yumurta iki gune bir adet yiyoruz onu azaltalim mi simdi yapmayin ya
kati yumurta yapip yiyorduk..
Vucutta da uretiliyor..
Bir cok yere lazim, hucre yenilenmesinden, hormon sentezine kadar..
Herkesin normalinin farkli oldugunu dusunuyorum.
Ailede erken yasda kalp damar hastaliklarindan vefat var ise dikkatli olunmali..
Yoksa rahatlikla tuketilebilir..
Syg,
Yaklaşık 2 ay kadar önce iki haftalık sürede 2 tane 30'luk yumurta tükettim. Hatta ikinci haftasında neredeyse her gün 8 yumurta yemeye başlamıştım. Sonrasında da özellikle kolesterolü merak ettiğim için kan tahlilleri yaptırdım ve kolesterolde öncekilerden farklı bir sonuç çıkmadı ve referans değerler arasındaydı. Yaş 48 bu arada.
Sizin yazıyı da hanıma okudum. O da Canan Karatay günde 5-6 tane yumurta yiyin dediği için kadını linç ettiler diye ekledi. Kime günde 8 yumurta yediğimi söylediysem hemen aman kolesterol deyip durdu ama dediğim gibi kolesterol değerleri referans sınırlar içindeydi. Hem de tavaya tereyağı içine kırıp yiyordum.
bu video kafanızda ki soru işaretlerini giderebilir.
https://youtu.be/LjgYjFRdcA0
Gidada ve tekstilde kdv %1 e dusurulmeli.Abd de 250 $ market gida alışverişi ne vergi 1 dolarmis.youtube ta seyrettim.gida kesinlikle %1 olmali hayvan yemi dahil olmak uzere.
ABD 10 yıllık tahvil faizleri 1,8 i geçti arka kapıdan döviz satmaya devam 14 ü geçmesin diye bakalım ne kadar dayanacaklar
alkim spot alım 18.76, vadeli satış 19.22, mk 44.86%
5 yıllık tahvil yeni rekor 26.35%
yeni bilgi, özel bankalara mevcut müşterilerinizin 10%'unun döviz mevduatını TL mevduata çevirmeye ikna edin, yoksa zorunlu karşılık olarak mb tutulan döviz için yıllık 1.5% komisyon ödeyeceksiniz talimatı gitmiş. Bilgi özel banka merkez şube müdüründen alınmıştır.
aktif rasyonun farklı bir şekli tedavülde.
Bol bol egzersiz spor vs yapmak lazım bu değerleri normale döndürmek için. Düzenli spor yapanlarda bu tip problemler daha az görülüyor. Spordan kastım ağırlık altına girmek değil. İnsanın kendi vücut ağırlığı tamamen yeterli bu iş için.
Yarım saat koşu/hızlı yürüyüş üstüne yaş gençse barfiks/squat eklemek yeterli. Yaş ileri ise sadece yürüyüş/koşu bile çoğu problemi engellemeye yeter.
Özellikle akşamları ağır yiyip hareket etmeden yatmak kalp krizine direk davetiye.
Hocam bu yeni değil. 28 Aralık'ta tebliğ ettiler. Aynı günde basında haberi düşmüştü.
kaynak
2022 ilaç krizi
Alıntı:
20 yıldır ilaç sektörünün içinde, eczane eczacısı ve ilaç firması çalışanı olarak bulunan bir eczacı olarak şöyle yorumluyorum bu krizi. öncelikle bu kriz sadece her yıl şubat ayında yapılan kur ayarlamasına bağlı zam sebebiyle değil. çok bileşenli bir problemle karşı karşıyayız.
kur artışına bağlı zam bir sebep tabii ki. ancak devlet uzunca bir zamandır, ameliyat malzemeleri gibi hastanede kullanılan bir çok tıbbi cihaz ve malzemenin parasını medikal firmalarına ve ilaç firmalarına ödemiyor. birikmiş çok ciddi bir borcu var. bunun yanında “dolarla mı yaşıyoh” diyerek populizm yapıyorlar ama ilaç ve ilaç üretimi için gereken tüm maddeler döviz ile alınıyor. döviz kuru her sene şubat ayında hükümet tarafından belirleniyor ve bu kur 2021 yılında 4,70 tl civarında sabitti. gerçek euro kuru ise şu anda 16 tl civarında. ilaç firmaları ve medikal firmaları zaten gerçek olmayan bu kur oranı ile kazançlarının büyük bir kısmından devlet lehine feragat ediyorlar.
bunun yanında ise ülke ekonomisi yaşadığı döviz krizi ile iflasın eşiğinde. şubat ayında devlet yeni bir kur belirleyecek ilaç için ve bunu 2023 yılı şubat ayına kadar da sabit tutacak. peki bu yıl kur belirlendikten sonra diyelim ki kuru da 6,15 tl yaptı, ki aşağı yukarı gerçekleşecek rakam da bu, örneğin mart ayı başında euro kuru 25 tl’ye yükselirse ne olacak? yükselmeyeceğinin bir garantisi var mı?
tüm bunları bir arada düşünün, işte ilaç krizinin aşağı yukarı sebebi bu. ve daha kötüsü bu ekonomik durum böyle devam ettiği müddetçe bu kriz artarak devam edecek. malesef.
LİPİTOR ile aynı tip ilaçlarla) bildirilen diğer yan etkiler: • Uykusuzluk ve kabus görmeyi içeren uyku bozuklukları, hafıza kaybı, kafa karışıklığı (konfüzyon) • Cinsel zorluklar • Depresyon • Sürekli öksürük ve/veya nefes darlığı veya ateş içeren solunum problemleri, • Şeker hastalığı (diyabet).
Senin biran önce İstanbul u terk etmen lazım.!!
Yoksa başın dertten kurtulmaz.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!!
Pavarotti dinlemesi lazim kollestrol icin.bir duble de aksamlar ilac niyetine.baska turlu dusmez o meret[emoji39]
Yuruyus yapman lazim 30 km yürü [emoji2957]
Yururkende hak hukuk adalet de [emoji39]
Hareket etmeden sırf ilaçla kendinize işkence edersiniz. Bu hastalıkların hepsi kan akışının vücutta yeterince hızlı olmamasından kaynaklı.
Yeterince hareket etseniz, ne kırmızı et, ne bira bana mısın demez vücut. Hollanda'da bakın 80'lik dedeler pedal atıp bira gömüyorlar. Nasıl oluyor bu iş?
Gerekli önlemleri alırsanız günde 2 tane yumurta yediniz diye ölmezsiniz. Hatta mangalınızı şarabınızı da içersiniz :) Dedem 85 yaşında son 5-6 seneye kadar aynı böyle yaşadı. Sürekli yürürdü sabah akşam. Rakısından da geri kalmadı hiç. Sigarayı hala içiyor :)
https://www.instagram.com/reel/CYE5x...um=share_sheet
Yada kollestrolu dusurmek icin boyle birini bulmaniz lazim sana[emoji6]
Cuma sondan 4.idik ,Bugun sondan üçüncüye indik
Zambia 10Y %25,000
Türkiye 10Y %25,025
Venezuela 10Y %46,582
Arjantin 10Y %48,312
http://www.worldgovernmentbonds.com/
Efennim....
Ne kollestrol var , ne tansiyon, ne de şeker...
Ama iki defa kalp krizi geçirdim 4 tane stent var... Birincisi 2007 de, ikincisi geçen yıl...
Halen kolestrol düşürücü ve kan sulandırıcı kullanmaktayım....
Kimsenin pek düşünmediği genetik faktörler var...
Hiç bir şikayetim yok...
Yalnız gençliğimde çok sigara içtim... 2007 den beri de içimiyorum.
2 senedir pandemi anamı belledi... Şehir içinden kaçmakta çareyi buldum... Şehre yakın bir yere taşındım...
Genetik miras tüm Türkiye halkının kötü...
Sigara ve stresten uzak durun... Yürüyüş yapın . Ama şehrin içinde değil... Temiz havanın ve trafiğin olmadığı ve mümkünse insanların da olmadığı yerlerde yürüyün...
Saygılar