Sayfa 508/1009 İlkİlk ... 84084584985065075085095105185586081008 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,057 - 4,064 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ya yıllardır konusu geçiyor..para bolloğu..

Bu para bolluğunda yüzde 12'le yabancıya kılçıksız faiz veriyoruz..

Hadi aşağıdaki listede 12 ve üzeri faiz veren ülkeleri yaz, sırala buraya desen cevap veremeyecek..tünemişler buraya yok hakaret felan..sürüler halinde vakanın durumuna göre..

Yok kardeşim hakaret varsa apolet numarasını al..sırası geldiğinde gerekçeleriyle git ondan hesap sor..

AMA DERT BAŞKA..

Hadi varsa onlardan bir tane bilgili insan listelesin şuraya 12 ve üzeri faiz veren ülkeleri..gerekeçlerinide yazsın savunmasınıda yapsın..ama yok..dış mihrak felan yemezler buralarda ona göre..

O yüzden diyorum neye sevinip neye sevinmeyeceğimizi öğrenemedik hala..aynı filmi tekrar tekrar başa sarıp izleyip duruyoruz..farkeden kaç kişi?

https://tradingeconomics.com/country-list/interest-rate

İşte dünyanın durumu:

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bu başlıkta kimi tipleri çeken bir durum var.

Dolarda değiller...

Dolara girme niyetleri için uygun bir yer de değil bu başlık.

Peki nedir cazibemizin kaynağı?

Bilgimiz olamaz.

Bu zaten dalga konusu.

Sinirimiz ve de tepkimiz olabilir mi?

3.  Alıntı Originally Posted by noob Yazıyı Oku
    3,94 gören dolar iin 3,40'a geldiğinde bak dolar 1 yılda yükseldi demek başka birşey. algıyla oynamayın. insanları aptal yerine koymayın.
    Bak önceki sayfada ne demişim, ucuzlamasında kimin emeği varsa teşekkürlerimi iletmişim.

Pazarladığım birşey yok. Derdin nedir, amacın nedir bilmem.

Keşke 2tl olsa diyorum ama yine yaranamıyorum.

Beni doların çıkmasına sevinen tayfa ile karıştırma. Ben onlardan değilim. Ben düşünce sevinen türdenim. Yani aslında bu topikte dolar düşecek diyenlerin haklı çıkmasını istiyorum. Ama uzun vadede hiç haklı çıkamıyorlar.

İnanmıyorsan grafikler ortada.

O alıntıladığın mesajda da bugün söylediklerimden farklı hiçbir şey yok. Kim kimi aptal yerine koyuyormuş?

Dolar 3.40'a mı düşmüş. Oh mis abicim, ucuz dolar işte. Sevinmeyek mi?

4. Bora abi tespit süper )))))

5. Ben niye seviniyorum, çünkü dolardaki paraya ihtiyacım yok. Belki de hiç olmayacak.

Kredi çekip dolar alan, ya da ileride ihtiyacı olması muhtemel paralar ile vurkaç peşinde olan yarım akıllılar zaten her daim hakettiklerini bulurlar.

6.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bak önceki sayfada ne demişim, ucuzlamasında kimin emeği varsa teşekkürlerimi iletmişim.

Pazarladığım birşey yok. Derdin nedir, amacın nedir bilmem.

Keşke 2tl olsa diyorum ama yine yaranamıyorum.

Beni doların çıkmasına sevinen tayfa ile karıştırma. Ben onlardan değilim. Ben düşünce sevinen türdenim. Yani aslında bu topikte dolar düşecek diyenlerin haklı çıkmasını istiyorum. Ama uzun vadede hiç haklı çıkamıyorlar.

İnanmıyorsan grafikler ortada.

O alıntıladığın mesajda da bugün söylediklerimden farklı hiçbir şey yok. Kim kimi aptal yerine koyuyormuş?

Dolar 3.40'a mı düşmüş. Oh mis abicim, ucuz dolar işte. Sevinmeyek mi?
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Geçen sene tam bugün USD/TRY 2,94
    Bu sene bugün USD/TRY 3,4050

Şimdi dolar yükselmiş mi düşmüş mü?
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Dinlenme evresi alım fırsatıdır ama anlayanaa...

Anlamak için daha kaç defa seyretmemiz lazım acaba aynı filmi. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az!

Ben ne mi yapıyorum? Dinlenme evresindeyken alıyorum, coşunca satmıyor; yine alıyorum
     Alıntı Originally Posted by noob Yazıyı Oku
    şimdi başta bu cümleleri yazan, dolar yükseldi bir yılda diyen arkadaş, dolar 3,52 iken yukarıdakiler yazmışsın.

Ben zaten doların ucuzunu severim abicim. Pahalı olsa alamayız, ucuzlasın ki daha çok alabilelim. Manyak mıyım dolar çıksın diye bekleyeyim.

17.04'te dolar 3,70 iken hala dolar pazarlıyormuşsun, eski topicte kalmıs alıntı yapamıyorum. geçen yıl bu dönem alıp 3 lira maliyetlenmek başka birşey. 3,94 gören dolar iin 3,40'a geldiğinde bak dolar 1 yılda yükseldi demek başka birşey. algıyla oynamayın. insanları aptal yerine koymayın.

pek cevap vermem, dalaşmam da. ama madem sözlerinin arkasındasın, mantıksızlığını ortaya koyayım;

dolar bir yatırım aracıdır, kar edeceğini düşünerek satın alırsın. sen satın almışsın hatta düştükçe almak gerektiğini savunuyorsun. motivasyonun kaynağı ise tekrar yükseleceği ve kar edeceğin öngörüsü.

bana cevaben düşmesine sevindiğini belirtmişsin (kesinlikle olumlu ancak bu başka bir konu). bir yatırım aracına düşeceğini öngörerek yatırım yapmaz insan. ama hatalı yatırım yapabilir, normaldir. %30 yükselen bir yatırım aracının karının %18ini geri vermiş...

kalabalık ettiğim için kusura bakmayın. cümleten hayırlı akşamlar.
    yalnızca cehaletle savaşıp gerisiyle sevişelim. zengin olma garantisi yok ama dünyanın çok daha keyifli bir yer olacağına eminim

7.  Alıntı Originally Posted by noob Yazıyı Oku

bana cevaben düşmesine sevindiğini belirtmişsin (kesinlikle olumlu ancak bu başka bir konu). bir yatırım aracına düşeceğini öngörerek yatırım yapmaz insan. ama hatalı yatırım yapabilir, normaldir. %30 yükselen bir yatırım aracının karının %18ini geri vermiş...

kalabalık ettiğim için kusura bakmayın. cümleten hayırlı akşamlar.
    Benim TL cinsinden bir kar hedefim yok. Çok yanlış anlamışsın.

Benim bütün derdim dolar/euro üzerinden kar etmek.

Bu yüzden de portföyün büyük kısmı dolar (%70) kalanı da diğer varlıklarda. Euro/Dolarda 1.05 altında daha gider diye bekliyordum şu anki duruma göre yanılmışım yalan yok.

Bu paritelerin hiçbirinde TL üzerinden kar hedefim yok. Çünkü TL ile bir gelecek beklentim yok. Almayı hedeflediğim bir varlık yok. Bu kadar netim.

8. bu başlık bu forumun en çok takip edilen başlıklarından birisi
    başta kıymetli enki, rxpu.....haksızlık etmeyeyim çok sayıda katılımcıyı neredeyse atlamadan tümünü okuyorum.
    ve bu sayede bir çok konuda bilmedikleri de öğreniyorum.
    lütfen katkısı olan yapsın
    ama parazit yapmasın

Sayfa 508/1009 İlkİlk ... 84084584985065075085095105185586081008 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •