Herkes için geçerli değil. Seramik, cam, porselen vb. ürünlerin üretiminde doğalgaz önemli bir yer tutar. Çoğu şirkette ise doğalgaz ücreti önemsenmeyecek kadar azdır. Diğer şirketlerdeki etki Kutpo'nun belki 1/10'u kadardır.
Printable View
Bir kişi 20 bin tl sini ayırıp şu hisseyi almıyorsa koskoca ülkede pes denir
Tahtada en fazla 3000 lot alan var günlük takasda.. Yazık...
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
uzunburun diye biri 6-7 ay evvel yazdı-çizdi verdi gazı gitti,dediği buymuş hisseyi pazarladı yok 11 ay falan filan aldı mazlumun ahını resmen çöküştür bu kütpo için,bir şeyler hiçte iyi gitmiyor,bu hisseden bi cacık olmazzzzz
Kutpo 9 aylık beklentim 312 m ciro 39 m net kar bekliyorum.
Bu ortamda net kar marjının çeyrek bazda %14, 3 dönemlik %12,50 civarında gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Bakalım tutacak mı?
Normal şartlarda 9 aylıkta 40 milyon kar getirmesi lazım ama patron hisselerinde bu işler belli olmaz. Zaten 7 milyon tl sadece kurdan dolayı kar gelecek.
Battın mı be ******** 18bin lot satış koydu bunlar patron işleri aşağı çeken onlar spek ayağına sıkmaz bu kadar
Su guzelim sırketın dustugu hale bak..bütün bu doğal zammımı
6 aylıkta da tahmin yapmıştım şimdi de yapıyorum.
Piyasanın fiyatlaması ile benim tahminimin korelasyonu nedir ki!!!
Herkes alırken para kazanınca ben aldım ben kazandım, para kaybedince onun suçu bunun suçu.
Bugün bütün kağıtlar satış yedi, hacimli kağıtlarda bile bugünkü değer kaybı %5. (Tüpraş,Bim ve Eregli'nin 30 endeksi üzerindeki etkisi %30, onlar olması bu piyasa eksisi %4 civarındaydı.
24 milyon parça yatırım bedeli 74.5 milyon 120 milyon üreten fabrikanın bedeli 195 milyon... 108 milyon stok var üstelik anlamak mümkün değil hayır borçda yok döviz pozisyonu iyi tamma gaza zam geldi aynı şey egser içinde geçerli alacakların tahsilindemi sıkıntı var sorun ne arkadaş yazılan her alışa çakıyorlar...
Borsada 2+2 =4 olmuyor..yıllarca alageyık topıgınde sac bas yoldu milet..halen devam ....artık yolacak saçda kalmadı..sorularını cevabı yok..birsuru komplo teorıleri sunulsada hepsi boş..tahta yapıcı patron..bunların tavırlı dusuncesı onemli..niye burda tutuyor..
Teknik analizden pek anlamam ama bugün ikili dip yaptığı noktadan daha güçlü ve hacimli bir tepki beklerdim ama cılız bir tepki var. İşler gerçekten kötü durumda galiba.
Biz belamızı bulmuşuz...
İnanılır gibi değil... Bu düşüşün bir izahı olamaz... Gözden kaçan bir şey mi var acaba? (patron dışında)
var kardeşim muvazaalı işlemler....ispatı asla tarafımızca mümkün olmayan hile hurda üzerine kurgulu bazı şeyler döndürüldüğünü düşünüyorum ben şahsen,mesela olağanüstü yedeklerde 200 milyon üstü bir para var bu para nerede? Mevduat olarak bankada faize konulsa bu yüksek faizlerle ana faaliyet karından fazla getirisi olur yada neden hepsi dövizde tutulmaz vs vs gibi gibi benim aklım almıyor izah edebilen olursa da sevinirim.Bilançoların da gerçeği yansıtmadığını düşünmekteyim doğrusu.YT D
Sayın kutupbaşı pasifde bulunan yedeklerdeki para ile maddi duran varlıklarını finanse etmişlerdir, ticari alacaklarına karşılık gözükmektedir, vs.
Dolayısıyla şirketin kasasında an itibariyle bulunan para nakit değerlerde gözüken paradır. (30/06 ile güncel rakamlar farklılık gösterebilir.) Temettüyü hızlı bir şekilde dağıtsalar bizde kütpoda reinvest (temettüden gelen para ile kütpo hissesi almak) yaparız.
Aktif kısımın yönetimi önemlidir, pasif kısıma pek bakmayınız.
Saygılar,
Ege seramikle neredeyse aynı fk ve pd dd olarak.. Uşak da düşüyor sanırım doğal gaz hammadde.. Vs üfe den en çok etkilenen sektördeyiz baskı bu yüzden oldu...
patron hissesi son maliyet artislarindan sonra bunu da bahane ederler ve kv bi cacik olmasini beklemiyorum
Hissenin piyasa fiyatlaması çok kötü. Bu fiyatlamayı hak edecek kadar bir olumsuzluk var mı bilmiyorum. Ancak takasta emeklilik fonları arttığı sürece fiyatta baskı devam eder.
Tek kademede yüklü işlemler olmuş. Bir işaret fişeği olabilir bu.
Herkese Geçmiş olsun bugün bir haber mi geldi?
gözü 4'de gibi🙁
Bir haber yok gibi. Neden %4 düştük. Akşam bir haber mi gelecek acaba. YTD.
Dipte beklediğim hacim oluşuyor. Muhtemelen yabancı elinde olan malı veriyor ya da emeklilik fonlarından çıkış var. İkisi de hisse için olumlu olur bence.
Qnb ve Alnus neredeyse tüm takasını sattı... Israrlı satıcı kalmadı yeni bir kahraman çıkmazsa tabiki
Maalesef akyatırımın yatırım fonu satışını 5.50'de karşılayanlar sattı bugün.
21.09 aracı kurum dağılımı.
https://i.postimg.cc/062nMTg0/Ekran_...21.09.2018.png
Bugünkü işlemler
https://i.postimg.cc/K3r35YBk/Ekran_...09.10.2018.png
Gidip Erbos aldılar galiba :)
700-800 k paranın 200m piyasa değerindeki kağıtta yarattığı türbulansa bakın, kağıdın piyasa değerine 8 m hasar verdiler kendileri ortalama %10 zarar (70-80 k) ederken
Bravo güzel yakalamışsınız
bu denli bir satışı ve zararı durduk yere hiç kimse yapmaz patron hariç,hacim artışlı bir düşüş yine bir oyun oynanıyor var bu işte bir iş,tuzak kuranlara da tuzak kuran bir ALLAH var.Yaradana havale ediyorum bu güralların hepsini.
Bir lot oynamadan, birebir örtüşüyor, inanılır gibi değil.
Bunu tespit edebilmiş olma halinle,
sen de inanılmazsın!
Gerçekten patron değil, patron kutpo satıp erbos mu aldı yani bugün:)
Bu da erbosun bugünkü dağılımı.
https://i.postimg.cc/682BZLg7/Ekran_Al_nt_s_erbos.png
iyi ama iki işlem kütpo satış ve erbos alım aynı kişiler üzerindenmi,emin olabiliyormuyuz,bunu tespit edebilme ihtimalimiz varmıdır sevgili mescil kardeşim,bu kadar salınma sebebi nedir zaten ky binde 2-3 ya var ya yok hisse,fonlar temettüyü alsa zaten durmaz yani hisse fiyat olarak batık hisselerden de batak hale geldi 10 yıldır sürünüyor bak bi incele yani(2008-2018)hep aynı tl fiatı 2016 çıktı çarptı.Şahsen beni beher 1 hisse maliyeti 2.45 usd,cevabı için yazıların için tşk ediyorum.saygılar y t d
Elbette yüzde yüz emin değilim, yüzde yüz emin olmam için o kurumlardan içeriden bilgi almam gerekir ki bu bir insider suçudur. Ama Kutpo alım ve satım lotları aynı ve Alnus da başka mal yok (T+2)'de Alnusa mal gelirse aynı kişiler değilmiş kusura bakmayın derim.
Kütpo ve Erbos ana ekranımda açık, o yüzden bu işlemler neredeyse arka arkaya gelince tesadüfün bu kadarı olmaz diyorum.
Saygılar.
Bugünkü işlemler bana şunu anlatıyor, kağıtta ciddi bir piyasa yapıcı yok, büyük ellerden kimse ilgilenmiyor.
Düzenli olmayan bilanço rakamları nedeniyle ilgi az.
Sözün bittiği yerdeyiz defter değeri 7.5 Lira hale bakın.. analiz yapmaya gerek yok bugün tavan olan kağıtlara bakın borsa da temel analiz çok uzun vade de ancak sonuç veriyor...