Çok bekletti artık hareket başlamalı geri alım tamamlandı bilancoyla beraber hızlanır umarım.
Printable View
Çok bekletti artık hareket başlamalı geri alım tamamlandı bilancoyla beraber hızlanır umarım.
İnşallah bu hafta 3.50 yi test ettirmez bu arsızlar ,
Batırdı bizi lanet kagit
Ne gelecek müthiş bir bilanço; ne de başka bir şey bu tahtada tavana sebep olur. Şirketin marjı açması içimi iki durum söz konusu. Ya spek bütün malı toplar bi bahane ile marjı açar ( burda önemli olan marj açınca başına mal boşaltmamaları.) yada yeni güçlü bir oyuncu girer ( bu ihtimal zor; şirketin sahibi zaten borsacı)
Bizim için önemli olan sağlıklı bir yükseliş; buda faliyet karını sürekli arttırması ve nakit akışını sürekli yüksek tutmasıyla mümkün.
Eğer biste hacmin geleceğine inanıyorsanız tutun; yoksa kendiniz bilirsiniz.
Ben umudumu koruyorum. İlk çeyrekteki hacim gelsin yeter. Şahsen buna oynuyorum.
Günlük komisyon gelirleri yükseliş trendine girsin gerisi kolay; şuan dip ve stabil malesef.
Dünkü muazzam yükselişten sonra bir miktar gevşemiş.
Böyle giderse 3'lü rakamların dibini sıyırır.
Gün ortası bist 100 hacmi 8 milyar, sanki kıpırdanma var biraz… kapanışı takip edelim
Milletin maliyeti 150 bin endekste kaldi. Oralara gelince hacimde asil yukselis olabilir.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Umarım fiyatlamıştır.. başka bişey diyemiyorum..
Kasadaki para nereye gitmis buharlasmis mi
Yatirim tavsiyesi degildir
ilk çeyrek personel giderleri 10 milyon 2. çeyrek 18 milyon? Gelirler düşerken, hacimler aşağıya gelirken bu %80'lik inanılmaz artışın sebebi nedir?
işçi çıkarttılar bol tazminat ödediler desek 30.06'ya kadar işten çıkarma yasağı vardı dolayısıyla çok olası değil. Nasıl bir ihtiyaç oldu da %80 kadar ek işçi alındı yapılan iş düşerken.
Yine ilk çeyrek genel yönetim gideri 23 milyonken, bu dönem maşallah 35 milyona çıkartmayı başarmışlar, sadece personel değil diğer kalemleri de 4 milyon tl arttırmayı başarmışlar.
İnanılır gibi değil.
Rezil bir bilanço; yani ne desel boş... yöneticilerin maaşı (sözde huzur hakkı) geçen yıl ilk altı aya göre 11 kat armış. Ayrıca halka arzdan gelen gelirler nasıl oluyor da 10 mio oluyor? 20 mio civarı olması gerekiyordu. Faliyet raporu zaten çöp; sözde aracı kurumun faliyet raporu bakkal defteri. Ulan 58 mio yönetim gideri nedir?? Neyse biraz daha detaya ineyim.
Valla daha fazla bakmaya midem bulandı; gelirlerin her şekilde düşeceğini biliyorduk; ama hem gelir düşmesi hem personele para yağdırmak bişey demiyorum. Dip not 28-29 da gelirlerin kalemleri var. Halka arz aracılık komisyonları 10 mio yazıyor ama 20 olması lazım diye biliyorum. İzaha muhtaç.
Ayrıca genel yönetim gideri ve huzur hakkı vs den parayı silmişler.
Faliyetler zayıf; giderler artmış. Hele finansal giderler ve genel yönetim giderleri silip süpürmüş.
Ortaklara geçmiş olsun; iş, Oyak, koç gerisi boş.
Şirket bu bilançonun satış getireceğini bilmesine rağmen kasadaki parayla milletin hissesini aldı.. 1.2milyon lot 5 milyon lira para yapıyor. Bunun haricinde Hedef'in diğer firmalarına da alım yaptırdı, yani her şeyi bile bile bu alımların olmasını anlamak güç.(bilmediğimiz bir şeyler mi var diye düşünüyor insan o yüzden de satışa elim gitmedi)
Maalesef yönetim ciddi art niyetli bilmiyorum nasıl olacak sonumuz.
Biz bu kadar düşünüyoruz ama NNF ne yapacak o da ayrı konu.
Faiz giderleri ve genel yönetim gideri bize bu çeyrek ekstra 20 milyona mal oldu ; yani 20 milyon para bu adamların ya kötü yönetimi yada kötü niyetine kurban oldu. Şirketin pay alımınıda şuna bağlıyorum; nihayetinde nnf de bunların; ve infonun düşüşü bunların fondan kaçışa sebep olur. O yüzden alıyorlardır.
Yinede hacimlerin artacağını düşünüyorum hatta borsada ralli beklediğim için mevcut malımı tutmaya devam edeceğim; ama tek lot almam.
Birde en çok kızdığım ulan siz aracı kurumsunuz bu nasıl faliyet raporu.
ben piyasanin negatif tepki vereceğini düşünmüyorum..hisse bunu fiyatladi bence..gelecek çeyrekler işlem hacmi anlaminda daha iyi olacak buda fiyata yansiyacaktir..ilk tepki mal kapmak için aşagi yönlü sonra toparlayan bir dönüş yarin ki hareket beklentim..
Rezalet bir bilanço.. En kötü 15m bekliyordum.
Genel yonetim gideri rezilligini bi kenara birakiyorum. Ona ragmen 30m favok var. Ama Finansman gideri 6 dan 14 e cikmis. Kasadaki paranin faizsiz mevduatta fln tutulmasi lazim bunun olmasi icin. Ve musterinin parasi fln degil sirketin kendi parasi .bedelli sermaye artirimi ve son 6 ceyregin karlarindan bahsediyorum. Ben birsey anlamadim. Icinde bulunan insanlar yuzunden guvendigim ve calistigim bir kurumdu. Benim icin bitti. Hesabimi da eski kurumuma tasiyacagim.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Geçmiş olsun
Ben şirketin fiyat olarak çok düşeceğini düşünmüyorum; beni rahatsız eden bir daha bu şirkete asla güvenemeyecek olmam. Müthiş potansiyeli yok ettiler.
Şirket derhal genel yönetim gideri ve faiz giderlerine açıklama yapmak zorunda. Ben şahsen bunun kötü yönetim olduğunu düşünmüyorum; insanların şüphelerini gidermeliler.
Çok ciddi bir kar ile attım bunu portföyümden , portföye göre çok cüzi miktar % 1-2 arası bir portföy kaldı sadece , Bunun böyle olacağı belliydi , ortak satışından sonra harbi midemi bulandırmıştı bu şirket , şirkete çünkü bu şirkette içsel erişim kuralları uygulanmıyor büyük ihtimalle , hisse fiyatının buralarda tutulmasının nedeni çıktı ortaya , geri alma gibi bir niyetim de yoktu şirkete onun için sallamıyordum bu kadar forumda yanlış anlaşılmasın , gerçekten sinir bozucu bir şirket ,
Bu çeyrek 15 - 20 milyon arası min net kar bekliyordum 3.çeyrek zarar bekliyordum bu çeyrekte sağolsun şirket son kar eden çeyrek diye cebe indirmiş yönetim parayı tebrikler valla sayın yöneticiler 👏👏😡😡😡
Bir şirkete şirket sahiplerinden \ yönetiminden daha fazla güvenmemek sahiplenmemek gerek , Zaten geri alım yöntemlerinden böyle bir ipnelik olacağı belliydi , bu şirket 8 küsur fiyatlardan yapılan 3 milyon lot ortak hisse satışını niçin neden ve ne den o zaman yaptı bunu açıklamak zorunda , sen aracı kurumsun ( bir nevi banka gibi birşeysin ) güven senin temel değerin , 30 küsur bin hesaplı müşterin var açıklayacaksın kardeşim , bu hisse o günden beri belini doğrultamadı ve o günden beri hiçbir zaman bu ortakların sattığı fiyatı yakalayamadı , 700 küsur bin geri alım yapacaksın bir günden ve fiyat 1 kuruş bile artmayacak bu nasıl bir oyun bunuda açıkla ,
Bedelliden aldığınız paralar zehir zıkkım olsun , huzur hakları içinmi para topladınız ortaklardan ,
3. Çeyreği ortaladik, hacimler çok kötü ama borsada yabancı alımı ve yukarı gitme isteği var, düşecek diyen de tabi çok. Eğer 140 ustu tutunursa baya yatırımcı geri gelir hacimler artar diye düşünüyorum ama henüz bir şey demek için erken.
Info pazar payı bence fena değil, sektör büyürse büyüyecektir. Bilanço ve garip işlemler ile ilgili düşüncelerinize katılıyorum. Ben de epey aldım epey kısmını verdim elimdeki malın maliyeti çok çok düşük ama sürekli takibimde olan bir şirket çünkü açıkçası geleceğini parlak görüyorum.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4 ceyrek toplaminda 81 milyon kar uretmis olan fk'si 6.5 seviyesinde olan bir sirketin bilancosu icin kotu demek cok anlamli degil bana gore.
zaten hacimler berbat durumda.
ayrica hedef girisim gibi aslinda hicbir kar uretemeyen ama kagit ustunde muazzam kar aciklayan bir grubun tek bal yapan arisi info. paarayi gordukleri tek yer burasi,mazur gormek lazim biraz [emoji846]
3 yonetici ayni anda 1er milyon lot satiyor, kimin aldigi belli degil. Sonrasinda hedef'in fonu nnf dustukce cok yuksek alim yapiyor, hala dusuyor, sirket geri alim yapiyor ama dusus devam ediyor. Model portfoye akfgy ve soktas gibi sacma sapan sirketleri aliyorlar, hisselerin hayati kayiyor. Pandeminin oldugu, hacimlerin %60-70dustugu zamanda genel yonetim gideri %50artiyor. Guvenini tamamen kaybetmistir, belki farkinda degiller ama bu bilanco ile cok fazla musteri kaybina da ugrayacaklar(ilk basta da ben hesabi sifirlayip daha da ugramam).Mi Note 10 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Net nakit pozisyonu 250 mio azalmış; müşterilere kredi olarak verilmiş ; %31 faizle müşterilere verdiği kredi 90 mio artmış 356 mio ya çıkmış ; 90 mioda vob sözleşmeleri takas merk. Müşteri diye bir kaleme gitmiş. Bunlar 3q için önemli; ama mesele bir türlü dindirelemeyen genel yönetim gideri ve bu giderlere güvenmememiz. Neyse olan oldu yarın şirketi arar muhatap bulursak sorarız.
Bu şirketin personel giderlerinde ciddi sıkıntılar var.
Buna arpalık deniyor; muhasebe oyunları ile brüt kar hiç ediliyor; yarın arayıp personel giderlerinin faliyetler azalmasına rağmen nasıl %100 arttığını soracağım. Cevap vermek zorundalar; üç kuruş param var hissede yani şöyle izah edeyim; ama yatırım yapacaktım potansiyeline güveniyordum. Bu işin içinde ali Cengiz olmadığına emin olmalıyım burdanda paylaşacağım. 2020 son çeyrektede böyle yapıp karı götürdüler çok şikayet olunca 2021 1q da dizginlediler. Bu çeyrek kör göze parmak bokunu çıkardılar. 128 milyar nerede meselesine döndü.
Hareketi görünce biraz atladım eksi iken hayırlısı olsun.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Saçmalığa bak %5 yukarıda. Bizim görmediğimiz ne varda alıyorsunuz? Tam spekülasyon kağıdı olmuş