Trump, AB'ye de gümrük vergisi uygulayacaklarını açıkladı
ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği'nin (AB) kendilerine gümrük vergisi uyguladığını, artık ABD'nin de AB'ye gümrük vergisi getireceğini açıkladı.
Printable View
Trump, AB'ye de gümrük vergisi uygulayacaklarını açıkladı
ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği'nin (AB) kendilerine gümrük vergisi uyguladığını, artık ABD'nin de AB'ye gümrük vergisi getireceğini açıkladı.
Teknoloji Balonunun Patlamasından Kendinizi Nasıl Korursunuz?
James Rickards
Eğer hemen hemen her Amerikan borsa endeksine sahipseniz,
büyük ihtimalle Nvidia, Microsoft, Google, Amazon ve diğer Magnificent 7 şirketlerine de bolca maruz kalıyorsunuzdur.
Teknoloji sektörü savunmasız kaldığı için bu isimlere atlamanın zamanı değil.
Piyasanın geri kalanının görmezden geldiği alanları satın almayı tercih ederim.
Altın, gümüş, madenciler, petrol ve gaz, konut emlakları. Sert varlıklar.
Bu teknoloji döngüsü etrafındaki tüm abartılara rağmen, hala tehlikeli bir parasal döneme giriyoruz.
ABD ve dünyanın büyük bir kısmı borç sarmalına girdi.
Borç/GSYİH, ABD'de yakın zamanda olduğu gibi %120'ye ulaştığında, neredeyse her zaman bir borç veya parasal krize yol açar.
En iyi ihtimalle bile, hisse senetleri için zehir olan uzun süreli bir yavaş büyüme dönemine yol açar.
Yapay zeka güçlüdür, ancak bizi matematikten kurtaramaz.
Bu yüzden eğer yoksa, gidip biraz sert varlık satın alın. Başlamak için en kolay yer altın ve gümüş paralardır.
Herkesin portföyünün %10'unun bu varlıklarda olmasını öneririm.
Bunlar nihai çeşitlendiriciler olmaya devam ediyor.
DeepSeek, Nvidia'nın Kara Listeye Aldığı Çipleri Tedarik Etmek İçin Singapur'daki Sahte Şirketleri mi Kullandı?
Tyler Durden
Çinli startup DeepSeek'in son AI modelleri V3 ve R1'in sadece 2.048 Nvidia H800 çipinde eğitildiği bildirildi.
Bu GPU'lar ABD hükümeti tarafından 2023'te Çinli firmalara satılmak üzere kara listeye alındı.
Federal araştırmacılar şimdi DeepSeek'in kısıtlanmış çipleri nasıl elde ettiğini belirlemek için ticaret verilerini inceliyorlar.
https://www.google.com/search?q=2025...hrome&ie=UTF-8
2024 yılı açık 2,65 trilyon iken
2025 yılı açık 1,93 trilyon
olması öngürülmüş
normalde 2,65 trilyon 2,93 e yükselirdi... 1,93 olunca
1 trilyon ilave vergi toplanmalı... bence mantıklı
İTO İstanbul Tüketici Fiyat İndeksi aylık artışı
% 5.16
2025 yılı bütün sektörler için kötü olacak...
Borsada haftanın kapanışı/Mehmet Aşçıoğlu /Tacirler
https://www.youtube.com/watch?v=SyZt8uYNCA4&t=1644s
Dipsik Dipsik alın size Dipsikiiin tüm özeti :he:
adam borsacıymış borsada para kazanmak için bu dipsiki geliştirmiş :)
10.000$ bulmuş, nasıl bulmuşsa :)
geliştirdiği algoritmanın içine yem olarak bu 10k $ ı koymuş ve tam olarak 8 milyar$ olmuş :)
8 milyar$ ın 6 milyonunu feda ederek dipsiki geliştirmiş :)
şu an 8 milyar$ 60 milyar $ olmuş (10 günde )
1 seneye kalmaz 600 milyar olursa şaşırmam :kahkah:
tutarsa 10k $ 1 trilyon $ olursa çok komik olur :)
O değilde trump bir ara 500 milyar $ fon vereceğim, AI yi geliştirin demişti bir ara
Büyük ihtimal bu AI geliştirenler avcunu yalayacaktır, 5$ önlerine atar, alın bunla idare edin der gibi :)
açlık ve yokluk ve borsada kazanama hırsı ile deneyimli insanları değil okulu yeni bitirmiş hiç deneyimi olmayan aç zeki Z kuşağını sadece işe almış, deneyimsiz gençler oturup dipsiki geliştirmiş :)
Patronlar yeni üniversite bitirmiş Z kuşağını bırak işe almayı kapıdan içeri almazlar :)
merak eden var ise dipsikin tüm hayat hikayesi bu :)
Tuikten en fazla 4.31 lik artış bekliyorum. Az daha çalışırlarsa 3.69 a bağlarlar yarın sabaha kadar
Fazla mesaiye kalacak elemanların mesai ücretlerini öderler herhalde
98'den beri piyasayı yeri gelir göz ucuyla, yeri gelir içinde takip ederim. haber alışları elbette önemlidir. pasta-cila tabiki dikkatli takip edilmeli, mevcut durumda, pastaya bakınca short olmak akıllıca ama bu heriflerin eskiden yaptıklarını da gördük. bizi sanki biraz yukarı sürecek bu herifler, şöyle ki; spot 100 üstünden söyleyeyim, 11.200-300 bölgesi, oradan bir geri sarım yaparlar. yaklaşık 1000-1200 puan alıp 3000-3500 puan kadar çakma şeklinde bir süreç. Mayıs ayında düşüş bacağını tamamlayıp yıl sonu 18-19.000 gibi kapatırız gibi. BENCE!
KFC ve Pizza Hut, TR yatırımcısı
7.7 milyar TL borçla batmış...
Nereye harcamış bu kadar parayı?? Ya da nereye aktarmış??
% 100 diyon yani :oleyo:
''noolur manifin analiz yeteneği körelmesin yaa...''
https://www.youtube.com/watch?v=v4G9cXpjIaQ
:drunk: :kahkah:
Korsan ve paralel yeminlerle aklına estiği gibi bağırıp çağıranlara gereği yapılmış, maşeri vicdan bu karardan memnuniyet duymuştur.
Siyasi ve ideolojik taassubun pençesinde ilke ve irade kaybı yaşayan ve Atatürkçülüğü geçim kapısına çeviren soytarılara aldanacak ve kanacak hiç kimse de kalmamıştır."
https://www.sozcu.com.tr/mhp-lideri-...lamasi-p133112
Bu yemin 10 yıl once yaşansaydı en büyük desteği kendisi verirdi.
Nereden nereye!!
altın alımlarında aracı kurumlarla görüşün..miktar fazla olunca merkezden alım fiyatıyla adınıza alım yapılıyor..komisyon yaklaşık 1/3 e düşüyor..
zıçmışım 40 kat çıkmış kaadına..mal bekliyorlar 40 kat kağıda alıcı için..dolardaki % 50 potansiyelden dolayı altında kafadan %50 kar ile başlıyorum zaten..
SEÇİME KADAR BORSANIN FİŞİNİ ÇEKTİM..
%15 stopaj oranıyla faizden kaçırılacak olan yatırımcıya BORSA-DOLAR-ALTIN kapısı kaldı..DOLAR baskıdan dolayı pek rağbet görmeyecek bunu biliyor oyun kurucu..geriye BORSA ve ALTIN kalıyor..borsayı cilaladı parlattı her türlü makyajı yaptı..ALTIN a kaçanlara ceza kesecektir birkaç hafta..yani hedef yerliyi BORSAYA ÇEKMEK ..( 1 lot alırsam adiyim) tam da bu aşamada bizde parayı altına gömücez..
bizimkilerin ONS ile birlikte çalışması çok başarılı süreç olmuş..yani ONS ile birlikte düşüş olursa alım için güzel fırsat olur benim için..
teknikte de bozulma var zaten..
dalgayı oluşturamıyorsan dalgaya göre oyun kur..bizimkilerin altındaki kısa vade yeni oyunu bu olacak..
böylede zekiler yani
dediğim gibi kendileri algıyı kurarken ben de altın alımı için bu fırsatı bekleyecem..
Altın "bizimkilerin" oynayabileceği/oynatabileceği bir alan değil. Kur etkenini dışarıda bırakırsak.
Geride "içeriden", "broker" dan vb. haber alan, aldığını iddia eden bir arkadaş vardı...
Umuyorum çarpılmamıştır ama... Pek de havalıydı, "düşüş" gerekçesi sorulduğunda.
Sermayenin ideolojisi olmaz. Tabi iki yönlü geri kafalılık daha beter ama...
Dünyanın ilk insan-robot yarışı, 12 bin katılımcı ile Çin’de gerçekleştirilecek.
â–ªï¸Nisan ayında Pekin'de düzenlenecek
â–ªï¸21 kilometre boyunca yarışılacak.
İnsan Katılımcılar İçin:
Yarışa katılacak kişilerin 18 yaş ve üzeri olması gerekiyor.
Sağlık açısından herhangi bir engel bulunmamalı.
Katılımcıların yarışa online kayıt yaptırması gerekecek.
Robot Katılımcılar İçin:
Yarışa katılacak robotların insansı görünüme sahip olması gerekiyor.
Robotlar, iki ayak üzerinde yürüme veya koşma yeteneğine sahip olmalı.
Tekerlekli robotlar yarışmaya kabul edilmiyor.
Robotlar otonom ya da uzaktan kumanda ile kontrol edilebilecek.
Batarya değişimi yarış sırasında yapılabilecek.
Robotlar mı yoksa insanlar mı daha hızlı olacak?
İnsanlar arasında yok ediciler belirdiğinde onların ilk yaptığı şey parayı yok etmektir.
Çünkü para,insanların koruyucusu ve ahlaki düzenin temelidir.
Yok ediciler Altınları yakalar,sahibine sahte bir kağıt verir..
Kötülüğü var olmanın aracı haline getirdiğinizde insanların iyi insanlar olarak kalmasını sakın beklemeyin.
Üretim cezalandırılıp yağmalar ödüllendirilirken onların üretim yapmasını bekleyemezsiniz.
Dünyayı kim mahvediyor? diye de sormayın.
Siz mahvediyorsunuz.!
(Yeni Entelektüel için/AYN RAND)
3-4 ay önce eve KFC’den sipariş vermiştim.
İtnalar 2 büyük boy patates kızartması eksik getirmişler.
Åikayet, telefon, mail ile talep ettim. EksiÄŸi getirin diye. Ne ürün geldi ne geri dönüş yapıldı.
Uygulamayı komple sildim ve alış verişi kestim. Beter olsunlar.
Sabah MAHKEME Firininin onunden geciyorum.
1 kurabiye 35 tlye geldi , evet, kese kagidina 10 tane
Doldurdum, kg fiyati i sormadan aldim..
350 tl verdim.( Iade etmek gerekirdi..!)
Yani ev maliyetinin 10 misli fiyata Satmakta nedir??
Esnaf iyice yoldan cikmis.. Yazik
Karar gazetesi yazarı Uğur Emek Akfeni yazmış ona yatırım yapmak isteyen varsa okusun yazıyı.
Rezalete bak. Olay olunca anlaşıldı ki adamlar denetim bile yapmıyormuş. Ortaya çıktı..Daha da devamı gelir..Memed abi de kayıt dışı demeye devam etsin.
.......
Turizm Bakanlığı, kayıtdışı 211 oteli mühürledi.
Bursa'da 161 otel mühürlendi.
Antalya'da 50 otel mühürlendi.
3.243 nüfuslu Bozcaada'da 36 adet kayıtdışı otel mühürlendi.
https://x.com/PiyasaTurkiye/status/1...W7ZrpPfAA&s=19
https://pbs.twimg.com/media/GihGf4SW...pg&name=medium
Kamudaki kel sayısı yetersiz kalınca...
Özel sektörden kel ithal ederek çözmüşler sorunu. Bu şekilde de hem gelişe, hem gidişe birer kel koymak mümkün olmuş.
Özetle:
-YİP modeli ile adamlar 1 tünel yapmış. 20 Ocak 2032 ye kadar işletme hakkını alarak.
-Devlet de kendi imkanları ile ikinci tüneli yapmış.
Al bunu da işlet, ikisini beraber "31 Aralık 2025'te devredersin"
Yani; "bir kel de bizim tünele koy, bizde yeterince kel yok..." demiş.
-Gel zaman git zaman birinin aklına gelmiş, "lan bu tünelleri devredecekti bunlar..." diye...
Olaylar gelişmiş...
EMLAK
bir koyun üç alıncılar diyor ki :
''bizim bir dahaki topiği EMLAK açsın, vopçular battı, bizde batışın zevkini tatmak isteyoruz... '' :drunk: :kahkah:
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
CNBC-e
@cnbceofficial
Trump'tan 3 ülkeye ek gümrük vergisi: Kanada'dan misilleme, Meksika 'B planı'na geçti, Çin 'karşı önlem' alıyor
Gökhan Uskuay
@guskuay
·
5s
Meksika toplam ihracatının %78'ini, Kanada %77'sini ABD'ye yapıyor.
Bu ihracatçı şirketler, NAFTA nedeniyle üretimi oraya kaydırmış ABD'li firmalar.
Trump aslında ABD'li şirketleri cezalandırıyor.
Meksika'nın B planı ancak Narkotik ürünlerinde %25 damping olabilir
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Gökhan Uskuay
@guskuay
Söz faiz,iskontodan açılmışken;
%45 endeks iskontosu ve %45 faizin olduğu bir
ortamda, %20 halka arz iskontosu "hep ilginç".
Aracı kurumların araştırma departmanlarının %20 iskontoya "tut" derken, halka arz iskontosunu makul bulmaları ise bir o kadar samimiyetsiz gelmiştir.
ÖÖ 10:05 · 1 Şub 2025
·
9.864
Görüntüleme
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Gökhan Uskuay
@guskuay
Uzun süredir stopajlarda olacak artışlara dikkat çekerek; fonlarınızı koruyun kazanılmış hak kutsaldır, bu hakkı ancak sattığınızda kaybedersiniz diyordum
Dün bile almışsanuz %50 faizde %2.5, yıl sonunda %1,5 puan stopajdan fark eder.
Faiz düştükçe farklar daha anlamlanacak!
Şimdi analist ve tv ye çıkan pazarlamacıların çoğu 15 gündür bu stopaj hikayesini yayıyor sosyal medyada , yav büyük balinasından tut , parayı yöneten yatırımcı bu fonlara geçeli 8-9 ay oldu.Bu adamlar için stopaj anlamı yok .Getirisi pıst 100 2025 %40-45 beklentisiyle hemen hemen aynı.Burada piyasanın alacağı 2 katalizör var 1. tanesi 3-5 gün sonra paylaşıcağım seneryoda anlatmaya çalışıcam görsel haber düştükçe fotoraf belli olacağı için , diğer alacağı şuanki faizden ziyade 3-4 faiz indirimi sonunda tamam mı devam mı diyecek merkez oda fed gibi beklemeye geçermi yabancı enflasyondaki ivmeyi görmeden bence gelmez .Ayrıca faiz indirimleri şirket bilançolarına 3.4. çeyrek bir miktar yansır diye düşünüyorum .