Sayfa 512/1312 İlkİlk ... 124124625025105115125135145225626121012 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 4,089 - 4,096 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Bu arada mal sahibi arap kökenli. Yani adam hem para kazanmis hem vatandaşlık almış m işte böyle bir bok cukurunun icerisindeyiz vatan millet Sakarya olarak

M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by cafer76 Yazıyı Oku
    Bu nasil hesap. oturduğum evi mal sahibi 150 bin dolara almis ve su an 250 bin dolar istiyor. Buradan genelleme mi yapayım şimdi. Ayrica ulkedeki her sey dolar bazli ucuzlamisken gayrimenkul dolar bazli değer kazanmis. Boyle bir dünya yok
    .
    Mal sahibinizin ne zaman aldığına bağlı. Büyük ihtimalle 2017-2020 arası almıştır.
    2 liradan 1 liraya düşen bir şey tekrar 2 liraya çıktığında "uçtu kaçtı" muhabbeti yapmak yanlış.
    Hele ki bu şeyin arzı tamamen durmuşsa "az bile uçmuş" diyebiliriz.

Ülkede dolar bazlı ucuzladı dediğiniz şeyler muhtemelen emlakla kıyaslanamayacak şeylerdir.
    Zihninizde bir kıyas yapın, dolar bazlı ucuzlayan ve ucuzlamayan şeyleri iki ayrı tarafa koyun.
    Emlak hangi tarafa girmeye uygun nitelikte?
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

3.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Ben de elimde hisse ve coin'lerden gelen nakitle almancılar gelmeden bir konut alayım diyorum ancak sıkıntı şu, sıfır konut bulamıyorum iskanlı. İkinci ellerde de 1,20 değil 1,29 faiz. Bu faizleri son görüşümüz olabilir. Alıp bir şeyler kenara atmak lazım.
    bu faiz oranlarını son görüşümüz,

belki de çoğunun farkında olmadığı şey bu.

devlet ilk defa zararına kredi verdiğinde böyle bir saçmalık olmaz diyerek ev almadım.

baktım ikincisi oluyor bu sefer fiyatına bakmadan aldım bir tane.

bir üçüncüsü olur mu hiç sanmıyorum ama olursa orta sınıf ev almayı tamamen unutur.

4. Konut maliyetleri yüzde bilmem kaç yüz arttı diye çığırtkanlık yapan inşaatçılara nispet 580bintl'ye sıfır 3+1 daire, müteahhit şu ortamda %100 kardan aşağı da çalışmaz:
    https://www.hepsiemlak.com/nigde-mer...kaAlO1EALw_wcB

Arsa payı düşük olunca ve kullanılan malzemeler doğru seçilir ve müteahhit işin uzmanıysa gayet hesaplı daireler üretilebilir.

Ama bu daire büyükşehirlerde yeni yapılaşma alanlarında satılsa 1,5-2 milyon TL aralığında fiyatla satışa çıkardı. Arsa payı yüksek olsa dahi yüksek fiyatlamaları açıklayamaz.
    İşin özeti müteahhitlikte kar çok.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Konut maliyetleri yüzde bilmem kaç yüz arttı diye çığırtkanlık yapan inşaatçılara nispet 580bintl'ye sıfır 3+1 daire, müteahhit şu ortamda %100 kardan aşağı da çalışmaz:
    https://www.hepsiemlak.com/nigde-mer...kaAlO1EALw_wcB

Arsa payı düşük olunca ve kullanılan malzemeler doğru seçilir ve müteahhit işin uzmanıysa gayet hesaplı daireler üretilebilir.

Ama bu daire büyükşehirlerde yeni yapılaşma alanlarında satılsa 1,5-2 milyon TL aralığında fiyatla satışa çıkardı. Arsa payı yüksek olsa dahi yüksek fiyatlamaları açıklayamaz.
    İşin özeti müteahhitlikte kar çok.
    Anadolu ortalaması % 25 % 35 arası arsa payı ve Bartır usulü ile çalışır.Nakitiniz varsa hemen hepsini alın.İki ay sonra 750 den satarsınız.

6. Konutta maliyet, arz kisiti fln hikaye, tamamen negatif reel faiz kaynakli gecici bir durum.

Enflasyonist ortam gecsin, mevduata biraz faiz verilsin konutun isi biter, yillarca surunur.

7. Arkadaşlar Selamlar
    Şuan eldeki 1 milyon nakit ile konut alıp kiraya vermek mi daha iyi

Eregl,tüpraş,türk traktör gibi hisse almak mı

kredi borcuna girmeyi düşünmüyorum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    Konutta parametrelerle oynayıp gittigi yere kadar sürüyolar tavana.

1-dışardan nüfus yığdılar milyonlarca
    2-faizlerin tepesine bindiler
    3-doların tepesine bindiler

Sonuc: 2 milyon lira kredi cekip ayda 32 bin lira aylık taksit ödeyecek babayigitler aranıyor.

Sayfa 512/1312 İlkİlk ... 124124625025105115125135145225626121012 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •