ben hep 50 liralık alıyorum sorun yok skjbskjf
Printable View
ben hep 50 liralık alıyorum sorun yok skjbskjf
Benim maaşımdan TÜİK damat ve kayınbaba üç yılda en az 60 bin TL eksildi. Eskiden kenara atardık. Şuan ilaç hastane faturalar okul ucu ucuna yetiyor
Valla stok iyidir.tabili bozulmayacak ürünler için.
2020 haziran ayında eşime acil derin dondurucu almamız lazım dedi.saolsun aldı.o bile parasını çıkardı ondan bile kar ettik. Ve en önemlisi yaptığınız alışverişten ihtiyaç sahiplerinede payını verin.asıl bereketi rabbim ordan veriyor.
Artık rahatım seçimimi yaptım. Evi de satıp sağlığıma harcamam. Çocuğu okutacağım. Hele hele bu günlerde özele gidip evi de yiyin demem. Bir ev parası bir araba gitti sonuç sıfır. Ha üç gün önce ha üç gün sonra. En deli olduğum soru iyileşme varmı diye. Yav yerinde saymak için yirtindim durdum artık yeter.
İki yıl öncesine kadar inşaat ta çalışan arkadaşima çok ciddi yardım ettim. Çok şükür kızı diş hekimliği okuyor. Ameliyatlar beni baya yıprattı. 12 operasyon geçirdim. Ha bizim ki zarureten stok araba yok. Eşim hem bana bakıyor hem babama. Biz zamansal tasarruf ediyoruz ilk önce
Derin dondurucu mantıklı değil .
Ayda 35 TL sadece elektrik harcıyor minimum onu hesaba katıyormuşsunuz gibi gelmedi de
21 Ekim 2020 de MB, yine ters köşe yapmıştı.
faiz kararından itibaren ,7 iş gününde - %10 düşmüştük...
bakalım ne ola...
BAKKAL HESABI:)
Bu tweeti 17 Eylül cuma sabah piyasalar açılmadan attım...
Dolar 8.52 idi..
Ben bu adamların bu kadar çılgınlık yapacağını düşünmedim...
Tüm dünya faiz artırırken, en kötü ihtimal sabit bırakıp pas geçer diyordum, düşüreceklerini tahmin edemedim vallah... :kahkah:
Bu durumda dolar sayımı da değişti...
Önümüzdeki hafta salı-çarşambaya kadar 9.25'i görebilir.
Kasım başına kadar da 10 TL bekliyorum...
Sonra 3 ay kadar düzeltme (9 TL gibi)...
Şubat sonrası yeni bir çıkış dalgası...
USDTRY UZUN VADE nihai zirve hedefi 11-12 TL gibi...
O da bahar aylarında...
Nisan-mayıs gibi...
Mayıs'ta da seçim olur diye tahmin ediyorum...
https://i.hizliresim.com/1j84728.PNG
MOHİKAN aman tofaş gibi olmasın...HA ! BURASI ZİRVE OLMADI BURASI..(Bunun dışında isabetliydin).bu da gayet doğaldır.
son zamanlarda endeks kontratında gayet iyisin ama bu seni acayip KİBRE sokmuş.
ASLA ASLA DEME(PARGALI İBRAHİMİN SONUNU BİLİRSİN..MEŞHUR BİR KISSASI VAR)
LAF EDENİ kurşuna diziyorsun.Mutlak itiaat beklemek....?
hani dersin ya ; birileri eleştiriye tahammül edemiyor,kibre girmiş diye..
aman ha eleştirdiğimize benzemiyelim.
Sen de amcayı takip ediyorsun belli...
Sıkıntı yok...
Burada gizli takip edip de sonra arkamdan ego yarıştıran arkadaşlar da var...
Yakaladıkça koparıyorum kafalarını...
Tofaşı da ezeceğiz...
BIST'i nasıl ezdiysek...
P.tesi izleyin...
Maliyet bu Tofaş'ta...
https://i.hizliresim.com/2l2mtid.png
Bu arada birileri beni takipçi kasmak için buraya girdiğimi falan ima etmiş...
Lem hissenetin kuruluşundan beri üyeyim...
3 yıl öncesine kadar da rutin yazardım bu foruma...
Ne kasacam?
Twitter'da 3 yıldır yazmaya başladım...
1 aydır yeni takipçi almıyorum...
800 kişi oldu neredeyse takip için sırada bekleyen...
Ama almıyorum, BIST 135 bine kadar da almayacağım, bekletiyorum...
Takibi bırakanları da anında engelliyorum...
Bu şekilde 3 yılda engellediğim binlerce insan var...
Bazı arkadaşları devreye sokarak falan engeli kaldırmamı isteyen onlarca insan oldu...
Ama prensiplerimizden taviz vermiyoruz hiç bir zaman...
https://i.hizliresim.com/6plees2.png
Eski takipçileri de olta, ağ falan atarak azaltıp hesabımı steril hale getirmek istiyorum...
Az her zaman çoktan daha çoktur prensibiyle hareket ediyoruz...
Demir leblebi gibi bir ekip olduk...
AKP'lilere yer yok bizim hesapta...
Mohikan , faizde kimse artış beklemezken sen hem artış bekleyip hemde 9.25 gibi bir rakam beklentisinde nasıl olabilirsin ki?
Şunu buradaki herkes biliyor ve yaşıyordur bence. Terste kalmak. Önemli olan terste kalmak değil bu durumu nasıl yönettiğin aslında. En önemli nokta poz büyüklüğü. Poz büyüklüğün kararlarına etki ediyorsa o poz sana fazla büyük demek ki küçültmek gerekiyor. Sonraki nokta kendini tanımak. Sonra sistem bana göre. Sonraki nokta da hislerine güvenmek, sistemin var ama ne zaman patlayacak anlayabiliyorsan o sistemi bir adım öte taşımış oluyorsun. Bütün bunları oturtmak 1 yılımı aldı bazı kararlar kurallar kendi içimde oturtmaya çalışıyorum. Sonraki hedef de kendini koda dökmek olmalı çünkü her an her saniye bakmak işlem yapmak zor. ( benim tarzım için yüksek işlem ile daytrade yapıyorum)
Yani burada her gün para dağıtıyorlar bazen senin paran millete bazen milletin parası sana.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahvil fake attı düşer gibi güzel geldi oradan pis döndü. Bütün degerlemeler değişir, nakit kral olur mallar çöp olur bahsettiğiniz seviyelerde. Izleyelim, bu haftaki iletişim faciası ile yine bir 1 senesi gitti gibi ülkenin.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
baharda seçim var :oleyo: hesaplamalarınızı ona göre yapın.
Hayatında akut bir ekonomik kriz yaşamamış adamlar 7 yıldır içinde bulunduğumuz ekonomik tablonun kronik olduğunu anlamamış gelip burada ahkam kesiyor...
Borsanın son 10 yılında BIST30 veya temettü hisselerinden 10 tanesiyle bir portföy yapmış olsa da zararda...
BIST30 ve GARAN DOLAR BAZLI SAYIMLAR...
https://i.hizliresim.com/tj2828i.PNG
https://i.hizliresim.com/ly9h4vy.PNG
Bunları 7 yıldır veriyorum ben...
Ama nato kafa nato mermer....
Bunları yazdık diye çok saldıran oldu...
Hoşşşt diyorsun adam yine paçana yapışıyor, gitmiyor...
İsim vermiyeyim şimdi, yine gelip hırlamasın üstümüze...
Böyle it köpek yüzünden uzaklaşıp gittik bu mecralardan...
Diğerleri de o yüzden gitti...
İçinde bulunduğunuz kavanozun ısısını kadar yavaş yavaş yükseltiyorlar ki sizi pişirdiklerini anlamıyorsunuz.
FAKİRLEŞTİĞİNİZİN FARKINDA BİLE DEĞİLSİNİZ...
Şu BIST30 grafiğindeki en dipte gördüğünüz kırmızı çizgi AKP'nin iktidara geldiği günkü DOLAR BAZLI BIST seviyesidir.
İşte bu düşüş trendi orada sona erecektir....
Mayıs ayında...
https://i.hizliresim.com/tj2828i.PNG
20 yılda Amerikan borsaları 6'ya, Almanya borsası 5'e katladı.
Venezuela borsasından sonra en kötü performans gösteren borsa BIST...
20 yılda hisselerden borsada bir ortalama yapsanız kazancınız SIFIR olacak...
SIFIRA SIFIR ELDE VAR SIFIR YANİ....
Üstelik 20 yıllık dolar faizini de alamayıp külliyen zararda olacaksınız...
MAYIS SONRASI TÜRKİYE'NİN UFKU AÇIK...
BIST100; 5-6 YIL İÇİNDE DOLAR BAZLI 100 DOLARDAN 800 DOLARA (8 KAT) PRİM YAPACAKTIR...
BUNLARIN ÜLKEYE NE KADAR ZARAR VERDİĞİNİ YENİ NESİL ASLA UNUTMAYACAK...
YOLSUZLUK VE HIRSIZLIKLARI O KADAR ÇOK Kİ; 10 YIL TV VE GAZETELERDEN BUNLARIN HİKAYELERİNİ ÇARŞAF ÇARŞAF YAYINLAYACAKLAR.
NETİCEDE SİYASAL İSLAM BU TOPRAKLARDAN BİR DAHA GELMEYECEK ŞEKİLDE EBEDİYEN KAZINACAKTIR...
ADİOS AMİGOS...
Mohikan ; 2 puanı bırak 0.50 yi bile "hadi bari kimse beklemiyor biz bekleyelim" diye bekleyen (gülerek tabi..çünkü şaka) 2-3 ekonomist dışında kimse yokken sen hem 2 puan bekleyip hemde 9.25 dolar kuru..
Perşembe 21 olsa idi faiz bugün dolar 8.30 da idi..
Tabi borsada 1420 olmuş idi..
Bir garip anlamadım..Neyse..
Ha birde mayıs a kadar 1 dolar endeks sonrasında 8 dolar 5-6 sene süre..????
Kızma ama biraz afaki geldi..Neyse 5-6 sene demişsin ..Kimse hatırlamaz zaten..
Bende diyorum ki o faiz oralara ASLA gelmez..35 faiz de ne banka kalır ne bişi..
24 faize 1 sene dayandık
19 faize 8 ay bile dayanamadık..
35 faize en fazla 1 hafta dayanır sistem..
Bankalar mevduata 35 öderse 2 ay sonra resmen batık hale gelirler..
İnanılmaz para basarak kurtarmak lazım gelir bu durumda da dolar 20 tl ye gelir..
Haa yurtdışından birileri 100 milyar dolar falan getirip bu çorbaya sokmak ister mi bilinmez..
Anca öyle zaten..
selamlar saygılar..
bak kendini bilen insan nasıl yazıyor :) tebrikler.
borsada başarı nedir ??
aldın sattın 2 bin tl kazandın. şak yapıştır ekranı gördünüz mü kazandım demek değildir.
1- sen kimsin ??
açalım..
kimsin.. yani
yatırımcı kimliğin ne ? sen bir tradermısın anlık alıp satıyormusun ? uzun vadeci yatırımcımısın. temettücümüsün. yoksa sepetcimisin. ilk önce buna karar ver. yoksa hepsimisin ?
2- borsada fırsatlar bitmez. kar zarar kardeştir.
açalım..
borsada kar da zararda kardeştir çünkü borsa senin verdiğin kararlar doğrultusunda kar zarar oluruşur.
fırsatlar bitmez anlayışı burdan gelir.
vereceğin anlık karar seni karda ettirebilir ... zararada sokabilir. şekillendirdiğin dünyada anlık olarak tepki alırsın yani karşılığını bulursun.
yani ?
yani seçimler olacakta bilmem ne ne karar verise 5 seneye iflah olurumda. konut yatırımı yaptım 25 senede amorti edecekte..
borsa böyle biryer değil. karar vermenle anında bakiyene yansıyan bir yerdir.
bu nedenle kar zarar kardeştir dersin. ikisinide kucaklamasını bileceksin.
gelelim son noktaya
3 borsada başarı nedir ?
başarı aldığın pozun karla kapaması değildir. poz anlıktır. anlık netice alırsın.
başarı nedir. basamak basamak tırmanmanktır. önce 10 u 12 yaparsın sonra kardı zarardı 15 sonra yine aynı şeyler 30 ... böyle gider.
bu adım adım ilerleyebileceğin birşeydir.
bana gelince
ben tamamen dalgasına takılıyorum burda. :he:
hatta bazen kendi kendimle konuştuğum oluyo
5 tane tuborgu kaktırdımı benden karlısı yok:drunk:
Piyasalarda başarı nedir sorusuna bende cevap arıyorum .
Misal sepet yaptın kısmen stabil varlık altın dolar faiz fon ve hareketli varlık hisse agresif varlık viob fx kripto .
Bunların karmasında ne yaptığınızın bir önemi var aslında .
Stabil likit varlığın nedir hareketli agresif varlığın ağırlığın nedir .
Onları kazancını sepet bazlı mı yoksa ayrı ayrı değerlendiriyorsunuz buda önemli .
Baz para rezerviniz hangi para biriminde oda önemli .
Burada başarı nedir örneğin sene başından beri %30 artırıp ama döviz bazında yerinde saymak mı .
Yoksa ben düşüşe rağmen 30 artırdım başarılıyım demek mi .
Bunların cevabını verebiliyor musunuz .
Burada bulunma gayeniz nedir amaç nedir .
Endeksi yenmek mi Faizi yenmek mi yoksa Eurbond faizini yenmek mi .
Hedef kişiye ve risk anlayışına ve yaşam tarzına göre değişiklik gösterebiliyor tabi ki
50 bin tl ile gözü kapalı kripto para alıp memleketine 2 tane apartman diken var . daire değil apartman.
450 k da nakiti var.
başarı ne ? onu sorun..
Güzel kaliteli muhabbet.
Mohıkan dayıyı son zamanlarda twitterdan takıp edıyorum...eskıye nazara oldukça geliştirdi kendini .Fevriliği hem yaşının buyuk olmasından hemde geçmişte yaşadığı bazı travmalardan dolayıdır.sanırım bu yuzden doktorluğu bırakıp kafa dağıtmak icin keyfe keder elıotcu olmuş..takıpci kasmak gibi bi derdi yoktur zaten hesabı kılıtlı herkes takıp edemıor.kımseye eyvallahı yoktur..forumda yazan en zekı yazarlarımızdan biridir...Allah gönlune göre versin ve acılarını unutmasına yardım etsin...
bence finans piyasalarında işlem yapmak kitabi bilgilerle olacak şey değil. hatta ne kadar basit, ne kadar az gösterge kullanılırsa başarılı olma ihtimali daha fazla oluyor.
zaten epi topu 2 tane kriter var.
-- açgözlü olmayacaksın,
-- işin % 90'ı psikoloji üzerine kurulu, psikolojini diri tutmaya bakacaksın.
Benim açımdan başarı kriteri, standart sapması düşük, istikrarlı reel getiridir. Bak abartmıyorum, bu konuda yazdıklarım bir kitap olurdu herhalde derleyebilseydim. Uzmanlık alanım da budur zaten.
Yani, kritodan ya da sayısal dan, ya da 50 sene önce aldığı arsadan apartman diken adam benim gözümde çok başarılı sayılmaz. Olsa olsa çok şanslıymış derim.
Benim nazarımda, yıllık ortalamada, enflasyonu-dövizi-bşst100 ü en az 5 yıl boyunca, en az %10 yenen başarılıdır bence. Bir de yıllık bazda mümkünse eksiyi görmeyecek, portföy tepe değerinden %10 aşağı düşmeyecek vsvs.
Tofaş ta short olsan kazansan kazandığına bak..
Ne yapacan sen hınç işine girişiyorsun..
Diyeceğini dedin zaten..
Eee
Sonuç..
Short gölgesinde ilerliyorsun işte..
Gayet güzel..
Herşey zamanı geldiğinde oluyor işte..
Zamanında Sasa da az başımı agritmadı bu Forum..
Hatta buraya sordum bozayim mı diye..
Sonuç..
Buraya göre hareket etmedik tabi ama ne temelci yamulttum ki bu adam doktora yapmış müsteşar..ne de forumda temelciyim diye gezinen elemanlar..
Hatta bu yolun ilk yarısında boğa yönlü bulut abi ile beraberdik bu rallinin ilk yarısında..
Hatta ve hatta o bile dedi artık çoğu şey fiyatlandı ben çekildim diye..
Hisse 12 idi
3 bedelsiz bir temettü aldım..
En büyük 2. Basarimdir spot piyasa da..
Bazı konuda haklı çıkmanın bir gram anlamı yok cebim dolmuş mu ona bakarım..
Tofaş olayına gelirsekte..
2. Denemen senin bu..İlk sayımında 49.44 de short vurmalı idin..
Sonra saldı 50 ler dedin..
Oysa ki ilk 43 hareketinden beridir herkes short kovalıyor..
İllaki yakalayacaksın..
Ama bunu atıyorum 2. Ay sonra ortam sallanır Tofaş ilgi kaybeder shorttan vurdum dersin o senin sayım yanlış olur işte..
Zaten chip krizi büyüyor illa ki sarsilacak bu sektörde ama sadece bu sektör sarsilmayacak..
Yani genel resim çizilmiş..
Siz bağırınca burda Pegasus gibi olmayın herşey soğusun o zaman haklısınız..
Velhasıl kelam ..
Bu hisse bazlı short olayında Pegasus sasa gubrf kozal ve froto da varsa sayımın iddian kazancın bilelim..
Yoksa sizi tabi ki sayıyor ediyoruz bu başka konu..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben biri kaybettiğinde mutlu olmam. Biri kazandığında da üzülmem. Yediğimi içtiğimi sosyal medyada paylaşmam.
Bende aynen bunu diyorum hocam..
Banane mileltin parasından ancak kimse kaybetsin istemem..
Yeri geliyor delikanlıca elimi taşın altına koyuyorum..
Endeks dışında hisse bazlı vuruyorum..
Misali veriyoruz..
Herşey ortada..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu tecrübedir..
Ve bu konuda en büyük örneğim sayın jas tır..
Neden ..
Endeks yükselmez denilen dakka da 1 short basan bir göbele burda 1 vade toplam 2 ay geçirdik..
Elime ne geçti..
Hiç bir şey..
Peki neden jas ..
Adam edebiyle uzak vade short açtı..
Paranın içinden geçti hatta ilk grup kurduğumda sayın jas zengin oldu dedim..
Olay budur saymak değil stratejidir..
Kısa vade long olup asıl pozu uzakta açmaktır..
TOFAŞ TA sizde aynısını yapın .. ayarlayın marji paranızı basın..
O değilde Akçay bile Tofaş ta gaza geldi..
Ve gene diyorum sayın el turco ya dediğim gibi yiyorsa açın...
Adam 15 dakika da eline vermis short girenlerin
Aynı oyunu pegasusta yaşadım ben..
Herşeyin bir zamanı var ve Pegasus shorttan kazanan da duymadım..[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Yakın vade nedir bu güzelleme..
Bir arkadaş var hele kar ettiğini görmedim..33 ten beridir short diyor..
Oyuna gelmeyin dedik..[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Salan piyasa da gene yedirmedi..
Var bir olay kokusu çıkar yakında
Yanılmayan teknikci yok. Hep yanılan teknikci de yok. Sistemlerin başarı oranları %40 - 60 arası, bana göre insanların normal dağılımı da bu aralıkta. Ama bazı insanlar çok güzel kazanıyor iken çoğunluk kaybediyor. Neden? Çünkü hep kazanmaya odaklaniyorsun oysa kazanacagin bölgeye geldiğin zaman paran kalmadı ise geçmiş olsun. Ben tarz olarak cauti ağabeyi mesela çok beğeniyorum istikrarlı bir getiri eğrisi istiyor. Viop da bu çok çok üst düzey disiplin gerektirir, hissede ise sabır ister. Viop da çok çılgın kazançlar bana göre mümkün yapan da var. Insallah onlardan biri olmayı başarırım hedef o yönde ama şimdilik daha emekleme aşamasındayım.
Ayrıca 5 bira içen herkes haklıdır selamlar sevgiler.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayatımla ilgili ve eş dostlar ile ilgili çok keskin kararlar aldım. Felç olmadan önce enjeksiyon için hastaneye işi düştüğü için herhangi bir işe girmek için iş bulmak için arayan ziyaret eden insan sayısı çoktu. Felç olduktan sonra da bu menfaatci takım devam etti. Çay bahçesinde garson olan birini büyük bir şirkete yerleştirdim şuan genel müdür gibi sağolsun telefonumu bile açmaz. Bir kez bile teşekkür için aramadı. Bir akrabamın staj işi varken günde üç kez arardı işi bitti bayramda bile arayıp sormadi. Bu asalaklar yüzünden hastanede çok nadir tam maaş aldığım. Sürekli onların takıp gittiği borçları ödedim. İnsan olmanın bedelini ağır ödedim. En son birini aradım telefonumu bile açmaya tenezzül etmeyince ipler koptu bende. Artık karar verdim kimin benimle işi varsa ücretli hizmet vereceğim nasıl olsa bunlar beni ancak işi varken arıyor. Gerçek eş dost bunlardan muaf sadece asalaklar için geçerli.
Gerçekten çok büyük kerizmisim. Sabahın köründe kalkıp önce enjeksiyon pansumanlari yap sonra koştur koştur işe git işten yorgun argın çık tekrar bunları dolaş. Yol parası cepten malzeme cepten. Öküze pansumanlar için cepten steril gazlı bez tenturdiyot sargı bezi flaster al. Sanıyor ki bunları hastaneden beleş alıyorum hastanenin malını ancak o hastane de ameliyat olduysa kullanırım yoksa Medikalci den alırdım. Hayatımin büyük bir kısmı bunlara zaman ayırmakla hizmet etmekle geçti. Bu asalaklar o zamanlar evi tekke gibi ziyaret ederlerdi. Bugün sadece işleri düşünce arar oldular. Bende böyle keskin bir karar aldım en azından içimde kalmasın. Adım keriz olarak kalmasın istiyorum.