Senin shortlar tanga olmustur.
Printable View
Senin shortlar tanga olmustur.
Bence Bankalarin DTH lari satmasi soz konusu olamaz, cunku o miktarda bir DTH bankalarda yok, kredi olarak dagitildi
Peki bu bankalar hangi dolari satiyorlar, Merkez bankasinin dolarlarini
Merkez Bankasi rezervlerinden kamu bankasina dolar verip onlari satiyor
Bu sayede MB dolar satmamis oluyor goruntude, cunku kamu bankalarini araci olarak kullaniyorlar
-----------------------
Hukumet dolarda sinirli yukselise ses cikarmaz, volatide yuksek olursa bu ticaret icin iyi degil
Bu yuzden mumkun oldugunca dolari yatay bir bantta tutmaya calisiyor, sinirli yukselmeler cok onemli olmuyor
Peki ya yabanci yatirimcilar ne dusunuyorlar. Eger faiz yuksek olsaydi dolar satarlardi ama degil
Borsa az da olsa primli oldugu icin oraya da girmeye cekiniyorlar topyekun
Bu durumda dolarin yatay bantta kalmasi onlarinda isine geliyor, cunku onlar icin 1 dolar 1 dolardir.
Yabanci ulkeye soktugu dolar bilir ve cikarkende koyduklarindan fazlasini almak ister
Fazla işlem yapmayanlar için illa banka diyenlere Finansinvest'i salık verebilirim. Komisyon oranı binde birdir. Ivır zıvır masraf çıkarmamaları en güzel tarafı. Bir de enpara hesabınız varsa para giriş ve çıkışlarınız hızlı ve masrafsız oluyor. Yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum, bu nedenle gönül rahatlığı ile önerebiliyorum..
Halk da bu kadar yuklu dolar olmasaydi bırakın 6 yi gecememek agustos 2018 zirvesini asagi bir daha gecmezdi
Gecen sene olan kici kirik rahip mevzu 2 trump twiti o da yalandan
Bu sene secim iptali mb baskani alinmasi 800 p indirim firat operasyonu trump twitleri.....daha neler istanbulu kaybetmeleri.
Fark ne halk agustos zirvesinden sonra dolara gecti
Kabullenmek zor cunku kagit ustu biraz enayilik gorunuyor.
Nasil ki borsada küçükler yogun hisse alinca gidecegini saniyor ama aldiklari her lot hisseyi dusuruyor :)
Kabullenmek zor ama durum bu
2 gundur olanlar siyasi riski gectim yaptirim tehditleri ki basladi bircok ulkeden
Tarihin en agir borsa satislarindan biri
Ama dolar yine eksi
Py simitcide dolar oldugu icin dolara geçmiyor kenarda bekliyor ;)
"Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ"
Capital = 943,5 M TL
Venue = Manisa/Turkey
Bu isin temel kurali bu çoğunluğun elinde olan birsey gitmez
Buraya sik yazmamin sebebi
Rxpu var persembeleri aciklanan dth verileri artinca dolarin artcagini saniyor :kahkah:
Bu tane de enki vardi gecen sene fed in bagimsiz oldugunu sanıp faiz arttirmaktan vazgecmeyecegini savunur gunlerce tartisridi benle ben para dahi basacaklar derken
Faiz arttirmayi birak indirdi ustune para basti fed
Simdi kosesinde kara kara dusunuyordur bunlar nasil oldu yaaa diye :kahkah:
Foruma da giremiyor o kadae laftan sonra :ok:
Bir gece yabancı traderlar poz açıp ta yukarı süremiyorlarki artık...Manevra kabiliyetlerini kıstı TCMB ve devlet alınan kararlarla...
dthların artması veya kamunun satması kura büyük bir etkisi olamaz.
rahip olayında ekonomi aşırı ısınmıştı ve reel efektif döviz kuru 100 civarındaydı yani tl değerliydi.
kur şokundan sonra reel efektif döviz kuru 75lere düştü yani tl ucuzladı.
TL %33 civarı ucuz durumda.
enflasyon arttıkça bu ucuzluk kaybolacak.
yani önce kur artar enflasyon yaratır bu enflasyon kur artışını yokeder.
TL değerlenmeye başlar
sonra döngü devam eder.
Evet ticaret sicile baktım Manisa'da kurulmuş. Ankara haberi aklımı karıştırdı.
Dth/tl 5.884 a vurdu cekti
Operasyon biterse ver elini 5.5 ye
Teşhis doğru ama tahmin yanlış. TL satın alma gücü prensibine göre ucuz ama bu ucuzluğun mantıklı sebepleri var.
1. Kurdaki bu ucuzluğa rağmen hem bütçe açıkları devam ediyor, hem de en ufak bir büyüme hikayemizde cari açık patlama eğiliminde olacak.
2. İçeride ve dışarıda uygulanan hükümetin uyguladığı politikalara karşı bir güvensizlik var. Bu güvensizlik bu hükümet gitmeden ortadan kalkmayacak, çünkü güvensizliğin temelinde bu iktidarın çağdışı hedeflerinden kaynaklanan uygulamalar var.
Ama dediğim gibi dar bir bantta sürünmeye devam edecek, kademeli al satçılara küçük kazançlar için fırsat yaratacaktır.
Öngördüğünüz döngü medeniyetle çatışma içinde olan bir iktidarın olduğu ülkeler için geçerli değildir. Bizim gibi ülkelerde her zaman kurda bir köpük olur. Hiç bir döngü bu köpüğü alamaz.
Rusya'dan mektup gelmiş... TL'yi etkilemiş..
https://www.washingtonpost.com/world...alert-national
Dün 5.9405 FIBO direncini,
mavi halka içinde test ettikten sonra,
yönünü aşağıya çevirdi.
İlk destek seviyesi 5.8692'yi kırarsa,
5.8468 'i deneyecektir.
https://twitter.com/switrabel/status...69878946381831
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, Suriye hükümetiyle görüşmek için çalışma yaptıklarını söyledi.
-----------
tanzim dedigin 5.50 civari olursa anlamli olur..:)
Geldiler sonunda CHP nin Esad ile rejim ile görüşün laflarına...
QUOTE=vicente;3811820]Soyle bir gunde dolarin eksi olmasini dth ci rxpu aciklasin
[/QUOTE]
Enkiye yaptığının aynısını şimdi rxpuya mi yapmaya çalışıyorsun?
Amaç?
Sebep?
Abd seçimleri de yaklaşıyor Tramp deli ne yapacağı belli olmaz bu adamın caatsa yaptırımları falan hikaye diyeceğim ama...zor bence bizim bilmediğimiz birşeyler oluyor ama ne gerçekte bunların söylentisi bile yeter ama tık yok üstüne savaş da var. Yaptırımlar uygulanacaksa hangi yaptırımlar var öncelikli. Neyse uzun vadede portföyde dursun dolar ne olur ne olmaz:-))
üniversitede türkoloji, uluslararası ticaret (ama 1 tane yabancı dili yok), felsefe, su ürünleri, uluslararası ilişkiler (yine 1 tane yabancı dili yok), folklor, halkla ilişkiler, müzecilik, gazetecilik, sanat tarihi, kimya vs. okuyup AVM'de 6 gün 10-20 veya 12-22 mesai yapıp asgari ücret alacağını öğrenince çalışmayan çoooooooooook 22-23 yaşında genç tanıyorum ben. çünkü haftada 2.5 gün okula gidip aileden neredeyse asgari ücret kadar harçlık alarak, notları arkadaştan alıp kantinde çay içerek okuyorlar (taşrada bir üniversitede derse giriyorum) neredeyse 0 donanımla mezun oluyorlar, sonra da iş yok diyorlar. 3 yıldır evde oturan çok mezunumuz var.
bu nitelikte olmayan ama iş bulamayan, çok fazla yok, ancak şu oluyor.
mesela gıda mühendisi (dil bilmiyor): özelde 2.5-3 alacak o da 6 gün mesai, gece vardiyası vs. lazım..kpss çalışıp 90 alıp 2 sene evde bekliyor, atanıyor.
öğretmen (özellikle ingilizce, din, okul öncesi dışı branşlar) kolejler 9 ay sigorta 2 bin lira, her gün 9-7 okulda olacaksın diyor (gitmiyor çocuklar bu şartlara) 2 sene evde kpss çalışıyor atanırsa 4.5 maaş, 4 gün okulda en fazla (not: benim etrafımda atanamayan öğretmen diye bir mefhum yok tek 1 tane kadın var oda evlendiği için koca prası tatlı geldi girmedi kpps filan yani çalışan kesinlikle atandı hem de herkes ilk yılında atandı).öğretmen kadınsa zaten %90 evleniyor.
erkekler de asker-polis oluyor. burası turizm bölgesi olduğu için kokteyl filan hazırlayabilen, animasyon vb. yapabilen o tür işlere gidiyor ki bunların da sigortası yok kayıtlı değiller.
algıyı trollü zartı zurtu bırakın dolarınıza sahip çıkın. bunların görevi size sattırmak,he deyip geçin bu salaklara.hedef XX.
Ben Muhendislik, Tip ve Ogretmenlik disinda orgun egitimi cok gerekli gormuyorum
Avrupada insanlar 18 yasinda calisma hayatina baslayip, universiteyi disaridan bitiriyorlar
Bu sayede belli bir yasa eristiklerinde hem kariyer hem de mal mulk sahibi oluyorlar.
Mesela benim esim 29 yasinda ust duzey yonetici oldu.
Geriye baktiginda 11 yillik tecrubesi vardi.
Turkiye de 29 yasinda olupta 11 yillik is tecrubesi kimde var
-------------------
Ben 21 yasinda iken Fizik bolumu okuyordum. Dedim yapamam ben burada, biraktim universiteyi acikogretime yazildim.
Karar verdim Yurtdisina gitmeye ve 1 yil AB projelerinde calistim ve sonra Avrupa da kaldim.
Universiteyi disaridan bitirdim, bitirdigimde iyi derecede ingilizce konusan, Avrupa tecrubesi olan bir bireydim.
Ve daha guzeli calismanin ve iyi para kazanmanin guzelligini tatmistim.
------------------------------
Kalbinizi kırmak istemiyorum ama siz akedemisyenlere o kadar öfkeliyim ki...
Kelimelerimizi seçmeye çalışalım bakalım...
Önce son söyleyeceğimi en baştan söyleyeyim;
1)80 öncesi prof olmuş hocalarımızdan birinin lafı:80 sonrası akademisyen/prof olanları yarım sayın,90 sonrası olanları çeyrek sayın,AKP iktidarında akedemisyen olanları yok sayın derdi....Benim için yok hükmündesiniz...
Normalde bir bilimadamı olarak bana rehber olmanız gerekirken benim için yok hükmündesiniz...
2)Bu ülkenin bu hale gelmesinden dönek/esnaf prof/akedemisyenlerinde payı vardır...Nokta
3)Okuduğunuzu anlamıyorsunuz ama ünü de ders veriyorsunuz Vay bu ülkenin haline Vay babom vay sizin yetişdirdiğiniz çocukların haline...
Biz insanların iş beğenmemesini değil,işsizliğin nedenlerinden birinin "tembellik/iş beğenmeme olamıyacağını" tartışdık...Bunun iktidarın söylemi olduğunu,patron söylemi olduğunu belirttik...
4)Öğrencilerin donanımının yetersiz olduğundan bahsetmişiniz...Kendi donanımınızı sorguladınız mı hiç?Akp her mahalleye bir ünü açmasaydı siz bir ünü de ders verebilirmiydiniz?Bence hayır...
5)4 yıllık bir ünü bitirmiş bir çocuğun,vasıfsız bir işçi gibi karın tokluğuna çalışmasını savunabilecek kadar edepsiz akedemisyensiniz...
6)Yalan söylüyorsunuz..Bu ülkede İnşaat Müh bitirmiş amelelik yapan,felsefeyi biritip pazarda limon satan,öğretmenliği bitirip taksicilik yapan çok gencimiz var...Toplumdan kopuksunuz gerçeklerden uzaksınız
7)Bana özelden mesaj atın söylediğiniz işlere binlerce gariban vatan evladını yönlendireceğim....
Bulamazsam da bu başlık da bir daha yazmayacağım....
Anca bu kadar oldu...
sana saygıda yok başarılar da
orda çalısan 18 yasındakı cocuklara sormak lazım calısacaksın ama sana verdıgım para ile 7 senede araba alacaksın..onlarda calısmak ıcın bır heves oluyor calısıyor 3-4 ay sonra araba alıyor...Türkiyede maas az çalısma kosulları zor iş begenmemezlık degıl bu somurulmemek elbette unıversıte bıtıren bırıne kolelık yaptıramazsın
Adam kendi içinde tutarlı aslında..
Üniversite üniversite değil ki..Çıkınca tabikide vasıfsız olacak :)
Türkiyede üni..
18 yaşından sonra 28 e kadar "boş da" unvanı verilmesin diye oyalanılan bir mekandan ibaret..
Karı kız
Cafe
Gezme tozma
28 yaşına gelmiş alttan 15 dersi olan bir arkadaşım zamanında
"olm bitir artık şu okulu" dediğimde
gevrek gevrek
"yaaa ne bitirecem iş hayatına gir 8-6 çalış
Karı kız falan takılıyoruz böyle güzel" işte demişti..:)
Normalde kazık kadar adam
Ne yapıyorsun sorusuna okuyorum cevabı verebildiği için halen kızlarla takılabiliyordu işte..
Ha birde öğrenciyizzz abi muhabbeti vardır..donanım haber ölücüleri mesela..:kahkah:
Neyi tartışıyorsunuz anlamadım ..
Okulu öğrencisi sistemi yöneticisi yönetileni komple bitmiş ..
Birisi geliyo suç okulda diyo
diğeri geliyo öğrenciler diyo
diğeri geliyo suç sistemde..:)