1 yıldan uzun stopaj da var ama bu kadar vade tr de yapmak iyi cesaret tebrik ederim
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
Printable View
Valla öztürkbaba 70 yaşında.. 6 bankada dağınık mevduatı.. Alacağı mevduat 244 bin bu paraya.. Borsa / altın düştü çıktı stresi yok. Sırf bu 1 milyon 820 binin alım gücü biter mi enflasyona karşı mutlaka düşer ama bu paranın alım gücü bitene kadar insan ömrü biter..zaten vade sonu alacak 244 bini görünce PARANIN GÜCÜNÜ anlıyor insan.
Bankanin 3 tane degisken fonu var, aldigim tarih ile bugun arasi kazanilan degerin stopaj ciktiktan sonra kalan halinin 30 gun suresinde bankanin brut mevduat ve brut bono getirilerine karsilik oranidir.
Yani ayni degeri mevduat yada bono ya yatirsa idim hangi faizleri almali idim ki su anda elimde bulunan degeri elde edebileyim formulu dur
saygilarimla.............
bana bu 20 li yaşlarda birlikte takıldığımız bir arkadaşı hatırlattı, otomobil al-sat yapardı, hangi otomobili alsa ona göre dünyanın en iyi otomobili oydu.. amortisörler patlak, direksiyonda 2 tur boşluk vardı ama öve öve bitiremezdi..
yanlış anlaşılmasını tabi istemem ama bir konuda çok iddaa lı olursan, k endini kandırmaya duygusal davranmaya başlarsın..
bu hep kazanacağım, her zaman en akıllı benim, asla kaybetmem, asla hata yapmam düşüncesinden /egosundan kaynaklanabilir.
bende dolar aldım hemde 1.8 seviyelerinden üstelik tüm paramı dolara gömdüm. ama hiç bu kadar iddaa lı olmadım.