Portföy sağlam diyorsun.. ben 5 tane açtığımda 2000 puan oynadımı soğuk ter döküyorum.. sağlam sinir var o zaman
Printable View
MSCI Turkiye endeksinden,SAHOL,THYOL,YKBNK çıkarılmış.Eklenen yok.
Halkyatirim kullaniyorum.viop aksam seansina hic emir giremedim veya islem yapamadim. Aceba eksik bildigim bir sey mi var yardim edebilecek biri var mi
Ayhan Başkanım ve Hakan kardeşime selam ve saygılarımla iyi geceler dilerim:wave:
5 kontratla 2000 puanda soğuk ter dökmek için viop sermayesinin en fazla 10-12 bin TL olması gerekir. Durum bu ise normalde 1, en fazla 2 kontrat açmak gerekir soğukkanlı olabilmek için.
Ben açtığım kontrat teminatının en az 10, normalde 15 katını elimde tutmayı tercih ederim. Yani 5 kontrat için boşta en az 80 bin TL olmalıdır.
Bunu yapmayanın, VİOP hayatını bilemem de normal hayatı çok uzun sürmez gerilimden.
Ayrıca,
Şu kaldıraç kelimesine de bir alternatif üretmek gerek. Tamam, sermayen ne olursa olsun viop ta kaldıraç 10. O halde alınan viop pozisyonunun teminat miktarının toplam sermayeye oranı için bir ifade bulmalı. Örneğin "KALDIRAÇ RİSKİ" (KR) veya "Alınan Kaldıraç Riski" (AKR) gibi. Böylece bir anlam kargaşası ortadan kalkar.
Tam Teminat (TT) ile Yüksek Teminat (YT) önerim.
SCAN riski diye geçiyor zaten. Viop için tek aracı kurumda 150 k dan fazla tutmama prensibim var 1:3 kaldıraça kadar kullanıyorum düşüşlerde 1:1 çöküşlerde toplaya toplaya 1:3 e kadar çıkıyorum. Üstünde kazandığım hiç olmadı. Şubattaki düşüşte güzel büyüttük portföyü biraz tatili haketmiştik. Tüm programların bildirimlerini açıp geri dönüş için buradaki değerli arkadaşlar neler yapmış bakayım dedim şimdiden herkese selamlar. Size de selamlar [mention]ABKA [/mention] hocam.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c9cc5cdf4f.jpg
Bugün için yeşil trend desteği önemli altında kapatırsak 1470-1480 aralağı hedef olur. Hedef bugüne yetişmez ama kırılırsa Bayrama Uzun poz ile girmemekte fayda var gibi.
Fikrim Longların STOPU 1524 altı saatlik kapanış.
Evet Covid yoğunluğu vardı malum sayılar. Biraz şanslıydım 2 günlük viop hırsızlığında. Umarım forumdaki arkadaşlardan çok fazla zararda olan yoktur. Ben biraz kafa dinlemek için programı silmiştim birkaç güzel hisse seçtim onlardan aldım büyüyeceğini düşündüğüm 1-2 pd/DD arası biraz da ihtiyacı olan kişilere yardım ettim. Para yabancıya gitmediği gibi bir kısmı gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştı.
bugün israil filitin geriliminin 5 gün içerisinde nerelere varacağını tahmin edemeyenler çok sert satışlar yapabilir
ABD TÜFE deki beklenti de geçen hafta açıklanan TDİ benzemesin mi?
TDİ, 1 mil. beklenirken 100.000 den biraz fazla gelmişti.
Her yerde ABD TÜFE yüksek gelecek algısı yayılıyor.Bu heriflerden her şey beklerim.Bir algı her platformda ALTI ÇİZİLEREK İFADE ediliyorsa temkinli olmak lazım.
Bence DOW 36500-36800 arasına gidene kadar SHORT squeze yapmaya devam edecekler. Neredeyse 1 yıldır sert verip Çin seansında vadelilerden topluyorlar. Aynı algı oluşup yine beklenen kadar yüksek gelmediğinde daralma gündemde değil diyecekler ama bence sonlara yakınız dünyada.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Badem spor el freni çekmeye çalışıyor bımas,sıse ,demirçelikle
Kesinlikle katılıyorum. VİOPta hafta sonu ve daha uzun işlemsiz günlere pozisyonda girmek gereksiz risk.
risk olmadan kazanç olmuyor.. her finansal pozda bir risk var sonuçta tanım gereği..bir şekilde riski yönetmek gerek.. çeşitli enstrümanlar var borsa'da bunun için.. ayrıca pozisyon büyüklüğü bu işin önemli bir parçası, aşırı büyük kaldıraç zarara davetiye demektir..kaldıraç muhabbeti gördüm arka sayfalarda, kaldıraç değişkendir. ve ayarlanabilir..borsanın ilan ettiği şey "minimum teminat" tır ve alabileceğin maksimum kaldıracı belirler..
borsacı adam portfoyun bir kısmını şeye ya da grama bağlayarak riski yönetse iyi olur bence.
risk yoneteceğim diye turev araçlara da girince kayış temelli kopabilir.
çok hakimdir konuya o ayrı mevzu.
Krdmd eregl uzayamı çıkacaksınız dedim 😂 . Sesimi duydular %50 düşmeleri ümidiyle.
Demir fiyatları rallide.Hemde öyle böyle değil..
peki kuresel demir rallisi biterse ne olacak.. o zaman bizim DEMİRCİLERİ merak ediyorum..
Bayramda çocuklara harçlıkları dolar olarak verin.Etkisi büyük oluyor:)
Sömürge mi burası.
Ne ayıp değil mi?
Bu güne kadar halkımın döviz aldığı görülmüş mü ki?.Bu ülkede döviz burosu gören var mı? yok..:)
Bunun esprisinin bile yapılmasını istikbal meselesi olarak görür ve ayağından asarak cezalandırılması gerektiğini düşünürüm.
40 falaka:yahoo:
sp500 için 20.000, DJI için 170.000 ler...imkansız diye bir şey yoktur :cool:
@TuncerSengoz
·
9 May
@TuncerSengoz
adlı kişiye yanıt olarak
Üçüncü dalgaların genellikle birinci dalgaların %168'i oranında yükseldiği düşünülürse, eğer ABD borsalarında yeni bir Supercycle dalga başladıysa, Primary [3] için, yani yaklaşık 10 senelik bir vadede (kabaca) S&P500'de 20,000, DJI'da 170,000 gibi hedeflerden bahsetmemiz lazım.
https://twitter.com/TuncerSengoz/sta...12132273319936
https://r.resimlink.com/nr27mCbl.png
üstte mavi 2 okla yakaladığımız short baskı, altta iki mavi okla (22/23 mart barlarını boşluğu net göstermek maksadıyla sildim) ve 1 no lu kırmızı ovalle tepki yükselişine dönüştü, bu tepkinin nihai hedefi 2 no lu kımızı ovalken (buralar kırmızıdır çünkü ayı toprakları kabul ediyorum), 3 no lu yeşil ovalle gidiş BOĞA dır(ayı orada biter),..
1591.36 bu tepki yükselişinin alt/üst dengelenme noktasıdır (tepkide puansal hedef ve ayı piyasası sorgulama yeresi)
şimdi önümüzde faizler üzerinde etkili olacak bir enflasyon sorgulaması war, bu sorgulama sonrasında ben 1591.36 puansal hedefin görüleceğini düşünüyorum,
bir ayı piyasası şartlarının ise pandemi sonrasına (bu günlerde birer ikişer ülkeler pandemiyi atlatmaya başladı).. ekim aylarında olacağını düşünüyorum,
realite ise grafikte gözüktüğü gibi ayı topraklar ve şartları hali hazır devam ediyor, tabandan başlayan tepki hareketi dün ve bu gün hız keserek sorgulanıyor ve ABD enflasyon sınavı bu gün önlerinde duruyor
https://r.resimlink.com/bMvjo.png
yukarıdaki grafikin daha yakından görünüşü
Halen bu adamları üstad mertebesine çıkarıyorsunuzya pes.Burada bu adamların eşekten düşürdüğü Mehmet Kirsoy var.Bu güya üstadları cebine bile koymaz ama sakalı mı yok.
10 gün önce 85 liradan Tüpraş alanları candan tebrik ederim , kısa zamanda muazzam para kazandılar...