Le pen Fransa'nin Bahceli'si.
Printable View
Piskevit ilk seçimde baraja takılacak kişi ama Le Pen seçilme ihtimali düşükte olsa, olmaz diye birşey yok, son dönemde Brexit ve ABD seçimlerini göz önüne alırsak beklenmeyenler gerçekleşiyor bakın "evet" çıkması gibi, ABD seçimleri içinde çok ciddi iddalar vardı hatırlarsanız dünya da güç el değiştiriyor hemde biraz hızlı bir değişim oluyor sanki.
Fr de seçimlerin sonucu ne zaman belli olacak. bilgi var mı?
kredilerin riski tamamen kamuya ait değil, fonda 25 milyar para var, bu parayla 250 milyara kefil oluyor (olacak).. daha fazlası batarsa bankaların riskidir.. zaten kgf kredilerinde faizler 1-2 puan daha yüksek- kredibilitesi olan şirketlere kullandırılan rotatif kredilere göre.. risk olmasa, niçin daha fazla faiz istensin ??
ama benim gördüğüm, ticari piyasaları müthiş rahatlattı, para dönmeye başladı, tahsilatlar gerçekleşmeye başladı.. bu enjeksiyon olmasa sıkıntı çok artacaktı, iflaslar patlayacaktı..
pazar akşamı belli olacak.. iki tane kukla aday var, iki tane de sistem-dışı aday.. final turuna kuklalardan biri bile kalsa yeterli görecek piyasa, ama kuklaların hepsi elenir ve iki sistem-dışı isim (biri faşist lepen, diğeri komünist melenşon) kalırsa finale, kıyamet kopar çünkü ikisi de AB karşıtı.. euro çöker..
le pen kazanırsa parite çok sert satar , açıkcası Trump a %2 şans veriyorlardı , kazandı , herşey artık mümkün s. Lütfü bey,
eskiden 2 DM 1 $ idi , ilerde 2 EURO 1$ olursa ebaydan bol bol ürünü su fiyatına alırız şu an ateş pahası, keza Amazon'da dolar uçunca dükkanı kapadı adamların satışları ciddi düştü, ben çoğu şeyi buralardan alıyordum 1/3 ucuzdu , dolar 1,80-2,00 iken .. internet üzerinde alış verişi artık kestim, bu sitelerde şu an yüksek kurdan kesin şikayetçidir,
Euro düşsün 0.90'a herkes Euro'ya çullansın, Amerika iyice mal satamamaya başlasın baktılar batıyorlar Okyanus ötesinden bir QE gelsin, sonra gerisin geri Dolar'a geçelim, sonra alayı batsın altın 10k$ :cool:
Almanya bu taktiği uygulamıştı o zaman mark vardı çok düştü avrupa krize girdi dendi sonra Avrupa ekonomisi şahlandı ABD ürünleri pahalı kaldı yılı aklımda değil, aşırı değerli para ciddi sorun , merkel gitmeden ABD ye böyle bir gol atabilir ,
bizim tl de ise tam tersi durum var, aşırı değerli iken piyasa kitleniyor,-- 1,75-2,20 kurda AVM merkezleri full dolu idi tüketim çılgınlığı vardı , tl bin en değerli olduğu zirve değeri! şimdi kimse almıyordan ziyade alamıyor, çünkü çok pahalı , telefon alsa 4,000 tl (iPhone 7) şu an alanı bırak yüzüne bakan yok ---bu çizgi arasındaki lafı mağaza çalışanı demişti dolar bizi bitirdi demişti :he:
Saray dan iyi bir otel cikar aslinda...
THY desen %49u devlette o kisim borsa ya kote edilebilir..
Halkbank var Rezza dan kalan kisimlari satilir..
Ingiltere de stok ettigimiz 400 ton du galiba altin larimiz var..
Kamu binalari da satilabilir, zamaninda LDP Besim Tibuk (rahmetli, secimi alirsam ilk isim hepsini satmak diyordu)
MP hala ozellesmedi amma olay ha..
MTA, TPAO satilabilir...
Kamu universiteleri de satilabilir kisaca kamu da ne var ne yok satilsin...
Atanamayan ogretmenler satilabilir- cok var............
Enerji sektörünü unutmayalim. Orda da komur ve hidroelektrik santralleri var. Bir keriz bulurlarsa onlarida cakar gecerler. Sonra televizyona cikip Babalar gibi satariz derler.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Madem her fanteziler gerçeğe dönüşüyor;
Bir gün sabah kalkmışsın bakmışsın ki, ülkede ki her şey varlık fonuna geçmiş, varlık fonu da evimizi, tarlamızı, arabamızı her şeyi KATAR'lıra satıp devretmiş..:oleyo:
Bu sefer durum ciddi sanırım..Çin pek söz geçiremiyor gibi..
Alıntı:
ABD'li kaynaklar, Çin'e ait bombardıman uçaklarında olağanüstü hareketlilik gözlemlediklerini söyleyerek, durumun kesin nedenini bilmediklerini, hareketliliğin nedeniyle ilişkili olarak farklı ihtimallerin söz konusu olabileceğini açıkladı.
Reuters ajansına konuşan ABD'li yetkililer, Çin'e ait bombardıman uçaklarında olağan seviyenin üstünde hareketlilik gözlemlediklerini söyledi. Yaşanan durumun bir kaygı nedeni olmadığı sinyalini veren yetkililer, hareketliliğin çeşitli olasılıklarla ilgili olabileceğine açık kapı bıraktı.
Alarm durumuna geçilmesinin gerekli olmadığı mesajını veren yetkililer, Çin uçaklarının hareketliliğine ilişkin kesin bir gerekçe ifade etmedi. Düşünülen ihtimaller arasında, savunma tatbikatı ve Kore Yarımadası'ndaki gerilim de var.
Kuzey Kore'nin yeni bir nükleer test gerçekleştirmesi beklenirken, bölgedeki gerginliğin bir savaşa dönüşmesinden korkuluyor.
Reuters ajansına ABD'li kaynakların yaptıkları açıklamalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın bölgede "bazı olağandışı eylemler"den bahsetmesinden sonra geldi.
Fazla endişeye gerek yok..para var huzur var..:kahkah:
Bknz..Dingiltere..
Flash crash yolda mı, geliyor mu..gözükmüyor..:)
Dışarısı, içerisi içinde önemli..aşağıdaki sebeple:
http://fs5.directupload.net/images/170422/fphtn3ut.png
Bu kadar balonun oluştuğu ortamda..
''fear trade'' önemli..
Fischer, FED'in iki numaralı adamı..FED'in bu yıl 3 faiz arttırımı gerçekleştireceğine inanıyorum, ekonomideki yavaşlama geçici demiş..yorumsuz..
[QUOTE=latino;306366]Madem her fanteziler gerçeğe dönüşüyor;
Bir gün sabah kalkmışsın bakmışsın ki, ülkede ki her şey
evimizi, tarlamızı, arabamızı her şeyi...
Noluyooo acaba kapitalizm yetmedi, komunizm mi geliyor peşinden.
Güzelim ülkemde mal sahibi olmakta sorun..yerin yurdun varsa beyaz belediyeler tarafından ucundan kıyısından tirtiklanmaya başladı bile.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gencligimizde güzel günlerdi.umut vardı.genctik çalıştık cabaladik mal mülk sahibi olduk..
Ama sahip olduğum malların hiç bir değerinin olmadığını yeni yeni anladım.
Hep derlerdi nakit candır..
Evet nakit can simitidir.
Keşke şuan bütün mal varlığım nakit olsaydı.kirada dahi oturmaya razıydım.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet, haklısınız, çalıştık çabaladık..çoğumuz sıfırdan mal mülk sahibi olduk..sanırım 90'lı yıllardan yaklaşık 2008'e kadar (hadi diyelim 2012-2013) kendimizce kazandığımız para fena değildi..bundan sonra gençler onuda bulamayacak gibi..hadi bizler çoğumuz yokluğu biliriz..gençlerde oda yok..onlar için zor olacak..Tabii ana babalar içinde ..
2001 krizinden sonra devletin borçlarını ödeyememe durumu olduğundan birikimimi mala yatırmayı düşünmüştüm..öylede yaptım, bir arsa almıştım..
Artık böyle bir şeyi, yani birikimi mala yatırmayı düşünemez oldum..dediğiniz gibi nakit önemli artık..Geçen seneye kadar oturduğum evi değiştirmeyi düşünüyordum ama bu yüzden vazgeçtim..gerçi nakit eriyen bir kral ama hiç yoktan iyidir..orası ayrı ve uzun bir konu..selamlar..
Nakit'in düşmanı enflasyon.
Enflasyon patladımı; hoop naktin yarısı gitti...
Bankada döviz var.
Çok olağanüstü bir durumda döviz mevduatı yerel paraya çevrilir, sonra...
Enflasyon patladımı; hoop naktin yarısı gitti...
Yani parayı kazanmak bir dert, korumak ayrı dert.
Değerli Üyeler,
Çaykur'un Katarlılara satıldığına dair haberler tümüyle Çaykur Genel Müdürü tarafından yalanlandı.
LİNKİ:
http://www.businessht.com.tr/guncel/...aykurdan-yanit
Caykur falan gibi isletmelerle ugrasmaz bu katarli agabeyler. Gelir levent/maslak hattinda arazi alir. 30 katli rezidansi diker. Metrekaresi 5000 usd civari cakar, nakiti toplar gider. Ha birde rezidansin yonetimi kendisinde kalir. Ordan da hane basi 1500-2000 tl toplar. Corba parasini cikartir. Geriye donup bakarsiniz; 100 birim doviz geldi, 200 birim doviz cikti. Elde var -100.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bende bir Karadenizliyim(ARTVİN/ARHAVİ ) ve Çayımda var. Aynı şekilde yöremizde herkesin az çok Çayı vardır. Ancak Yöremizdeki en fakir bile Çaydan geçinmez. Çayı, Gürcistan'dan gelen işçilere toplatılarak başta Çaykur Müdürlülüğü olmak üzere piyasaya satılır. Özetlersek Karadenizli için Çay, geçim kaynağı değil; sadece maaşına ek gelirdir.
Karadenizlileri nitelerken saygılı OLUNUZ !
10 Yıl sonra Türk çayını çok ararsınız !!!
Ayrıca Terör örgütlerini bu Ülkede bölgesini sokmyacak kadar delikanlı bir bölge varsa o da KARADENİZDİR.
Caykur ozelestirilmemis.
Eger dogru ise.
%70 i 600 milyon dolar icin katarli bir finas firmasina rehin edilmis.
Mis mus sevmem.
Ama artik bilgi data yok.
Varlik fonu nedir budur.
Artik devletin sozu ile borclanamiyoruz.
Rehin mal isteniyor.
Mal bizim mi bizim
Satildimi
Hayir.
Ama rehin. !
Cok acil ekonomiyi toparlamak lazim.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bölgecilik yapmayı Şahsi açıdan bende sevmem, bu konuda size katılıyorum. Lakin bir bölgeyi hedef alarak haysiyetine laf söylenmesine kesinlikle izin vermem ve gerekli cevabı o kişiye, (Yaşar bey, lafım size değil. .) misliyle veririm.
O ismi lazım olmayan malum şahıs, yüzünden cevap vermek zorunda kaldım.
Bölgeci yaklaşıma en az sizin kadar karşıyım ancak Ülkemizin hiç BİR BÖLGESİNE LAF SÖYLETMEM.
Geçti o safsatalar artık, kimse delikanlı yada milliyetçi Karadeniz insanı yalanını yemiyor. Mafya, müteahhitlerle dört bir yanı çürük ve çirkin binalarla doldurma ve son 15 senede devletin içini tamamen boşaltma derken bunların hepsinin baş aktörleri Karadeniz insanı oldu. Malesef büyük coğunluğu bu ülkeye terörist örgütlerden çok daha fazla zarar verdi.
Ne yazik ki.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.