Prof. Dr. Ali Ihsan Goker @aihsan_goker
Şu anda iktidarın yapması gereken 2 şey var
1. temmuz maaş zamlarını tamamen iptal etmek
2. KKM'yi hemen lağvetmek. Burada şu anda yaklaşık 100 milyar $ para var.
Bununla 4 tane nükleer santral yapılır.
Yapılan santrallere mevduat sahiplerini hissedar yap.
Geliri onların olsun Bu kadar basit.
Bir nükleer santralin ömrü en az 50 yıl. 50 yıl boyunca mevduat sahiplerine gelir kapısı olur.
Para üretime gider. Dövize gidip orada boş boş yatıp durmaz.
İşte size sihirli çözüm TR enerji ithalatına para vermekten kurtulur. Döviz yükselmez.
Mevduat sahiplerine de gelir kapısı olur. 1 taşla 3 kuş vuruyorsun Şimdi çoğu kişiye garip gelecek ama bu anlattığım model islami ekonomik model. Yani parayla para kazanma değil, üretimden para kazanma modeli.
Enflasyonun olmadığı model. KKM'de bütün paran bloke halde bankada yatıp duruyor.
Parayla para kazanıyorsun. Üretim yok, işsizlik dizboyu Kendi çocuğun işsiz. Suç oranı gökyüzüne çıkmış.
Cezaevleri dolup taşıyor. Emek yok, alınteri yok, üretim yok. Onun yerine üretimden para kazanılan enflasyonun olmadığı model öneriyorum. İşine gelirse Burada devlet halkın parasına çöküyor şeklinde yorumlar yazılmış. Böyle bir şey yok. Anonim şirkete ortak olur gibi ortak oluyorsunuz. Isterseniz hissenizi başkasına satıp çıkabilirsiniz.
Paranız kadar hisseniz her zaman baki. Aynı devremülk gibi.
Devlet sadece yapımdan sorumlu Inşaat bitip santral devreye girdikten sonra devlet 30 yıl boyunca raiç bedelden elektrik alım garantisi verecek.
O gelir de hissedarlar arasında hisseleri oranında paylaşılacak. Sistem bu Işçi maaşı 34 değil 21 bin TL ama tabi onun da iptal edilmesi şart
Yer İmleri