Bu yaptığın stratejiye göre Turkcelli'in endeksten fazla yükselmesi gerekiyor. Doğru mu anlıyorum?
Printable View
Bu soru, yasiniza, beklentilerinize ve bilginize gore degisir.
Eger saglam defansiv hisseleri bulur, uygun fiyattan alirsaniz, kazanirsiniz.
GARAN mesela, 2016 da 6.50 lerdeydi.
O donemde, eger yeterli sure takip ettiyseniz, " yahu bu 4 TL.ye dusermi." endiseniz olmazdi ve kazanirdiniz.
Eger bu sorularin yanitini herkes bilse, pek kaybeden olmazdi.
Diger konu, zamaninda konuyu cok iyi calisip vade anlayisiniza gore sectiginiz kagidi almak.
Yoksa, 6.50 GARAN, 8'e vardiginda satarsiniz.
Bu borsa isinde en zor konu Karin uzerinde oturmayi basarabilmektir.
TUPRS'i 25 TL.den alan 50'den satti mesela, ama bazilari 117 TL.den satti.
Sonuc olarak en onemli konu, temel analizi cok iyi bilmek ve bilgidir.
Bunlar varsa size kimse yenemez.
Zaten bunlar varsa, 350 Bin'e konut alip, kiraya vermezdiniz.
Fazla kazanmanın tek yolu fazla risk almak.
Birbiri ile ters hareket etme potansiyeli olan yatırım araçlarına %50-%50 yatırım sizi zarardan koruyabilir. Ama uzun dönemde diğer enstrümanlardan fazla kazandırma potansiyelinin çok olduğunu düşünmüyorum.
En son örneğini geçtiğimiz 10 ayda yaşadık sayılır. 2016 Kasım'da veya Aralık'ta %50$ - %50 Endeks yatırımı yapan birisi, %100Endeks yatırımı yapana göre epey az kazandı.
Çok kazanmanın yolu, çok risk almaktır.
Kişi önce ne istediğini, ne tip bir yatırımcı olduğunu kendi özelliklerini sorgulamalıdır. Risk almayı seviyormuyum, seviyorsamda kaybedince sakin kalabiliyor, panik yapmadan bekliyebiliyormuyum veya yeri geldiğinde kesip atabiliyormuyum, yoksa gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalamı kalıyorum.
Tek bir reçete ile her hastayı tedavi etmek mümkün olmadığı gibi tek bir strateji ile yatırım yapmakta makul bir yaklaşım değil.
Sayın Whale bu arada sözüm size değil, genel olarak ortaya yazıyorum. Yazdıklarınıza saygım sonsuz.
Katiliyorum.
Burayi okuyanlarin once yatirim anayasasinin temel kurali olan ne kadar risk o kadar kazanc veya kayip gercegini icsellestirmeleri lazim.
Ben mesela yillardir %100 hisse gidiyorum, halimden memnunum bazi kisiler icin boyle bir sey dusunulemez olsa da.
Syg,
başlıkta bahsi geçmiş.
aslında ev alıp kiraya vermek iyi bir yatırım mıdır? bence çok şüpheli.
350.000 tl ye alınan bir evin kira geliri 160-200 ay arası amorti etmeli. yani en az ayda 1500 lira getirisi olmalı.
onun yerine misal akçansa hissesini 12 tl den alsak 29 bin lot eder. her yıl hisse başı 1 tl temettü verirse yılda 29 bin tl ediyor. ayda 2400 tl. hissenin değer artışı da cabası.
ayrıca kiracıyla uğraşma, akma, kokma derdi de yok.
ille bu hisse olması da gerekmez. çok daha iyi temettü verimi olan hisseler var. tabii bahsettiğim vade uzun.