Benim dolar görüşüm...Tekrar düşücek....5,2 5,1'leri görmemiz de olası...Aylar belki yıllar gectikten sonra cok saglam atak yapıp tekrar tepe yapıp sonra düşmücek...
Benim dolar görüşüm...Tekrar düşücek....5,2 5,1'leri görmemiz de olası...Aylar belki yıllar gectikten sonra cok saglam atak yapıp tekrar tepe yapıp sonra düşmücek...
4.5 yıl secim yok..İlk 2 yılında ekonomi toparlanma dönemine giricek. İç tüketim düşücek. Esnaflar, inşaatcılar masturbasyon cekicek. İşşizlik malesef yükselcek. Ithalat azalcagından dolara talep de olmucak...Enflasyon yatıştıktan sonra tekrar parasal genişleme yapılıp büyüme dönemine girilir. Bunla beraber tekrar dolar artar.
alem adamsın martind![]()
Seçim olmazsa dolar düşüyor yani güzelmişBir de ithalatı nasıl azaltacağız abi ekmek de mi yemeyelim , ekmek bile dolarla .
Bahsettiğiniz şekilde giderse enflasyona da düşecek diye bakmak kesin değil arz sıkıntısı oluşacak ve enflasyonun nereye gideceğini yine bilinemez.
Ben ekonomi düzelecek demiyorum...Tek cıkış yolu yüksek faizle min 1 sene resesyonda gecirmek...Başka yolu yok görünüyor...
Bu resesyon sürecinde milyonlarca yeni işşiz olucak malesef...Özellikle inanılmaz inşaat stogu var...4-5 yıl erimez bu stok...Civi cakamaz inşaatcılar...Secimlerden sonra yeni zamlar gelecek, halkın alım gücü daha düşücek..Esnaflar kan aglıcak..Cünkü halk anca karnını doyurabilcek...
Türk lirası var olduğu günden bu yana dolar karşısında eriyor...Ama bence 6 ay 1 yıl ara vericek, sonra ansızın bir gece durduk yere bam diye cıkıcak.
martind.. daha önceki muhteşem öngörülerinden örnek koydurma bana şimdi buraya :)
Yer İmleri