Endeks yuzde 10 da yapsa gene mendebur gene mendebur bu!!!
Printable View
Endeks yuzde 10 da yapsa gene mendebur gene mendebur bu!!!
Savunma sanayine isine girdi,silah birakildi artık farkli bir sektöre yonelir:)
Götürürsem cümle alem beni öpsün modunda hala!
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Olof Gill, ABD ve Çin'in tarifleri 90 gün boyunca büyük ölçüde düşürmek konusunda uzlaşmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.
Gill, Brüksel'de düzenlenen günlük basın toplantısında, ABD ve Çin'in karşılıklı uyguladıkları gümrük vergilerini 90 gün için düşürmesi konusunda anlaşmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
"ABD ve Çin'in 90 gün boyunca tarifelerin uygulanmasını bir ölçüde geri çekeceklerini duyurmalarını memnuniyetle karşılıyoruz." diyen Gill, AB'nin küresel ticaret ve ekonomi açısından tarifeleri "geri adım" olarak değerlendirdiğini vurguladı.
Gill, küresel tedarik zincirlerinin iyi işleyişine katkıda bulunacak, küresel ticaret ve yatırım için istikrarı ve öngörülebilirliği destekleyecek her adımı memnuniyetle karşıladıklarına işaret ederek, ticarette engelleri azaltmak istediklerini sözlerine ekledi.
- ABD Çin tarife gerilimi
ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan'da aralarında Çin'in de olduğu ticaret ortaklarına ek gümrük vergileri açıklamıştı.
Çin'in karşılık vermesiyle iki ülke arasında başlayan tarife restleşmesi sonunda ABD, Çin'e uyguladığı gümrük tarifesini yüzde 145'e kadar çıkartmış, Çin de ABD'ye yüzde 125 gümrük tarifesi getirmişti.
Washington yönetimi, diğer ülkelere getirdiği ek tarifeleri 90 gün ertelerken Çin'e yönelik tarifeler yürürlüğe girmişti.
Tırmanan ticari gerilim sonrası ABD'li ve Çinli yetkililer, hafta sonu tarife müzakereleri için İsviçre'de bir araya gelmiş ve karşılıklı gümrük vergilerini 90 gün boyunca düşürme kararı almıştı.
Görüşmelerin ardından 14 Mayıs itibarıyla ABD, Çin mallarına uyguladığı gümrük vergisini üç aylığına yüzde 145'ten yüzde 30'a, Çin de ABD mallarına uyguladığı vergiyi yüzde 125'ten yüzde 10'a düşürecek.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Moliere’in Cimrisindeki Harpagonu gecti.
kağıt biraz kafa kaldırsa patron iş ve ünlüden satışa başlıyor.yeryüzüne bunlardan daha şe.... gelmemiştir.utanmasalar kırmızı yakacaklar diyecem ama bunlarda utanma arlama yok
Haram zikkim olsun bu anlayisa!Ulkenin sevincine bile eslik edemiyor!Endeks yüzde 3.5.Güya bir de akşam bilanço açıklayacak
https://x.com/matriksb/status/1921915851508191318?s=46
Seni yıldız pazarda işlem gören kağıt diye sınıflayanı sevsinler yıldız pazarda böylesin !!
Neden senle hiç durmadan tartışıp duruyoruz ki biz
Bile bile üstüme gelmene ne gerek var
Neden dostça ve insanca ayrılamıyoruz ki biz
Ve bunca yaşanmış yılların da hatırı var
Eğer her gün bu işkence, eğer her gün bu karmaşa
Eğer her gün bu kavgaya katlanırım sanıyorsan
Sen de yaz yaz yaz bir kenara yaz bütün sözlerimi
Yanılırsam çık karşıma göster kendini
Belki zamanla teker teker silinirler aklından
Anlarsın ki boşuna geçmiş bunca zaman…
https://www.denizpostasi.com/yeni-pa...ayserili-cikti
Sırtımız yere gelmez artık.
Bu ne ciddiyetsizlik!
https://i.hizliresim.com/h77luit.PNG
Nerede benim emeklerim nerede?
https://i.hizliresim.com/4pq9984.PNG
EGEEN - Ege Endüstri, 2025 yılı ilk çeyreğinde net satışlarını 1,15 milyar TL, net karını 271,8 milyon TL olarak açıkladı.
EGE ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş. bilançosunu açıkladı.
#EGEEN
𝐑𝐨𝐛𝐨𝐭 𝐀𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳:
Şirket, 3 aylık dönemde 33.4 milyon TL net kar açıkladı. Şirket, geçen sene 3 aylıkta 220.0 milyon TL olarak açıkladığı net karını, geriye dönük, 303.8 milyon TL olarak düzeltmiştir.
Şirket, 3 aylıkta 100.8 milyon TL net esas faaliyet karı elde etmiştir. Şirketin 3 ayda elde ettiği net esas faaliyet karı, finansal borçlarının %6.4 kadarlık kısmını karşılamaktadır.
Şirketin ana ortaklığa ait özkaynakları, geçen yıl Aralık ayına göre, 143.8 milyon TL , yüzde olarak %2.1 azaldı.
📌Finansal Borçlar:
Şirketin, 1.58 milyar TL finansal borcu bulunmaktadır. Finansal borçların, toplam varlıklara oranı, yüzdesel olarak %17.4 seviyesindedir. Şirketin 922.7 milyon TL nakiti (vb.) ve 620.4 milyon TL kısa vadeli finansal yatırımı olmak üzere toplamda 1.54 milyar TL nakite hızlı dönebilen varlığı bulunmaktadır.
📌Ticari Alacak-Ticari Borç:
Şirketin, toplam 817.3 milyon TL ticari alacağı, 472.3 milyon TL ticari borcu bulunmaktadır. Şirket, 345.0 milyon TL net ticari alacaklıdır. Şirket, geçen sene Aralık ayının enflasyon düzeltmesi yapılmış bilançolarına göre 156.5 milyon TL net ticari alacaklıydı.
📌Net Karı Etkileyen Diğer Gelir ve Giderler:
Şirketin, 86.8 milyon TL yatırım faaliyetlerinden net geliri bulunmaktadır.
Şirketin, 107.5 milyon TL net finansman gideri bulunmaktadır.
Şirketin, 100.9 milyon TL net parasal pozisyon kaybı bulunmaktadır. (Enflasyon düzeltmesi)
$EGEEN
📌12.05.25
➡️Piyasa Değ.=28,822,500,000
➡️F/K=43.11
➡️PD/DD=4.29
➡️PD/EFK=31.12
➡️FD/FAVÖK=29.24
Fiyat Değişimleri
➡️Aylık:+2.9%
➡️Yıllık:-37.6%
90 Günlük
➡️Zirveye Uzaklık:-14.0%
➡️Dibe Uzaklık:+8.4%
Alan alsın bu bilançoyla, yarın istediğiniz fiyattan verecektir.
Beceremiyorsan yönetemiyorsun sat bak işin ehli meritoru aldı şahlandırdı.Sen iki fabrikayı birleştirdin güya yatırımcına kan ağlatıyorsun.Hiç mi utanmadınız 33.427 rakamını yollarken bari eksi gönderseydiniz!dolarla iş yapıyor böyle tl ile iş yapsa ne halt ederdik!!!
https://i.hizliresim.com/p3s2pqw.png
Son söz şirket kendini EYTden emekli olmuş sanıyor
Okadar gönderiyi nereye yapmış.
Yoksa yolda denizemi atmış yahu.
Ve Kur zararı yazdık buda net.
Borç kalemi avrodan dolayı şişmiş .
YTD.
O kadar ciddiyetsiz ki yayımladığı yatırımcı sunumuna bakın!Fabrikadan foto yok hedef ne anlaşma ne alemde yeni fabrikada üretim ne olacak 2025ten ne bekliyor?Bilançoyu kopyalayıp yapıştırmış.Bir de Frotonun bfrenin kontrmatikin sunumuna bakın.
.
Bu da 2019 yatırımcı sunumu bir buna bakın bir de dün gelene gönderilene!!!
https://www.egeendustri.com.tr/asset...H939V9GLFD.pdf
Ne diyeyimki
Dingil işte
Hemde Çift Dingil:oleyo:
Serbest bölgede üretim yap ve hiçmi katkı yok bu kalemlerde.
Vergi
İşçi
Enerji
Kdv
Ve
Araştırma giderleri
Genel yönetim giderleri bile düşürülmüşken geçen seneye göre bu kar niye düşük.YTD.
Noktalı virgüllü sunumda açıklamaları gerekirdi.
Bilanço hiç iç açıcı değil, yeni fabrika vs ye rağmen böyle ise???
Bist ise dün verdiğini almaya başladı maalesef...
Çözüm basit 61 yıllık şirketin akıl hocaları vardır herhalde!Gerçi yatırımcı sunumunu çalakalem yollarken yönetim kurulundan kimse gördü mü o da muamma?Sırf bizim gönderileri günbegün kapları günbegün izleyen ky kardeşlerim bile daha güzel bir sunum hazırlardı.
Ford bölündü 85ten 100 oldu bu ne bölünebiliyor ne icraat yapabiliyor!Yönetim kurulu acaba bu bilançodan dolayı ne düşünüyor?
Forumu uzun süredir takip ediyorum ancak ilk defa yazıyorum. Yaklaşık 1 yıldır hissedeydim. Her olumsuzlukta ve düşüte direndim, tahtacı dökmeye çalışıyor diye kendimi avuttum. Enflasyonu hesaba katmasam bile çok büyük zarardayım ancak bilançoyu da görünce canıma tak etti ve sağlam zararla hisseden çıktım. Benim direncim tükendi, kalan arkadaşlara başarılar diliyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur.
Borsada hissemi satacağım diyorsun ama yüksek fiyattan satman için hiçbirşey yapmıyorsun.Millet bas bas bağırıyor sermaye artır diye bak ozaman fiyat nerelere uçar.işte ozaman satış fırsatı doğar sana.Kayserili bunları düşünüyor olmalı ,demekki niyeti satmak değil satacağım deyip düşükten hisse toplamak ,başka birşey gelmiyor aklıma.
Patron banane, ben işime bakarım diyordur.Patronun unuttuğu nokta şu. Borsaya açık bir şirketsin.bu işlerin bir vebali vardır. En azından düzgün bilgilendirme yaparsın. Ne yaptığın belli değil. Satışların dolar bazlı erimiş. Neden böyle olduğunu bile açıklamıyorsun. Daha kötü olacak mı, süreç böyle devam edecek mi, yatırımcına bir fikir verirsin. Ama Allah büyük patron. İnanıyorsan tabi. Sen düzgün bilgilendirme yapsan insanlar büyük sermayenin kuklası da olmaz. O vebali elbet ödersin.
18000den alanlar ne yaptı ya da ne yapıyor?
Binden ve bin200 TL den aldırıp 18 binde sattırdım %25 keşke tamamını sataydım diyen oldu.ve 10 altında alınabilir demiştim bazıları bekliyemeyip patronun sattığı yerlerde 14 binlerde almışlar ve ufak ufak sat al lar yapıyorlar lakin kan ağlıyorlar yahu.
Bense daha hala yerimiz ve zamanımız var deyip 8 bin ve 9 bin TL arasında bir kısım aldım.
Benim bir sistem alda lakin hala 20/50 yukarı kıramadı.
Mayıs sonu tekrar bakacam Tanrım ömür verirse.YTD.