bugün yada yarın seans sonuna kadar devreye girmek zorundalar...hulk aldım birazcık..bilanço güme gitti....ama son bi hareket yapmalı...
Printable View
Günaydın esnaf, parasayma makinası lazım olan varsa bana ulaşabilir 2.el az kullanılmış makina mevcuttur :kahkah:
orasını bilemem ama 25 milyar dolar ikisinin piyasa değeri...
bu paraya dünyada hangi şirketler alınır arastırmak lazım...
hadi 25 milyar dolar oldun karmı varmı desen oda yok...
ikisinin ettiği toplam kar 500 milyon dolar etmiyor...
finansal piyasalara bu oluyor...
en basiti şimdiki yaşanan kripto olayı...
zamanında berberi manavı bana kripto aklı veriyordu...
şimdi hiçbirinin kafası yerden kalkmıyor...
10 yıl yaşlanmışlar 2 ayda...
bunlardada yaşanacak aynısı ama ne zaman ?
pgs ve thy devre kesebilir?
bademle tuttu..bankalarla verecek gibi...
Hipodromdaki atlar suyun içinden çıkmak için savaşıyor, bugün ereğliye nazaran türkcel daha bi iştahlı gibi sanki
Yok o yok bu derken borsa yine +2 ye dayandı. Bankalarda başlar şimdi yapar +3 show devam ediyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
60.000 e doğru adım adım bence.
vaybe cuma günku hareket sort toplamaymış meğer..bin kaplan gücünde devamke...seans içi ufak düzeltmelerle gideceğiz gibi...hulkda beklediğimden erken uyandı emanuke...
Sel abiyle cuma günü en tepeden şort açmadık diye üzüldüydük, borsada fırsatlar hiç bitmiyor diye boşuna dememişler
fırsat ayağımıza geldi,
Bağışımızı yapalım,
5082 den benden bi dene dayucuğum, yaz karakablı deftere
Dun borsa duser diyenler vardi burda:)) ne dedik takmaz borsa boyle seyleri.. ilk defa olmadi ya bizim ulkede
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5087 ort kisa... Stopum 4985@xu030 tamamen dalgasal.actim pozu .. 2. Dalga devam ediyor bence stop olmazsam bugun veya yarin kapatirim pozu... 2. Dalga ideal zaman yarin 15 kasimdi... sonra 3. Dalga rallisi bekliyorum .. Ve reverse long icin tetikteyim... Kismet...
Bozkurt abi ayni gun mu yaptik yine bagisi.. :)..
grafikler artık ekranlara sığmıyor :)
tradingviewde iki üç günde bir ayarlama yapmak gerekiyor.
Bırakın devre kesmeyi THYAO pozitife geçti, Borsa böyle birşeydir işte, çoğu zaman beklenen gerçekleşmez, umarım terste kalmadınız, Pozisyonları olmasaydı bomba patlamasını iyi kullanıp dibi boylamıştı,
https://i.hizliresim.com/r0q367l.PNG
SASA ve HEKTAS'ın endeks ağırlığının düşürülmesi lazım, soygun için kullanılıyorlar.
Aslinda hesapta yoktuda baktim fiyat iyi.. Sayimada baktim oda iyi.(yakin stop) .. Bakalim kismet.. Aşıri dusus beklentim yok ne gelirse artik
Sayimda son durum asagida.. O yesil bolgede bir ucgen bekliyorum....sonra ralli devam beklentim .. ... Kismet
https://i.hizliresim.com/qiynbft.jpg
Nasipten ötesi olmaz,akşam pazarı olursa ihya oluruz, olmazsa bağış yaptık der mutlu oluruz :he:
@pisyedili01, 15 yıl öncesi yazmama rağmen 10 yıl öncesine ulaşabildim, sizde denebilirsiniz, belki olur :)
https://i.hizliresim.com/km6cn7o.PNG
https://tr.investing.com/indices/bis...istorical-data
Bozkurt çalı arkasında ne ediiin. Sasaniler zorla bağış mi alirler.
ivedi cvp için teşekkürler.
yalnız ben soru şu sebeple havada kaldı aziz dostum.
bir kişi 15 senedir viopda kazanan var mı diye sormuş.
bende viopda geriye dönük kendi extresinni göre var mı diye sormuştum.
amacım son 15 yılki kar zararımı hesaplamakdı.(ben denedim son 1 yılı görebiliyorum sadece)
o yüzden sormuştum.cevap için tşkler dostum yinede.düşünmen ve zahnet etmen yeterli binyaşayasın dostum.
not:daha önce merakdan bende geriye dönük kendi performansımı merak etmişdim.
kendi tarihsel performansımı ispatlayabilmek önemlidir benim için.
ispatlayamayacaksam zaten boşuna komisyon ödüyorum demekdir işlemi anında keserim.
Bozkurtun sesi çıkmıyor sasaniler zorla bağış almak için öpüyorlar sanki
Vobdan zengin olan görmedim(belki vardır).Vob çok uygun şartlarda ,makul kaldıraçla harçlık verir.Yoksa zengin etmez.
Hele short olanın sonu hüsrandır.
VOB YAPMAYIN(dilimize pelesenk oldu).Batarsınız,asla başaramazsınız,aklını alırlar vs...:)
HUZUR BIRAKMAZ,gece millet başka işlerle uğraşırken siz futurelere bakarsınız.:)
bence 2 yöntem var;
---Belli noktalarda,3-5 farklı sektörden 10 hisse al ve bekle..işte HUZURLU ZENGİNLİĞİN ANAHTARI.
---Bu arada,CAUTİONARY YÖNTEMİNİ İNCELEDİM..KENDİMCE GEÇMİŞE DÖNÜK testlerini yaptım...sıkıntısız ve güzel kazanç yöntemiymiş.Strest yok.uzun vade iyi getiriler oldu.
https://www.dunya.com/ekonomi/borsa-...-haberi-674251
"Şirketlerin ilk çeyrek bilançolarını açıkladığı günlerde yıllıklandırılmış karlar üzerinden yaptığım hesaplamalarda BİST-100’ün ortalama fiyat/kazanç oranı 7.98 çarpan seviyesindeydi.
2022 üçüncü çeyrekte aynı yöntemle yaptığım hesaplamaya göre BİST- 100’ün fiyat/kazanç oranı 6.30 çarpan seviyelerine geriledi.
Aradan geçen 7 ayda BİST-100 endeksi TL bazlı yüzde 82 değer kazanmış olmasına rağmen değerleme rasyoları bazında yüzde 21 daha ucuz. Bu da demek oluyor ki BİST-100 endeksinin, henüz rallinin hızlanmadığı 2022 Nisan ayının seviyesine bile gelebilmesi için en azından 5 bin 496 puan seviyesine kadar gelmesi gerekiyor."
YTD
Hudut namustur bize böyle öğrettiler.
Bu sorunun cevabına ulaşmak mümkün değil ama!
küçük ve orta ölçekli yatırımcılardan sürekli işlem yapıp da kazanan olduğunu düşünmüyorum, trend yakalayıp direnen kazanmıştır ama mutlaka terste kalıp inatlaşarak kazandığını gün gelir vermiştir, az kazanıp çok kaybediyoruz hep, trend yakalayıp da vefat eden yatırımcı pozisyonlarının kazandığını duyuyoruz sadece :)
Teknik, temel ve viop bilen tecrübeli arkadaşların yöntemime ilişkin görüşleri çok değerli. Bence, ve uygulama sonucu pratikte gördüğüm gayet net bir bist üstü getiri fırsatı var. Yani BİST endeksten daha az risk alıp, yıllık bileşik olarak %10-20 daha iyi getiri fırsatı var. Bu yöntem orta vadede erken emekli, uzun vadede zengin eder. Benim gördüğüm bu.
Benzer bşf değerlendirmeyi yemekçi abi den de bekliyorum:)
Tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin :he:
https://www.youtube.com/shorts/GDdiU0LoSW0
sürekli işlem yapıyorum sabah akşam.(süreklilik derken misal bu sene 600 kazandım bir soraki sene 400 kaybedersem 24 ay 600-400 =200 olarak düşünürseniz süreklidir mi ?
yoksa abi sen 12 ayda 600 kazandın sonra gittin 12 ayda 400 kaybettin midir?? bakış açısnızı bilmem lazım.
not:extre özetimi atarım bir kereye mahsus alıntı yapmazsanız.
Niye açmıycakmışım, bal gibide açarım, cuma günü 40 taleden asels aldık, kar ı kitlememiz lazım
Kilit tavan benim sayabildiğim 11..
Yüzde 5 üzeri eksi ise 2-3 tane..
Tam gaz yukarı devam yani..