ekonomiyi kemal devişten almışlardı sanırım kemal dervişe teslim edip gidecekler
Printable View
ekonomiyi kemal devişten almışlardı sanırım kemal dervişe teslim edip gidecekler
TCMB : 2018 yılının dördüncü çeyreğinde gerçekleştirilecek Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin takvim ekte yer almaktadır.
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...018/DUY2018-43
Zaten chp liler full reisci oldu
Dolarcilari zengin yapti reis :)
Kapi kapi dolasip rte ye oy istyecek chp liler hic sorun yok
Ama akp liler perisan vaziyette ;)
https://eksisozluk.com/isten-atilan-...9399?a=popular
Pazar güncellemeleri seri31
Geçen sene 1.5 tl olan kelek 5 tl olmuş. Geçen haftaya kadar bağı 1 tl olan maydanoz dereotu nane demeti 1.5 olmuş. La oglum omer %50 zam cok değil mi dolara mı bağlı bu meretler dedim. Yok abi bunlar domatese bağlı domates 10 tl oldu dedi
[QUOTE=vicente;2683947]Zaten chp liler full reisci oldu
Dolarcilari zengin yapti reis :)
Kapi kapi dolasip rte ye oy istyecek chp liler hic sorun yok
Ama akp liler perisan vaziyette ;)
https://eksisozluk.com/isten-atilan-...9399?a=popular
,,,
https://www.gittigidiyor.com/gda/salca/domates-salcasi
Salçada dolara endesklenmiş
Atilla Yesilada
twitter@AtillaYesilada1
Düzeltme ve kamu oyuna açık şikayet: Raporun altında adı yer alan kurum Yatırım Finansmandır. Bu makaledeki herşey güvenilir kaynaklardan alınmıştır. Buna rağmen 2ci kez Akbank tarafından sansür girişimine uğruyorum. BDDK'ya da şikayet edildim.
Görülen luzüm üzerine. Akbank'ın 2 yıllık sendikasyon kredisinin akibeti. İngilizce raporumuzda yer alan ifade yazan kurum tarafından düzeltildi:
Akbank sabahtan beri beni 3 kişiye arattı bu haberi düzeltmem için. Niye bu kadar hassaslar acaba? Ben bu habeir yazarken tek bir kaynaktan yararlanmadım. İşte Financial Times'de çıkan ifade:
Peki niye bu haberin peşine düştüm? Çünkü Akbank sendikasyona 2 tranche için çıkmıştı. İşte 13 Eylül Bloomberg haberinden alıntı:
Şimdi, bir haberci olarak sormak hakkım değil mi? 2 yıl vadeli kredi ne oldu? Vadesi 2019'da dolacaksa, niye Eylül'de 2 yıl vadeli için Libro artı 290 puan teklif verdiniz?
Değerli Akbank yönetimi, yaptığınız beni itibarsızlaştırma girişimidir. Lütfen bir basın toplantısı düzenleyip halka açık bilgi verin. Yanlış biliyorsak, basın bülteni yayınlayın!
Ben anlamadım olayı atila yeşilada ne yazmış akbank neye kızmış.2019 da vadesi dolacak kredi varmış da akbank erken mi kapatmaya kalkmış,öyleyse neden ,ve atila yeşilada bunu yazdı diye akbank niye kızmış tekzip etmiş.Bunların altında yatan olay ne özellikle sn rxpu olmak üzere işi bilen işten anlayan arkadaşların açıklamaları olursa çok sevinirim.Ben bir şey anlamadım, biraz yüksek faizle de olsa akbank parayı buldu diye biz evce sevinmiştik,dolar bile düşmüştü konu tatlıya bağlandı diye biliyorduk biz evcek di mi :))))))))))
Teşekkürler sn watcher.Yani akbank kredinin kalanı için borç bulamamış.Bizim algıladığımız gibi değilmiş olay.Piyasalar 2 yıl vade tanımıyor bizim bankalara demektir.Yani 2020 2025 arasındaki global finansal kriz zamanlarına uyuyor para bulunamayan tarihler.İlginç geldi bana.Açıklamanız için tekraren teşekkürler.
Zor soru
Yoktur herhalde
ilk urunu teklif ediyim o halde
Hemen yasak edilmeli
Sivas kangalı
The kangal of sivas
Hatta toplat hepsini
Devlet uretip satsın
Nasılsa dunyadada bizde de liberal ekonominin son demleri
Satcak biseyin elde kalsın bari
Yoksa şu ana dek yaptığın gibi
Güneş gören aycekirdee gibi
Hep açılırsan
Ziyan edersin
İyi yuzme bilmediğinden
Bugün markete gittim reyondan geçerken gözüm helva fiyatına takıldı şok oldum, ben pek almam ama helva fiyatları resmen uçmuş.
Sonra helva fiyatları neden bu kadar artmış olabilir diye düşündüm? nedense aklıma ekonomi öldü herkes helvasını yiyor düşüncesi geldi..:rtfm:Sonuçta arz talep meselesi!
Aslında fiyatı değişen çok fazla şey de yok değil. İhrac edilemeyen her şeyin değeri dolar bazında düşüyor. Örneğin gayrimenkullerin fiyatları ve kiralar. Bulunduğum bölgede kiralar TL bazında son 3 senede neredeyse değişmedi. Yıllık ortalama artış belki %3-5 arasındadır.
Dün yayınlanan bir tebliğ ile bazı ürünler ihrac kaydı ve izni ile ihrac edilebilecek. Dün eklenen 2 ürün : pirinç, çavdar.
Sayın niko sayın deniz cidden konuyu açıklamış,ben okumamışım yazdıklarını.Bu forum ve forumdaşlar mükemmel valla insan hemen her konuda sağlıklı bilgi buluyor.İlginize teşekkür ederim.Demek ki gavurlar bize 2 yıllık para vermiyor.Ve net borç ödemeleri başladı,döviz kıtlığı yakında başlar.Demirelin dediği 70 cente muhtaç günler gelmez inşallah.
....neyse troller basar şimdi burayı...
Viop topiğinde yazmıştım,buraya da alıntı yapıyorum:
Akbank' ın bir yıl önceki sendikasyon kredisinde 940 milyon dolarlık ve 205 milyon dolarlık 2 dilim halinde alınmış krediler vardı.Akbank Perşembe günü bu kredinin 1 yıllık kısmını 980 milyon dolar olarak yeniledi(Aradaki fark,banka kasasından ödeme çıkmaması için , libor(%2.9150)+1.30 faiz ödemesi için)
Atilla Yeşilada,''akbank sendikasyon kredisinin 2 yıllık kısmını yenileyemedi ''söyleyince ,akbank ''biz zaten talepte bulunmamıştık,bankanın itibarını zedeliyor ''diyerek ,BDDK'ya şikayet etmiş.
Akbank'ın unuttuğu bir şey var,günümüz dünyasında artık internet var,eski dönemlerde olduğu gibi new yorkta,londra'da konuşulanlar ya da gazeteler buraya günler haftalar sonrası gelmiyor,finans medyasını takip ediyorsanız,ingilizce de biliyorsanız anında haberiniz oluyor.Atilla Yeşilada da ,Financial Times ve Bloomberg'de akbank'ın sendikasyon kredisinin 2 yıllık kısmı için de talepte bulunduğu haberini önlerine sermiş.
13 Eylül Bloomberg:
https://pbs.twimg.com/media/DoRPg7uWkAAFY64.jpg:large
Financial Times 28 Eylül
https://pbs.twimg.com/media/DoRO4TLXUAEWx8j.jpg:large
Konuyu tam anlamadığımızdan tamam işte sorun yokmuş dedik.Yeşiladanın yazdıkları kafamı karıştırmıştı ama forumdaşların aydınlatması sonucu konuyu anladım sayılır.Adamlar hem faizi yükseltmişler,hem vadeyi kısaltmışlar,hem de istediğimiz miktar da tam olarak karşılanmamış.Aslında buyrun cenaze namazına bir iş.Ama reis koridorda trumpla el sıkıştı diye bayram eden bir medyamız var doğaldır bunlar:))))))))
12 Ekim’e kadar şapkadan tavşan çıkar mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çevresinden edindiğim izlenim, Washington yönetiminin kamuoyu üzerinden ültimatom havasında açıklamalar yapmaya devam ettiği bir ortamda Brunson'ın 12 Ekim'deki duruşmada serbest kalmasının zor olduğu. Hatta iktidar çevrelerinde Pastör Brunson'ın yeniden cezaevine gönderilmesi gibi radikal yaklaşımları savunanlar olduğu kulağıma gelenler arasında.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...ar-mi-40971259
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir!
Pastörü tekrar cezaevine göndermek! Ne aksiyon olur ama!
Geçiniz.
En son MB faiz artırma kararının aynısı.
Haberim yok, karşıyım, kurumlar bağımsız vs vs. Palavralar devam.
Aklı sıra ben karşıydım ama kurumlar bağımsız havası yaratmak istiyorlar. Yarın öbür gün kendisine karşı koz olarak kullanılmasın diye. Yandaş medya da buna aracılık yapıyor, bu kadar basit.
Pastörün tekrar cezaevine gönderilmesi bence zor da serbest bırakılması da yukardaki yazıdan anladığım kadarı ile zor.Bu demektir ki enflasyon ile birleşince dolar bu ay gene 6.5 ile 7 arasına demir atacak.
Yıl sonu 8.50
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.