Bu arada mal sahibi arap kökenli. Yani adam hem para kazanmis hem vatandaşlık almış m işte böyle bir bok cukurunun icerisindeyiz vatan millet Sakarya olarak
M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada mal sahibi arap kökenli. Yani adam hem para kazanmis hem vatandaşlık almış m işte böyle bir bok cukurunun icerisindeyiz vatan millet Sakarya olarak
M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mal sahibinizin ne zaman aldığına bağlı. Büyük ihtimalle 2017-2020 arası almıştır.
2 liradan 1 liraya düşen bir şey tekrar 2 liraya çıktığında "uçtu kaçtı" muhabbeti yapmak yanlış.
Hele ki bu şeyin arzı tamamen durmuşsa "az bile uçmuş" diyebiliriz.
Ülkede dolar bazlı ucuzladı dediğiniz şeyler muhtemelen emlakla kıyaslanamayacak şeylerdir.
Zihninizde bir kıyas yapın, dolar bazlı ucuzlayan ve ucuzlamayan şeyleri iki ayrı tarafa koyun.
Emlak hangi tarafa girmeye uygun nitelikte?
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
bu faiz oranlarını son görüşümüz,
belki de çoğunun farkında olmadığı şey bu.
devlet ilk defa zararına kredi verdiğinde böyle bir saçmalık olmaz diyerek ev almadım.
baktım ikincisi oluyor bu sefer fiyatına bakmadan aldım bir tane.
bir üçüncüsü olur mu hiç sanmıyorum ama olursa orta sınıf ev almayı tamamen unutur.
Konut maliyetleri yüzde bilmem kaç yüz arttı diye çığırtkanlık yapan inşaatçılara nispet 580bintl'ye sıfır 3+1 daire, müteahhit şu ortamda %100 kardan aşağı da çalışmaz:
https://www.hepsiemlak.com/nigde-mer...kaAlO1EALw_wcB
Arsa payı düşük olunca ve kullanılan malzemeler doğru seçilir ve müteahhit işin uzmanıysa gayet hesaplı daireler üretilebilir.
Ama bu daire büyükşehirlerde yeni yapılaşma alanlarında satılsa 1,5-2 milyon TL aralığında fiyatla satışa çıkardı. Arsa payı yüksek olsa dahi yüksek fiyatlamaları açıklayamaz.
İşin özeti müteahhitlikte kar çok.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Konutta maliyet, arz kisiti fln hikaye, tamamen negatif reel faiz kaynakli gecici bir durum.
Enflasyonist ortam gecsin, mevduata biraz faiz verilsin konutun isi biter, yillarca surunur.
Arkadaşlar Selamlar
Şuan eldeki 1 milyon nakit ile konut alıp kiraya vermek mi daha iyi
Eregl,tüpraş,türk traktör gibi hisse almak mı
kredi borcuna girmeyi düşünmüyorum
Konutta parametrelerle oynayıp gittigi yere kadar sürüyolar tavana.
1-dışardan nüfus yığdılar milyonlarca
2-faizlerin tepesine bindiler
3-doların tepesine bindiler
Sonuc: 2 milyon lira kredi cekip ayda 32 bin lira aylık taksit ödeyecek babayigitler aranıyor.
Yer İmleri