Originally Posted by
ni.ko
Atilla Yesilada
twitter@AtillaYesilada1
Düzeltme ve kamu oyuna açýk þikayet: Raporun altýnda adý yer alan kurum Yatýrým Finansmandýr. Bu makaledeki herþey güvenilir kaynaklardan alýnmýþtýr. Buna raðmen 2ci kez Akbank tarafýndan sansür giriþimine uðruyorum. BDDK'ya da þikayet edildim.
Görülen luzüm üzerine. Akbank'ýn 2 yýllýk sendikasyon kredisinin akibeti. Ýngilizce raporumuzda yer alan ifade yazan kurum tarafýndan düzeltildi:
Akbank sabahtan beri beni 3 kiþiye arattý bu haberi düzeltmem için. Niye bu kadar hassaslar acaba? Ben bu habeir yazarken tek bir kaynaktan yararlanmadým. Ýþte Financial Times'de çýkan ifade:
Peki niye bu haberin peþine düþtüm? Çünkü Akbank sendikasyona 2 tranche için çýkmýþtý. Ýþte 13 Eylül Bloomberg haberinden alýntý:
Þimdi, bir haberci olarak sormak hakkým deðil mi? 2 yýl vadeli kredi ne oldu? Vadesi 2019'da dolacaksa, niye Eylül'de 2 yýl vadeli için Libro artý 290 puan teklif verdiniz?
Deðerli Akbank yönetimi, yaptýðýnýz beni itibarsýzlaþtýrma giriþimidir. Lütfen bir basýn toplantýsý düzenleyip halka açýk bilgi verin. Yanlýþ biliyorsak, basýn bülteni yayýnlayýn!
Yer Ýmleri