Hisse yoğun fonlarda ilginç
dün hiçbiri artı yazamamış.
hepsi ekside
yani hiç mi yoktu bir iki atraksiyonla artı yazdırabilecek bir yönetici.
Printable View
Hisse yoğun fonlarda ilginç
dün hiçbiri artı yazamamış.
hepsi ekside
yani hiç mi yoktu bir iki atraksiyonla artı yazdırabilecek bir yönetici.
Hisse Senedi fonlarının günlük ortalama getirileri yüzde -1.12 ile 0.91 arasında değişti. Günün en fazla değer kazanan ilk üç Hisse Senedi fonu yüzde 0.91 ile*YAS olurken onu yüzde 0.27 ile*GBG*ve yüzde 0.18 getiri ile*TMG*takip etti.Günün en fazla değer kaybeden ilk üç Hisse Senedi fonu yüzde -1.12 ile*TAU*olurken onu yüzde -0.94 ile*TI3*ve yüzde -0.90 getiri ile*ASA*takip etti.
Beyler YSU ‘yu detaylı inceleme şansınız oldu mu? Son 3 aydaki yukarı yönlü ivmelenme devlet tahvil faizinin aşağı gelmesinden mi kaynaklanıyor sizce?
Gpg sabit de kalamamış günlük 8.8 mk eksi yazmış.
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Okt günlük %18.49 mk
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
OBP değer artışı %0.52 MK 66.97
Pair Trade'den zarar olmuş
Neydi bu işlemler acaba?
Cuma günü ons indi indi çıktı onsla alakalı bir mevzumu oldu acaba?
dün bist ralli yaparken birçok fonun buna katılmamış olmasına anlam vermek güç.
yada tahvil faizleri hızla aşağı gelirken kar yazmayan fonlar varmış.
bunlar bütün gün ekran başında oturup vakit öldürmediklerine göre , hatta kendi paraları olmadığı için çok kolaylıkla AL SAT tuşuna bastıklarına göre NEDEN bu karları fonlar yansıtmıyorlar yada yeterince prim yapmıyorlar.
bence karlı işlem geçen bir günün primini o günkü fona tam anlamıyla yansıtmadıklarından dır. Bunun tam tersi çok kötü çöküş olan bir işlem gününde yatırımcıyı korkutmamak adına zararı tam olarak yansıtmadıkları gibi.
YANİ kar payı ,yedek akçe gibi bence fonda tutulup dengelenme sağlanıyordur.
kaldı ki işlem hacminin arttığı bir kaç gündür belli olan ,bistte elini neye atsan primlenecek kağıda çarpmaktasın.
gpg için daha önce eleman yetersizliği ERAL bey tarafından dile getirilmiştir.
sanırım toplantıda da yer almış bu konu .
deli gibi para kazanılan bir fonda bunun bir sorun olması ve T+2 uygulaması , hafta sonu prim getirmemesi, EKGYO nun hisse portföyünün büyük çoğunluğu oluşturduğu bir günde % 2.91 PRİM le kapatmasına rağmen primsiz geçen bir hafta sonu daha :)
Fonları anlaştıkları özel denetim firmaları denetliyor
O da hangi aralıklarla belli değil
Gördüğüm kadarıyla şikayet falan olmazsa SPK denetimi yok
O yüzden gündelik işlerde ne olduğunu bilmenin imkanıda yok
Yani bir denetim kurumu gel arkadaş sen şu ve şu günlerde ne işlemler yaptın
Yaptığın işler akla mantığa uygunmuydu şeklinde bir denetim yok gibi
Denetimsiz bir alan gibi duruyor fon işi
http://a1capital.com.tr/seminer/ başlamak üzere
Karaçocuk olsaydı Tcd tahminleri olurdu, şimdi herkes Eral e takıldı...gpg nin suyu çıktı hsonu getiri yok satışta +2 ...tcd ne olur bu arada
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
YSU 0,018854
Fena gitmiyor.
OBP ye helal olsun bravo. Beklentim dahilinde getirmiş ancak sevinemiyorum bile çünkü portföydeki ağırlığı fazla değil. GPG zarar yazmış zaten, onlara da kocaman bir alkış. GPG kötü piyasanın fonu bence, çünkü short açmayı seviyor. Boğa piyasasında GPG kar etmek bir yana zarar ettiriyor.
GPG sanırım faiz geliri kadar risk alıp bunu katlamayı hedefliyor. Özellikle cumaları bu getiri yüksek olduğundan yüksek pozisyon açıp kar edemiyor. Strateji belli zaten faiz oranları etrafında dalgalanmak. Ben GPG'yi azaltmayı planlıyorum. Fırsatları kaçırıyorlar gibi.
Perşembe günü deprem dolayısıyla artı olacağı yerde eksi olduğu için bıst perşembe ve cuma 1.5 - 1.5 yapacağı primi cumaya sıkıştırmış oldu yani 2 günlük prim yaptı
3000 mk % 7-8 prim yapan ful endeks kağıdı taşıyan (karı yedek akçeye ayırmıyorlarsa dümen yoksa düşen hisse bilerek almıyorlarsa vb) hisse fonlar olabilir en kötüsü 1000 1500 mk olması lazım perşembe eksiyi de üstüne koyarsak 1500 mk ortalama % 3-4
Tabi bıst çıkacağını görmeyen hesap edemeyen tecrübesiz amatör fon yöneticilerinin fonları hariç, ralli günlerinde ondan ona sürekli al sat açığa alış kaldıraçı türevi vb si % 10 hatta fazlası bile kar edilebilir böyle günler boş geçilemez maksimum verim sağlanır boş geçiyorsalar bu işi bıraksınlar kazma kürek işine girsinler
Göz göre göre tavan olan % 10 - 20 yapan hisseler vardı biraz gündemi takip eden borsa geçmişi derin olanlar bunları kaçırmazdı bide bunlara fn yönetimi için yüzde öde stopaj ver hissenin stopajı yokken çok komik
TCD kaç olur?
Kara çocuğa sormak lazım aybaşı neti yenileniyormuş fonların eylül ayında bi kaç katına para girişinle dengesinin bozulmasında sulanmasında getirisinin düşmesinde payı büyük
Ben bi önceki gönderide hisse fonlar için ne olması gerektiğini yazdım bistin primine göre oradan herkes bi pay çıkarabilir
Çok doğru ve güzel bir yazı olmuş John üstad, amatörce fon yönetiyor bazıları. Üstüne bir de T+2 valör. Adamın amacı yüksek getiri değil zaten, mevduat etrafında dalgalanmak. Hem borsa fonu değilim de hem de satış valorunu 2 gün yap. Neymiş penaltı kaçırmış maçta ! Adama gülerler Hocam.
Pair Trade nedir?
Ne zaman ve nasıl yapılmalı?
Nelere dikkat etmeli?
Özellikle de haftanın son günü yapılan pair tradele nasıl gelir elde edilir?
Önemle incelenmesi gereken bir konu.
Buyrun inceleyin Gedik Yatırım Paylaşmış :)
https://www.youtube.com/watch?v=8ZFzIVpF85k