https://youtu.be/aG5wFqGaugI
Yakında çoğumuzun yapacağı eylem.:kahkah:
Printable View
https://youtu.be/aG5wFqGaugI
Yakında çoğumuzun yapacağı eylem.:kahkah:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bf1c9203e0.jpg
Rakamları yorumsuz paylaşıyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Piyasada sumak kalmamış.
Birileri sumak şifadır diye çıkarmış.
Yuh ya yuh.
aksine,
açık havada hareket etmek bağışıklığı arttırır. mümkünse düzenli egzersiz spor...
evde cips kola, düzensiz uyku ve hareketsiz yaşam, üstüne sürekli TV bilgisayar, kötü haber takip etmek (yani kısacası stres) bunlar bağışıklık için iyi şeyler değil.
ama insanları kontrol edemedikleri, hele akdeniz tipi insan mesafe korumayı bilemediği için sokağa çıkmayın, evde kalın dediler. yoksa bağışıklık için tabi ki ideal olan evde oturmak değil.
Bende okuduğum bir yazıdan küçük bir alıntı paylaşayım,ünlü bir hastane prof. unun konuşmasından alıntı olduğu söylenmekte,kesinlikle sağlık tavsiyesi içermez; Zerdeçal kesinlikle almayın virüsü beslemekte denilmekte....:notr:
Arkadaşlar kalp hastası olmuşsunuz,misal üç damar tıkalı bypass olacaksınız,o hafta ameliyatı beklerken kırmızı et yemiyorsunuz yağı kesiyorsunuz falan 50 yılda tıkadığınız damarlar o diyetle bir haftada açılır mı.Bağışıklık olayı da benzer artık bu salgın işi acil.Önümüzdeki üç dört ayda yakalanmamaya bakın yakalanırsanız bağışıklığınıza dua edin,bu saatden sonra bir iki ayda bağışıklık değişmez.Ha aşırı stres uykusuzluk şu bu gibi normal bağışıklığı düşürecek şeyler yanlış tabi, bağışıklığı artırmak çok mümkün değil,düşürme olasılığı stres babında elbet dikkat edilmeli.
O yüzden palavra şeylere çok tamah etmeyin.Zaten bir düzeniniz varsa çok değiştirmeyin,vücudun değişikliğe adaptasyonu bile strestir.Misal ben meyve sebze falan seven biri ömrüm boyunca olmadım,şimdi bir ay sebze meyveye dadansam bünyem yamulur adapte olana kadar.Bunca yıl her grip olduğumda tonla çukulata tatlı vs yiyerek atlattım.Allah korusun bu illete yakalansam yapacağım şey gene aynıdır.Benim bünyem böyle daha iyi mücadele eder diye düşünüyorum.Tabi tıbbi yönü zayıf bir önerme benimki,tamamen ampirik gözlemlerim.
nöbetli çalışan, 24 saat 36 saat uyumayan insanlar var :)
uyuyamayanlar var
kaliteli uyuyamayanlar var (uyku apnesi vs.)
sürekli evde olunca da genelde saatler, rutinler karışabiliyor. bu disiplini bozma eğilimi de çok görülen bir şey.
böyle şeyler vücudu strese sokuyor.
vücut diyor/zannediyor ki "ooooo anormal şeyler oluyor hemen zırhımı kuşanayım, koşturayım". diyeceksiniz ki; "e vücudumuzun bağışıklığının işleme şekli böyle değil miydi, savaşmıyor muydu?"...evet savaşıyor. ama bu "savaş"ta istediğimiz, ideal olan "düşük yoğunluklu" savaş. hurrrraaa Allah Allah her an her yere saldırsın istemiyoruz. genel düzeni bozulsun istemiyoruz. sürekli alarm durumda olmasını istemiyoruz.
kısacası vücudumuz gece belli saatlerde uyumayı, ve düzeni seviyor. çünkü biyolojik saat ve sirkadiyan ritim denilen bizim çok da ciddiye almadığımız ama aslında "bünye" dediğimiz genel zindelik ve sağlık için çok önemli olan vücut döngülerimiz var.
ben senelerdir home-office çalışıyorum yani zaten hep evdeydim, yeni değil.. ve de nokturnal (gececi diyelim) bir insanım bir de sleep-onset insomnia var bende (türkçesi: uykuya dalmakta güçlük, uyamıyorum kısacası). yani benim "normalim" bu. ideal mi değil ama vücudumu tanıyorum, benim de kendi içimde döngülerin var, ona göre hareket ediyorum.
ancak yapılan çalışmalar 3-5 kişinin özel durumları için değil genele yönelik. bu çalışmalar da gösteriyor ki,
nöbetli çalışan (en çok bunları inceliyorlar, sonuçlar da genelde benzer çıkıyor), düzenli hayatı olmayan ve uykusunu almayan (bu uyuyamamaktan da olabilir) kişilerin bağışıklıkları bozuluyor.
Strese karşı musluklardan antidepresan ilave etsin Belediyeler bu dönemde nasıl fikirb
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Valla bir ara pasiflora atarax falan arada alsam mı diye düşünmedim değil.Ama bu işin süresi belli değil ki,o ilaçların sanal rahatlığına fazla alışmak da anlamsız.Bu sefer bünye o rahatlığı arar .Alkol için de benzeri bir durum var.Genelde alkol kullanan biri değilseniz bu ara evde oturuyoruz zaten rahatlatır diye içkiye dadanmak da düzenli içki alışkanlığı olmayanların bünyesine yeni bir durum yaratır.Demin anlattığım gibi her türlü değişiklik de vücuda sıkıntı yaratabilir.Ha sigara tüm bunlara istisna,sigarasızlığın stresine katlanıp acilen bırakmak lazım,sağlam akciğerler lazım bu hastalıkta,sigara da malum aynı virüs gibi akciğeri hedefliyor.
Pasiflora atarax anksiyolitik etkisi olan stresi azaltıcı ilaçlar.Özellikleri fiziki bağımlılık yapmamaları.Ruhen insan alışabilir o başka.Yoksunluk sendromları fiziken yok.Ha dikkat dağınıklığı falan yaparlar,çalışanlara yaramaz.
https://i.hizliresim.com/NEPt3G.jpg
Bir de dümbüğün bu çeşitleri var, ulan hayvan herif 80 milyonluk ülkede 10 binde 2 kişi yoğun bakıma ihtiyaç duysa, 16 bin kişi eder sığır!
USA
Vaka sayısı 120 bin üzeri.
https://i.hizliresim.com/WDCUd4.jpg
Soruyu soran da yazısında estek köstek demiş, cevap verememiş.
Maksat yobazlıksa, bizim müslüman yahudilere 10 basan museviler vardır, belki de haklılar Allah tarafından seçilmiş ırk onlardır, bunun başka izahı yok.
bunu 3 yıl önce söyleyen olmuştur ama benim jeton geç düştü.
dolar 5 lira olacak haftaya.
evi arabayı satıp 5 kaldıraç dolar shortladım. du bakam neler olacak. tabiiki ytd. ayıpsınız.
dolar imza deneme:)
Soğanı patatesi vatandaşlara polis değil...
İmamlar müezzinler götürsün bu aralar bi iş yaptıkları yok....
Sevaba girerler....!!!!!!!!!
Tam bir yaz insanıyımdır memleket avantajı ile, kışları ise karamsar ve tembel olurum, yazları enerjim artar, moralim tavan yapar 32 diş sırıtırım.
Bu sene ise bin yıl düşünsem akla gelmeyecek, bir bela ile yaza giriyoruz, moralim şimdiden sıfır!
Okumuşları görünce afakanlar basıyor diyen rektörü daha iyi anladım şimdi.
Şuraya tezgah açtım bir tane müşteri çıkmadı. Bunca okumuş insansınız hayırlı olsun babında birkaç sipariş verir insan . Ayıp yav. Yok arkadaş yok , bu okumuşlarda iş yok. Ben dükkanı başka yere açayım.
İnsanoğlu için yararlı olan ne varsa alayında yahudi imzası vardır....
Bu tip yahudilerin hiç birinin para ile işleri olmaz...
Bir çoğu sefil olarak bu dünyadan göçmüşlerdir...
Neyzen teyfik gibi...
Neyzende yahudidir...
Bu ülkenin en güzel insanlarındandır....!!!!!!!!!!!!!!