Benim bir arkadaşta burda 1 ay önce 36 M2 daireyi 750 TL ye almıştı.2 aya teslim ederiz demişler.Kredi kampanyasından önce 1 milyon oldu diyordu.Elinde sözleşme var ama müteahhit iptal eder diye korkuyor.
Yukardaki forum üyesi 8 bin USD ye ev almayı hayal ederken benim aynı tarihlerde aldığım ev USD bazında 3 e katladı.
Kafama takılan deli bir soru var ,
Yabancıya daireler, siteler, villalar peynir ekmek gibi satılıyor. Sebebi herkese göre farklı . Seçimden sonra çok köklü değişiklikler olurda ( sözlerini tutabilirlerse ) yabancılar için kısıtlar getirilirse ( satışlar durdurulur, önceki satışlardan verilen vatandaşlıklar iptal edilir vb. ) siyasi olarak neler olabilir ?
Ekonomik olarak yıllık ortalama yabancıya satışlardan gelen 5-6 milyar dolar dan vazgeçilebilir mi ? İşte bu deli sorularla , bu ülkede 2 saat çok uzun vade sayıldığından tepe fiyatlardan konut almak istemiyorum. ( Zaten alamıyorum da ) . Seçime az kaldı, kira artışına katlanacağız artık.
verilen hak geri alınamaz yasalar geriye yürümez
bir halt olacağı yok.
yasa uygulanırken hatlar olduysa, geriye de ileriye de yürür.
Mesela, 250K USD^ye değil 100K USD'ye ev almıştır. Ama 250 gibi göstermiştir tapuda, bu işlem ortaya cıkarılırsa, tüm bu tip işlemler iptal edilebilir. Ama herşeyi %100 yasal-dogru yapan bir yabancının hakkını da kolay kolay geri alamazsınız. o konuda haklısınız.
Şimdi aklıma geldi ; 12 eylül döneminde yargılanamaz denenler yargılandı. Türk vatandaşlığından çıkarılarak sınır dışı edilenler , itibarlı olarak ! yurda döndüler. Bir dönem vatan haini diye taşlananlar , baştacı yapılarak en büyük vatansever ilan edildi.
Kendi tanıdığım insanlardan bile lambanın miadının dolduğunu , yakında sönerse karanlıkta kalacağını hissedenler yavaş yavaş , ayıp olmasın diye çaktırmadan ortam değiştiriyorlar.
Yer İmleri