Sayfa 514/1000 İlkİlk ... 14414464504512513514515516524564614 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 4,105 - 4,112 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Teşekkürler sn watcher.Yani akbank kredinin kalanı için borç bulamamış.Bizim algıladığımız gibi değilmiş olay.Piyasalar 2 yıl vade tanımıyor bizim bankalara demektir.Yani 2020 2025 arasındaki global finansal kriz zamanlarına uyuyor para bulunamayan tarihler.İlginç geldi bana.Açıklamanız için tekraren teşekkürler.
    Rakamlardan tam emin değilim ama 800+milyon dolar:1 yıllık sendikasyon ile,250+milyon dolar ise 2 yıllık sendikasyon kredisi diye açıklandı diye biliyorum,ben teşekkür ederim.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bir ürünün değerinin dış dünya paralarından bağımsız olması için sanırım ihracatının yasak olması gerekli.

Türkiye'de ihrac edilmesi yasak kaç ürün vardır?. Ben ilk anda bir kaç tane dahi olsa bu tür ihracatı yasak ürünleri sayamadım.
    Zor soru
    Yoktur herhalde
    ilk urunu teklif ediyim o halde
    Hemen yasak edilmeli

Sivas kangalı
    The kangal of sivas

Hatta toplat hepsini
    Devlet uretip satsın
    Nasılsa dunyadada bizde de liberal ekonominin son demleri
    Satcak biseyin elde kalsın bari

Yoksa şu ana dek yaptığın gibi
    Güneş gören aycekirdee gibi
    Hep açılırsan
    Ziyan edersin

İyi yuzme bilmediğinden

3. Sayın @HAKEM, sayın @deniz43 konu hakkında açıklamanın yapıldığı 27 eylül günü bilgilendirme yapmıştı

Alışık olduğumuz algı yönetimi

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    1.150 milyar dolar sendikasyon kredisi 980/1150:%85.2 oranında çevrilmiş gözüküyor,net çevirme oranı için ödediği faizi de düşmemiz gerekiyor,o zaman oran biraz daha düşüyor Akbank en kolay sendikasyon kredisi sağlayan banka olduğu için öncüydü ,muhtemelen diğer bankalar daha düşük oranda borçlarını çevireceklerdir,aradaki fark kadar yurt dışına döviz çıkışı olacak,bankadan net döviz çıkışı olacaktır.,öncekilerin aksine,bu sefer yenilenen kısmının tamamen 1 yıl vadeli olması,2 yıllık vadeli kısmının olmaması ise olumsuz olarak yorumlanabilir.

Not Akbank genel müdürünün söylediği yanlış değil doğru, ama eksik.Yenilenen kredinin bir 1 yıllık kısmı vardı 945 milyon dolar,o 980 milyon dolar olarak %104 olarak yenilenmiş ama bir de 2 yıllık kısmı vardı 205 milyon dolarlık olan, o kredi yenilenmemiş.:

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ben anlamadım olayı atila yeşilada ne yazmış akbank neye kızmış.2019 da vadesi dolacak kredi varmış da akbank erken mi kapatmaya kalkmış,öyleyse neden ,ve atila yeşilada bunu yazdı diye akbank niye kızmış tekzip etmiş.Bunların altında yatan olay ne özellikle sn rxpu olmak üzere işi bilen işten anlayan arkadaşların açıklamaları olursa çok sevinirim.Ben bir şey anlamadım, biraz yüksek faizle de olsa akbank parayı buldu diye biz evce sevinmiştik,dolar bile düşmüştü konu tatlıya bağlandı diye biliyorduk biz evcek di mi )))))))))
    homo sum humani nihil a me alienum puto

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bugün markete gittim reyondan geçerken gözüm helva fiyatına takıldı şok oldum, ben pek almam ama helva fiyatları resmen uçmuş.

Sonra helva fiyatları neden bu kadar artmış olabilir diye düşündüm? nedense aklıma ekonomi öldü herkes helvasını yiyor düşüncesi geldi..Sonuçta arz talep meselesi!
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

5.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Yine cok guzel bir yorum tebrikler

Esasinda dolar cinsinden hicbirseyin fiyati degismedi
    Aslında fiyatı değişen çok fazla şey de yok değil. İhrac edilemeyen her şeyin değeri dolar bazında düşüyor. Örneğin gayrimenkullerin fiyatları ve kiralar. Bulunduğum bölgede kiralar TL bazında son 3 senede neredeyse değişmedi. Yıllık ortalama artış belki %3-5 arasındadır.

Dün yayınlanan bir tebliğ ile bazı ürünler ihrac kaydı ve izni ile ihrac edilebilecek. Dün eklenen 2 ürün : pirinç, çavdar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by ni.ko Yazıyı Oku
    Sayın @HAKEM, sayın @deniz43 konu hakkında açıklamanın yapıldığı 27 eylül günü bilgilendirme yapmıştı

Alışık olduğumuz algı yönetimi
    Sayın niko sayın deniz cidden konuyu açıklamış,ben okumamışım yazdıklarını.Bu forum ve forumdaşlar mükemmel valla insan hemen her konuda sağlıklı bilgi buluyor.İlginize teşekkür ederim.Demek ki gavurlar bize 2 yıllık para vermiyor.Ve net borç ödemeleri başladı,döviz kıtlığı yakında başlar.Demirelin dediği 70 cente muhtaç günler gelmez inşallah.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
    ....neyse troller basar şimdi burayı...
    Son düzenleme : human01; 29-09-2018 saat: 21:22.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Küçük Çiftçi Yazıyı Oku
    Bugün markete gittim reyondan geçerken gözüm helva fiyatına takıldı şok oldum, ben pek almam ama helva fiyatları resmen uçmuş.

Sonra helva fiyatları neden bu kadar artmış olabilir diye düşündüm? nedense aklıma ekonomi öldü herkes helvasını yiyor düşüncesi geldi..Sonuçta arz talep meselesi!
    Susam dolar gaymeylen aliniyor ondandir.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Sayfa 514/1000 İlkİlk ... 14414464504512513514515516524564614 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •