Hakikaten sıkıntılı tipler var.
kendime göre ciddi sayılabilecek miktarda 3 ün altında ortalama ile dolardayım ve son derece huzurluyum.
bu başlığa gelip dolara bok atmak niye
kuyruğunuza sağlam basmış bu dolar sanırım.
cidden rahatsız tipler.
Printable View
Hakikaten sıkıntılı tipler var.
kendime göre ciddi sayılabilecek miktarda 3 ün altında ortalama ile dolardayım ve son derece huzurluyum.
bu başlığa gelip dolara bok atmak niye
kuyruğunuza sağlam basmış bu dolar sanırım.
cidden rahatsız tipler.
Geçen sene tam bugün USD/TRY 2,94
Bu sene bugün USD/TRY 3,4050
Şimdi dolar yükselmiş mi düşmüş mü? :evil:
Beyler tartışmayın gece 22.30 da bile veriyorlar
3.4050
Yarın veri meri gelir ABD den (zaten her gün bi halt var anasını satim) :oleyo:
Bir yüzde 1.5 daha verirler
3.35 i görürüz
Euro you da bir yazsana kardeş o zaman daha iyi görürüz gorecegimizi
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ağız tadıyla zarar etmemize bile izin vermiyor bazıları...:)
Bir de bunlarla ve ukalalıklarıyla uğraş dur.
Buraya bu başlığa geliş amaçları belli.
"Ben dememiş miydim?" den "siz bu işi bilmiyorsunuz"a kadar bir tatsızlık çizgisi.
Sonra bu başlığın müdavimlerinden lafı yeyince, adamlık pozları.
Boş verin.
Basketbolda da yenildik zaten...:)
Doktoru bile sinirlendirmişler ya...Pes..
Valla ben, değil burada felaket tellalı gibi zıpçıktılık yapanları, böyle günlerde gundwane'i bile zor çekiyorum...:)
3.4030
gece 11 oldu hala satıyorlar waşş çüş ohaaa walla..
Yarın yeni bir gün...
Elimizde bir gün önceki kadar dolar var.,
Eksilmedi.
Yok olmadı.
Hala değer sistemimiz dolar üzerine kurulu.
TL değil.
Diyanet belki gelecek yıl hac ücretlerini TL olarak belirleyecektir.
Ama gene de çaktırmadan dolar kurunu, o da olmazsa enflasyon oranı kadar artırımı bileceklerdir...
Bugün, bir ucu Erdoğan'a üzanan, Zafer Çağlayan'a ABD de dava açılma haberi bile, piyasalarda en ufak bir tepkiye neden olmadı.
O kadar yani.
Böyle bir durumun herhangi bir gelişmiş ülkede nasıl karşılanacağını bilmeyen yoktur aramızda...
Tuhaf bir sistem ve pazarız...
şimdi başta bu cümleleri yazan, dolar yükseldi bir yılda diyen arkadaş, dolar 3,52 iken yukarıdakiler yazmışsın.
Ben zaten doların ucuzunu severim abicim. Pahalı olsa alamayız, ucuzlasın ki daha çok alabilelim. Manyak mıyım dolar çıksın diye bekleyeyim.
17.04'te dolar 3,70 iken hala dolar pazarlıyormuşsun, eski topicte kalmıs alıntı yapamıyorum. geçen yıl bu dönem alıp 3 lira maliyetlenmek başka birşey. 3,94 gören dolar iin 3,40'a geldiğinde bak dolar 1 yılda yükseldi demek başka birşey. algıyla oynamayın. insanları aptal yerine koymayın.
Bu arada bilgisayarımda yer imlerini bir şekilde kaybettim.
En az cep telefonu kayıtlarını kaybetmek kadar koydu bana...
Yarın bilgisayarcı bakalım ne deyip ne yapacak...
Ya yıllardır konusu geçiyor..para bolloğu..
Bu para bolluğunda yüzde 12'le yabancıya kılçıksız faiz veriyoruz..
Hadi aşağıdaki listede 12 ve üzeri faiz veren ülkeleri yaz, sırala buraya desen cevap veremeyecek..tünemişler buraya yok hakaret felan..sürüler halinde vakanın durumuna göre..:)
Yok kardeşim hakaret varsa apolet numarasını al:)..sırası geldiğinde gerekçeleriyle git ondan hesap sor..
AMA DERT BAŞKA..
Hadi varsa onlardan bir tane bilgili insan listelesin şuraya 12 ve üzeri faiz veren ülkeleri..gerekeçlerinide yazsın savunmasınıda yapsın..ama yok..dış mihrak felan yemezler buralarda ona göre..
O yüzden diyorum neye sevinip neye sevinmeyeceğimizi öğrenemedik hala..aynı filmi tekrar tekrar başa sarıp izleyip duruyoruz..farkeden kaç kişi?
https://tradingeconomics.com/country-list/interest-rate
İşte dünyanın durumu:
Alıntı:
Bu başlıkta kimi tipleri çeken bir durum var.
Dolarda değiller...
Dolara girme niyetleri için uygun bir yer de değil bu başlık.
Peki nedir cazibemizin kaynağı?
Bilgimiz olamaz.
Bu zaten dalga konusu.
Sinirimiz ve de tepkimiz olabilir mi?
Bak önceki sayfada ne demişim, ucuzlamasında kimin emeği varsa teşekkürlerimi iletmişim.
Pazarladığım birşey yok. Derdin nedir, amacın nedir bilmem.
Keşke 2tl olsa diyorum ama yine yaranamıyorum.
Beni doların çıkmasına sevinen tayfa ile karıştırma. Ben onlardan değilim. Ben düşünce sevinen türdenim. Yani aslında bu topikte dolar düşecek diyenlerin haklı çıkmasını istiyorum. Ama uzun vadede hiç haklı çıkamıyorlar.
İnanmıyorsan grafikler ortada.
O alıntıladığın mesajda da bugün söylediklerimden farklı hiçbir şey yok. Kim kimi aptal yerine koyuyormuş?
Dolar 3.40'a mı düşmüş. Oh mis abicim, ucuz dolar işte. Sevinmeyek mi? :halay:
Bora abi tespit süper :))))))
Ben niye seviniyorum, çünkü dolardaki paraya ihtiyacım yok. Belki de hiç olmayacak.
Kredi çekip dolar alan, ya da ileride ihtiyacı olması muhtemel paralar ile vurkaç peşinde olan yarım akıllılar zaten her daim hakettiklerini bulurlar.
pek cevap vermem, dalaşmam da. ama madem sözlerinin arkasındasın, mantıksızlığını ortaya koyayım;
dolar bir yatırım aracıdır, kar edeceğini düşünerek satın alırsın. sen satın almışsın hatta düştükçe almak gerektiğini savunuyorsun. motivasyonun kaynağı ise tekrar yükseleceği ve kar edeceğin öngörüsü.
bana cevaben düşmesine sevindiğini belirtmişsin (kesinlikle olumlu ancak bu başka bir konu). bir yatırım aracına düşeceğini öngörerek yatırım yapmaz insan. ama hatalı yatırım yapabilir, normaldir. %30 yükselen bir yatırım aracının karının %18ini geri vermiş...
kalabalık ettiğim için kusura bakmayın. cümleten hayırlı akşamlar.
Benim TL cinsinden bir kar hedefim yok. Çok yanlış anlamışsın.
Benim bütün derdim dolar/euro üzerinden kar etmek.
Bu yüzden de portföyün büyük kısmı dolar (%70) kalanı da diğer varlıklarda. Euro/Dolarda 1.05 altında daha gider diye bekliyordum şu anki duruma göre yanılmışım yalan yok.
Bu paritelerin hiçbirinde TL üzerinden kar hedefim yok. Çünkü TL ile bir gelecek beklentim yok. Almayı hedeflediğim bir varlık yok. Bu kadar netim.
bu başlık bu forumun en çok takip edilen başlıklarından birisi
başta kıymetli enki, rxpu.....haksızlık etmeyeyim çok sayıda katılımcıyı neredeyse atlamadan tümünü okuyorum.
ve bu sayede bir çok konuda bilmedikleri de öğreniyorum.
lütfen katkısı olan yapsın
ama parazit yapmasın :)
Dolar TL düşmüş tırssss..
Dün aldığım x dolar hala x dolar. Ha ne olur, potansiyel x+2 dolar karı kaçırmışım. Çok da fifi. :)
Enterasan bir vaka var ortalıkta.. Draghi aylardır ''taper'' konusunda oyalıyor..ama her oyaladığında Euro yukarı atıyor kendini..
Öncekinde güçlü Euro'dan söz edilmedi dediler..bugünkü toplantıda'' taper'' için güçlü Euro'yuda dikkate alacağız dediler..ama yine fark etmedi, Euro yükseldi..detaya girmeyeyim ama AB'nin durumuda pek iç açıcı değil..en azından FED'le ECB arasındaki faiz farkı ve faz farkı yeter..ha bu arada ECB faizede dokunamadı bugün..:)
USD/JPY'de 108'lerin aşağısını zorlayacak gibi duruyor(USD/CHF ise -%0,58)..katarın uzunluğu çok büyük, EM'lerden olmasada bir kısmını geri sarıyorlar diye düşünüyorum...belki Kore gerginliği sebebiyle geçicidir bilmiyorum..
Doların çıkmasına sevinen, düşmesine üzülenler bu işten zerre anlamıyorlar. :cool:
(maaşı dolarla alanlar hariç)
Mesela dolar düştükçe mandrake tırnaklarını yiyor. :party:
Ben buraya gelip sağa sola küfürler eden arkadaşların asıl derdini söyleyeyim:
Yarın dolar 10tl bile olsa dolara talep olacak. :evil:
100tl yap, gene olacak.
İlginç günler yaşıyoruz.. Anlamak mümkün değil.. Anladığım tek şey memlekete girecek kazık.. Yüksek faiz , düşük dolar!!!!!! Euro düşmüyor dikkatinizi çekerim!!!! Bence zemin hazırlıyorlar ve varlıklardan çıkarken düşük dolarıda alıp gidecekler.. Bilmemki bu Zaman'lama gelince devleti yönetenler uyanır mı!!!!!! Brezilya bile faizlerini 1 tam puan düşürerek 8.25 lere çekti... Bizde 14-15 hala !!!!!!!! Görünen köy kılavuz istemez dünyanın en yüksek faizi bizde bu asla sürdürülemez bir durum... Kesinlikle faturası ödenecek şimdilik geçici , yalancı dolma yiyişi gibi bir şey bu iş.... Tüm bunlara rağmen 3.47 den aldığım dolarlarımı 3.43 den zararına sattım... Belki 3.30 dan belkide daha altından 3.00 gibi alabilirmiyim diye.. 4.17 den sattığım Euro'ları 4 .00 bile yerine koydurmadı gafil.. Ne bileyim 4.10 Euro .......... 3.10 dolar olacak mı!!!!!!!! Arada 1 lira fark..... Olur diye doları zararına verdik... İyiki vermişiz 3 kuruş daha düştü meret.
Yahu bugün öğleden sonra geldiler çekirge sürüsü yok yok koyun sürüsü gibi saydılar,döktüler hatta bazıları hakarete kadar gitti,sonrada geldikleri gibi gittiler,garip:)
Kendi akranları arasında en yükseklerden %12 faize gelip bu milletin kanını iliğini kurutan yabancılarıda küfretsinler o zaman..yada hemde bu bolluk ortamda niçin bu faizin verilmek zorunda kalındığını sorgulasınlar..kime ne hesap sorabileceklerse buyursunlar sorsunlar..
Yok sorguluyamıyorsa..boş teneke gibi burada tıngırdamanın bir anlamı yok..
İçlerinde var mı eğitici, öğretici olan..yok..
Sürüler halinde gidip geliyorlar başlığa..
Dolar düştü çoğalıyorlar..
Dolar arttı..yok oluyorlar..üç maymun..
Oysa başlığın müdavimleri burda..
Düşsede çıksada fark etmiyor..
Diyoruz her zaman bilgiyle bekliyoruz..
Ama maalesef yine yok..:cool:
İyi geceler herkese..onlarada..
Valla birader bu adamlar dolar 3.65 lerde iken dolar 2.90-3.10 lara gelecek diye yazıyorlardı ... Ben o Zaman inanmamıştım onlara ama 3.40 lara gelince inanmaya başladım .. Tabi süreçte dolardan biraz zarar ettik ama Euro'da tuttuğum için zararı telafi ettik.. Şimdi bu yüzden elimdeki dolarları sattım 3.00 gibi veya 2.90 gibi yerine koyarım diye... Çünkü bunlara kızsakda ama dedikleri çıkıyor ve dolar düşüyor ... Memlekete sonra girecek kazık ayrı mevzu ama ben şimdi kendimi düşünüyorum.. Zaten trade yapıyorum .. Dolar sürekli düşüş sergilediği için trade işe yaramadı... Bir kere fırsat verdi 3.52 den aldığımız dolarları 3.64 gibi satmadık.. 3.60 altında sattık.. 3.47 de tekrar daldık ama tekrar aşağı salındı.. Demek ki 3.00 gibi alım fırsatı verecek gibi durum yarattı.. Kademeli olarak 3.10 dan alınmaya başlanır ta ki 2.90 lara kadar kademeli alınır bu dolar.. Teknik meknik yok bu iş için... Durum ortada bende 3.84 lere gider diyordum dolar için ama piyasa çok acayip bir şey.. Bazen savaş bile çıksa düşmeyen varlık düşmüyor .. Cennet bahçesinde olsan da düşürüyor varlıkları yeri gelince....Açıkcası godomanlar hangi dalda ise o dal sağlam oluyor..onların pozisyonunda , onların bindiği dalda olman gerekiyor.. İsterse bu dal çıtkırıldım dalı olsun .. İşte o dal kırılmıyor.. Diğer sağlam gördüğün kiriş gibi bir dalda karınca üzerine çıksa kırılıveriyor.., işte piyasa bu.. İyi olanı kötü göstermek, kötü olanı iyi göstermek..piyasa , piyasa , piyasa ... Kazanan tarafı bulmak marifet .
EUR/USD paritesi ve Trump nedenle düşüyor dolar. Ama herkesin gözden kaçırdığı bir şey var .libor+faiz. Son zamanlarda çok yükseldi .
Bu arada varlık fonu başkanı görevden alınmış .doğruysa . Yalniz dolar dış piyasaya göre 3.30 u çok tan gormeliydi .düşmüyor yeterince.acaba yükseliş için gücünü mu topluyor ?
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
3,47 dibi bozulup %2 düştüğünde şu hale bayılıyorum en sevdğim durum.
*
3.30 3 2.90 2.80 cepte.
*
5-6 ay sonra tarih bizi yargılasın.
Dxy 91,5. 3,4034 den dondu.
Yaptıkları siyasi tercihlerle ülkeyi kurtardıklarını ve kendilerine bu deryalar kadar büyük servetten daha fazla pay düşeceğini uman kesimin zafer çığlıklarından ibaret.Yoksa büyük çoğunluğunun ekonomiyle dolarla falan işi yok.Dünya yansa,doğalgaz masrafımız olmaz diye sevinebilecek kimseler.Onların da dünyaya bakış açısı böyle yapacak birşey yok.
Haklısınız dahada düşebilir,mantıklı yazılarla kendini anlatanlara zaten itirazımız yok,ama bozuk bir saat bile günde 2 kez doğruyu gösterir:)nasıl dolar 5-6-7 tl olacak diyenlere nasıl olacak anlat diyorsak,bu arkadaşlardan da mantıklı izah bekliyoruz,buraya gelip insanları tahrik edip ,haksız yere itham etmelerini değil...
nazikçe ve samimi bir uyarı.
-
hatalı grafiği takip ediyorsunuz. sepet olarak tl yi takip edin. orada göreceksiniz ki işler hiç yolunda değil. yükselen diplerle daha da hep daha da düşecek diye alttan alırız diye verdiğiniz malları görüp uyuyamayacaksınız belki.
*
gören göz.