Originally Posted by
subcomponent
üniversitede türkoloji, uluslararası ticaret (ama 1 tane yabancı dili yok), felsefe, su ürünleri, uluslararası ilişkiler (yine 1 tane yabancı dili yok), folklor, halkla ilişkiler, müzecilik, gazetecilik, sanat tarihi, kimya vs. okuyup AVM'de 6 gün 10-20 veya 12-22 mesai yapıp asgari ücret alacağını öğrenince çalışmayan çoooooooooook 22-23 yaşında genç tanıyorum ben. çünkü haftada 2.5 gün okula gidip aileden neredeyse asgari ücret kadar harçlık alarak, notları arkadaştan alıp kantinde çay içerek okuyorlar (taşrada bir üniversitede derse giriyorum) neredeyse 0 donanımla mezun oluyorlar, sonra da iş yok diyorlar. 3 yıldır evde oturan çok mezunumuz var.
bu nitelikte olmayan ama iş bulamayan, çok fazla yok, ancak şu oluyor.
mesela gıda mühendisi (dil bilmiyor): özelde 2.5-3 alacak o da 6 gün mesai, gece vardiyası vs. lazım..kpss çalışıp 90 alıp 2 sene evde bekliyor, atanıyor.
öğretmen (özellikle ingilizce, din, okul öncesi dışı branşlar) kolejler 9 ay sigorta 2 bin lira, her gün 9-7 okulda olacaksın diyor (gitmiyor çocuklar bu şartlara) 2 sene evde kpss çalışıyor atanırsa 4.5 maaş, 4 gün okulda en fazla (not: benim etrafımda atanamayan öğretmen diye bir mefhum yok tek 1 tane kadın var oda evlendiği için koca prası tatlı geldi girmedi kpps filan yani çalışan kesinlikle atandı hem de herkes ilk yılında atandı).öğretmen kadınsa zaten %90 evleniyor.
erkekler de asker-polis oluyor. burası turizm bölgesi olduğu için kokteyl filan hazırlayabilen, animasyon vb. yapabilen o tür işlere gidiyor ki bunların da sigortası yok kayıtlı değiller.
Kalbinizi kırmak istemiyorum ama siz akedemisyenlere o kadar öfkeliyim ki...
Kelimelerimizi seçmeye çalışalım bakalım...
Önce son söyleyeceğimi en baştan söyleyeyim;
1)80 öncesi prof olmuş hocalarımızdan birinin lafı:80 sonrası akademisyen/prof olanları yarım sayın,90 sonrası olanları çeyrek sayın,AKP iktidarında akedemisyen olanları yok sayın derdi....Benim için yok hükmündesiniz...
Normalde bir bilimadamı olarak bana rehber olmanız gerekirken benim için yok hükmündesiniz...
2)Bu ülkenin bu hale gelmesinden dönek/esnaf prof/akedemisyenlerinde payı vardır...Nokta
3)Okuduğunuzu anlamıyorsunuz ama ünü de ders veriyorsunuz Vay bu ülkenin haline Vay babom vay sizin yetişdirdiğiniz çocukların haline...
Biz insanların iş beğenmemesini değil,işsizliğin nedenlerinden birinin "tembellik/iş beğenmeme olamıyacağını" tartışdık...Bunun iktidarın söylemi olduğunu,patron söylemi olduğunu belirttik...
4)Öğrencilerin donanımının yetersiz olduğundan bahsetmişiniz...Kendi donanımınızı sorguladınız mı hiç?Akp her mahalleye bir ünü açmasaydı siz bir ünü de ders verebilirmiydiniz?Bence hayır...
5)4 yıllık bir ünü bitirmiş bir çocuğun,vasıfsız bir işçi gibi karın tokluğuna çalışmasını savunabilecek kadar edepsiz akedemisyensiniz...
6)Yalan söylüyorsunuz..Bu ülkede İnşaat Müh bitirmiş amelelik yapan,felsefeyi biritip pazarda limon satan,öğretmenliği bitirip taksicilik yapan çok gencimiz var...Toplumdan kopuksunuz gerçeklerden uzaksınız
7)Bana özelden mesaj atın söylediğiniz işlere binlerce gariban vatan evladını yönlendireceğim....
Bulamazsam da bu başlık da bir daha yazmayacağım....
Anca bu kadar oldu...
sana saygıda yok başarılar da
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Yer İmleri