Doviz acigindan fazla hedge pozisyonu var diye biliyorum ne kitlikdan ne dolarin artisindan faydalanamadk . Talep yok
Printable View
Doviz acigindan fazla hedge pozisyonu var diye biliyorum ne kitlikdan ne dolarin artisindan faydalanamadk . Talep yok
Tborg tavan . Efes %-4
Yabancılar basıyordur muhtemelen biraz. Hissenin kalitesine güvendiğim için sorun görmüyorum, uzun vade bakınca..
Bu arada Almanya ÜFE cidden yıllık %18.4 gelmiş geçen. Faiz de sıfır mı eksi mi ne , hay maşallah...
Mala bagladi yine 10 senedir ayip yahu . Dolar 10 a katladi ekurin ccola uctu gitti holdingn uctu gitti teneke kaldi
Net doviz durumunu bilen varmi sirketin . Sin ceyrek olumsuz bir surprizle karsilasmayalm
-2milyar tl
Kur 31 aralik boyle kaparsa 1 milyar lira kur zarari yazmis oluyor . 4.ceyrekde.
Kur %50 artida 4.ceyrek icerisinde
Ekran goruntusu atamiyorm matriksi olan biri atabilir
Doviz poz sirketin
Varliklar 4.607.234.000
Yukumlulukler 13.970.000.000
Turev ensturmanlar 7.274.000.000
Net 2.088.000.000 milyar tl
https://www.tradingview.com/x/eLSs6hnz/
fazla kafaya takma...yukarıdaki grafiğe bak....
AEFES iyi birada iyi yere tezgah açmış, Rusya, Ukrayna, iyi içerler.. Cola da öyle gelişen yerler gibi. TR de birayı zaten daha çok turist içiyodur. A Etap da ihraç çalışıyor istediği zaman gibi.
Muhasebeden anlayan biri varsa bilir herhalde. AEFES in mesala yurtdışı iştirakleri çoğu, onların varlıkları dövizle. Bunlardaki kur yüzünden değişim her üç aylık bilanço döneminde özvarlıklara, defter değerine yansır mı? Teşekkürler.. İyi kazançlar...
Kasımda rekor kapanışı yaptı.
Aralıktayız.
28 dün açılışta çizildi.
Tarihi zirve dün kırıldı.
Bugün sağlam.
Bilen bilir.
Bir tahta zirve kırınca yüzde 25.30 gider.
Kafa buluanduranlara takılmayalım.
Marj kısada büyük. Yuzde 30.
Uzunda ise.
10 yıldır yatayda yatıyor.
Götürenler götürecektir.
Kıpraşmayın..SM-J415F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%30 yaparsa iki ayda yediğimiz develüasyonu çıkarır. TL ile, günde %13 devaüasyonları gördük yakın zamanda
https://i.imgur.com/i7dcUVu.jpg
Şöyle bir bira gördüm migrosta. Şişesi hoşuma gitti. Rus birası deneyelim diye aldım şişeyi inceledim biraz.
Üretim Yeri: Türkiye
Üretici: Efes
:D
Rusların bütün birasını biz tedarik ediyoruz galiba. Tadını da beğendim.
Anadolu Etap 2019'da ~ Ş31mil ihracat yapmış.
2020'de ~ Ş39mil ihracat yapmış.
https://www.tim.org.tr/tr/raporlar-i...-dosyalar-2020
:oleyo::drunk:
Adamın bira cirosunun neredeyse tamamı rusya moldovya , vs ülkelerden geliyor...TRYRUB burada önem arz ediyor....
https://tr.investing.com/currencies/...-0-gaNycGzNDj0
İş yatırım günlerdir sert alımda. Büyük bir para girişi var o kanaldan.
Tüm credit satışlarını karşılıyor.
Böyle bir tek kurumdan giriş son aylarda görülmedi.
SM-J415F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha detaylı bilgi aşağıda madem robotta var o zaman bu robot usd bazlı işlem yapıyordur....
teknik olarak 2.96 usd ye kadar normalbir sıçrama yapması beklenir ki fiyat şu an ki kurla 42.5 falan yapar..Orayı kırarsa uzun vade düşüş bitmiş demektir ,kulağınızın üstüne yatabilirsiniz...
yağma hasanın böreğı.. edirnede ne var ne yok ucuza kapan bulgarlar gibi beleş lotları hüpletiyorlar!
yükselmiş gibi görünen hisse dolara göre dünden ucuz.
bu düşüş çok saçma oldu bugün bence buralarda dengelenmesi beklenirdi ama olmadı bekleyelim bakalım...
aefes pozisyonumu gecen hafta kapattim..
yine gel geri al diyor ama sanirim bu sefer ben yokum..
sahipleri yeteri kadar topladiginda bira grubuna kar gosterirler ve senedi 10 kat ucururlar...
ama hali hazirda kar eden sirketler varken bu adamlarin keyfini beklemek sinir bozucu bir surec
o yuzden anadolu efese geri donmek mantiksiz geliyor..
umarim kisa surede bira grubu karlarini yatirimci ile paylasmaya baslarlar...
hoscakal aefes
Rusya da iş yapan bir arkadaşımla konuştum . Rusya da epey güçlüler dedi. Zamanın ucuz fiyata epey bir fabrika aldılar dedi. Ne kadar hakim bilmiyorum duruma ama. Ben uzun bekleme, temettü için geçtim genel olarak. Yükselirse de hayır demeyiz tabi. Bonus olur o da ..
Öyle veya böyle. 8 yıllık yatay direncin tl bazlı kırıldığı ve üstünde kapatıldığı bir yıl oldu.
Temettüler de cepte.
Önümüzdeki 3-4 yıl dolar bazlı eski zirvesine yapılacak sert atakların yılı olacak artık.
Tl bazlı grafikler ve fiyatlamalar artık çöp.
SM-J415F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.