Corbaci tayfa bulasmasin diye koyar huyudur eskiden beri.kafaya takmayin.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Printable View
Corbaci tayfa bulasmasin diye koyar huyudur eskiden beri.kafaya takmayin.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Doğru teşhis
Venus Z10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
AKSEN ile 2 yılı geçtim. Zaman zaman azaltarak zaman çoğaltarak portföyümün en nadide parçası oldu.
Bugün çok güzel hareketler oldu ve forumda ses yok.
Bu benim adıma iyi bir şey ama daha çok küçük yatırımcı olsa bir o kadar daha sevinirdim .
Fakat maalesef küçük yatırımcılar genellikle uzun vade yatırım hisselerini sevmiyorlar, sürekli aksiyon arıyorlar.
Şu anda belki erken ama Ukrayna Odessa da yapılmış protokolleri unutmamak lazım.
Şu anda Ukrayna savaşta ve bu ilelebet sürmeyecektir. Barış olduğu zaman yıkıma uğrayan ülkede en önemli ihtiyaç elektrik olacaktır.
Aksen muhtemelen fizibiliteleri hazır yatırım planları bekliyor olacatır.
Tecrübesi ile çok kısa sürede doğalgaz elektrik üretim santrallarını kurabilme kabiliyeti yüksek bir şirket.
Zaten diğer hususları hepimiz biliyoruz. Bu da bir kenarda şimdilik uzak bir ihtimal de olsa dursun bakalım.
Üstad bızim bıraz yüzümüz gülsün temettu isterız
Sürekli yeni yatırım yaptığı ve borçlar hala yüksek olduğu için şimdilik zor.
Ancak ileride sürekli temettü verebilir.
Pek kimse bahsetmiyor ama şirketin yurtdışı karı artacağı gibi Döviz pozisyonu 9 aylıkta 304 milyon iken 12 aylıkta 2.115 Milyona çıkmış.
Yani anlık yüzde 11 kur artışı nedeni ile sadece kambiyo karı 211 milyon olabilir.
Son çeyrek kısmen Özbekistan katkısı da olacak 1 milyar ile 1,2 milyar arası çeyrek kar sürpriz olmaz
Bu sene icin bende temettu yerine bedelsiz taraftariyim. Borclarin eritilmesi, yeni yatirimlarin finansmani icin paranin kasada kalmasi daha iyi olabilir. Ayrica sirketin sermayesi hala cok dusuk. Dunya capinda oyuncu olacaksa bu sermaye mevcut sermayenin yeterli olmayacagi gorusundeyim. Ancak twitter da gordugum kadariyla Pinar hanim gonderdigi emaillerde temettu verilmesinin gundemde oldugunu belirtmis.
Sanirim ay sonu beklentileri aciklayacaklari zaman genel kurul ilani ve temettu olayinida aciklayabilirler.
Bakalim yarin yeni zirve gosterecekler mi
İnfo Yatırım, Aksa Enerji'yi 20 TL hedef fiyat ile öneri listesine ekledi.
1 TL temettu olsa tadından yenmez
Bunca yıldır borsa yatırımcısıyım, bu kadar rahatsızlık uyandırmadan, kalp atışlarımı yükseltmeden, strese sokmadan para kazandığım ender şirketlerden. Aksen den kazandığımın çok fazlasını kazandığım hisseler oldu ama hep belli bir stres yaşadım.
Portföydeki hisselerimi takip ederken dönüp en son baktığım hisse Aksen. O yolunu bulur diyorum :)
Aksen süper diyebilirim hiç pişmanlık duymuyorum enerji zaten değerli malum temettü de hazır daha ne olsun süper
ilk defa girdim, demir çelik dışına çıkmam normalde. Umarım utandırmaz sadece yaptığı hareketler ilgimi çekti, herkese bol kazanç. rahatsız ettiysem özür dilerim.
Yılda 1000 mw yeni santral hedefleyen şirketimiz kredi faizleri bu kadar yüksek iken borçlanacağına bence temettü vermesin, bunun yerine yatırım yapsın. Yatırımcısına güven vermek için de bir geri alım programı açıklarlarsa çok iyi olur kanımca…
Bu arada bu sene genel kurula katılmak istiyorum.aksenin ,Genel kurulda yatırımcıya bakış açıları nedir, nerde yapılır, daha önce tecrübesi olan arkadaşlar varsa bilgilendirebilir mi acaba?
2 sene önce katılmıştım geçen sene sağlık problemlerinden gidemedim şirket genel merkezinde yapılıyor. Yer İstanbul kavacık fsm köprü ayaklarına gelmeden Anadolu tarafında kendi aracınız ile gelirseniz kolay bulması genel kurula gelecek olursak o gün sorulan sorulara içtenlikle belli seviyeleri aşmadan cevap verilmişti hatta en azından bir bedelsiz olayı yatırımcılar tarafından çok dile getirilmişti biliyorsunuz bedelsiz geldi. Bakalım bir temettü olayı olacakmı. Ufakta olsa olabilir kanaatindeyim fakat alınacak kararı bekleyeceğiz.
Arkadaşlar, aksen yatırımımdan dolayı gayet memnunum ancak kafama takılan soru: 3. çeyrekte Afrika Favök 345 iken onca dolar artışına rağmen neden 4. çeyrek sadece 412 milyon TL geldi? Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Bu yıl temettü vereceğim derse, sotede bekleyen hektaş, sasa Ereğli Ford yatırımcılarının dikkatini iyiden iyiye çekecektir. Alıp kenara atan sayısı arttıkça. Biriktireyim diyen oldukça yukarı hareketler sertleşerek devam edebilir. Onlarca avantajının yetiştireceği meyvelerini toplama zamanı geliyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet, doğru. 3.çeyrek Afrika satış fiyat ortalaması 1890 TL/mw, 4. çeyrek 1840 TL/mw Yatırımcı ilişkilerine bunu sormuştum satışların %70'i garantili fiyattan satışlar. Bunu kira gibi düşünebilirsiniz dediler. %30'luk kısım ise talep olması durumnda daha düşük fiyattan yapılan satışlar. 4. çeyrek bunlar ortalamayı düşürmüş. Ancak bu satışlar zararına değilse Afrika Favök daha çok artmalıydı!
4.ceyrekte usd %50 artmisti. Satışların %70 si garantili, %30 u da serbest piyasaya ise, ortalama satislarin tl bazinda düşmesi imkansiz gibi bir sey ama düşmüş.
Yani o %30 u çok buyuk zararla satmış olmalari lazim tl bazli düşüş için.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şirkete sordum.. döviz yükselişini 31 aralık değil ortalamaya göre alıyorlar. bu yüzden yüzde 20 civarı bir artış yansıtılmış.. bu dönem için döviz kaynaklı gelirlerin devam etmesini bekliyorlar.. ortalama 11 gibi alınan dolar kuru ilk üç çeyrek için ortalama 14 gibi oluştu.. 2021 son çeyreğe göre daha güçlü bir döviz bazlı girdi bekliyorum. aklında soru işaret olan arkadaşlar şirkete mail atarlarsa ve cevapları paylaşırlarsa çok daha iyi olabilir..
doğalgaz santrallerimiz için fiyat 2500 tl göynük için 1200 tl olarak belirlendi. totale bakınca çok olumlu olarak gözüküyor. ama piyasa ne tepki verir izlemeli.
Detaylari okuyunca daha bir anlasilir oldu, haberin linki burada ilgilenenler icin. Aksen icin bence guzel bir haber bu
https://www.cnnturk.com/ekonomi/epdk...ampaign=buffer
bu fiyatlarla URFA santralide tam kapasite devreye girer mi?
Yavaş yavaş belirsizlik kalkıyor elektrik üretenler için hayırlısı bakalım. Bizim için iyi olur inşallah.
Şunu çok merak ediyorum, bilen birisi varsa cevaplarsa çok sevinirim. Diyelim ki doğalgaz ve yerli kömür santralleri full çalışmasına rağmen ihtiyacı karşılamıyor, diğer üreticiler de 1200 TL olan tavan fiyatı beğenmiyoruz deyip üretim yapmıyoruz diyebilirler mi?
Ayrıca madem 1200 TL tavan fiyat belirledin, o zaman 80 $’a sabitleyip alsaydın elektriği. Bu adamlar yıl sonuna doğru 80 $ dolar altında elektrik almayı mı düşünüyor acaba? Yoksa bu fiyatlardan niye sabitlemediler ki?
Dün akşamdan beri yazılanlara bakıyorum, durum şu sanki; diğerleri 1200 TL üzerindeki parayı dgaz ve ithal kömürcüler için biriken fona aktarıyor. Bunlarda 2500 den düşük olan fiyatlar için aradaki farkı bu fondan alıyor. Evet Göynük’ten yana olumsuz ama Urfa ve Antalya için olumlu duruyor. Piyasa ne zaman farkına varır bu olayın acaba?
AKSEN KAP
14 Ocak 2022 tarihli Özel Durum Açıklamamız'da da belirtildiği üzere, Özbekistan'da toplam 740 MW kurulu güce sahip olacak üç adet doğalgaz santrali yatırımının iki etabında (Taşkent A ve Buhara) kademeli olarak ticari üretime başlanmıştı.
Bugün itibarıyla Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Sn. Cemil Kazancı'nın teşrifleriyle düzenlenen tören eşliğinde Taşkent B santralinde de test üretimi başlamıştır.
Bahsi geçen santrallerin tümünde doğalgaz Özbekistan Hükümeti tarafından bedelsiz temin edilecek olup, üretilecek enerji satış fiyatı 25 yıllık ABD Doları bazlı alım garantisi kapsamında belirlenmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Dün gibiydi Özbekistan yatırım haberi bugün 3 santralde faaliyette hayırlı olsun bakalım. İlk çeyrek olmasada 2.çeyrek itibari ile bilanço da eksiksiz gelir yazacak. Birde ne kadar gelir elde edeceğimizi bilse idik güzel olacak ama oda eli kulağındadır.