeria ile karışıtırılmasa ismini muhtemelen çok kişi bilmez.
https://i.hizliresim.com/etg9sng.jpg
Nijerya ekonomisi üst seviye petrol gelirlerine sanayi ve tarıma dayanır Venezuella nın Brezilya ya benzeyen versiyonudur ilginç olan güney afridan sonra en gelişmiş farika ülkesi Mısır değil Nijerya’sına bunu pek bilen yoktur
Petrolü çok erken tarihlerde dünya pazarlarına sattılar ve ileri teknolojide Asya’dan da ilerlediler sanayileşmede kuzey Afrika’nın önüne geçtiler yani Bilim aklı girmiş Afrika’dan çok fazla gelişmiş adamlar Afrika’yı her alanda temsil eder olmuşlar
Güney Afrika ve Mısır dışında bayağı bir yaşanabilir orta gelir ülkesi aslında ve insan hakları hristiyan müslüman kavgaları ile tanınır
insan kaçırma olayları malum !!
Ulan secbul bu gün yine düşecektim az kala...Dükkanın önünü temiz tut...
Ha olur da dövizi düşürecek bir faiz verirlerse borsa taban olur iki koldan gol yemiş olur borsa