Karşıyaka Alaybey tersanenin karşısında.
Printable View
Karşıyaka Alaybey tersanenin karşısında.
Projeden ev alma işini bir ara düşünüyordum ancak sonrasında aşırı yüksek fiyatlar nedeniyle vazgeçtim. Peki projeden ev almanın belli başlı riskleri neler olabilir fikri olan varsa sevinirim. bilgilenmiş oluruz. Mesela projeye girince ve beklenmeyen gecikmeler olunca bize maliyet artışı mı yansıtılıyor acaba?
Darıs başımıza diyecem ama tabi Amerikalılar akıl edememiş ev satın alana vatandaşlık vermeyi...
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...dondu-7100018/
Dolu konuşan tebernüş beyimiz konut fiyatlarının reel olarak arttığına gerçekten eminse,
2014 yılında 119 bin dolara aldığım daireyi kendisine 100 bin dolara bırakabilirim.
Levent metrosuna yürüyerek 6-7 dakika, balkonlu ara kat.
Bu nasil hesap. oturduğum evi mal sahibi 150 bin dolara almis ve su an 250 bin dolar istiyor. Buradan genelleme mi yapayım şimdi. Ayrica ulkedeki her sey dolar bazli ucuzlamisken gayrimenkul dolar bazli değer kazanmis. Boyle bir dünya yok
M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada mal sahibi arap kökenli. Yani adam hem para kazanmis hem vatandaşlık almış m işte böyle bir bok cukurunun icerisindeyiz vatan millet Sakarya olarak
M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mal sahibinizin ne zaman aldığına bağlı. Büyük ihtimalle 2017-2020 arası almıştır.
2 liradan 1 liraya düşen bir şey tekrar 2 liraya çıktığında "uçtu kaçtı" muhabbeti yapmak yanlış.
Hele ki bu şeyin arzı tamamen durmuşsa "az bile uçmuş" diyebiliriz.
Ülkede dolar bazlı ucuzladı dediğiniz şeyler muhtemelen emlakla kıyaslanamayacak şeylerdir.
Zihninizde bir kıyas yapın, dolar bazlı ucuzlayan ve ucuzlamayan şeyleri iki ayrı tarafa koyun.
Emlak hangi tarafa girmeye uygun nitelikte?
bu faiz oranlarını son görüşümüz,
belki de çoğunun farkında olmadığı şey bu.
devlet ilk defa zararına kredi verdiğinde böyle bir saçmalık olmaz diyerek ev almadım.
baktım ikincisi oluyor bu sefer fiyatına bakmadan aldım bir tane.
bir üçüncüsü olur mu hiç sanmıyorum ama olursa orta sınıf ev almayı tamamen unutur.
Konut maliyetleri yüzde bilmem kaç yüz arttı diye çığırtkanlık yapan inşaatçılara nispet 580bintl'ye sıfır 3+1 daire, müteahhit şu ortamda %100 kardan aşağı da çalışmaz:
https://www.hepsiemlak.com/nigde-mer...kaAlO1EALw_wcB
Arsa payı düşük olunca ve kullanılan malzemeler doğru seçilir ve müteahhit işin uzmanıysa gayet hesaplı daireler üretilebilir.
Ama bu daire büyükşehirlerde yeni yapılaşma alanlarında satılsa 1,5-2 milyon TL aralığında fiyatla satışa çıkardı. Arsa payı yüksek olsa dahi yüksek fiyatlamaları açıklayamaz.
İşin özeti müteahhitlikte kar çok.
Konutta maliyet, arz kisiti fln hikaye, tamamen negatif reel faiz kaynakli gecici bir durum.
Enflasyonist ortam gecsin, mevduata biraz faiz verilsin konutun isi biter, yillarca surunur.
Arkadaşlar Selamlar
Şuan eldeki 1 milyon nakit ile konut alıp kiraya vermek mi daha iyi
Eregl,tüpraş,türk traktör gibi hisse almak mı
kredi borcuna girmeyi düşünmüyorum
Konutta parametrelerle oynayıp gittigi yere kadar sürüyolar tavana.
1-dışardan nüfus yığdılar milyonlarca
2-faizlerin tepesine bindiler
3-doların tepesine bindiler
Sonuc: 2 milyon lira kredi cekip ayda 32 bin lira aylık taksit ödeyecek babayigitler aranıyor.
Buraya yazmazsam olmaz. Muhalefet taraftarı iken pandemide benimde içimde zerre sempati kalmadı. Liberal demokratından tut, Chp sine kadar kimsede demokrasinin D'sinin olmadığını gördüm. Liberal geçinen Besim Tibul bile herkesi zorla aşılamayı önerdi. Allah'tan bu süreçte başımızda AKP varmış dedim. CHP ye kalsa insanları kamplarda toplayıp zorla aşılayacaktı.
Biz burada ev Amerikan fixed rate mortgage 4.7 oldu. Dxy 103 oldu. Emtia balonu patladı, ev fiyatları 10yıl kendine gelmez vs. diye tartışırken ev fiyatları roketlemeye devam ediyor. Ev baktığım bir bölgede dün 2+1 325 civarı olan en ucuz evler bugün 365 bölgesine atmış. Burnuma kartel kokusu geliyor. Hepsi topluca fiyat artırmış.
:) Düşündüğünüz gibi değil, ilanı ararsanız güncelliğini öğrenirsiniz.
Aynı bölgede başka sıfır daire 3+1 daha da ucuz 575binTL üstelik pazarlık payı olduğunu da belirtmişler
https://www.hepsiemlak.com/nigde-mer...aire/125639-29
Niğde'de merkezden uzak bir mahallesi tercih etmiyor lar o yüzden fiyatları uygun .Niğde ufak şehir evleri çok büyük o evler İstanbul da olsa 2- 3 milyon Niğde'de sadece bor yolundaki evler 1- 2 milyon kenar mahallelerde sıfır evleri 500 e- 600 e bulmak mümkün
Daha geçen haftaya kadar, devletin tüm yasalarına , insan haklarına , hayvan haklarına vs. tam uymaktaydım. Hayatım hep kamusal düzene bağlı geçti. Ancak artık gözüm açıldı. Benim gibiler '' enayinin önde gideniymiş '' . En azından öyle muamele görmüşüz.
Yıllardır Türk filmlerine konu olan yolsuzluklar ve şark kurnazlıkları adeta mükafat gördü. Misal ; Hacıosman ile istinye arsındaki muazzam manzaralı FERAHEVLER hazine araziyken insanlar işgal ederek 60 yıldır yaşıyorlar. Maslak kavşağından Ayazağa köyüne dönünce bir fabrika vardı ( galiba kale kilit ) , fabrika ile kolordu kışlası arasındaki hazine arazisine de 20-40 civarı karadenizli yerleşmiş ve hayvancılık yapıyorlardı. Devlet bunlara yüklü ödeme yaparak kendi arazisinden adeta rüşvetle çıkardı.
Biz ne yaptık ? Yıllarca bir daire alabilmek için kredi ödedik. Kredi bittiğinde daire eskidi, biz yaşlandık. Yani enayi olduk. Şimdi 4-5 yakın akrabaya da söyledim. Çok güzel hazine arazisi keşfettik. Önce basit birer barınakla yerleşeceğiz. 1-2 yıl dokunan olmadı mı , başlarız düzgün inşaata. Zaten yol- su- elektrik şirketten........Artık tonla para vererek kuş kafesine girmek yok. Göçmeni, sığınmacısına bile devlet arazi veriyorken ben evin öz çocuğu olarak mirastan mahrum ediliyorsam bir sorun var demektir.
İmar barışına da değinmelisiniz sayın ressam. Kamu arazisi işgaline ya da diğer bir ifadeyle hırsızlığına tapu verilmesi dünyada hiç görülmüş müdür acaba?
Duygularıma tercüman oldunuz.
yaşlanınca da camiiden çıkmazlar. Ee sen gençliğinde devletin arazisini işgal ettin, devletin malında yetim hakkını olduğunuda iyi bilirsin.
Sorsan beş kuruş haram yemedim der ama sırtında milyonlarca insanın kul hakkı var.
Ben şahsen hakkımı helal etmiyorum. Bugüne kadar hiç devlet malına göz dikmedim.
Keşke camiden çıkmasalar. Hiç emek vermeden kondukları bu arazilere bir de hizmet istiyorlar. Hizmet alamayınca haklıların bile gösteremediklerinden çok daha yüksek sesle bağırıyorlar. Oysa zaten suçlusunuz, hiç değilse utanıp susun. Bu yaşımıza kadar gördüğümüz, duyduğumuz, öğrendiğimiz her şey film gibi geride kaldı. Adeta dürüstlük, ahlaklı olmak dalga konusu oldu.
Artık tüm bu üzücü şeylerin geriye dönüşü olmadığını idrak ederek yaşam mücadelesini ona göre vermeye başladım. Hiç unutmam sarıyerin göbeğinde kimsesiz çok yaşlı bir rum vatandaş öldüğünde ; O nun evine çöken bir karadenizli aile ömrünü bu evde tamamladı. Kimse de sormadı. Hayat çok farklı yaşanabiliyor. Vicdan, eğitim, karakter, onur vb. ...... neyse işte...
Hazine arazisine çökmekten bahsetmişler. O hazine arazilerini parselleyip devrim için dergi parası alan devrimciler,florya marina da yat kirası için araziyi kapatıp parsel parsel satan mafya bozuntuları onlara göz yuman kamudan maaş alan görevliler ,seçimlerde oy için hemşehrilerini kamyonlar ile s getirip yerleştiren siyasiler sütten çıkmış ak kaşık mı?
Osmanlı zamanında çizilmiş boğaz tablolarına rastlıyorum bazen. İki tarafta iki tane hisar haricinde yapı yok. Yemyeşil tepeler.
Sonra kim bilir kimin adamı olan müteahhitler gelip o tepelere "yasal yoldan" çökerek kanunlara uygun binalar yapmışlar.
Halk küçük parseller halinde çökmemiş de, büyük bir akbaba devletin yeşil tepelerine çöküp siteler yaparak halka daire daire satmış.
Halkın en azından "elektriksiz susuz dağ başına mecburiyetten bir kulübe yapıp başımı soktum" savunması olabilir. Ya büyük akbabaların?
Bence meseleye bu açıdan da bakmalısınız sayın Ressam.
Sebze kamyonu devrildiğinde sebzeleri çalan halk suçludur, ama onlara bakarken "kamyonu çalanı" gözden kaçırıyor insan bazen.
Bir hemşire arkadaşımız öğretmen olan eşiyle, ortalama bir evin fiyatını sormak için emlakçıya gitmişler ve emlakçı önce mesleklerini sormuş sonra da "Siz alamazsınız, sizin buna gücünüz yetmez" deyip fiyatını söylememiş.
https://twitter.com/DrMehmetCAKMAK1/...47940565200903
O emlakçı dangalakmış... Nereden biliyor başka gelirleri olup olmadığını.. Mesela benim ticari faaliyetim kadar kira gelirimde var.. Biz ülke olarak sonuna kadar dinlemeyi sevmiyoruz galiba.. Profesyonel bir emlakçı karşısındaki aba ile gelse bile kişiye not vermemeli.. Para iman meselesi.
İyi bayramlar...
kirada oturuyorum ortalama seviyede ev almak için param var kiralık evi boşaltmam gerekiyor bu şartlarda peşin para ile(kredi çekemiyorum) bir daire mi satın almalımıyım yoksa yeniden bir süre daha kiraya çıkıp emlak fiyatlarının makuleşmesinimi beklemeliyim tabi böyle bir olasılık varsa.
dolar bazında ev fiyatlarının düşmesi mümkünmu 1-2 yıl içinde veya fiyatlar yaza doğru dahada artıp iyice yükselirmi? internetteki sitelerden takip ettiğim bazı evler var fiyatlarını devamlı arttırıyorlar hele bir daire varki, her ayın ilk haftası adam 50000 tl zam yapıyor, takip ettiğim son 3 aydır satılmadı ama fiyat 150000 tl arttı fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum....