Yahu burasi ABD'mi, ne arar bizde 2 tane 5 dolar gayme, cuzdan da sislik yapmasin deye 100'luk kupür disinda para taşımam!:yes:
Printable View
O zaman şunu bozuverin bi zahmet.:)
Ek 22115
Dolar/TL 5.7384
Euro/TL 6.4862
İlk açılış iyi oldu panik yok , Tokyo islemleri ilk işaret olur sonrası sabaha artık .. Londra swap faizi Cuma günü olduğu gibi bizden yukarıda olursa hareketi zor durdururuz , tabii merkez fonlamayi nereden yapacagida önemli .
Gidin yatın uyuyun :he:
Şuna dikkat:
https://twitter.com/e507/status/1109905260888449027
Benim dolar görüşüm...Tekrar düşücek....5,2 5,1'leri görmemiz de olası...Aylar belki yıllar gectikten sonra cok saglam atak yapıp tekrar tepe yapıp sonra düşmücek...
4.5 yıl secim yok..İlk 2 yılında ekonomi toparlanma dönemine giricek. İç tüketim düşücek. Esnaflar, inşaatcılar masturbasyon cekicek. İşşizlik malesef yükselcek. Ithalat azalcagından dolara talep de olmucak...Enflasyon yatıştıktan sonra tekrar parasal genişleme yapılıp büyüme dönemine girilir. Bunla beraber tekrar dolar artar.
alem adamsın martind :)
Seçim olmazsa dolar düşüyor yani güzelmiş :) Bir de ithalatı nasıl azaltacağız abi ekmek de mi yemeyelim , ekmek bile dolarla .
Bahsettiğiniz şekilde giderse enflasyona da düşecek diye bakmak kesin değil arz sıkıntısı oluşacak ve enflasyonun nereye gideceğini yine bilinemez.
Ben ekonomi düzelecek demiyorum...Tek cıkış yolu yüksek faizle min 1 sene resesyonda gecirmek...Başka yolu yok görünüyor...
Bu resesyon sürecinde milyonlarca yeni işşiz olucak malesef...Özellikle inanılmaz inşaat stogu var...4-5 yıl erimez bu stok...Civi cakamaz inşaatcılar...Secimlerden sonra yeni zamlar gelecek, halkın alım gücü daha düşücek..Esnaflar kan aglıcak..Cünkü halk anca karnını doyurabilcek...
Türk lirası var olduğu günden bu yana dolar karşısında eriyor...Ama bence 6 ay 1 yıl ara vericek, sonra ansızın bir gece durduk yere bam diye cıkıcak.
martind.. daha önceki muhteşem öngörülerinden örnek koydurma bana şimdi buraya :)
Haydi Capon gacilar, son 10 dakika!:he:
An itibariyle 5,67 ....bakalım saat 11 de nasıl olacak?
Usd/try 5,6779 -0,0838 -1,45%
gau/try 240,142 -3,159 -1,30%
usd/zar 14,5322 +0,0462 +0,32%
eur/try 6,4161 -0,1048 -1,61%
eur/usd 1,1300 -0,0013 -0,11%
gbp/try 7,4935 -0,1145 -1,51%
gbp/usd 1,3198 -0,0011 -0,08%
Türk halkı, ne zaman ki Türkiye'yi ithalat bağımlısı yapanı eroin pazarlamacısı olarak görür
işte ol zaman kurtuluş zamanıdır..
6 lira bugün yetişir mi?
5.5699 vurdu çekti.
Bu kadar çıkış ve düşüşler normal değil, şimdilik dolarda kayıp %3'ü geçti.
5 Kuruşluk bir revizyon yaptık son durum böyle. Bakalım neler olacak.
https://resmim.net/f/3qzMCl.png
An itibariyle 5,62
Merkez Bankası / Son dakika
Ülkemiz ekonomisine ilişkin makro göstergeler koordineli politika adımlarının etkisiyle dengelenme sürecinin devamına işaret etmektedir. Öncü veriler ilk çeyrekte yurt içi talepte ılımlı bir toparlanmanın gerçekleştiğini göstermektedir. Mal ihracatı ve turizm talebindeki güçlü seyirle birlikte net ihracat büyümeye yüksek katkı vermektedir. Bu çerçevede cari dengedeki iyileşmenin hızlanarak sürmesi beklenmektedir.
Ekonomik dengelenme sürecinde para politikası fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda şekillenirken maliye politikası ile güçlü eşgüdüm enflasyonla mücadeleyi desteklemektedir. Diğer taraftan, Merkez Bankası rezervlerini güçlendirme politikasına kararlılıkla devam etmektedir. Bu doğrultuda, geçtiğimiz yıl finansal piyasalarda yaşanan oynaklıklar sonrasında rezervlerde artış trendi gözlenmiştir. Brüt rezervlerde yaşanan dalgalanmalar ise olağan işlemlerden ve dönemsel unsurlardan kaynaklanmakta olup öngörülmeyen bir durum söz konusu değildir.
Finansal piyasalarda gözlenen oynaklıklar ve sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmekte olup para politikası ve likidite yönetimine ilişkin tüm araçlar, fiyat istikrarını sağlamak ve finansal istikrarı desteklemek amacıyla kullanılmaya devam edilecektir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur
5.60 durdu kaşındı düşündü
Bu haftayla beraber Nisanın ilk iki haftası kritik gibi duruyor. Aynı döngüyü devam mı ettirecek dönüp 2002 tarzı bir hareket mi yapacak bakalım göreceğiz. Yatırım tavsiyesi değildir.