HSBC ile devam eden biri olarak usd günlük %3 :) düzeltmekte fayda var
Printable View
Burgan 24,1 olarak güncellemiş
faizleri 30 bandına çekmek varken 40 milyar tllik ihtiyat akçesine kara gün fonuna tecavüz etmek, ilginç...
https://www.reuters.com/article/us-u...-idUSKCN1SJ22B
Boyle bir erteleme olursa USDTRY fiyatina yansir sanirim. Ancak geri gelir bence. Bir alim firsati olabilir USD icin.
Yatirim tavsiyesi degildir.
YKB dahil kapat deyince, alternatifleri sunuyorlar. Birkaç sene önce çok uğraştırmışlardı, kızıp adios premiumu kapatmıştım. Sonra üste puan vererek açtırdılar kartı. Bu sene Ish maximls te aidat istediler, millerin hepsini harcadım, kapatın dedim, hemen iptal ettiler. Bir Dnz private aidat diye çökmüyor. O da her zaman 2.bankam olduğu için. Son dönemde kartların sunduğu kampanya ve bonuslarda ciddi azalma var, herhalde karları düştü diye tasarruf yapıyorlar.
Cuma gününü 5.98'den kapatan dolar/TL dün, Çin ile ABD arasında artan gerilim ve açıklanan cari açık verisinin etkisiyle 6.12'ye kadar yükselmişti. Piyasa kapanış saatinde 6.10 lira civarında olan dolarda akşam saatlerinde düşük hacimli piyasada önemli bir değişim yaşanmadı. Dolar bu sabah itibarıyla serbest piyasada 6.09 liradan işlem görüyor.
Dolar güne webster'ın müdahalesiyle başladı 6,09'dan. :oleyo:
Benim için en büyük artı premier miles kredi kartının sunduğu fırsatlar. Web sitesini inceleyebilirsiniz ama kısaca;
1. Yurtiçi tek çekim harcamaları 6 taksite kadar masrafsız bölebiliyorsunuz. örn: amazon tr'den cep telefonunu bu sayede peşin fiyatına 6 taksitte aldım.
2. Haftasonu tüm restoran harcamalarında %20 indirim yapıyor.
Diğer yandan bakarsak global banka (bildiğim kadar yurtdışı para transferlerinde muhabir banka kullanmıyor) olmasının artıları var. Örn: ben kullanmıyorum ancak swift ücreti premier müşterilerinden alınmıyor.
Ve kişiye özel MT oluyor. Her daim fırsatlar ve ürünler için sağlıklı bilgi alabiliyorsunuz.
Ben son zamanlarda ne zaman bir kart istesem digerlerinin limitlerini dusurerek alabildim.
Bddk kisi bazli veriyor bu limiti dediler, bir kisinin limiti sahip oldugu toplam kart limitini belirliyor.
Limitimin %20 sini zor dolduruyorum alisveris ile ama yine de bazen yuksek fiyatli bir sey alirim diye yuksek limit dursun diyorum.
Maximiles karti iade edesim var. 200 TL ye 1 TL lik mil veriyor, bilet aliminda da servis ucreti aliyor.
Mil biriktirmek hangi kart ile cazip cozemedim.
Syg,
Yapı kredi temdit 32 gün 1m %23.50
Premier kartin miles programina katilmak icin 200 TL istediginden ve bundan hic bir sekilde vazgecmediginden programa katilmadim.
Restoran indirimi hosuma gitti ancak QNB %20 ve aylik max 200 TL deyince onun private kartini aldim.
Yurtdisina hsbc ici muhabir banka olmadigi icin ucretsiz evet.
Benim icin en avantajli tarafi o.
Taksit isini kullanmam, taksiti sevmem derken gecenlerde cocuga ucak bileti aldim 6 taksitle :)
Syg,
pasifbank nzor bonoyu 23.25 yapmış.
İşte o kişi bazlı limit, aylık beyan edilen gelirin 4 katıyla sınırlı imiş. Bazı bankalar faiz gelirini kabul edip ekliyor, bazıları eklemiyor olabilir. Ben, mevduat müşterisi olduğum bankalarda limit artışı alamadım son dönemde. (Findeks puanım tama yakın olduğu halde.)
Aslında mil biriktirmek bana çok cazip gelmiyor. Çünkü her yerde kullanamıyorsunuz. Yıllar önce maximls almıştım, hala var. Değiştirmek için başvuru vs. yapmaya gerek duymadım. yoksa yeni kart talep ederken, bu saatten sonra mil biriktirmeyenler tercihim.
nkolay 23.25 olmuş
24.62 mk
yetersiz..
ytd.
syg,
HSBC Premier hakkinda tecrubelerini paylasan tum uyelere tesekkur ederim.
Yatırım fonları aynı vade için 24.87%, Borsa para piyasası 25.48% verirken düşük...
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TI1
Bir ara 20 liralardan işlem gören Halkbank borsada 5 liranın da altına düşmüş durumda
Ben de yıllık ücretli kart kullanımına oldum olası karşıyımdır, o konuda haklısınız, ve şu ana kadar 1 lira kaptırmadım hiçbir bankaya :)
Ancak, bu kartta şöyle basit bir hesap var, aylık en fazla 100 tl indirim alınacağı kuralına göre, aylık 500 tl'lik restoran harcaması (yemeksepeti harcamaları da indirim kapsamında) yaptığınızda 200 tl'yi 2 ayda zaten çıkarmış oluyorsunuz. Diğer 10 ayda 1.000 TL indirim hakkınız cebe kalıyor :)
Yurtdışı otel ve restoran harcamlarında da yine %10 indirim fırsatı olduğundan kart ücreti hiç yokmuş gibi oluyor.
Taksit konusu tercihtir birşey diyemem ancak %0 faizli finansman anlamında da değerlendirilebilir. :)
Türkiye’de sadece TL değer kaybetmiyor. Finansal veya reel hemen hemen bütün varlık fiyatları dolar bazında düşüyor. Borsada şirketlerin değeri 15 yıl öncesine, 2004’e geri gitti. Son 6 yılda Türkiye borsası ile gelişen borsalar arasında fiyat makası yüzde 71’e ulaştı. Toparlanma olacaksa Türkiye varlıkları sudan ucuz. Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım yazdı
https://www.haberturk.com/turkiye-il...462872-ekonomi
Sudan ucuz diyorlar:(
YTD.
Baktılar borsaya halk talep etmiyor şimdi de ucuzluğu vurgulayarak borsaya talep toplama derdindeler.
En azından seçime kadar...
Sırf ucuz olduğu için mal alınmaz. Ama yakın ve orta vadede enflasyondan daha iyi getiri elde edeceğine inanılıyorsa o zaman alınabilir. Değerlendirme yaparken bu şekilde yapmalı.
Borsaya TÜFE bazlı grafikle baktığımızda hem 2001 hem de 2009 diplerinin 2 kat üzerinde işlem görüyor yani aslında söylendiği kadar da ucuz değiliz o da ayrı bir konu
26.42 basit faizli 1 yillik devlet tahviline girilir mi sizce ..portfoyumun tamami ile degil tabi ..tskler
M.k 27.92 ye geliyor sanirim
Fıl mk 24.77% günlük
24.31% 19 günlük
borsa da 2000 dekii gibi halkı soymak istiyorlardı fakat bu kez de betoncular daha hızlı davranarak halkı soydu :) Millet borsada birikimini kaybederdi , Betoncular geleceklerini de çaldılar :kahkah: